Ännu en gång fortsätter jag med att lägga upp ett av mina tidigare boktips från Facebook.
En av mina absoluta favoriter. Harry Potter.
Till alla er ungdomar och alla er vuxna som en gång varit ungdomar.
Läs den. Läs även de 7 tidigare böckerna.

Bosses Boktips 10. Då var det dax att berätta lite om min senaste läsupplevelse. Den utspelar sig i England som jag berättade senast. Detta är den åttonde berättelsen om Harry Potter och utspelar sig nitton år efter de andra sju böckerna. Det som är extra intressant med denna bok är att den är skriven som en repetionsutgåva av teatermanuset till denna teater som går i London West End.

Intressant med Harry Potter och de andra karaktärerna som vuxna nu. En annan rolig sak är att idag finns faktiskt perrong nio och tre kvart på Kings Cross järnvägsstation i London. Det är därifrån man tar Hogwarts Expressen. Vill bara säga ett STORT GRATTIS till alla er som inte läst någon av Harry Potter böckerna. Ni har hela denna fantastiska historia framför er. Missa den inte utan börja så snart som möjligt.
En annan liten anekdot är att min morfar hette Hogwart i efternamn. Detta var långt innan J. K. Rowling skrev dessa böcker.
Såja. Då går jag vidare till nästa läsupplevelse som kommer att utspelas i Skärgården utanför Stockholm.
Vi ses snart igen. 📚

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det dax idag igen.
Ett av mina gamla boktips från facebook.
Fast egentligen är det inget riktigt bra tips eftersom den inte tilltalade mig.
Men nobelpristagare var det ändå och man måste prova på några sådana också.
Det måste vara någon som tycker den är bra i alla fall.

Bosses Boktips 8. Då var den klar. Blev klar för en dryg vecka sedan men funderade lite på om man bara skall tipsa om "bra" böcker eller även berätta om böcker man inte gillar så mycket. Beslöt att ta med denna trots att jag inte gillade den. Nobelpristagare är det stor skillnad på!!

Denna man Orhan Pamuk har bott hela sitt liv i Istanbul som boken också heter. Boken är en självbiografi om hans eget liv och samtidigt berättar han om stadens utveckling under den tiden. Den handlar ofantligt mycket om melankoli. Deppig, tråkig och fruktansvärt seg. Många foto från staden under dess förändring från Konstantinopel till Istanbul. Om hur det är att vara stad och ligga mitt emellan Europa och mellan östern. Kan väl säga så här som avslutning:
Istanbul var tidigare på min "reslista" men funderar starkt på att ta bort den. Funderar på om det är någon av mina vänner här som varit i Istanbul? Om ni varit där så skulle jag uppskatta om ni berättade om det verkligen är en så tråkig stad som man får uppfattning av i boken.
Vi ses igen. Nästa gång blir det Öland som berättelseplats.

Likes

Comments

Bosses Boktips 36
Jag tänkte att man kanske skulle passa på att utöka mina boktips till att även innehålla barnböcker.
För en tid sedan köpte jag några barnböcker som jag tänkte vi kunde ha här hemma och läsa när vårt barnbarn kommer på besök. Han har ju gott om böcker hemma men jag tänkte att det kunde vara kul för honom med lite böcker även här.
När han var här för några dagar sedan så visade jag honom böckerna och den han tog direkt var boken i mitt första barnboktips. Den heter Ivar träffar en Stegosaurus och är skriven av författarna Lisa Bjärbo och Emma Göthner. Han första ord då han tog boken är ganska oslagbara " Detta är min älsklingsbok". Ojdå tänkte jag. Då har han den säkert hemma så jag frågade det men svaret blev. Nej den har jag på mitt dagis. Boken är trevlig och lättläst. Handlingen utspelar sig i hans hem där dinosaurierna vaknar till liv när alla sover utom Ivar.
Snart kommer mitt nästa tips som är för oss vuxna. Vi hörs igen.

Likes

Comments

Bosses boktips 9.
Ännu en gång lägger jag till ett av mina gamla boktips. Detta var en mycket trevlig läsupplevelse.
Funderar på om jag skall lägga till en ny kategori.
Barnböcker.
Vad tror ni om det?
Som ni märker har jag hoppat över nr 8 men så kan det gå ibland. Ni kan vara helt lugna, det kommer senare.

Bosses Boktips såklart! Maria Braun Olsson hade rätt. Det var Johan Theorin. Rörgast som är fjärde och sista boken i hans Ölandsvit. Lite kul romanserie med mord och andra otrevligheter på Öland. Dock ingen direkt deckare utan snarare en roman med en del spänning och lite övernaturligheter. Dessa tar absolut inte över utan finns med lite mittemellan här och där. Huvudpersonen i alla fyra böckerna är en gammal skeppare i åttioårsåldern vid namn Gerlof Davidsson. Känns detta intressant vilket jag såklart är helt övertygad om. Då väljer ni att börja med den första boken i serien. Skumtimmen heter den. Nej nu hoppar jag vidare till nästa läsupplevelse som kommer att utspelas i England. Fortsättning följer. 📚

Likes

Comments

Bosses boktips 7.
Ännu ett av mina gamla boktips från facebook. Detta är nog en av de bästa böcker jag läst senaste året.
Snart dax för nästa bok skriven av honom.

Idag har jag ett riktigt bra tips. Nu är boken klar och det samma dag som Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur. Detta är dock inte en nobelpristagare och kommer förmodligen aldrig att bli. Men ändå en riktigt bra författare. Namnet är Stefan Ahnhem och boken heter Offer utan ansikte. Detta är hans debutroman. Tycker ni om att läsa en riktigt spännande thriller som utspelas i Helsingborg med omnejd. LÄS denna bok. Seriemördare, mobbing, hämnd och på kända lokala platser som Åstorp, Tågagatan, Dalhem, Fredriksdals skolan samt många andra platser. Nu får jag välja nästa bok och med tanke på dagens nobelpris så väljer jag vinnaren av Nobelpriset i litteratur från 2006!

Vi ses igen när den är klar. 📚

Likes

Comments

Bosses boktips 5.

Då kommer det ett tips till denna helg. Det är ett av de gamla från Facebook.
Någon har missat det och någon har kanske glömt det.
Glöm inte att prenumerera på min blogg så att ni inte missar något bra tips.

Lördag eftermiddag i Billesholm.

Vad kan man då hitta på?
Baka en god äppelpaj. Dammsuga bilen. Kolla på grannarna som sliter i sina trädgårdar. Packa inför en liten semesterresa. Dricka en god öl. Läsa slut en bok.
Så blev det. Jag hann med allt😎.
Därför blir det ännu ett avsnitt av Bosses boktips.
Denna gång en bok av författaren David Baldacci med över 110 miljoner sålda böcker. Denna är till er som gillar amerikanska thrillers. Mycket intriger. FBI och CIA och alla andra förkortningar man kan komma på. Men som alltid en god sida och en ond. Det svåra på vägen är ju som vanligt att veta vilken som är vilken. Lättläst, spännande och underhållande. Boken handlar om en yrkesmördare anställd av amerikanska staten. Tycker att det är en spännande och kuslig tanke nu i USA och deras valkampanjer. Eller ?

Likes

Comments

Bosses boktips 35.
Då var det äntligen dax för det första nya boktipset på min blogg. Känns lite spännande.
Som jag berättade tidigare är denna bok skriven av två författare. Ibland undrar jag om det inte måste vara svårt att skriva ihop. Hur gör man? Skriver man vartannat kapitel eller på annat sätt. Någon som vet?
Författarduon heter Christina Olséni och MIcke Hansen. De är båda boende på Falsterbonäset där handlingen utspelas.
Träffades på tennisbanan.
Christina ville skriva en deckare och Micke var inne på en bok med humor.
Boken heter Badhytten och det är deras debut som författare.
Handlingen utspelas på Falsterbonäset och handlingen är en skruvad komedi kombinerad med en kriminalhistoria.
Mord och ett flertal galna och förvirrade pensionärer som ställer till det för sig själv och sin omgivning.
Kanske inte världens mest spännande bok men en bok som man njuter av och jag skulle kunna beskriva den som en riktig må bra bok.
Något som jag gillar med böcker har denna bok också. Den har en karta i början och i slutet av boken. UNDERBART.
Den börjar givetvis med ett mord på ett ställe som jag försöker beskriva på bilden. Tänk inte på Badhytten utan på det som finns runt boken och det finns också på en golfbana. Mer behöver jag förhoppningsvis inte säga.
Boken är den första i en planerad serie som kallas "Mord i Falsterbo" Del 2 som heter Fågelskådaren står redan i mitt bibliotek men den sparar vi till ett senare tillfälle.

Nu vidare till nästa läsupplevelse som blir en engelsk författare och handlingen utspelas då i England givetvis.
Den är nästan klar så tipset kommer nog ganska snart.
Till vi ses igen. Han det så skönt i er läshörna.

Likes

Comments

Bosses boktips 4
Ännu ett boktips från min facebook sida. Detta boktipset kom innan denna bok sändes som serie på TV med Björn Kjellman i huvudrollen. Serien på TV var mycket bra men boken är som vanligt bättre.

Bosses boktips igen!!
Ja då var det dax igen. Lyckas jag bara få någon ickebokläsare att börja den underbara avkopplingen att läsa en bok så har jag lyckats. 😊
Nu är det dax för en helt ny bekantskap. Mikael Bergstrand. Hans fösta roman. Delhis vackraste händer. Det är en rolig historia om en svensk "gubbe" på drygt 50 som får sparken och detta öppnar världens möjligheter för honom fast han inte tror det. Han hamnar på en charterresa till Indien och där stannar han sen. Mycket roligt med mötet av Svensk och Indisk kultur.
Vill du skratta en stund och ha en lätt bok att starta med inför höstmörkret så är det denna. Kände att det inte var värt att skriva för långt för ingen orkar säkert läsa hela texten. 😜

Likes

Comments

Bosses boktips 3.
Ännu ett av mina gamla boktips från Facebook.
Passar bra nu när det börjar närma sig höst igen.

Den här var snabbläst. De underkända av Michael Hjort och Hans Rosenfeldt. Femte boken i serien om Psykologen Sebastian Bergman. Svensk deckare när den är som bäst. Denna handlar om dagens samhälle när bästa vägen till succé och vägen att bli kändis är via reality serier som Big Brother och Paradise Hotel. Via dessa program har man sedan vägen öppen till att bli programledare eller till och med prinsessa. Allmänkunskap behövs knappt i dagens samhälle. Det kan man googla fram när man behöver det.
Detta är lite av ingredienserna i denna del.
Dock vill jag till er som missat dessa böcker rekommendera att ni börjar med första delen: Det fördolda.
Lycka till med ryslig läsning.
Behövs lite tips inför hösten som närmar sig fast man kanske inte vill.


Likes

Comments

Bosses boktips 2.

Fortsätter med mina boktips från Facebook. Detta var det andra.

😊Guernseys Litteratur- och potatisskalspajsällskap. Vilket underbart ord. Potatisskalspajsällskap. Ja dagens boktips är en lättläst historia från slutet av andra världskriget. Skriven som en brevväxling mellan ett flertal personer. Lite smårolig och alvarsam ibland. Man njuter och mår bra när man läser den. Lycka till.

Likes

Comments