Det finns olika sätt att se på saker. Hösten långt in i oktober kan tyckas vara grå och trist....Jag älskar hösten och den är underbart vacker beroende på ur vilket perspektiv jag tittar på den... Den ger ro och det är då tid för vila ges..
Naturen är så finurlig att den skapat sin egen återhämtning för växter och djur så varför ska vi då inte ta efter det naturliga i detta?
Vår och sommar är tid för lek och aktivitet. Massor med socialt umgänge, resor och roligheter.
Om vi är så smarta som vi är skapta, bör vi följa naturen.
Bara acceptera att det sociala livet inte är så stort under höst och vinter. Acceptera och släpp det dåliga samvetet över att du hellre kryper ner under en varm filt i soffan en lördagskväll och tittar på Så mycket bättre, än att du festar med vännerna.
Öppna ögonen inför naturens vackra skiftningar och frostbitna mornar. Färgskalor i grått, brunt, orange, gult och rött...för att sedan övergå i grå, blå, vita skalor. Från varmt till kallt...
Ja, jag är nog kär...kär på riktigt ❤❤❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är jobbigt på ett roligt sätt att vara tjej. Jag tror inte det spelar någon roll om du är 15 eller 75 år..
När det vankas festligheter, vad är det viktigaste för oss tjejer/kvinnor i första hand, inte vad vi själva har på oss. Nej det är vad andra kvinnor har på sig.
Jag gillar kläder och smink. Tycker om att klä upp mig.. MEN mina tankar går alltid o banorna som " undra vad alla andra har på sig?" "Hur uppklädd ska man vara?" "Jag vill vara anonym" osv...
Det är då det är jobbigt. Att vilja vara vacker, att inte sticka ut, att känna sig bekväm, att smälta in...
Hur lyckas någon med allt det?
Varför är det viktigare att se på andra än att verkligen se på sig själv och framför allt känna efter själv?
De bästa tillställningarna för mig blir när jag klär mig i något som är bekvämt, som speglar mig. När jag är lagom fixad ...kanske någon detalj som får vara "det lilla extra". Detaljen kan vara något som inte ens syns, snygga underkläder, en parfym som doftar gott...
Nåja, det är 1,5 vecka till festligheter och jag hinner vrida runt det här lyxproblemet 100 varv 🙉💋

Likes

Comments

Ännu en dag i "sjuksängen" . Att vara sjuk för mig blir att tvingas till återhämtning, vilket faktiskt kan behövas.
Igår tog jag mig till jobbet för att suga åt mig lite glädje och energi. Jag jobbade 12-21 för att sedan vara ledig 3 dagar. Tänkte att det var lagom att börja med.
Men den här hostan tar kraft från mig.
Stundvis är det som att den aldrig enbart ut och det känns som både revben och ryggrad spricker.
Nu blir det vila i några dagar till med små ljusglimtar då och då.


Jag passar på att lämna barnbarnet Sandy på dagis så hon slipper börja så tidigt. Det är en mysig stund när farmor och Sandy får rå om varandra på morgonen 😍

Det jag saknar är att få möjlighet att träffa mitt andra underbara barnbarn, Elsie.
Jag har inte sett henne på ett par veckor och törs inte riktigt än eftersom jag inte vill smitta henne...
Saknar lilla skruttan och hennes föräldrar massor! ❤❤❤

Likes

Comments

När jag är sjuk, på riktigt sjuk med feber, ont i halsen, hosta, muskelvärk mm då undrar jag hur jag ens kan komma på tanken att beklaga mig när jag är frisk???
Det är väl så vi är skapta antar jag... att vi inte uppskattar livet, hälsa, ting, personer förrän vi inte har dom längre.
Då när det plötsligt fattas något, då trånar och längtar vi. För att väldigt snart när vi återfått det vi saknat, börjar beklaga oss och ta för givet.
Vi blir snabbt bekväma och lever lite i en mentalitet av att "mycket vill ha mer" .
Är jag frisk så hittar jag alltid någon liten krämpa att gnälla över.
Är jag i en relation finns det alltid något fel på min partner.
Har jag en ny soffa så hittar jag en ännu skönare hos grannen.
Det är så vi är skapta. Att inte se oss där vi är just nu utan att hela tiden leta efter något vi TROR är bättre.
Nu ligger jag här i sängen med min kopp te nr 2. Hostar och är tung i huvudet.
Jag ser hur det ljusnar därute och tänker att jag har det så bra! En skön säng, te med honung, höstfärger utanför fönstret och människor som älskar just mig  ❤

Likes

Comments

Vem bestämmer egentligen när det blir vardag?
Oftast när jag ställer frågan "vem bestämmer" finns bara ett svar.
Svaret är: Du och jag.
Enbart vi själva gör valet hur och när saker och ting blir vardag.
Tänk så ofta jag hör folk säga om sina kärleksrelationer, arbetssituationer till och med i vänskapsrelationer att det är synd att det blir vardag.
Jag tänker inte så.
Jag tänker att allt jag gör väljer jag själv att forma. Vardag för mig är ett positivt ord, det är då jag hittar guldkanderna som jag suger åt mig.
Vardag kan vara att duka fram frukost en mörk onsdag i november för att sedan sitta och lyssna på de andra familjemedlemmarna tankar innan skola och jobb. Vardag kan vara att höra klockan ringa och veta att jag kan snooza 10 minuter tätt intill den jag älskar. Vardag för mig är att möta barnen i dörren när dom kommit med skolbussen, att krypa ner i sängen kl åtta med en kopp te, att skriva en inhandlingslista tillsamman för att sedan åka och göra inköpen samtidigt som det blir en fika på stan.  Vardag kan också vara att sitta tillsammans vid middagen och njuta av sällskapet.
Alla de sakerna är vardag. Jag kan inte hitta något negativt eller tråkigt med något av det.
Vardag som är lika med tristess är något vi själva skapar.
Jag tror vi gör det när något fattas och vi behöver något konkret att skylla på.
Men det är vad jag tror.
Jag tror också att det går att skapa vardagen till den mest värdefulla tiden, där trygghet, kärlek och tillit finns ❤❤❤

Likes

Comments

Nytt hår och nya ögonfransar. Äkta men ändå fejk.
Men som någon sa med handen på mitt hjärta..."Jag vet något som inte är fejk, något som är helt äkta"
Visst är det så! Oavsett hur det yttre förändras är mitt hjärta detsamma. Inget på låtsas bara på riktigt ❤

Tack fina Jessica för vackra fransar ❤❤

Likes

Comments

Dag 3
Nu har jag följt min planering angående kosten väldigt noga.

Första dagen åt jag för dåligt med mellanmål så där var jag tvungen att tänka om. 

Annars har det fungerat bra och varit väldigt mättande.
Känner inte ens att det är enformigt eftersom jag lägger till olika kryddningar och någon kall sås jag gör själv.

Så än så länge är det tummen upp 🖒

Likes

Comments

Fåfäng?
Ja det är jag nog samtidigt som jag ofta säger emot mig själv i den frågan.
Jag tittar väldigt lite på utsidan hos andra människor.  Det hävdar jag om och om igen. Jag ser det yttre eftersom det är det första jag möter men efter att första orden uttalats är det så mycket annat som blir viktigare. Kroppsspråk, ögonkontakt, leende, orden...vad som sägs och hur.
Men....När det kommer till mig själv så finns där en ytlighet och en önskan om att få känna sig vacker.
Som ung, tonåring upp till nära 40 var det inte många gånger jag kände mig vacker. Jag hade nog inte hört de orden så många gånger. Jag minns första gången någon använde just ordet vacker till mig. Jag var 17 år och han 2 år äldre. Vi såg varandra genom ett hav av människor och jag kunde inte tro att det var just mig han sökte med blicken. Plötsligt stod han där 196 cm lång. Mörk med varma bruna ögon. Han lutade sig fram och sa på engelska - You are so beautyful!
Han var det vackraste jag mött..En italiensk ung man. Väldigt atletisk och med muskulösa armar. Vi hängde i hop de dagar vi var där. Sista kvällen friade han ...i ren desperation... Han fick mig att vara speciell och vacker.
Nu är jag nära 50 år. 3 år kvar.
Plötsligt är utseendet viktigt för mig, hos mig. Det handlar enbart hur JAG ser på mig själv och vad hos mig själv jag accepterar.
Jag vill känna mig vacker. Jag behöver inte höra det eller ens vara det för andra men jag behöver vara det i mina ögon. Den känslan ger mig styrka. Vacker och kroppsligt stark ger mig en inre styrka som speglas i det jag utstrålar.  Och utstrålningen är prio ett...Det är den som verkligen får en människa att bli vacker på riktigt.
Vad är då rätt eller fel i att bättra på yttre attribut en smula för att skapa den tryggheten och utstrålningen i sig själv?
Ja det går att debattera om men jag avslutar med bilder från igår när min dotter för första gången satte i extensions  (hårförlängning) på mig. Jag har haft det tidigare och hon gjorde det som ett proffs.  
Håret gör underverk för min inre trygghet. Ytligt? Ja, det är möjligt men med de positiva bieffekterna så är jag gärna lite ytlig ❤

Före - Efter

Likes

Comments

Jag behöver omprioritera lite.
Jag är väldigt duktig på att råda andra till förändringar, förbättringar och utveckling. Men är urusel på att implementera det på mig själv.
Jag är i ständig förändring och utveckling. Det jag behöver göra är att styra upp min resa så den går åt rätt håll.

Jag har under en månad haft online kontakt med JP som är pt och coach. Jag har påbörjat träning som oturligt faller pga årstiden som drar med sig förkylning på förkylning som envist hänger kvar. För mig när träningen inte funkar så funkar inte maten heller...
Nu bad jag JP om hjälp med att styra upp kosten. För kan jag inte träna så kan ju fokus ligga på att skapa rutiner runt kosten.

I dag börjar jag följa ett kostshema som är anpassat efter just mig. Jag är spänd och nyfiken på hur resultatet kommer att bli?
Jag började morgonen med en Smoothie gjord på havregryn, kvarg, bär, banan och mjölk.
Sen blir det matlådor av lax, potatis och grönsaker samt kycklingfiléer, Bulgur  och grönsaker.
Noga vägt och uträknat. 
Så, då har dag 1 börjat 😄👊

Likes

Comments

Lämnade av yngsta dottern vid skolan med samma procedur som vanligt. Frågorna  -Har jag nåt runt munnen? Jobbar du i dag? Sen en puss på munnen och orden - Jag älskar dig...
Satt och tittade på min dotter när hon slöt upp med de andra barnen. Mitt yngsta barn. Jag slöt ögonen för ett par sekunder och såg en lite blond 5 åring som skuttade fram med ett barns livsglädje. När jag öppnade ögonen föll blicken på en flicka jag liksom inte sett... En söt tjej med rosiga kinder. Hon gick med ryggen rak och säkra steg. Svartklädd med taights, klockad kjol och läderstövlar med snörning. En blommig bomberjacka som bröt av det svarta. Det långa, tjocka håret uppsatt i en hög hästsvans. Plötsligt känner jag en obeskrivlig kärlek till den flickan som blandas med saknad över den lilla blonda femåringen som inte kommer tillbaka.
En överväldigande känsla som får tårarna att bränna och munnen att le.
Bara du som  förälder kan förstå den känslan. Den kaotiskt, blandade känslostorm som uppstår när barnen plötsligt växer upp och du inte hunnit med ❤

Likes

Comments