Jag går på Sjölins gymnasium i Göteborg

Den första tanken dem flesta får som inte går på sjölins utan på till exempel samskolan är vanligtvis, ”Fan vilken dum tjej” ”hon måste vara så efterbliven att hon inte ens kan stava till sitt egna namn”.

Men så är faktiskt inte fallet. Största anledningen till att jag inte går på sam nu är för att jag var inte i skolan så ofta som behövdes, då jag är tonåring och hade mycket problem som jag helt enkelt bara inte klarade av. Min andra anledning var vad som faktiskt pågick hemma i min familj. Mina föräldrar var mitt i en skilsmässa och mamma flyttade till stan. några veckor efter flytten fick mamma allvarliga problem med sin livmoder , vilket ledde till att inom loppet på bara några veckor genomgick hon fem operationer. Varje dag åkte jag och hälsade på henne, då ingen annan gjorde det. Jag bodde helt själv i lägenheten, hade aldrig lagat mat själv , inte tvättat själv , lärt mig hur diskmaskinen fungerade eller någonting. Men med tiden lär man sig. Jag tog hand om allt hemma samtidigt som jag var i skolan och ständigt oroade mig för min mammas liv. Och den som inte kännt ångesten över att en förälder ska dö vet nog inte hur det är att inte kunna koncentrera sig överhuvudtaget på något annat. Under ett helt år fick jag inget gjort för att jag mådde så psykiskt dåligt och vägrade ta tag i det. Så det handlar inte om att alltid om man är ”dum” för att det inte går så bra i skolan, det finns tusen olika anledningar till varför det inte blev som man tänkt sig.

Så många kommentarer jag fick under det året om min höga frånvaro var löjligt. ingen tyckte att det var okej för mig att bli besviken över ett betyg jag fick för att alla trodde att jag bara skolkade från lektionerna. Ingen frågade mig någonsin om det fanns någon anledning till mitt beteende och varför jag var borta så mycket som jag var.

Några gånger hände det att mamma ringde mig i panik och sa att jag var tvungen att springa upp och hjälpa henne och ringa ambulansen o.s.v. Det var en av den jobbigaste tiden i mitt liv. Men pratar man aldrig om sånt så förstår folk heller aldrig.

Men mamma mår mycket bättre nu så är superglad för det och hoppas verkligen att det förblir så!

kram på er

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har typ alla i skoga huset feber och ont i halsen och såklart drabbades även jag av detta. Så idag har jag bara legat inne i rummet hela dagen. Det är en regel här på internatet att om du är sjuk och hemma från skolan får du inte göra något med dem andra i huset , utan endast vara i ditt rum så att du inte smittar någon annan. 

Så himla tråkig regel om man är den enda som är sjuk!! Så var sååå glad att min roomie också var sjuk så att vi kunde chilla tillsammans hela dagen och plugga. Ikväll ska jag gymma och sedan dra på dans passet sen tillbaka till hemmet och ha pluggtimme med bästa antonio.

Absolut bästa chililåtarna:

- Ivy, Frank Ocean

- Romantic -NOTD remix 

- How will i know, Sam smith

- Dead - acoustic, Madison beer

Likes

Comments

Yes, du läste rätt jag har flyttat från lilla Göteborg till Stockholm, till dock en ännu mindre liten håla än Göteborg som kallas Sigtuna. Men det är så fint här det är galet ,även skolan jag går på här är så fin. Jag bor på internat här med 33 andra tjejer. Från alla olika delar av världen vilket är så himla spännande.

har varit här en vecka nu så allting är fortfarande så himla nytt, men jag trivs super bra här. Så himla fina och snälla människor omkring mig.

Såklart man längtar hem ibland pga småsaker, som att väckas till frukost som alltid står klar när du kommer ner på morgonen, kläderna som tvättas av mammsen eller pappsen och städerskan som städar upp allt annat. Behövde inte göra något helt enkelt men här gör jag precis allt. Fett bra dock för att förr uppskattade jag det inte alls men nu när jag kommer hem är det magiskt och något jag verkligen längtar efter.

Saknar ju även såklart min älsklingar där hemma , ni e bäst.

Jaja jag har det bäst här iaf. puuuussss

Likes

Comments

1 Vad är ditt fullständiga namn ? - Emelie, Sophie, Charlotte

2 Ålder ? - 17 år

3 När är du född ? - Den 6 april år 2000

4 Vart bor du ?- Asheberg - vasastan, Kullavik

5 Vem bor du tillsammans med? - mamma eller pappa och mina två hundar

6 Bor du i hus eller lägenhet?- båda

7 I vilken klass går du i - Jag går i 2; an

8 Vilket år tar du studenten? - 2019

9 Har du något jobb? - nope

10 Vad gör dig glad? - Att umgås med härliga positiva människor

11 Vad gör dig ledsen? - När folk ljuger eller gör mig besviken

12 Har du en pojk-/flickvän? - Nope

13 Vad stör du dig på? - Falska människor och folk som inte är öppna

14 Vilken är din favoritmat?- sushi always

15 Vilken är din favoritdryck? - cola zero

16 Vilken är din favoritfärg?- Vit är min favoritfärg! Så himla fräscht

17 Vilken är din favoritstad?- Stockholm

18 Vilken är ditt favoritland?- Italien eller Spanien

19 Är du hund eller kattmänniska?- Hundmänniska helt klart !

20 Vad längtar du till?- att resa med massa vänner nästa sommar

Likes

Comments