Nu handlar det mest om att bo in sig i huset och dels spara pengar till kommande renoveringar men då även inredning..
Jag har dock lyckats övertala Dennis att köpa en stringhylla!!! med kravet att han får ha in dator i vardagsrummet...

Så nu har jag klickat hem delar till hyllan som kommer bygga ca 1,6×2m i vardagsrummet!

Inspirationsbilder från pinterest

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har flertalet klagat på avsaknaden av uppdatering på hur det egentligen blev hos oss.. främsta anledningen till att jag inte lagt ut nåt är att vi oftast har kaos hemma🙈 leksaker överallt till exempel. Sedan har vi inte heller satt upp så mycket saker på väggarna, tavlor, hyllor, lampor, nattduksbord etc.. MEN. just nu ser det ut exakt såhär (valt att inte fota Vides rum för att det är inte alls iordningställt och han hällde nyss ut båda korgarna med leksaker över golvet, samt toalett uteslöt jag då den ser ut som innan.)

Likes

Comments

Nu har det varit torka här ett tag.. med anledning att det faktiskt knappt hänt nåt i huset och att det varit så jädra mycket annat - jobb med övertid hit och dit för Dennis, dagis, skola occ tenta... Det vi gjort nu sista dagarna är att ta det lite småsaker, lite kläder, kökssakerna (började med sånt man inte använder och nu i veckan i stort sätt allt!), prydnadssaker osv!
MEN! imorgon går flyttlasset! Allt är definitivt inte klart, såklart. Vi har inga handtag på dörrarna, vårat sovrum har inte ens dörr, vi kan inte laga mat för ventilationen från fläkt är inte kopplad, vi har förresten ingen ventilation...alls, elen ligger några steg bakom, vi har inget bredband för att bredbandsbolaget som lovade oss det till 15e har skjutit på det till 19e.. men det löser sig!👌

Likes

Comments

Idag har vi gjort lite småfix i huset, tagit dit lite saker från källaren och förrådet samt satt i sista lådorna i garderoben i hallen, Dennis har satt sista golvlisterna och nån tröskel, städat i garaget och pappa har varit uppe på vinden hela dagen och förberett (rensat spån, städat osv) inför att ventilationsmontören ska komma och fixa med ventilationen! Vi har även tagit bort skyddsplasten i köket!!!!

Vi satte upp vår hatthylla, en retro Essem design som faktiskt är retro från 66 då huset byggdes😍 exakt en sådan jag hade tänkt köpa nyproducerad fanns redan i huset, självklart i använt skick men det ger ju bara huset lite karaktär!

Likes

Comments

Nu i veckan har det varit fullt upp med jobb,skola och inskolning så vi har inte gjort jättemycket i huset. Dennis har dock hämtat och satt upp skjutpartierna, hämtat och satt upp sista kaklet, fogat, med hjälp av Anton satt ihop garderob till hallen (väldigt tajt med utrymme så behövde monteras stående). Jag har flyttat lite grejer och försökt släta ut lite utanför entrén och satt gräs. Målaren har varit där och bättrat på på några ställen och målat elementen.

Likes

Comments

Igår körde vi bara lite i huset för jag jobbade både lördag och söndag natt, så vi lämnade Vide hos mamma några timmar och fixade lite smått och gott. Småsaker i köket, monterade ihop nattduksbord, monterade fast hyllstommarna, satte lådstopp och satte in alla lådor (39st!!!!!!!) och Dennis fogade i hallen. Vi har valt den mest effektiva förvaringen vi kunde få tag på, kanske inte snyggaste eller lyxigaste men det kompenseras med skjutpartierna vi ska ha framför👌

Idag har jag varit i skolan, Vide på föris och Dennis jobbat! Efter jobbet åkte Dennis till huset och fixade allra sista innan skjutdörrarna ska fram framför hyllorna i sovrummet. Sedan har han städat hemma, gud så lätt det förfaller när det äe mycket annat på gång. Och vi har börjat packa lite smått, rensat, sorterat och packat ner smockfyllda braattha-byrån, den ska nämligen bli klädförvaring till Vide i huset. Jag har börjat packa delar av alla onödiga prydnadssaker (och ljus, mest ljus). Vi har mesta förvaringen klar nu så planen är att börja flytta saker vi inte använder dagligen.

Likes

Comments

Igår var Vide på dagis, tredje dagen själv och första gången han stannade över vilan! Hade gått helt ok, ledsen till och från men så är det väl i början!
Vi satte upp blivande tvbänken (hade såklart köpt fel luckor så får byta dem..). Dennis gipsade golvet i hallen medan jag skruvade ihop skåp. Sedan hämtade vi kakel och klinker, jag Vide och Dennis åkte och kollade på måndagens jobb så han är förberedd sedan fortsatte han till huset där han färdade sista fönstret och primade där det ska kaklas.

Idag har Dennis och Robban kaklat och lagt klinker. Såååklart hade vi lyckats beställa för lite kakel till köket (hur lyckas vi göra såhär mycket fel?!) men han satte upp så mycket som gick! Han byggde även ramen/sockeln till våra skåp och satte upp dem!

Likes

Comments

Igår hade jag skola och Vide skulle vara på dagis lite medan Dennis var i huset och satte lister och annat smått och gott. På eftermiddagen kom även Emil dit och drog lite el och hjälpte Dennis koppla in ugn, spis och micor. Jag, Vide och Clara var där lite igår och åt plommon, plockade "lite" fallfrukt och tillslut tröttnade jag på plommonträdet och klippte lite på det..

Idag har jag haft heldag i skolan så Dennis tog några timmar i huset, färdat golvlister så långt det går utan skjutdörrarna och hallgolvet och fortsatt med fönsterna, medan Vide var på dagis. Sedan på kvällen åkte jag och Clara till huset för att spackla i köket samt skruva ihop det som var kvar till garderoben (hyllplan ska upp också).

På slutet var det bäckmörkt och vi hade ingen lampa så de stommarna vi fäste är inte måttade med vattenpass, något Dennis snällt påpekade.. Vi skruvade sista med lyser från mobilen 😂

Likes

Comments

Igår, måndag, var planen att Vide skulle vara på föris, jag skulle skruva möbler och Dennis sätta lister.. men Dennis hann bara lämna Vide och hämta mig för att åka till Woodys för att planera fönsterbräder och till huset för att mäta innan föris ringde om att Vide var för hostig för att vara där (förkylningsastma)... så Dennis hämtade Vide och planen var att jag skulle skriva skåp.. första jag öppnade hade vi köpt fel mått.. andra var komplett (kors i taket) men passade inte i vårat kök där vi tänkte oss och tredje saknades hälften av skruvarna..... jävla Ikea.
Jag tänkte dock hålla modet uppe och köra vidare med det vi köpt rätt, men när jag insåg att Dennis hade lämnat skruvdragaren men tagit med sig alla bits hem så gav jag upp och gick hem så fick Dennis ta över och börja med listerna!

Rörmokaren har varit där både igår och idag, kopplat in blandare, diskho, diskmaskin och satt tillbaka elementen.

Vide fick vara hemma från föris idag också, tråkigt att han verkar bra hemma men blir dålig där så hade hellre honom hemma en dag extra. Jag har börjat skolan idag så Vide fick vara hemma med Dennis, när Lena slutat jobba tog hon över Vide så kunde han köra till huset!

I huset har Dennis idag satt sockel, lister och allt vad det heter, han har nog typ kommit halvvägs!

Emil har varit i huset också och kopplat in elen till avfuktaren så vi (pappa) kan försöka koppa in centralen och få igång den!

Vi har även fått en "nytt hus"-present av pappa!! Köpt, hämtat, levererat och monterat, superservice! Tusen tack för de fina möblerna😄

Likes

Comments

Igår söndag körde vi heldag på IKEA. Vi köpte en garderob till hallen samt garderobsinredning till sovrummet (algot innanför skjutdörrar vi beställt på NA-altanglas) vi köpte även endel skåp som ska bli förvaring i matsalsdelen och tvbänk! Vi köpte lite lådinredning till köket och några smågrejer, typ små gafflar till Vide, lakan osv. 

Sedan handlade vi lite fel med som alltid.. vi försökte oss på att köpa "lådor i lådor" till köket, men väl hemma sen upptäckte jag att det inte funkade i vårat kök för vi har för små lådor..och jag plockade fel bredd på några! Så vi får lägga undan dem och lämna tillbaka längre fram!

Vi passade även på att lämna tillbaka lite grejer som på nåt vis blivit över i köket!

Likes

Comments