Ja. Hur ska jag lägga upp det här på ett bra sätt då. Vet ni vad? Ni får sanningen, hur gråmulen den än är. Eller ska jag skriva "vet jag vad?" - Kan verkligen inte hitta någon indikator på att jag skulle få några läsare överhuvudtaget.

1. Den grundläggande orsaker till varför jag skulle skaffa en blogg är för att jag reflekterar mycket över det jag ser/hör/upplever - och har ibland lite lite svårt att vara tyst. Att våga ifrågasätta, diskutera. Sen att diskussionen ibland blir lite utav en monolog när man inte har någon att ventilera med, ja - det kanske en blogg vara en bra lösning på!

Känner ni aldrig känslan av - "Har inte någon annan tänkt på detta förut?" ...

... Det kan vara små saker! Så som att, alla vet väl att det finns en pil vid bensinmätaren inne i bilen vid ratten och visar om du har tanklocket på höger eller vänster sida? WHAT. Denna infon nådde mig förra året. Mind-blowing. HUR kan detta inte läras ut på körskolor? ...

... eller är det bara min körskola eller körlärare som missat detta? Alla kanske vet, men ingen info som man generellt spottar ur sig till människor som inte ingår i ens närmsta bekantskapskrets?

Bild ovan: Konkret bevisning på ovanstående faktum.

Det är precis denna typ av frågeställningar som bloggen kan handla om. I-landsproblem i högsta bemärkelse, men ack så intressant en tråkig måndagsmorgon när man sitter med livets stora frågor och en halvljummen morgonkopp kaffe.


Men jag vill även kunna bli lite djup ibland. För ibland, blir jag så himla frustrerad i tanken och i brist på allmänbildning behöver 1. ventilera mig. 2. att andra ventilerar sig med mig....

... Exempel nummer 2! Jag & Andreas kollade på O.J Simpsons dokumentär som finns på följande länk: http://www.svtplay.se/oj-simpson-made-in-america

Och jag, som föddes en regnig morgon -92 i mediokra Sverige har svårt att relatera till dåtidens USA och rasfrågor samtidigt som man har lätt för att känna sig emotionellt engagerad i frågan. Det är så känsligt ämne, men så viktigt att våga se både ur ett detaljerat och helhetsperspektiv. Att våga gå in och ifrågasätta små små moment som skett i fallet men också se till hur extremt komplex situationen är i sin helhet.

Min analys kommer sluta här, på grund av tidsbrist men det är ett bra exempel på två vitt skilda ting som jag funderar över - utan att kanske egentligen konstatera några svar eller faktiskt komma fram till något resultat. Men det är skönt att skriva av sig - att lyfta en fråga, reflektera lite och sedan kunna släppa den - eftersom det är så långt till ett svar, om det ens finns något!

I ärlighetens namn. Bloggen är nog mest en egoistisk idé där jag behöver skriva av mig, dokumentera vissa delar i min ridning (vilket va min tredje huvudorsak) och kanske, kanske lära mig lite mer om teknik och digitalisering. Den kan i vart fall inte blir sämre. Vi får se hur mycket inlägg och hur avskalat det blir. Kanske bara en fluga, kanske ett scoop. Den som lever, får se!

Likes

Comments

Vad lägger jag 3 timmar om dagen, 6 dagar i veckan, året om på?
Jo, på mitt livs intresse och min nuvunna kärlek Jargong.

Snabb fakta:

Namn: Jargong
Kön: Valack
Född: 2009 (Går in i vuxen livet fr o m i år)
Ras: Svenskt halvblod, SWB
Avel: efter Hip Hop.
Ägare: Erland Nilsson.

Kort info om vårt "stall":

Ägare: Erland Nilsson
Hästar: Jargong (valack, 8år) Hipp (valack, 10 år) Inka (sto, 9 år) Qurage (Hingst, 1 år nu i sommar)
Stallets ryttare: Jag tillsammans med 2 andra tjejer i nuläget.
(Sophie har tillsammans med sin häst Elit (fd. ägare Erland) har flyttat till Uppsala för att studera till veterinär men kommer hem till sommaren, till min glädje)
Ambition och framtidsplaner: Erland har fött upp hästar hur länge som helst. I dagsläget är det fokus avel med hopphästar och mestadels SWB.


Övrigt om min del i stallet:

Jag kom till Erlands stall för 3 år sedan, ganska exakt nu i vårkanten. Det började med att jag flyttade till Malmö efter att ha träffar min nuvarande sambo Andreas 2013 och efter ett halvår som ny i Malmö kände jag ett behov av att återuppta det som alltid får mig att känna mig hemma & må som bäst - ridningen.

Det började med en blocket annons som min nuvarande (då blivande) nära vän Sophie lagt ut åt Erland/Stallet, vilken jag svarade på. Det blev en provridning efter 3 års uppehåll från kontinuerlig ridning och det gick vägen - för här är jag idag!

Min första tid i stallet (Vår 2014) var jag ute några dagar i veckan och red på antingen Jargong eller Inka beroende på vem som behövde motion för dagen. Inka har kroniska ryggproblem så begränsas av det i sin ridning/utveckling medan Jargong då tävlades av inhyrd hoppryttare Fredrik Linell.

Höst/Vinter 2014 red jag Inka nästintill på heltid, en del arbete från marken tillkom men hennes rygg klarade av att göra några starter i hoppning innan jag skulle iväg på en lite längre resa. Därefter när jag kom tillbaka gick jag över till att ha ansvar för Jargong istället och Inka fick gå över till mamma-livet.

2015 började jag rida Jargong på heltid och Fredrik fortsatte tävla honom på högsta nivå. Jargong har gått Breeders som 5åring och fortsatte att kvala under året som 6 åring men hann bara få 1 av 3 felfria 130cm.

2016-17 har mitt ansvar för Jargong och förtroende från ägaren ökat och i dagsläget både tränar och tävlar jag honom på heltid. I år går vi in mot Jargongs 8års säsong vilket ska bli spännande med avd. A och förhoppningsvis höja ribban något extra. Ser mycket fram emot den kommande utesäsongen! 


På bilden nedan: Jargong 5 år och Jargong 7 år.

Likes

Comments

Snabb info om mig:

Namn: Malin Ackesjö
Ålder: 25 år (snart)
Bor: Limhamn, Malmö tillsammans med Andreas.
Uppvuxen i Ängelholm. Född i Kalmar.
Studerar: Human resource i Kristinstad, examen VT18.
Arbetar: Rekrytering och bemannings assistent på PerformIQ AB. (Extra bredvid studier)

Ridsport:

Ambition: Utvecklas tillsammans med Jargong mot mer kvalitativ ridning med hjälp av tränare och nå högre resultat i tävlingssammanhang.

Vision: Jag hoppas att mitt liv tillåter mig att fortsätta med ridningen och i synnerhet hoppningen. Tävlingar tar extra mycket tid, så beroende på hur min arbetssituation ser ut i framtiden hoppas jag i alla fall att adrenalin-kickar från hoppningen finns kvar. En "egen" (som ägare eller ensam ryttare) på unghäst uppemot 9 åring med meriter på 130 nivå som ekipage låter ok i dagsläget.

Målsättning: Utesäsong 2017 att rida 120 cm på ett bra sätt. På ett bra sätt: kvalité i min träning, mål fokuserad planering och bygga upp ett stödsystem runt mig med tränare, inspiration och så vidare.

Karriär:

Ambition: Sommarjobba och skaffa mig så mycket erfarenhet som möjligt inför min kandidatexamen VT-18 för då ska jag vara så redo som möjligt för arbetslivet.

Vision: Att arbeta inom HR ur ett business-perspektiv. Att arbeta med HR-frågeställningar för en arbetsgivare vars värderingar och målsättning går hand i hand med vad jag står för. Ansvar och utveckling måste finnas för att motivera mig.

Målsättning: Prestera så bra jag bara kan där jag är idag så har jag tilltro till att dörrar öppnas i min framtid. Jag kan inte göra mer än mitt bästa, men nivån på "mitt bästa" kan alltid utvecklas till det bättre. Min tilltro hänger även mycket på min relation till mina medmänniskor. Det finns inget viktigare än din omgivning och hur dina medmänniskor mår. Mår de bra, kommer du må bra.

Livet i stort:

Ambition: Få vardagen att gå ihop på ett effektivt men stressfritt sätt. Missa inte att ta vara på dagen och nuet samtidigt som man planerar inför framtiden. Balans.

Vision: Att köra en Porsche Panamera till jobbet där jag gör skillnad varje dag, komma hem till ett kärleksfullt hem och på ledig/avsatt tid kunna ta på mig mina skitiga (enligt Andreas illaluktande) ridkläder och ge mig ut för 3-4 timmar i stallet för mental återhämtning.

Målsättning: Svårt att sätta mål i sitt privata liv. Tillsammans med Andreas pratar vi mycket om hur vi vill leva vårt liv. Vad är viktigt för oss? Och vad är inte viktigt? Vad vill vi göra? Vad är värt, och inte värt? Ur ett ekonomiskt perspektiv, ur ett tidsmässigt eller energikrävande perspektiv?

Älskar dessa samtalen. Det är även samtal jag har med vänner. Vad är viktigt för mig? Att göra aktiva val tycker jag är viktigt, problemet är bara att ibland måste man prioritera. Men i vissa situationer kan en liten handling betyda så mycket mer än vad ett stort projekt kan ha för betydelse ur ett annat perspektiv.

Min målsättning blir reflektion och kommunikation med mig själv - och med min omgivning. Observera: En målsättning. Inget jag behärskar till 100% i alla situationer utan behöver jobba på.

Likes

Comments