Dagen innan Lucia. Vad gör man då. Jo. Bakar lussekatter. Ska det vara russin i varje kringla? Svar JA precis som i Vörtbröd som vi bakade i helgen. Med russin. Vad gör man då när degen jäser.
Jo lägger upp ett av mina gamla Facebook boktips på bloggen såklart.

Bosses Boktips nr 20.
Ja då har vi kommit till det svåra boktipsen nr 20 men jag fortsätter. Detta är en bok av Norske författaren Jo Nesbö. Han är mest känd för sin serie med böcker om den udda polisen Harry Hole. Detta tips är en bok som heter "Sonen" och Harry Hole finns ej med. Den utspelas dock i samma otäcka miljö. Oslos mörka undre värld med mycket droger och prostitution. Hoppas bara verkligheten inte är lika otäck.

Sonen handlar om sonen till en polis som tog livet av sig när man kom på att han var korrupt. Eller inte? Sonen gick ner sig i droger och hamnade i fängelse. Där tar han på sig alla mord för en sil heroin. Men något gör att han vaknar och fortsättningen blir mycket spännande. Vem är god och vem är det inte. Ja den är mycket läsvärd men fruktansvärt mörk. Värd att ta sig igenom. Slutet har man ingen aning om förrän i sista kapitlet. Överraskning var ordet,
Nu vidare till biblioteket gör en ny upplevelse. Det blir Österlen och en författare som verkligen kan reta upp människor.
Vi hörs snart igen 📚

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bosses Boktips 44.
Ett alldeles nytt boktips kommer nu. Nummer 44 till och med. Denna gång är det en memoarbok. Jag är ju inte någon som brukar läsa memoarer. Men denna gång är det min absoluta favorit författare Håkan Nesser. Som tur är gäller det inte honom själv utan hans hund Norton. Det är en mycket lättläst historia på knappt 100 sidor. Norton berättar sin egen historia som hunden bredvid författaren. Det är en rolig historia som berättar lättsamt om hunden och de äventyr som han är med om samtidigt som man får beskrivet var i världen författaren bor och med hjälp av detta samt att man läst nästa alla hans böcker får man helt plötsligt lite insikt i livet som författare och hur det går under skrivprocessen.
Riktigt trevlig bok och en helt perfekt julklapp till någon hundägare i omgivningen.
För att få till en bra bild har jag anlitat mitt barnbarn som lånat ut sitt favorit gosedjur Chase från Paw Patrol.

Nu vidare till en Los Angeles eller Änglarnas stad och en kriminalhistoria.
Vi ses snart igen.

Likes

Comments

Tillbaka igen. Nu med en riktigt spännande bok och en fantastisk julklapp. Som ibland är detta ett av mina gamla boktips från Facebook. Det finns fortfarande en hel del kvar som trillar in efterhand.

Bosses Boktips nr 19.

Bladvändare, sträckläsning, omöjlig att lägga ifrån sig. Så kan man kort beskriva min senaste läsupplevelse. Författare är Alexandra Coelho Ahndoril och maken Alexander Ahndoril. Går här under pseudonymen Lars Kepler. De har ju skrivit flera böcker om polisen Joona Linna som är mycket bra. Första boken hette Hypnotisören. Alla är riktigt bra. I denna boken Playground går de en helt annan väg. En helt ny typ i den Svenska spänningsgenren. Den absolut bästa bok jag läst sedan jag började skriva om mina läsupplevelser. Frågan det handlar om är i huvudsak: Vad finns i den värld man hamnar i när hjärtat stannar men man inte är helt död? Kusligt och mycket bra skrivit. Man kan inte sluta läsa. Efter varje kapitel tänker man: bara ett till. 😊
Läs den!!!!!
Nu går färden vidare i biblioteket och jag hamnade i Oslos mörka undre värld.
Vi hörs snart igen 📚

Likes

Comments

Bosses Boktips 43.

Här kommer de på löpande band. Nya boktips. Vissa böcker är lättlästa. Dock vill jag säga att denna var inte en av de mest lättlästa. Ny erfarenhet är det i alla fall. Jag har jobbat betydligt mer tillsammans med fransmän nuförtiden och varför inte prova en fransk författare. Har förstås läst några enstaka franska författare tidigare men detta var en ny bekantskap. Författaren heter Claude Izner. Boken heter Mordet i Eiffeltornet och handlar om tiden då världsutställningen var i Paris. Eiffeltornet blev ju byggt till denna utställning i slutet av 1800 talet. Detta är en rolig kriminalroman helt i stil med Agatha Christie. Den handlar om en bokhandlare "såklart" som försöker lösa ett mord som senare blir fler och flera av hans vänner blir misstänkta. Eller det var kanske inte mord. Det var kanske en insekt. Lite romantik och mycket historiska detaljer i denna underhållande roman. Orsaken till att jag klassade den som lite svårläst är väl bara det att jag ibland kan ha svårt för alla franska namn som ibland låter så lika. Spännande är den helt klart och man fattar inte vem den skyldige är förrän i sista kapitlet precis som det skall vara i en kriminalroman.
Håll till godo och njut av läsningen. Snart kommer ledigheten och då blir det så klart mer tid i soffan med en god bok.

Till sist så vill jag kommentera mitt foto. Hade inget Eiffeltorn i närheten så då tog jag den stiliga långa damen i metall som var det jag hittade i min omgivning som kanske passade allra bäst.
Vi ses snart igen.


Likes

Comments

Då var jag på gång igen. Imorgon är det första advent och endast 3 veckor till till julafton. Tänkte ännu en gång plocka fram ett av mina gamla boktips från Facebook. Håll till godo.

Bosses boktips nr 18.

Då var ännu en bok läst och hamnar här i Bosses boktips. Författaren heter Michael Connelly och har ett förflutet som journalist. Totalt har han skrivit 26 kriminalromaner. De flesta av böckerna handlar om karaktären Harry Bosch som är polis i Los Angeles. Denna boken "Skuldens änglar" har en annan huvudkaraktär. Han heter Micke Haller och är advokat i Los Angeles. Detta är den femte boken om honom. Mord, rättegångar, korrupta poliser och allt annat som hör till en bra kriminalroman finns med. Det som är roligt med dessa böcker är att de utspelas i samma tid vilket gör att de båda karaktärerna gör gästspel i varandras böcker. Klart godkänd och mycket läsvärd. Nu vidare till nästa läsäventyr. Det blir en Svensk författare eller rättare sagt en pseudonym. Boken utspelas vid start i Kosovo men hamnar sedan i en helt annan värld. Mer om det nästa gång vi hörs. 📚

Likes

Comments

Bosses Boktips 42.

Vad gör man inte för sina vänner. Jo man kommer med ett boktips på fredagskvällen. Precis innan man skall gå in i bastun.
Julklappstips kan detta också vara. Denna gång är det vår svenska författare Liza Marklunds bok som jag vill berätta om.
Liza har ju skrivit en hel serie om journalisten Annika Bengtzon som jobbar på Kvällsposten, nej jag menar givetvis Kvällspressen. boken är nr 11 i serien och den absolut sista. Vad kan då detta innebära.
Dör Annika Bengtzon?
Sluta hon på tidningen?
Börjar hon på TV?
Ja vad som händer får ni reda på när ni läser boken. Denna gång har hennes syster Birgitta en av huvudrollerna. Precis som vanligt är Annikas hemmaförhållande lika mycket kaos som vanligt.
Hon tar för sig, Följer inte de vanliga reglerna helt i likhet med de tidigare böckerna. Vi har ju sett henne på TV i flera olika serier och med olika personer som spelar henne.
Jag vill nog påstå att böckerna är betydligt bättre än TV serierna.
Tycker ni om och har läst några av de tidigare böckerna så är det alltid bra att få ett avslut på serien men mitt betyg av serien är sådär. Inte dålig men inte jättebra. En bok som är lätt att läsa och underhållning för stunden.
Vad tycker ni om mitt foto denna gång.
Hade tänkt mig en kvällsbild med ett stort upplyst tidningshus i bakgrunden men min dotter övertalade mig att lägga boken på en kvällstidning och vilken passade då bäst om inte Kvällsposten.
Nu hoppar jag vidare till nästa läsupplevelse. Det blir en Fransk författare och boken utspelas i Paris i slutet av 1800 talet.
vi ses snart igen.

Likes

Comments

Bosses boktips 41.

Då var det dax igen för ett nytt boktips och inte vilket som helst utan ett tips på en barnbok. Kanske kan man kalla det för årets första julklappstips.
Detta är en bok som är skriven av ingen mindre än Lasse Berghagen som annars sysslar mest med sång och show. Nu har han sadlat om till barnboksförfattare och det gör han jättebra. Bilderna i boken är tecknade av Kristina Grundström och hon har verkligen lyckats med att göra bra karikatyrer av Lasse.
Boken handlar givetvis om morfar Lasse och hans barnbarn Filippa men också om hoppstyltor, studsmattor, träd, brandbilar och brandmän. Rosenbuskar och mycket annat roligt finns givetvis också med..
Det blir ett fantastiskt äventyr.
Till alla er som är morfar eller farfar. Gör som jag föreslår. Köp boken och ge den till ert barnbarn i julklapp.
Bättre julklapp än en bra barnbok finns inte.

Snart kommer ännu ett julklappstips på en vuxenbok.
Vi ses igen.

Likes

Comments

Ursäkta att jag inte varit så aktiv under en dryg vecka.
Annat har kommit emellan och varit viktigare. MEN jag glömmer er inte. Alla ni som sitter helt förtvivlade och inte vet vad ni ska läsa. Nu är jag här igen men ett av mina tidigare Facebook boktips.

Bosses boktips nr 17.

Då var det dax igen. Det blev en mycket lättläst deckare. "De Hatiska" skriven av en känd profil. Björn Hellberg. Han har skrivit många böcker om den populära karaktären Sten Wall som är poliskommissarie i den fiktiva staden "Staden" som har många likheter med hans hemstad Laholm.
De Hatiska är den sjätte boken i en nyare serie som utspelar sig i en annan fiktiv stad "Loviken" som ligger på östkusten.
Någon som vet vilken stad det kan vara som är hans förebild?
Åter till boken. En spännande och mycket välskriven deckare som handlar om ett av dagens problem. Näthatet och nättrollen som kan vara mycket otäcka och hotfulla. Lite mord och lite lagom spänning.
Första raderna i boken är:
Ett gott råd. Dränk dig i 25-metersbassängen. Om den är upptagen får barnpoolen duga.
Nu går färden över Atlanten och vidare till Los Angeles.
Vi hörs igen och glöm inte att bokrean börjar på tisdag.

Likes

Comments

Då var jag här igen. Som en envis tiger fortsätter jag med mina boktips. Ännu ett av mina gamla tips från Facebook. Kanske har ni läst det förut och glömt det eller så har ni missat det.Men nu har ni chansen igen.

Bosses boktips nr 16

Lite mer än Halvvägs till trettio kom då en riktig feel good bok. Det är den 15 i serien om Damernas detektivbyrå. Skriven av en engelsk professor som heter Alexander Mc Call Smith. Trevliga karaktärer som nästan känns som vänner. Precious Ramotswe som äger detektivbyrån, J. B. L Matekoni som äger bilverkstaden samt sekreteraren Grace Makutsi.
Lättläst och underhållande. Man släpper vardagen en stund och färdas till Botswana i Afrika. Känner ni är sugna på en enkel, lättläst och underhållande bok är detta ett bra val. Skulle dock rekommendera er att läsa den första boken som konstigt nog heter "Damernas Detektivbyrå"
Nu vidare till nästa äventyr som utspelas i Sverige, närmare bestämt i den fiktiva staden Loviken.
Vi ses snart igen 📚

Likes

Comments

Bosses Boktips 40.

Då har vi äntligen nått nr 40 även om alla ännu inte hamnat här på bloggen men ni kan vara lugna de kommer.
På senaste tiden har jag försökt att hitta lämplig omgivning till min bok men denna gången hade jag gett upp och bestämt att jag skulle lägga på lämplig musik istället. Men det gick inte. Om det hade gått så hade det blivit en gammal "One Hit Wonder" Låten heter Troglodyte och gruppen var Jimmy Castor Bunch. För att få anknytning till boken så kommer här början av låten:
What we are going to do right here is go back, back in the time when the only people that exsisted was Troglodyte. Cavemen and Cavewomen. Där har ni titeln. Grottmannen Skriven av en helt ny bekant. Den Norska författaren Jörn Lier Horst.
Denna boken är långt ifrån Jo Nebös svarta, mörka och deprimerande undre världen i Oslo. Boken handlar om en polis och utredare som heter William Wisting som jobbar i en ort vid kusten lite sydväst om Oslo. Samtidigt handlar det om hans dotter som är journalist. Två mord som ingen upptäcker förrän 4 månader senare. Samtidigt finns det en Amerikansk seriemördare med i handlingen. Detta kan beskrivas som en helt vanlig deckare med lite nya infallsvinklar. Läsvärd men inte den absolut bästa jag läst.
Till sist så kom jag på idag var jag skulle ta fotot som hänger ihop med titeln. Vad tycks?
Nu vidare till en Svensk författare. Handlingen utspelas i Stockholm och lite där omkring. Sista boken i en lång serie.
Vi ses absolut snart igen.

Likes

Comments