Klockan och utemöblerna ställs fram för sommartid och idag har vi verkligen haft passande väder för det!
Äntligen ledig när det är bra väder☉

Vide har varit sjuk, hög feber imorse, men lite Alvedon så hade han mer energi än både mig och Dennis tillsammans.
Så vi spenderade en liten stund i trädgården, Dennis planerar uteplats och jag har röjt lite i trädgården. Har ingen aning om vad jag gör men de flesta i vår omgivning hintar om att det är dags..

Idag har jag klippt ner alla gamla blommor och gräs (?) i rabatterna (?). Vi har rätt många ställen i trädgården med massa blandade blommor där mamma förbjudit mig att röja för "de blommorna är ju så fina"... men nu sa pappa att man klipper ner de på våren så kommer de tillbaka, så jag har klippt vissna blommor och gräs som växer fritt på dessa ställen. Det och alla löv som samlats där fyllde 4 sopsäckar, då hann jag inte ens med alla såna ställen-.-
MEN det blir faktiskt finare.

Glömde fota innan och efter för att se skillnad men det börjar se mer välvårdat ut, så välvårdat det kan se ut efter att fått växa fritt senaste 10 åren (gissar jag).

När jag grejade med detta plockade Vide blommor och Dennis måttade och funderade på hur vi kan bygga altan. Sen sov de lite och jag körde vidare ute.

Jag såg att vädret ska bli lika bra imorgon, då kanske det är äppelträdens tur att få en riktigt omgång, påbörjat klippning flera gånger innan men tröttnat..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Denna veckan har vi haft målarna här igen. Det hela gick så snabbt att jag inte ens hann ta några före-bilder. 

Jag har noterat hur färgen spruckit i istortsätt varje skarv, speciellt upp mot taket. Dennis sa att det är sånt man får räkna med, så jag accepterade det.
Sen nu när David som hjälp oss måla tvättstugan varit här så påpekade han sprickorna och uppmanade oss att ringa Målarmäster som målat här (David jobbar där också).

Nån dag senare kom de hit och kollade och nu är det nästan färdigt, de kom hit och la ny fog (eller nåt lim eller vad de pratade om??) i skarvarna och målade över. Än så länge ser det jättebra ut👌

Exakt så man vill att det ska gå till när man anlitar en firma för att göra nåt!!

Några bilder på hur det är att handla med Vide, i brist på bilder av renoveringen.

Likes

Comments

I tisdags kopplade rörmokaren det sista och nu är det bara lister, kakel (estetiskt) och lite småpiff kvar.

Vi har beslutat oss för att inte sätta några överskåp (ännu), dels för att vi inte vet riktigt vad vi skulle satt i dem men också för att rummet upplevs så mycket mindre då. Vi tänkte kanske köra på några hyllplan på väggen istället.

Jag har beställt hem nya tvättkorgar och några burkar att förvara tvättmedlet i också, sedan fick Dennis stoppa mig från att shoppa mer inredning till en tvättstuga..tydligen tyckte han inte det hade så hög prioritet....

HUR SOM HELST! Vi kan tvätta normalt igen!!! 🎉🎉🎉🎉

Likes

Comments

Tog över en växt (kan absolut ingenting om växter så kan inte berätta vad det är eller hur den borde se ut) för att den behövde mer ljus än föregående ägare kunde bistå.

Jag gillar grönt i hemmet så tackade och tog emot - har den placerat ljust och vattnar den regelbundet (typ).

Fick en anledning att köpa en ny kruka(ish). Denna hittade jag på Indiska, tips från Dennis faster som hade likadana i sitt sjukt fina hem!

Skulle även fota att jag passade på att köpa några eukalyptuskvistar när jag handlade blommor igår, nåt att sätta i min nya vad från Ikea. Sedan att Vide lyckades välta tavlan och vasen (vasen höll, inte tavlan) det är en annan historia.
Så det fick bli en snabb ommöblering - en gammal tavelram fick en poster jag planerade att hänga upp i en framtida tavelvägg bakom soffan, den får flyttas dit när jag kommit på vad mer tavelvägg en ska innehålla :)

Likes

Comments

Tvättstugerenoveringen går framåt, sakta men säkert.
Mattan är lagd (förra veckan), väggarna är spacklade och målade (helt sjukt vad tid det tar, så mycket torktid!!) och igår färdades elen!
I början av nästa vecka kommer rörmokaren och.. kopplar kranen(?). Innan dess ska Dennis ha satt upp skåpen och bänkskiva.

Vi var på Ikea i veckan och köpte ny bänkskiva och vask - ja vi köpte ny för nån månad sedan men då tog vi bara billigaste billigaste så nu får vi bita i det sura äpplet och köpa nya eftersom att jag ville ha annan vask. Vi kör laminat, var inne på ekskiva men orkar nog ärligt inte med underhållet. köpte även ny blandare, då den gamla som satt där var väggmonterad och vi vill ha "vanlig".

Rund ho, hög blandare och svart mineralmönstrad laminatskiva blir det!

Sen ska vi bara hitta nåt fint kakel med😅 men det är ju inget akut. 

Vi har Tarketts våtrumsmatta raw concete och väggarna är samma nyans som i resten av huset - krita, och taket vitt. Igårkväll såg vi att vi missat att måla luckan upp på vinden.. men den kan vi måla i efterhand, tänker mig att vi kan köra den i nån rolig färg👌

Dörren in mot huset (till höger) är samma som vi har satt till sovrummen och dörren mot pannrummet valde vi att bara ta en enkel slät vit.

Gå bort-buketten står i husets kallaste rum för att stå sig till ikväll, det är extremt kallt i tvättstugan då elementet inte är ditsatt ännu och den gamla altandörren inte är så tät.

Likes

Comments

Eftersom att dimning av lamporna i köket var lite krångligt att fixa (?) och jag hade köpt fina starka lampor över "köksön" resulterar det i att om man pratar med någon när man står framför ön i att båda bländas totalt. Jag gick därför på lampjakt i söndags med mamma.

jag hittade någon vit lampa som jag tänkte kunde ge behagligare ljus, någon sotad med ljus neråt, men antingen var de starka eller för svaga - de är ju ändå arbetslampor också! Men då jag pratade med personalen i butiken så visade hon en ny lampa som dimmas med lampknappen (!!). Den har alltså 3 lägen. Sjukt ful lampa och den passar inte till våra pendlar (heter det så,) då de är mer industriella i stilen.  MENMEN.
Jag köpte dem ändå!! och likadana till spottarna i taket. Och funktionen med dem är UNDERBAR. Bästa köpet rent funktionellt. sämsta inredningsmässigt...

Likes

Comments

När man pratar om det händer det saker. Idag har mattläggaren börjat med golvet, flutit det (??). och Dennis har satt in nya dörren in mot tvättstugan! imorgon ska han sätta in dörren mellan tvättstuga och pannrum!

Likes

Comments

Nu har det inte hänt nåt i tvättstugan sedan tisdag.. vi väntar på mattläggaren som är - minst sagt - seg.

tvättar i pannrummet vilket är jävligt tråkigt och stökigt. vill verkligen bara komma vidare. så mycket kvar! matta, måla väggar, upp med möbler (köpa endel), kakel osv!
vi har förresten varken bestämt färg eller kakel ännu..
Dennis vill ha vita väggar men jag är lite skeptisk till vitt.. vi har vit inredning så tycker en grå ton vore bättre!

Våtrumsmattan vi valt heter raw concrete dark grey och kommer från Tarkett.

Såhär har det sett ut snart en vecka nu!

Likes

Comments

Det jobbas vidare i tvättstugan, färdig uppbyggt idag men då vi saknar lampa där inne får det bli bilder från igår.

nu är det ytskikt kvar och sedan sista med el/vatten. ja dvs typ allt🙈

Likes

Comments

Vi har bestämt oss för att köra en grundlig renovering av tvättstugan.
Dennis har rivit allt i helgen och imorgon kommer rörmokare och elektriker, sen är det dags att bygga upp det igen!

isoleringen åkte bort ikväll, för att kunna behålla lite värme in i det sista!

Likes

Comments