Detta har glidit in och blivit en blomblogg istället för renoveringsblogg! jag har fullt upp med c uppsats så just nu har vi varken pengar eller tid för nåt projekt..

Men lite pysslar vi väl hemma ibland, sköter hemmet, krattar plommon (dessa jäädra plommon!!) och klipper gräs typ😅

Inne ser jag till att ha blommor så ofta det går, köpe såväl som från trädgården.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Man vet att det är höst i trädgården när man har med plommon på gräset än i trädet och när gräset aldrig gräset aldrig är torrt nog att klippa. Detta trotsade jag igår och la dryga halvtimmen på att kratta plommon (jävla plommon!) för att kunna klippa gräset som hunnit bli alldeles för högt. Själva klippningen tog en evighet då jag fick tömma behållaren ca en miljard gånger (överdriver ej) och för att gräset på vissa ställen var så högt att gräsklipparen dog..... underbart med trädgård.

vi har iallafall höstpyntat vid entrén redan, rättare sagt för flera vecka sedan. Ljung är ju rätt trist men samtidigt sjukt skönt att bara plantera nåt som håller hela hösten!

Murgrönan fick hänga kvar från i våras, älskar den! Så små söta blad och jädrar vad den vuxit?!

bilderna är från innan gräset klipptes, till och med nån vecka gamla - gräset var alltså ännu längre när jag klippte igår🌱🌱

Även om jag hatar att klippa gräs och kratta plommon så älskar jag att plocka in blommor, bästa med trädgård👌🌸

Likes

Comments

Denna veckan har Vide haft inskolning på nya förskolan (extremt viktigt att kalla det förskola, Vide rättar alla varje gång de säger dagis - Daniel Tiger går ju på förskola). Jag har en ledig vecka mellan sommarjobb och skolan och Dennis tog ledigt, så vi båda har kunnat vara med under inskolningen och vara lediga tillsammans.
Ledigheten innebär fix hemma, vi började med att rensa lite i förrådet vilket på nåt konstigt vis ledde till att vi tog tag i att fixa iordning i pannrummet.

Vi glömde fota före men jag hann ta några bilder under tiden.

Grönt och gult, fina färger kan man tycka - vi hade kanske behövt mer färg i huset.....
som man kan se satt det även några hyllplan på väggen.

Eftersom att våra innedörrar bubblat sig (?) i färgen har vi fått nya och fick behålla de gamla, så vi bytte ut den gamla mellan pannrum och förråd med en av de bubbliga - det är trots allt bara på kanterna. Dennis öppnade upp hålet och satte ny karm för att dörren skulle passa.

Sen har vi målat om väggarna i samma kulör som resten av huset och målat golvet grått. Passande nog ville mamma och Clara till IKEA så jag följde med och köpte lite nya hyllor så vi kan få lite förvaring där inne med.

Det enda som är kvar är lister kring dörren och ett nytt trappsteg ner (den gamla är grön...).

Kassa bilder men är sjukt mycket fräschare!

Likes

Comments

Denna veckan har vi lite smått påbörjat att fixa iordning kring huset, Dennis har slutat ut rabatten som var längs med husväggen bredvid däcket och sedan hjälpte jag till och vi fortsatte mot kortsidan. Helgen har vi spenderat i Göteborg så vi har inte kommit så långt ännu, det blir några kärror jord/sand :)

Vi har grävt ut en ingång till grunden och den jorden har hamnat i högar i rabatterna, så de ska vi ta bort och sedan jämna ut den ca 1,5m breda rabatten som är intill husväggen. Vi kommer nog lägga plattor närmast intill huset och sedan så gräs. Rabatten som mamma snällt hjälpte till att fixa i förra sommaren har vi börjat riva upp och den lilla del vi kommer bevara tänker vi i framtiden ha något lättskött och fint, typ kärleksört (som vi har lite av redan nu) och kanske hortensia.🌸🌸

Jag har varken före eller just nu bild, men en bild från mitt i arbetet!

Likes

Comments

Idag har jag och mamma (mest mamma som är en jäkel på att gräva) planterat 4 blivande buskar i hopp om att i framtiden ha en mer sammanhängande häck på baksidan.
Buskarna fick vi från min mormor som har allt och lite till i sin trädgård, tre små schersminbuskar och en fjärilsbuske.

Eftersom att resterande trädgård är väldigt vildvuxen och blandad så väljer vi att köra på en mix som häck och kommer fortsätta fylla på mer blandat, vi har nog 20m öppet ut mot vägen på baksidan som behöver fyllas. Jag har pratat med ljungsleds  (plantskola) om lite olika häckbuskar och vi ska ta tag i det till hösten när de är bäst att plantera :)

Vi får se om dessa överlever, ena var rätt liten och klarade kanske inte flytten🙈

Likes

Comments

Jag vet att det bara är onsdag, men ville lägga ut bild från förra veckans fredagsblommor. Plockade direkt från trädgården.

Jag har alltid tyckt att trädgård är jobbigt och tråkigt men börjar få upp ett intresse för det, speciellt att klippa med mig lite blommor in!

Likes

Comments

Hade redan glömt att vi gjorde en snabbfix av tvättstugan innan vi tog tag i det rejält. Vi blev några onödiga kronor fattigare och lärde oss att det är bäst att avvakta tills man har råd att göra saker riktigt direkt.

Delar med mig av det för att visa skillnaderna.

Likes

Comments

Jag har inte hunnit lägga ut någon bild på hur tvättstugan blev tillslut (läs: den är alltid fylld med tvätt och fult att fota).

Jag pratade om kakel ett tag och det kommer nog, när vi känner att vi orkar med att ens börja leta efter det, men då det endast är estetiskt så är vi nöjda i nuläget.

Det är rätt tomt här inne, men hur inreder man egentligen en tvättstuga..
Vi har skåp till förvaring, tvättkorgar, torkställning och en korg för ensamma strumpor (otroligt nog redan full).

Vi satte upp hyllor för tänkbar förvaring men det blev mest som en snygg detalj (enligt mig), sedan tänkte jag kanske komplettera andra halvan av väggen med typ nån poster, nån vägghängd kruka, kanske nåt annat skåp - men sånt planeras långsamt då jag HATAR att göra hål i väggarna i onödan. Det finns inget värre än att ångra sig i efterhand och ha ett hål i väggen (förutom ett hål någon försökt spackla och måla över men man ändå ser), speciellt inte då vi så nyligen haft målare här.
Sen att vår badrumsmatta hamnat här inne vet jag inte ens varför.. men jag är på jakt efter en najs dörrmatta med, då vi sedan altandäcket byggdes springer ut och in endel!

Vi är iallafall SJUKT nöjda med vår nya(ish) tvättstuga!!

Likes

Comments

Nu har altanen varit färdig några veckor, till och med lister och våra eluttag är färdiga! enda kvar nu är att inreda 💸

Dennis tog även ytterligare tag i gången till framsidan, den som jag rensade lite i våras.

Möjligtvis att vi i framtiden kommer anlägga något form utav trädgårdsland till vänster om gången, vi ska bara komma på hur och vad som ska planteras 🙈
(sen ska väl inte direkt grillen stå där heller🙈)

Likes

Comments

Nu är altanen nästan färdig! I helgen har vi pausat och bara varit lediga. Nästa helg får sista ribborna i staketet fixas. sen lite el och plåt kvar utvändigt, och lister invändigt.

Likes

Comments