Tjalloj!

Kokos hoppar ju hela tiden på golvet. Och de blir ju säkert bus tråkigt efter ett tag. Så då bestämde jag mig för att ta ut kokos så att att han kunde hoppa omkring och ha roligt. Och de tyckte han ju såklart också!

Tog jätte fina bilder på han <3! Ni ska få sedom såklart <3!!

Nu tänkte jag ge er lite städ tips om att städa er kanin bur jaa såklart gnagar burar =D

1. Du måste ha en städ spade eller vad man ska säga. Den tar du upp det ditt djur har gjort ifrån sig!

2. Städa 1 gång om dagen. Då ska liksom bajset,kisset bort

3. Åtminstone 1 gång om veckan ska hela under delen av buren skrubbas med vatten och tvål.

4. Vatten kan du byta varannan dag. Men flaskan ska göras ren 1 gång om veckan ungefär.

5. Mat skålen kan bli väldigt äckligt efter ett tag. Så diska den 1 gång i veckan ungefär

6. För att inte förstöra botten till buren. Lägg typ katt sand där eller tidning papper. De funkar

Yes! De var dom tipsen jag har. Nästa gång jag bloggar tänker jag blogga om min vardag. Tänker ladda upp lite bilder kanske =)

Ha det bra så hörs vi <3 //Vickizz

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hur mår ni? Jag mår bara bra. Och skolan rullar på den med.

Tog precis in Kokos från ute buren. Han låg som en liten boll inne i sitt hus i uteburen. Var nog nu sista gången han avr där från i år. Men han ska säkert på hoppa i selen. För då rör han ju på sig hela tiden. Så då blir han ju varm,

Blev inte varannan dag som jag skrev sist. Det blir lite krånligt så eftersom man glömmer bort osv.....

Här kommer 5 fakta/tips om kaniner =D

1. En kanin som sitter instängd varje dag i sin bur är en olyckligt djur. Din kanin måste vara utanför buren minst 1 gång om dagen. Ute bur är ju liksom utomhus. Så där får den ju levande gräs och äta osv...

2. Det finns kanin leksaker att köpa. Men ett djur vad som helst för gnagar djur har ju ingen leksak. Om du tänker dig i det vilda. Har något gnagar djur en gnagar boll? Nej! Därför så ha en äppel gren, eller asp gren som dom kan gnaga på. Så ta det inte som en regel att du måste ha en/flera leksaker i buren. Utan ge dom en morot,gräs,sallad,äpple,osv... Dom nöjer sig med det <3

3. Ett tips är att man kanske inte tänker att en kanin ska kosta mycket att försörja. Men kolla alltid upp innan om du har råd med att ha ditt djur. Inte precis ett intresse man har att vara tvungen att sälja sitt djur om man inte har råd med det.

4. En bra sak som är väldigt bra att veta är att en kanin kan inte kräkas. =D

5. Lite rolig fakta om Kokos <3! Kokos är lite envis med vad han äter. Kaniner brukar älska paprika som attans. Men Kokos äter inte paprika alls. Kokos är en hö älskare. Han älskar verkligen hö som tusan <3! Igår gav jag han ett äpple. Han luktade på det mycket. Sen så slickade han på det och tog bara några tuggor. Imorse låg halva äpplet uppätet bara.

Såå ja som sagt. Han är envis.

Kommer mera fakta läsare <3!!!

//Vickizz

   ps: Här är en jätte vacker bild på min prins. Vi var ute och hoppade. Då passade jag på att ta bilder på Kokos <3

Likes

Comments

Hejsan! Försökte nyss göra en haul men när jag skrivit klart nästan allt försvann allt!:( men aja nu ska jag göra ett nytt inlägg dock blir det ingen haul då det känns väldigt tråkigt att skriva om exakt samma saker en gång till.
Jag och vickizz har ju inte uppdaterat här på ett tag, som hon skev igår men nu e vi tbx och uppdaterar som vanligt varannan dag och idag är det ju min tur:)

Iallafall tänkte jag i detta inlägg skriva lite fakta om marvsin som kan vara bra att veta innan man skaffar sig marsvin.

Marsvin är flock djur och ska enligt lag hållas minst 2 & 2! Det är även lagligt att ha ett marsvin och en kanin tillsammans.

Marsvin är vegetariarer och äter helst Hö och goda grönsaker!

Marsvin kan inte bilda egen c-vitamin så du måste ge c-vitamin rika grönsaker varje dag annars finns droppar att hälla i vattnet alt direkt i munnen.

Några sjukdomar marvsin kan få : C-vitamin brist ~ kan orka förlamning.

Munsvamp ~ utslag i munnen beror oftast på syrliga saker marsvinet ätit.

Diare ~ kan orsakas av ofta ombyte a foder, för mycket gräs elr om de äter något de inte ätit tidigare

Så det var allt jag hade o säga stor kram till er /klarizz

Likes

Comments

Vi Klara och jag ber mycket om ursäkt att vi inte bloggat på länge. Vi båda har haft mycket att göra på senaste. Och sen har man kommit hem sent om man varit borta någon dag. 

Sen kan det varit så att man inte orkat satt sig vid datorn! Men somsagt.....Vi ber SJUKT mycket om ursäkt! 

Imorgon ska Klarizz blogga. Då blir det nog mycket om hennes underbara resa till sin kusin <3 

Imorgon ska jag på Bowling kalas. MIn "syster" fyller 13 år <3 !!! Så det ska bli jätte roligt. På måndag då jag ska blogga tänker jag skriva fakta om min söta prins Kokos <3 !Alltså fakta om kaniner. Men ajg är så snäll så jag skriver fakta om kaniner nu.

                                                                      KANINES SPRÅK

1. Om en kanin slickar dig på armen är det ömhetsbetydels. Den vill liksom ge dig kärlek tillbaks,vill visa att den älskar dig osv.

2. Biter kaninen dig då du kanske har den i ditt knä eller klappar den på avstånd betyder det att den säger "Jag vill vara ifred nu eller ... Det räcker nu med klappande tack! 

3. Sniffar din kanin på dig eller naffsar på dina kläder är kaninen nyfiken.

4. Bufflar en kanin på dig vill DEN att du ska kela med den <3 

5. Ligger en kanin på siden är den varm/trött

6. Sitter kaninen upp och har öronen är uppåt så lyssnar den. 

7. En kanin kan inte ta in ljud t.e.x från mobilen,datorn,tv osv. Det är väldigt coolt faktiskt

8. Om kaninen står på bakbenen och nosar är den nyfiken. '

9. Om din kanin fräser säger den till att du är inne på hens revier och kaninen försvarar dens revier 

10. Om din kanin gnisslar tändernar så har den ont. 

'Detta var 10 styckna fakta om kanines språk. Jag länkar här nedan en sida som har mycket bra fakta om kaniner. Finns även en jätte bra bok där det står ännu mera fakta som heter 


Likes

Comments

Vi Klara och jag ber mycket om ursäkt att vi inte bloggat på länge. Men vi har inte haft tid osv.

Och kanske någon dag då vi inte orkat akn det vara med. Men SOMsagt vi ber mycket om ursäkt!!

Imorgon ska jag på Bowling kalas. Min "syster" fyller 13 år. Det ska bli roligt <3 På måndag bloggar jag igen. Då tänker jag blogga om kanins tal sätt. Men jag är så glad att blogga idag. Så jag tänker blogga om det idag YEY !! <3

KANINENS SPRÅK

1. Om din kanin slickar dig någonstans på kroppen är det ömhetsbetydelse. Den vill visa att den älskar dig och vill ge tillbaks kärlek,

2. Biter din kanin dig om du möjligtvis har den i ditt knä och klappar den eller om du klappar den på avstånd betyder det ,," Jag vill inte bli klappad mera" eller " Tack! Nu räcker det med klappandet"

3. Sniffar kaninen på dig och naffsar lite är den nyfiken.

4. Bufflar din kanin på dig VILL den bli kelad.

5. Ligger din kanin på siden är den trött/varm

6. Sitter kaninen upp med öronen uppåt lyssnar den intesift

7. En kanin kan inte ta in ljud t.e.x från mobil,dator,tv,radio osv ...Väldigt coolt faktiskt 

8. Om din kanin står på bakbenen och sniffar är den extra nyfiken. 

9. Om din kanin fräser säger den till att det är hans revier. 

10. Om din kanin gnisslar tänderna har den ont. 

Detta var 10 fakta om kaniner. Kommer självklart komma fler fakta <3. Länkar en länk där ni kan läsa från en sida om fakta om kaniner språk. Sen finns det en jätte bra bok med ännu mer fakta om kaniner.  Boken heter (Din Kanin) 

Kram kram // Vickizz 

https://animail.se/kaninens-kroppssprak-och-signaler.html

Likes

Comments

Hej!

Börjar bli tjatigt att säga hej hela tiden. Ska komma på något annat haha,,

Yey yey yey yes !! Nu har jag städat Kokos bur helt och hållet. Tog en bild som jag tänkte visa er hur det ser ut i Kokos bur när det är ny städat i den. Glömde bara bort att ta en före bild. När jag kom hem stank det i mitt rum som faan! Det var plus flugor i hans bur. Så då fick det bli rent städat där. Själv har jag städat mitt rum med <3 ! Så nu är allt i ordning oså.

Igår så gick jag till vår skol kurator och pratade med henne. Det kändes skönt <3! Vill gå och prata med en sådan. Mår bättre av det <3! Så nästa vecka ska jag gå till henne igen <3 !

Pratade med Klarizz nyligen. Vi funderade på att träffas på höstlovet. Får se först om jag kunde komma till min kusin. Vi hade pratat tidigare =) Men vi får se hur det blir. Då hade vi pratat om att sova hos Klarizz 2 dagar. Sen åka hem till mig och sova 2 dagar.

Kokos är mammsens lilla busis. När jag väl somsagt har luckan öppen till hans bur hoppar han ut och in jämt och ständigt tills han blir trött och lägger sig i sitt rör.

Nu ska jag ner och äta mig "tjock"  ,, bakom röret ser ni en mat skål. Den är med mat,,,baa så att ni vet <3 

Likes

Comments

Hejsvejs! Nu ligger jag i sängen ska precis sova men tänkte blogga lite först! Idag har jag handlat en present till en kompis jag ska till på lördag köpte även mat,Hö & spån till brownie och jumbo då nästan allt var slut! Vid halv 5 gick jag till en kompis (Nikita) vi skulle plugga tillsammans gissa hur det gick? Mer skratt än läxa :D men när vi hållde på med läxan ringde vickiz så vi snacka lite då, men nu har vi ringt om varandra flera gånger haha:D när man vill snacka me folk kan ingen när dom vill snacka kan inte jag känns det typ haha bara jag? Elr nån annan som känner igen sig? Har inte så mycket mer o säga och är väldigt trött så avslutar mitt i allt med ett godnatt! Kram klarizz

  • 17 Readers

Likes

Comments

Hejsan på er !

Jag har haft ganska mycket med skolan som vanligt då...Så jag glömde bort att förbereda mig om att ta reda på dom där märkena =( ! Bloggen är självklart det viktiga och det hoppfulla för mig <3! Men jag har haft ångest eller vad man ska säga nu ett tag. (Från idag alltså) . Det är bara en privat anledning.

Åter till det jag alltid är förberedd för <3 ! Babel om min underbara gnagare <3. Idag när jag kom hem ifrån skolan så kom jag upp på stigen. Då såg jag att mitt ytterfönster var öppet på glänt. Jag kom in och frågade vem som hade öppnat det. Då var det mammsen. Hon hade städat mitt rum <3. Och flyttat ner Kokos bur ifrån skrivbordet (så att jag kunde använda mitt skrivbord igen). Så det blev mycket bra. Och jag är som Klarizz att det känns som om djuret är för instängt om deras lucka in till buren är stängd. Så jag har Kokos lucka också öppen. Men då kan han ju hoppa ut. Så nu så har Kokos hoppat ut och in jätte länge. Det är så gulligt <3 !! Så nu ligger han under mitt skrivbord. Han tycker väl inte om att vara i buren. Så då vill han sova utanför den. Men jaa! Självklart tar jag in Kokos på kvällen <3

Jag blev så berörd imorse ! Ni har ju säkert varit med om att man ska dela fotot på insta. Och hipp tripp traa så vaknar man och ser ett fint sms och att man betyder något för den personen. Iallafall till saken nu då. Jag vaknade utan att ha delat ett foto om att man ska betyda något för den personen. Klara hade skickat det finaste smset jag fått någonsin i mitt liv! <3 ,,, Nu ska ni få se de fotot. Och ha det så bra "fina gnagar matte/husse <3

Likes

Comments

Hej hej! Idag har jag tänkt att skriva ett inlägg som inte handlar om något speciellt utan bara Babel om allt och ingenting!
Men idag har jag ivarje fall vart i skolan (ofc) sen efter skolan åkte jag hem var med mina prinsessor lite dom fick leka lite irast hagen oxå vilket dom älskar. Men efter det åkte jag till farmor, myste me Nellie (farmors hund)
Jag var kvar där ganska länge fram till 7 då åkte jag till mamma om jag inte sagt det så är mina föräldrar skilda så ja. När jag Kom till mamma åt vi först lite mat och kolla lite på tv, sen har jag snackat lite i telefon oså. Just nu ligger jag i sängen och snackar med bästavickizzz<333

Men vi hörs ju på torsdag så ha det så bra kramizzar från klarizzzzzzz

Likes

Comments

Hej hopp <3

Idag så hade jag sång efter skolan så då skulle jag inte hinna ta bussen som gick 14.30 , så då gick jag upp till min mormor. När vi hade ätit där så åkte vi ner med bilen till djur affären. Där köpte jag nytt till Kokos. Majs kolvar torkade. En kanin behöver äta sådant som är hårt t.e.x Asp grenar,Majs kolvar (torkade) , morötter mycket. Det är knaprigt och hårt. Varför dom ska äta hårda saker är för att annars blir deras tänder för långa. Man kan ju klippa ens kanin tänder. Men gå i såna fall till en veterinär. Klipp dom absolut inte hemma själv! Då kan deras tänder spricka. Och det kan inte sluta så bra. Men egentligen helst så ska man inte ens klippa deras tänder. Utan ge dom hårt att tugga på =D!

Sedan skaffade jag nytt Alpenwiesen-Hell. Det är en sorts hö. Kokos hö var nästan slut "hehheh". Så då köpte jag nytt sådant.

Sen nytt spån <3 ! Det är något som liksom alltid är bra att ha. Och allt detta jag köpt är VitaKrafts märke. Det är mitt favvo märke. Sen kommer Dogman <3 Nästa dag jag bloggar blir på en onsdag. Då tänker jag rekommendera bra märken till era djur. Det är ju mycket bra att gå efter rätt sorts märken. Så att man inte kommer hem med något som är för dåligt =/

Just nu är Kokos fortfarande ute i sin utebur. Ska efter detta blogg inlägg gå och ta in han <3.

Här kommer också ett foto upp av de jag införsakaffat 

// Vickizz <3

PS: Fotot är tagit där det inte var så bra ljus =(

Likes

Comments