Kvinnor är känsliga, sant. Men enligt en ny studie kan män mycket väl vara mer känslomässiga. Den enda skillnaden är att män gömmer det bättre.

I denna studie, som utförs av neurologer, är män faktiskt mycket känsligare än kvinnor.

Studien tog en grupp av 15 män och 15 kvinnor, satte dem ner, fick dem att titta på en bunt med videor du förväntar dig att utlösa känslomässiga reaktioner på och mätte deras reaktioner via hudledningselektroder.

Innehållet kategoriserades i fyra områden: lyckliga, spännande, hjärtevärmande och roliga.

Resultaten visade att män hade starkare känslomässiga reaktioner på vart och ett av dessa områden. När det gällde hjärtevärmande innehåll svarade män dubbelt så mycket som kvinnor.

När de betygsatte deras känslomässiga reaktioner på innehållet uppgav kvinnor att de var mycket mer känslomässiga än testresultatet visade, medan männen sa att de var mycket mindre känslomässiga än de faktiskt var.

I en separat undersökning som gjordes av samma företag, fortsatte 67 procent av dessa män senare att erkänna att de faktiskt kände sig mer känslomässiga än de visade.

Men eftersom studien genomfördes på en liten grupp individer och de individerna var alla föräldrar kan man inte säga säkert hur bra det gäller alla män, men det är fullt möjligt att killar är mer känslomässiga än kvinnor.

Här är 3 anledningar varför:

 • Män har lärt sig att hålla sina känslor för sig själva.
 • Mäns ego tornar kvinnors ego.
 • Män accepteras inte alltid när de är känslomässiga.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, allt bra?

Jag mår iallfall super bra och är otroligt inspirerad och motiverad denna kväll. Men är nog lite trött. En dag full med aktiviteter.. skola, teater och innebandyträning. Nu blir det till att plugga, är rätt dålig på att prioritera det haha.

Jag pratade lite med tjejerna på träningen idag och dels så var det en tjej med ADHD. Det var faktiskt otroligt motiverande och ha det samtalet vi hade. Hon berättade att hon själv blev glad när hon fick diagnosen då hon äntligen fick svar, medans andra i hennes klass såg ner på ADHD och tog det som något negativt.

Jag skulle tipsa om Viktor Frisk bok när hon avbröt mig och sa att hon redan hade den. Hon berättade vidare att boken inspirerar henne otroligt mycket och att hon kan relatera. Underbart att sådana här böcker finns! Ett starkt tips till dig med ADHD.

Men nu ska jag plugga, puss och kram!

Likes

Comments

Idag kommer sista delen och ni får veta vilket scenario som experterna kom fram till. Har du inte läst dem tidigare delarna rekommenderar jag det starkt del 1 , del 2 , del 3 och del 4.

nu kör vi!

-----------

Det scenariumet kommer nu:

Familjen Ramsey har den 25:te december varit på middag hos paret White. Dem kommer hem runt nio på kvällen, Jonbenét ligger och sover i bilen. Så John bär upp henne till sängen.

Dem hittar en skål med annanas och ett glas mjölk på bordet. Det är ganska många bitar som finns kvar. Så det ser ut som om någon har börjat äta men blivit avbruten. Dem kollar DNA:t på glaset som stod brevid skålen både Patsy`s och Burke`s DNA finns på dessa två.

Experternas teori är då att Jonbenét vaknar eller väcks av Patsy. För att gå på toaletten så hon inte kissar på sig och hon ska även borsta tänderna. Sen kan det ju vara så att Jonbenét är lite hungrig, så hon går ner och ser att Burke sitter och äter. Hon ser att han äter hennes favorit snack... ananas och mjölk.

Och ni vet hur barn är, dem kan ju vara lite busiga. Så teorin är då att hon tar en annanasbit , med händerna rakt ner ur Burke`s skål och stoppar in i munnen. Dem tror då att Burke pågrund av all den här undantryckna ilskan börjar jaga Jonbenét ner mot källaren och tar den här ficklampan som står på diskbänken, precis brevid där dem suttit och ätit.

Han blir så förbannad att han då tar den här ficklampan (som är väldigt tung med 3 stora batterier i.) och slår rakt i huvudet på lilla Jonbenét. För som jag sa innan har han tidigare slått henne med en golfklubba i ansiktet utan att något allvarligt hände.

Teorin lyder att han slår henne i huvudet och hon tuppar av.Där nere i källaren har dem så kallade ”tågrummet” där dem har ett elektrisskttåg med en massa spår och grejer. Närhon tuppat av känner han ”åå herregud” och tar ett tågspår och kör in i ruggenpå henne för att se om hon reagerar.

Detta menar experterna är en ganska möjlig reaktion från ettbarn.

Dem här föräldrarna älskade ju såklart sina barn och gjorde allt för dem. Så när dem upptäcker detta får dem det se ut som ett mord för att inte Burke ska råka ila ut.

När denna dokumentären släpptes så gick Burke och tala ut om allt i ”Dr. Phill” efter 20.års tystnad. Han säger där att han inte dödade sin syster. Han har stämt SBS som sände dokumänteren på 750 miljoner dollar och doktor Spitz på 150 miljoner dollar.

Hur hade du känt om du blivit anklagad för din lillasysters mord?

Detta är bara konspirationsteorier och jag hoppas ni då är medvetna att detta inte är svart på vitt sant utan endast teori om händelseförloppet. En otroligt hemsk händelse såklart.

Men kommentera gärna vad ni tyckt om denna lilla serie.

Likes

Comments

Hej, nu var det dags igen för att göra er till trendsättare. Idag fokuserar vi på hår.

1. Feminint short hair

Kort hår är ju super snyggt. Det bli väll lite Noora inspirerat, ni vet skam. Men bara jag som tycker skam har blivit glömt nu apropå det. Jag tycker det ser otroligt kvinnligt och självsäkert ut.

2. Boyish cut short

Om den förra såg självsäker ut så ser detta ännu självsäkrare ut. Otroligt coolt och snyggt. Sen så passar det förstås inte på alla och det får man väll vara lite medveten om.

3. Unicron hair

Alltså sååå coolt. Men måste man inte ha otroligt mycket självförtroende och vara självsäker för att våga färga såhär. Jag tror aldrig jag kommer göra det men man ser väll upp lite till folk som vågar.

4. Rose Gold

Om du inte vågar färga dig till en enhörning men fortfarande vill ha en speciell färg så är denna sååå fin. Jag tycker verkligen om denna och tycker om att det är en trend.

5. Tiger eye hair

Är inte detta snyggt då undrar man vad som är snyggt. Om det inte var så att jag ska bli blondare i min ombre så skulle detta absolut vart relevant. Så snyggt, speciellt eftersom brunett blir mer trendigt än blont nu.

Likes

Comments

Godkväll!

Haft en så mysig sleepover. Ni vet när man skrattar så mycket att man får magont, då vet man att det är lyckat.

Och alltid svider det till lite i plånboken efter en riktigt bra sleepover.

Men haft väldigt mysigt som sagt och hoppas ni haft lika så.

Likes

Comments

I skolan skulle vi göra en debattartikel och jag beslutade om att min skulle handla om sexuellaläggningar. Den är så värd och läsa, så jag tänker dela med mig av den på bloggen med.

------

”Är du bög eller?”

Att inte andvända sexuellaläggningar som skällsord, att normalisera olika sexuellaläggningar och uppmärksamma det är våran uppgift. Jag tycker att en sexuelläggning inte ska användas som skällsord och vad står det egentligen om detta i läroplannen?

Visste du att ”bög” används som skällsord än idag 2017. Vilket jag anser som otroligt fel. Du skulle ju tyckt det var jättekonstigt om någon kom fram och använde den sexuellaläggningen ”hetero” som ett skällsord.

Så varför använder vi den sexuellaläggningen homosexuell som något negativt. Är vi rädda? Är den kärleken fel? När lärde vi oss att det var fel?

Om vi går tillbaka till när du först fick höra om sex, vilket dem flesta får höra om i åkurserna 1-3. Var det någon som berätta att det inte alltid måste vara en prins och prinsessan som har samlag, förmodligen inte. Varför tar man inte upp olika sexuella läggningar redan då. Att bara berätta att prinsessor och prinsessor eller prinsar och prinsar också är normalt. Det behöver inte vara så ingående bara att man redan då försöker normalisera.

Så fler barn vågar acceptera sig själva. För när en sexuelläggning som ex. homosexuell blir ett skällsord leder det till att människor kanske inte vill aceptera det faktum att dem inte är hetero.

Om du kollar i läroplanen åkurs 4-6 står det att man ska prata om samlag och identitet. Lektioner gick och vi fick lära om hur kvinnan och mannen hade ett samlag men sen? Jo, då var sexualkunskapen slut.

Skolan ska vara en trygg plats oavsett kön, sexuellläggning, hudfärg... Genom att normalisera olika sexuellaläggningar och bryta normerna om prinsessan och prinsen för vi detta samhället ett steg närmare en tryggare skola. Där folk vågar identifiera sig som sina rätta jag.

Likes

Comments

Hej, dags igen för ännu en konspirationsteori. Disney kt (förkortning på konspirationsteori haha.) är mina favoriter så därför får ni det. Vi kör.. klara, färdiga, GÅ!

---------

Disney – Elsa and Rapunzel sisters

Hela teorin går ut på att Anna och Elsa inte är systrar. Utan att det istället Är Anna och Rapunzel från Trassel. Om du tar en titt på familjeporträttet i frozen ser man tydligt det svarta fåret, något är fel.

Första beviset för denna teorin kommer från Frozens författare och direktör Jennifer Lee som bekräftade en stor punkt på en reddit sida om kungen och drottningen. (Agnarr och Iduna) Hon berätta att när dem åker iväg med båten är dem påväg till bröllop och kanske är det bröllopet i slutet från Trassel. Där har vi redan en connection.

Frozen utspelar sig i Norge, staden Arendal och Trassel utspelar sig i Tyskland, i staden Corona. Så dem är definitivt nära nog att stöta ihop med varandra

Det är tre år emellan filmerna, närmare än några andra disney prinsessfilmer. Frozens föräldrar åker iväg till trassels bröllop men kommer inte fram, båten åker omkull i storm. Så Frozen utspelar sig 3 år efter föräldrarna åkt omkull. Alltså 3 år efter trassels bröllop

Trassels information innan filmen släpptes kom ut 24 november 2010 och frosts information innan filmen kom ut 27 november 2013 NÄSTAN EXAKT TRE ÅR EMELLAN.

Efter filmen Trassel är Rapunzel 18 år, hon gifter sig. Flynn säger i slutet av trassel ”efter år och år av frågande...” och då säger hon hans namn. Och dem visar tydligt att det inte så var fallet.

Alltså att dem gifte sig ganska snabbt. För om det tagit många, många år hade hennes hår växt ut ännu mer. Pascal hade heller inte varit med på bröllopet då han hade varit död. På grund av genomsnittet för kameleonters levnadstid.

Så trassel är 18 när hon gifter sig och Frozen utspelar sig 3 år efter. Vi vet att Elsa är 21 år. 18 + 3 år blir 21 år. Alltså är Trassel 21 år när Frozen utspelar sig. Alltså är dem exakt lika gamla. Dem föddes vid samma tid, dem är tvillingar!!

Stor anledning till att många tror att Elsa måste vara dotter till Agnarr och Iduna är för att hennes ögon är blåa precis som hennes ”mamma”. Du måste ha två blåögda föräldrar för att du 100% ska bli blåögd. Men i Frozen har drottningen blåa ögon och kungen gröna så det är 50% för att Elsa skulle få blåa ögon. Men det är lika stor chans att hon skulle vara från trassels kungarike då pappan har blåa ögon och mamman har gröna ögon 50%.

Bevis 2. Båda två är vänsterhänta. 22% av alla tvillingar är vänsterhänta, vilket är mer än världs genomsnittet

Elsa:

 • Hennes primära is-skjutar hand är vänster
 • Hon gör Olaf med vänster hand
 • Rör hennes ansikte med sin vänstra hand
 • Rör sin fläta med vänster hand
 • Och försöker även rädda Anna med en avgörande, vänsterhänt is-attack.

Det är ganska likt på Trassels sida.

Rapunzel är definitivt mer tvåhäntad än Elsa är och hon gör saker med båda händerna. However, men hon visa många avgörande ageranden med sin vänsterhand.

Rapunzel:

 • Hon målar och kammar sitt hår med båda vänster och höger hand.
 • Hon slår till med stekpannan med vänsterhand
 • Hon tar efter hennes föräldrars lampor väldigt naturligt med vänsterhand
 • Håller ljus med vänsterhand
 • Håller Pascal I vänsterhand och kastar pilar med vänsterhand

Andra karaktärer är tydligt högerhänta.

I frost knackar alltid Anna med högerhand och sträcker sig ut med högerhand.. In Trassel, Flynn svänger svärdet med höger, pekar med höger och rör Rapunzels ansikte med höger.

Och äntligen, håret. Ärligt talat ingen av föräldrarna kapabla till att föda barn med ljus blont hår som antingen Elsa eller Rapunzel. Men Rapunzels blonda hår kommer från magin hennes mamma absorberade från den gula blomman.

Om dem I själva verket var tvillingar så skulle det också förklara Elsas ovanligt blonda hår.. Som är förvånade, mer rimligt än den smala genetiska chansen att Iduna och Agnarr skulle ha producerat ett barn med så blont hår. Så vid denna tidpunkt är platsen för filmen, tidpunkten för filmen och biologin i filmen allt stöd för att Rapunzel och Elsa skulle vara tvillingar

Elsa och Rapunzel är även dem första Disney prinsessorna med magiska krafter, I den hela 80 år långa historian har ingen annan Disneyfilm använt prinsessor med magiska krafter. Den ända förklaringen är ju att det är för att bådas krafter kommer från deras magiska mamma. Rapunzels mamma dricker denna magiska gula blomma innan hon föder. Det är hur man förklarar Rapunzels magi I resten av filmen

Så där har dem en back story for Rapunzels magi, men vad är Elsas back story? Ingen i Frozens familjen har magi.

När frozens föräldrar tar Anna och Elsa till trollen kan inte Agnarr svara om Elsa var född eller fått magin senare. Kanske för att... HAN INTE VAR MED NÄR HON FÖDDES.

Har du aldrig någonsin undrat varför agnarr eller Iduna aldrig visar någon överraskad reaktion på Elsas magi? Dem försöker inte bota Elsa, dem letar inte ens efter ett svar var hennes krafter kommer ifrån.

Det är inte konstigt om du tänker över att dem möjligtvis redan vet vart hennes kraft kommer ifrån HENNES RIKTIGA MAMMA. SAMMA MAMMA SOM GAV RAPUNZEL HENNES KRAFT

Men om dem är tvillingar borde dem inte ha samma magiska krafter. Ellerhur?

Elsas:

 • Hon fryser saker
 • Orsakar stor förstörelse och snöstormar
 • Bygger isslott
 • Bringer saker till liv
 • Skapar levande varelser som Olaf och Marshmallow.

​Från början såg det ut som Elsa och Rapunzel hade motsatta krafter. Med Elsa som stoppar allt från att växa och rapunzel som gör allting nytt och ungt igen. En YING och YANG slags situation.

Men kollar du närmare är deras krafter mer lika än du tror.

Bevis

 • • I slutet av båda filmerna räddar dem någon dem älskar i frozen är det anna och i Trassel är det Flynn.
 • • I båda filmerna räddar den sanna kärlekskaraktären prinsessan, Flynn från Fru Gothel och Anna från Prins Hans. När dem gör det, dör både Anna genom frysning och Flynn med ett knivhugg. Anna andas ut sitt sista andetag, Flynn fallertill marken. Dessa karaktärer är borta !!!
 • Vid denna scenen kramar båda våra Prinsessor den sanna kärleken för en lång minut av sorj. Och upptäcker plötsligt en ny kraft som dem aldrig trodde att dem hade. DET UPPTÄCKER SAMMA KRAFT! UPPLIVA DEM DÖAA – GE SAKER LIV.
 • I trassel ger Rapunzel fru Gothel och Flynn liv - i frozen Olaf och Anna. TILLFÄLLIGHET? NEEEJ!!
 • Det är exakt samma magi – upptäckt på exakt samma vis

Allt i dessa filmer från inställningarna, bakgrunden, genetiken, de magiska krafterna, till och med strukturen i berättelserna är direkta paralleller.

Så nu frågar jag dig. Titta på bevisen och titta på filmerna en gång till genom en ny lins

... En gång i Corona, ett kungarike i norra Tyskland dricker en sjuk drottning en magisk helande portion, gjord av en magisk gul blomma precis före födseln. Hon får tvillingdöttrar. Flickorna är blonda, eftersom båda är påverkade av blommans magi. En dotter demonstrerar omedelbart magiska helande krafter som du sjunger. Och den andra verkar verkligen inte göra så mycket.

De vet att Corona inte är säker och skickar bebis 2 på en resa över Nordsjön till närliggande kungariket Arendal för att leva med Agnarr och Iduna långt ifrån mamma Gothel.

I Arendal inser kungen och drottningen att Elsa verkligen har magiska krafter hon med. Oförberedda för att uppfostra ett magiskt barn, försöker de dölja Elsas makt för att skydda henne från att bli kidnappad som hennes syster, Rapunzel.

Att stänga slottet, begränsa personalen, gömma Elsa inomhus ... Det är att hålla världen från att komma ut till Corona att det fanns en annan prinsessa som är född med magi och att skydda sin egen dotter Anna från att oavsiktligt slösa Elsas hemlighet eller bli målet för en kidnapping sig själv har de hennes minne torkat.

Den dåliga rep Agnarr och Iduna får är allt för att hjälpa till att hålla Elsa säker tills hennes syster Rapunzel återkommer och så småningom hittar de varandra när Rapunzel hamnar i Arendal i slutet av frozen ...

Konspirationsteorin är klar och ni fick med en liten saga på slutet. Kommentera gärna vad ni tyckte, om ni har någon favorit Disneyfilm och om jag lyckades övertala er. Puss och kram!

Likes

Comments

Hello, Hello!

Ja, vad har hänt på sistone.. bakat scones, kurator möte, mys, träffat nya vänner, prov..

You get it! Jag har jobbat mycket på bloggen må ni tro.

Bytt skrivbord till ett större och min nya skrivbordsstol är typ större än min framtid. Sitter i den nu och stortrivs.

Hela helgen är planerad.. fredag - sleepover, lördag - sleepover, söndag - match.
NUU vet ni.

Måste rensa mitt rum och slänga ut allt skit. Har en lång rad med småprylar och påsar uppradade längs min vägg. Hatar det, vill ha clean as fuc*!

Men nu ska jag sova puss, puss och en kram.

Likes

Comments