Tisdagen 13 september:
Denna dagen började vi tidigt, vi åt frukost vid 6, där erbjöds oryx korv, jag tyckte det smakade burgare om det. Inget illa men inte favoriten direkt.
Sen var de bara ut o jaga, jag ville ha en oryx så vi letade upp några med bilen, sen var de bara börja smyga fram för att se om det fanns någon stor i hjorden, och det fanns det, så vi började med att smyga runt ett berg. I denna värme och gå upp o ner från berget, det kändes haha.
Så när vi kom fram inom räckhåll så såg vi att den stora hade gått iväg till ett annat ställe, så vi satt där ett tag och bara väntade för att se ifall antingen den kom tillbaka eller ifall dom andra gick upp vidare till han.
Vi var tvungna att sitta blixt stilla för att det stod en och kollade mot oss, och hade hon börjat springa hade alla gjort det men dom började röra sig vidare och samtidigt då dök en annan flock upp med ett par stora som vi började gå efter utan att lyckas för de såg oss och började springa, så vi fick gå tillbaka till bilen för att flytta oss närmare, vid den här tidpunkten (10.00) hade vi gått 1 mil efter dom. Så vi åkte, gick till ett bra ställe bakom en klippa, samma sak där, vi stod 200 meter ifrån och hade huvudet som antagligen visade 10 cm max ovanför klippan, men dom såg oss och sprang iväg, då tänkte vi att vi tar en paus från dessa och försöker oss på springbock.
Vi letade upp 1 fin till att börja med, den sköt christian på 250 meters avstånd.

Sen inte långt efter det så dök det upp ännu en fin som jag fick chansen på och det var på 150 meters avstånd.

Det ska bli kokad skalle och sedan en helskinn.
Resten av kvällen var samma sak som morgonen, jaga oryx gick hur långt dom helst i värmen utan lycka.
Men dagen var väldigt bra, det har varit en tuff jaktdag.
Vi fick äta blue wildebeast idag, riktigt gott!
Vi såg även struts, myrslok, giraffer idag och en jäkla massa andra djur men nämner dom som är ovanliga.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndagen 12 september :
Dagen började med att vi landade i Namibia.
Allt gick så bra tills vi skulle få våra vapen, för det satt inte den inte intelligentaste killen i vapenbåset...
Menmen vi blev upphämtade och började åka mot bergen, det var rena safarin bara att åka med, vi såg babianer, springbock, vårtsvin, red hartebeast, oryx bara på vägen, sen efter någon timma var vi framme så vi började med att äta, sen sköt vi in bössorna så de sköt rätt, sen lite siesta, sen blev de jakt, jag och Christian fick åka med egen guide, vi körde inte långt innan vi stannade och kollade ifall de fanns något djur i närområdet.
Vi såg att det fanns black wildebeast och springbock så christian sa att han var sugen på bwb så vi försökte oss på en sån, vi börja med att smyga runt så vi kunde närma oss, för att christian skulle få en bättre skottchans, det fick han, han sköt och djuret ramla pladask, så såg vi några springbockar, kolla bort någon sekund, så var djuret christian sköt borta och hade försvunnit några hundra meter iväg, så de var bara börja springa efter typ, så där sprang man igenom taggbuskar samtidigt som man skulle ta sig fram tyst, så när vi väl kom i närheten sköt Christian och den dog, men det blev en jäkla jakt på djuret.

Sen var det dags att flå, inte vi men dom och pågrund av att det inte fanns någon arbetare tillgänglig så fick vi vänta medan guiden gjorde jobbet.
Efter ett tag fick vi åka ut igen, men tyvärr hittade vi inget vi var sugna på. Men vi fick se giraffer, lite oryx, springbock, red hartebeast.
Denna dag fick jag äta oryx till kvällsmat, det var himla gott!

Likes

Comments

Goddagens våra kära läsare, nu ska ni får höra en historie som kommer få er att ha lika mycket adrenalin som vi hade i just detta ögonblick. Allt började för länge, länge sedan.

Detta är sagan om de två bröderna. Jag och min bror var ute och gick runt vårt lilla hobbit hem. Var allmänt jobbiga och sånt som folk kan. Sen så kom en gammal vis man som påstod sig vara våran fader. Han sa att han skulle ta med oss på ett äventyr som vi sent kommer glömma. Han sa åt oss att ta på sig våra varmaste ylletröjor och packa med oss vapen och ammunition. Timmarna gick, efter ett tag stanna hästarna och vi var framme i Sörmlands djupa skogar, de vill säga Vingåker.

Vi började med lite alvbröd med rökt drake som pålägg så vi skulle ha energin att vänta och glöden som skulle hålla oss varma dessa kalla 5 minusgrader.

Vi släppte wargsen, de tog inte långt innan våran fader får syn på dovhinden, som stod som en fura i solskenets glans. Han lyfte på sitt vapen, siktade och kramade avtryckaren varsamt men bestämt. Skottet gick och dovhinden föll lika fort som den dök upp. Ett värdigt slut för en värdig motståndare och vackert djur. Det fanns en grupp dov kvar i såten som försökte smita men min broder Henrik stod redo. Doven gick i hans pass och den ena stannade tillräckligt länge så att han hann sitta och titta på det, och tänka igenom det hela, det gick fort och dovhinden låg, senare på dagen får wargsen upp rådjur, ett av dem fälldes av jaktledaren.

Det hela slutade med en väldigt trevlig dag.

Likes

Comments

Igår/lördagen blev det ingen jakt men vi drog ut i skogen med våran morbror och kusiner och hade lite kvalitetstid med grillning och övningsskytte med både studsare och hagel, resultatet blev en väldigt trevlig dag ute i skogen!
Vi drog hem från skogen rätt skapligt för det stod älg på menyn och sen fara sig vidare för att hälsa på våran kära bestemor och bestefar!

Idag packa vi ihop tidigt för att komma iväg, i denna skrivande stund har vi suttit i bilen i 8 timmar med två stycken fisande hundar...
Men snart är vi framme!
Imorgon blir de jobb så finns nog inget att skriva om förrän helgen!
Ha de gött!

Likes

Comments

Hej! Efter en 11 timmars lång resa kom vi äntligen fram till Norge! Vi kom dit rätt sent så det var väl bara ta ett par öl och kolla jaktfilm ihop med Christian och morbror Tore-Klas! Det blev att lägga sig skapligt så man kunde komma upp i tid för att dra ut och släppa hundarna Molle och Ariel.
Ariel är en tik av samma ras och hon ska följa med hem till Sverige för att bo med mig.

Fredagen började med att motvilligt gå upp ur sängen, packa grejer och ge sig iväg.
När vi kom fram till vår mark Tveiten som ligger på 700hektar så släppte vi hundarna och tog oss en kaffe innan vi gick vidare.
Hundarna hitta inget till en början, men efter ett tag fick Molle upp ett harspår som sedan Ariel sprang på, tyvärr så blev de tappt och Molle kom tillbaka, men Ariel ville inte riktigt ge upp och snurra runt ett tag innan hon kom tillbaka. Resten utav dagen bjöds på gamla kronspår, harspår så det var inte mycket att springa efter idag men det var en trevlig dag i det norska höglandet!
Imorgon blir det att dra ut igen och kolla om vi hittar något kul, men vi får se ifall det blir för mycket snö imorgon, annars blir det grillning, lerduveskytte och kanske lite skogsfågel jakt!
Ha de gött/ Henrik!

Likes

Comments

Hallå! Här kommer lite härliga bilder från jakten i helgen!
Det blev två harar för hunden Molle som Christian fällde.
En toppen helg helt enkelt! 😃👌

Hello! Here are some nice pictures from the hunt this weekend!
There were two hares for the dog Molle!
A great weekend!😃👌

Likes

Comments

Vi börjar lite enkelt med en jakt som skedde hösten 2014 med våran Basset Artesien Normand vid namn Molle. 

We start easy with a picture from the fall of 2014 when we  got the chance to shoot two roedeers for our Basset Artesien Normand with the name Molle.

Likes

Comments