Header

Hej på er!

Idag tänkte jag göra min första tutorial här på bloggen, och som ni förmodligen läste i rubriken är det The Balms palett Nude Dude som jag ska använda till denna look. Om ni läst min blogg tidigare vet ni att jag för inte så länge sedan tipsade om denna palett, därför tänkte jag nu visa en ögonsminkning man kan göra för att inspirera er lite

Först använder jag en fluffig ögonskuggsborste och lägger skugga i globlinjen för att framhäva ögat. Här använder jag färgen Flawless, en matt kulör som är perfekt för grundskuggning. Där efter fortsätter jag med min fluffiga borste och går in med färgen Feisty. Även denna skugga lägger jag i globlinjen och fortsätter ut mot yttre ögonvrån.

När jag skuggat ut ordentligt tar jag samma borste igen och sveper lite lätt över locket med den skimriga skuggan Fit. Efter detta byter jag till en platt ögonskuggsborste och använder mig av färgen Flirty. Denna lägger jag med plattande rörelser i mitten av locket. Genom att göra på det sättet packar du skuggan så att den sitter bättre.

Efter det tar jag åter igen min fluffiga borste. Denna gång använder jag mig av färgerna Funny och Fine. Jag blandar dessa och lägger i yttre ögonvrån för en mer intensive look. Jag lägger även lite skugga under ögat för att få en helhet och ett sammanhang i min sminkning. Sist men inte minst använder jag färgen Fabolous och lägger i den inre ögonvrån för att se lite piggare ut. Här använder jag oftast ett finger och duttar in skuggan. Där efter böjer jag mina fransar och lägger på mascara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När man lägger en sminkning tycker jag att det är viktigt att man använder bra verktyg för att få så bra resultats som möjligt. Därför vill jag i detta inlägg tipsa om ett borstkitt från BeyBey Beauty. I detta kitt medföljer elva sminkborstar i syntet. Jag själv föredrar syntetborstar då dessa är mjukare och snällare mot huden. De tar upp produkt bättre och appliceringen blir jämnare än om du använder borstar med äkta hår. Dessutom är syntet mycket enklare att tvätta och håller sig fina längre. Jag vill heller inte glömma påpeka att dessa borstar är djurvänliga, vilket innebär att de är framtagna så att inga djur kommer till skada.

Borstkittet från BeyBey Beauty innehåller allt som du behöver för att kunna göra en hel sminkning. Du kan även köpa alla borstar separat om så önskat. Ordinarie pris på kittet är 999 kr, men just nu kostar det 799 kr. Så är du på jakt efter bra borstar rekommenderar jag verkligen dessa.

Likes

Comments

Hittills har jag endast skrivit inlägg om lite dyrare produkter, men eftersom att min tanke med denna blogg är att så många som möjligt ska kunna inspireras och köpa de produkter jag visar, tänkte jag nu istället tipsa om en budgetprodukt som jag tycker är väldigt bra. Som rubriken lyder handlar det alltså om The Balms Nude Dude palett.


Jag tycker att färgerna i denna är så fina, med både matta och skimriga nyanser. Det är en mångsidig palett som du kan använda såväl till vardags som till fest. Pigmenteringen är bra, men det finns definitivt bättre paletter. Dock tycker jag att den är mycket bättre pigmenterad än andra budgetprodukter. Färgerna går lätt att blanda ut på locket, vilket jag tycker är viktigt för att få bort skarpa kanter för en fin look. Jag upplever dock att de mörkare färgerna i paletten har mer fall out än de övriga skuggorna. Därför skakar jag alltid av borsten lite lätt när jag använder dessa, så att jag inte får färg under ögat eller på kinden.

Jag anser att detta är en väldigt bra budgetprodukt som du kan köpa på ett flertal ställen. Jag köpte min palett på cocopanda.se för 279 kr.

Likes

Comments

Jeffree Star är för mig en stor förebild inom Make Up. Jag vet att det finns olika åsikter om honom, men ingen kan säga annat än att han är grym på det han gör. Han gör sin grej och struntar i vad alla andra tycker och tänkter. Han vågar vara "annorlunda" vilket inspirerar mig väldigt mycket.

För en tid sedan lanserade Jeffree sitt egan sminkmärke som jag varit väldigt sugen på att testa. Dock är hans produkter svåra att få tag i från Sverige, då de inte funnits några svenska återförsäljare. Men för någon vecka sedan blev jag tippsad om en svensk hemsida som säljer dessa. Jag har nu fått hem hans ögonskuggspalett Androgyny, ett liquid lipstick i färgen Celebrity Skin och hans skin frost i färgen Ice Cold. Som rubriken lyder vill jag därför ge er mina synpunkter på dessa. Så även detta inlägg blir en review, men jag planerar att göra min första tutoral på bloggen inom en snar framtid. Så håll utkik!

Jeffree är känd för att vara extrem så färgerna i Androgyny paletten är hans tolkning på en "vardaglig/ basic" look. Och jag älskar den. Men jag förstår att vissa anser att den är mer "vågad" Vilket den också är jämfört med andra paletter. Men jag tycker att den är så fin. Med denna kan du skapa både enkla och simpla ögonsminknimgar men även festliga och mer extrema stilar som Jeffree själv. Färgerna är mestadels matta, vilket jag gillar. Det är lättare att arbeta med matta skuggor, då de över lag är enklare att blanda och sudda ut på locket. Färgerna Frosting och Deja Vu är de enda riktigt skimriga skuggorna i paletten. Sen är det ytterst lite skimmer i färgerna Charm och Fetish.

Något som jag gillar extra mycket med denna produkt är att skuggorna har en liten mer "krämig" konsistens, vilket gör att det är mycket enklare att blanda ut än torra skuggor. Dessutom är pigmenteringen sjukt bra, så var försiktiga när ni applicerar på locket annars kan det lätt bli för mycket. Men detta tycker jag bara är ett stort plus. Vem gillar inte produkter med bra pigmentering? Det räcker med att ta lite färg på din borste för ett bra resultat. Men självklart går det att bygga på mer om man skulle vilja.

Denna palett kostar 529 kr.

Jeffree's Skin Frost finns i ett antal olika nyanser och en hel del galna färger. såg det finns definitivt någon för alla. Jag beställde dock bara hem en av dessa, men kommer definitivt köpa fler framöver.

Ice Cold som jag har är den ljusaste av hans hilighter eller Skin Frost som de kallas. Det är en snövit nyans som passar de med ljusare hy. Jag insåg dock att denna var lite för ljus för mig, då jag oftast använder brun utan sol. Jag tycker att man ska vara noga med att använda hilighters som smälter ihop fint med sin egen hudton, annars blir det lätt kanter, vilket man oftast inte vill.

Produkten i säg är enligt mig riktigt bra, och Precis som Androgyny paletten är även denna krämig i konsistensen med en sjuk pigmentering. Är du bara ute efter ett fint glow på kindbenen bör du applicera lite åt gången så att det inte blir för mycket. Den är väldigt behaglig på huden och smular inte som vissa hilighters gör. Dessutom kommer den i en väldigt stor förpackning, så man får mycket produkt för pengarna.

Jeffree's Skin Frost kostar 329 kr.

Jag klickade även hem ett liquid lipstick i färgen celebrity skin. Jag älskar verkligen den här färgen, då jag är en person som gillar mer neutrala läppar. Därför passade denna mig perfekt. Men självklart finns det en hel del olika nyanser att välja mellan även här.

Produkten torkar väldigt fort när man applicerat det på läpparna, men det känns inte stelt och obehagligt som jag tycker att många andra liquid lipstick kan göra. Detta är för mig väldigt viktigt då jag inte gillar att känna mig torr om läpparna. Denna sitter som berget och kletar inte av sig. Dock kan det vara svårt att få bort.

Jeffree's liquid lipstick kostar 199 kr.

Likes

Comments


Hur fint är inte detta glow kit som Anastasia Beverly Hills tagit fram tillsammans med Nicole Guerriero? Färgerna är väldigt annorlunda mot andra highlighters, vilket jag gillar. Där av tycker jag att paletten är unik, då det inte finns något som liknar denna. I alla fall inte som jag sett. Så jag kunde inte motstå att klicka hem den. På kicks.se finns den för 595 kr. Det är en dyrare palett, men delar man priset med antal highlighters som medföljer blir priset cirka 100 kr styck. Något som jag tycker är ganska billigt för en sådan bra produkt.

Färgerna passar in på olika hudtyper, då det finns både ljusa och mörka nyanser i paletten. Detta är ju så klart ett stort plus. Exempelvis är färgen FOREVER LIT perfekt för den med riktigt ljus hy och färgen 143 passar den med en mörkare hy. Dock är jag lite skeptisk till nyansen DAYDREAM. Det är en jättefin kulör men jag skulle nog inte använda den som highlighter. Däremot tror jag att den skulle bli jättefin som ögonskugga. Min favorit i paletten är dock färgen KITTY KAT. Det är en ljusrosa/peach nyans.

Precis som Anastsas övriga produkter är denna väldigt pigmenterad. Så man behöver inte mycket produkt för att få till en fin glow. Det går även att bygga upp om man önskar en mer framhävande highlighter. Men är man som jag och bara vill ha lite glow för en fräsch look bör man vara försiktig när man applicerar produkten. Formulan är väldigt behaglig med lite "fall out". Jag tycker absolut att denna är värd att köpa om man vill ha något annorlunda. Färgerna är ju så fina. Dessutom tycker jag att det är en väldigt bra produkt.

Likes

Comments


Jag har länge velat ha denna ögonskuggspalett från Anastasia Beverly Hills, då jag hört så väldigt bra om den. Så för några veckor sedan kunde jag inte hålla mig längre och beställde hem den från kicks.se. Jag har testat den och vill dela med mig av mina tankar om produkten.

Först vill jag börja med att påpeka dess förpackning. Locket är klädd med sammet i en ljusrosa ton, vilket är så fint. Dock blir det smutsigt väldigt lätt och är svårt att få bort, vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Det är en sådan fin förpackning som jag inte vill förstöra. Därför ha jag min i kartongen som medföljer. Hahah.

Modern Renaissance är en ögonskuggspalett med 14 färger som du kan skapa väldigt många olika looks med, vilket jag gillar. Färgerna är så fina och det finns garanterat något som passar alla. Vill man ha en vardaglig look kan man använda de neutrala färgerna i paletten och gillar man något som sticker ut lite mer kan du istället köra på de rosa, orangea eller mörkbruna färgerna. De första jag tänkte på när jag testade denna var att färgerna är väldigt pigmenterade, så man behöver inte alls mycket produkt. Det andra att skuggornas formula gör det väldigt enkelt att blanda ut på locket, vilket gör det lättre att få till fina övergångar och slippa skarpa kanter.

Anastasia Beverly Hills är ett dyrare sminkmärke. Dock tycker jag att deras produkter som jag testat är mycket bättre än flera andra märken. Det är bra pigmenterade, vilket gör att man inte behöver ta lika mycket produkt och där av räcker det mycket längre. Denna palett kostar 545 kr på kicks.se. Dock såg jag att den är slut i lager för tillfället, men googlar man runt finns det andra hemsidor som säljer produkten.

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det över ett år sedan jag publicerade ett inlägg på min blogg. Anledningarna är många, men det är oviktigt i detta sammanhang. Jag har nämligen länge funderat över att börja skriva här igen och nu har det kommit till den punkt då jag inte kan vänta längre. Jag har bestämt mig och hoppas att detta kommer bli bra. Jag har beslutat mig för att börja skriva om ett av mina störst intressen här, det vill säga skönhet. Här har jag tänkt visa och dela med mig av mina åsikter kring olika produkter, jag vill visa hur man kan använda och hur jag gör min make up. Det finns massvis med olika knep och sätt att lägga en make up på, och ingen kan egentligen säga vad som är rätt eller fel. Därför vill jag också här visa mina egna tolkningar och versioner av olika looks. Detta kommer med andra ord vara en beauty blogg för den skönhetsintresserade. Därför har jag också gjort vissa förändringar i designen, där jag bland annat ändrat kategorierna som jag tror kommer passa in med min vision över hur jag vill att detta ska se ut.

Jag är riktigt peppad på att starta den här bloggen nu, så håll utkik om ni vill se mer.


Likes

Comments