Bosse har verkligen växt i sig själv de senaste 2 veckorna. För första gången vi var uppe på valpkurs så var han liten och ängslig och tyckte alla andra hundarna var otäcka trotts att de var lika stora som han. Men igår så hade han bråttom in i träningshallen för att hälsa på alla sina kompisar, han satt inte gömd bakom mina ben hela kvällen utan låg och ålade sig på marken så långt kopplet tillät. haha den lilla sparven!

Vi pratade mycket om belöningar, läxan var att vi skulle testa på någon ny belöning när vi träna med hundarna vilket jag delvis har gjort. Inga nya leksaker eller godisar då jag vet att en torr gammal Frollic är minst lika spännande som en köttbulle enligt Bosse, på det sättet är jag väldigt tacksam.

Men vi började träna med att leka med hundarna, ta den och tack. Sedan fick vi lära oss att det är mycket roligare att leka med oss människor än att leka med leksaken själv, på så vis så stannar hunden hos oss. Tyckte det fungerade fantastiskt bra med de övningar vi fick!

Sedan fick vi en genomgång av target, det tycker jag är fantastiskt roligt att jobba med och har lärt in honom att dutta nosen mot handen redan innan men nu ska vi börja hårdträna med en faktiskt platta. Läxan till om 2 veckor är nämligen att kunna skicka hunden 5 meter och ha båda framtassarna på targeten. Så vi småtränar lite här på kontoret med post-it lappar :)

Vi får se hur det utvecklar sig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen vankades det svampplock och visst fanns det en hel del svamp. Men det tyckte Bosse inte var sådär fantastiskt roligt, han tyckte det var mer roligt att springa och jaga Zigge och att leka jordfräs. Alla små pinnar som stack ut från fallna träd skulle han gnaga på. Sprang i cirklar och hoppade över små stenar som låg lite här och där. Men jag tror att han hade det ganska så roligt iallafall, och det tycker jag nog är viktigast efter en lång vecka på kontoret där han inte får lämna mitt kontor om det inte gäller toalettbesök eller annan rastning.

Just nu håller vi på att lära oss att den där osynliga dörrkarmen får man inte passera om man inte har koppel på sig. Man vill ju inte att han hamnar i luven på Sessan. Kontorets Tollar tant på hela 13 år. Fantastiskt fin hund, men hon är väldigt selektiv med vilka hon gillar och inte. Hur som så tror jag iallafall att vi är på god väg.

Likes

Comments

Nu är Bosse 4 månader. Livet har varit en lek mer eller mindre med mycket tid ute i skogen, åkt båt och en massa bil. Han har utvecklats en massa! Vilket såklart är roligt och se, framförallt att han växer så att det knakar! Nu har jag nog igen färsk bild på honom som jag kan lägga upp men det får jag se till att ändra på under helgen.

Matte har bytt jobb som är mycket närmre hemma, det betyder att Bosse faktiskt får följa med på jobbet. MEN det har inte alltid varit så roligt.. Ibland är han helt enkelt bara sjövild och käkar upp chefens skosnören och för ett herrans liv när det är möten utanför kontoret. Det måste nog bli någon slags struktur med lite regler om han ska fortsätta att följa med.


Matte längtar också tills att få börja träna Agility, men än är han allt för liten, dessutom kan det ju vara bra att börja träna stanna och ligg på distans och lite andra vardagslydnads pill. Men i morse innan jobbet var vi förbi Täbys Brukshundsklubb och kikade in hindren lite. A-hindret och balansen var inga problem, testade gungan också men den var lite smått läskigt när den slog i backen (när han hade gått av). Tunnlarna var också spännande även om han vände precis vid andra öppningen och sprang tillbaka. Aja har matte inge godis med sig lyssnar han bara på halva örat.


I Helgen vankas det iallafall lite aktivering! Jag hoppas att jag kan lägga lite spår både på gräsmattan och i skogen så att han kanske lär sig spåra lite. Jag har aldrig riktigt fallit för spår då jag tycker att det är för lite fart, men jag börjar inse att hunden faktiskt tycker att det är riktigt roligt med spårning. Dessutom behöver man ju inte stirra sig blind på en hundsport bara. Somsagt, variation förnöjer!

Likes

Comments