Brev från Malin

Denna vecka är uppsatsvecka för mig. Uppsatsvecka=resten av livet på paus. Min bok står på paus, mina kompisar står på paus, yogan står på paus. Allt. Allt utom själva uppsatsen och denna spellistan. Jag fixar inte musik med sång när jag skriver, men instrumentalt får gärna gå i hörlurarna. Och ofta är det en ny spellista för varje ny uppgift. Denna uppsats heter numera Dialog Uppsatsen / Harry Potter uppsatsen. Världens bästa soundtrack!

/Malin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Frukost - hemma

God eftermiddag!

I söndags vaknade jag upp sakta. Otto gick till jobbet och jag satt kvar i sängen och åt frukost. I mina bästa pyjamasbyxor. De är barnsliga men så sjukt sköna, med Fantastic Beasts motiv. Bredvid låg en målarbok jag köpt dagen innan. Gick förbi den och det var omöjligt att låta den ligga kvar på hyllan, ensam och oälskad. Fyllde i 2 bilder medans jag plöjde igenom 2 avsnitt av Sherlock Holmes och åt det som jag ätit till frukost de senaste dagarna: 2 rostade mackor med ost och jordgubbssylt och ett kokt ägg till. Ägget kom inte med på bild, men det stod vid sidan av. Sängen blev full med smulor men det var det värt. Sängfrukostar är ju det bästa ändå. Speciellt på söndagar.

/Malin

Likes

Comments

Böcker

Det går så himla långsamt att läsa för mig just nu att det är helt sjukt. Men har märkt att det blir så när man pluggar, varje gång jag plockar upp en "vanlig" bok blir jag lite stressad över att jag egentligen borde läsa om dialog teorier eller så... Men, trotts det har jag den senaste månaden läst en bok: Vild: En Vandring Till Mig Själv av Cheryl Strayed!

Boken handlar om författaren själv som, efter en skilsmässa, ett påbörjat heroinmissbruk och framför allt efter hennes mammas plötsliga död 4 år tidigare, bestämmer sig för att ge sig ut och långvandra. Hon ska vandra Pacific Crest leden genom Kalifornien upp till gränsen av Washington. Det blir till en pilgrimsfärd där hon möter massor av människor och lär sig komma till acceptans med sin mammas bortgång och även delar av sitt liv där hon känner att hon misslyckats på olika sätt.

Boken är både rolig och sorglig, men fram för allt känns den verklig. Den är ju som sagt baserad på Strayeds egna vandring så hennes upplevelser och reaktioner till händelser är genuina. Min favoritdel av hela boken var de 2 sista sidorna. Jag skulle vilja ha dom liggande bredvid min säng bara för att kunna plocka upp och läsa då och då. Boken är full av lärdommar om livet, men inte på ett pretentiöst sätt och verkligen inte i någon slags "capre diem"-anda. Tankarna som författaren skriver om under vandringens gång är mänskliga och konkreta. Det finns liksom inget konstant överanalyserande, utan hon beskriver sin upplevelse av vandringen. Lärdomarna som hon tar med sig från vandringen finns liksom inbakade i berättelsen på ett naturligt sätt. Jag tror det var därför jag tyckte så mycket om den.

Cheryl Strayed verkar vara en jävligt tuff person, och sättet som hon skriver på är fängslande, och nästan poetiskt (men som sagt utan carpe diem-ton) på ett sätt som får en att glömma bort att det är baserat på en verklig upplevelse. Det är en bra bok helt enkelt. Livet är svårt och jobbigt och ibland kan livet kännas som att stå och trampa i en hög med bajs. Cheryl Strayed skriver om sina bajshögar hon trampat i. Och hon skriver om när hon fått skölja rent sina fötter i iskallt bäcksvatten. Hon skriver liksom om livet. Jag läste en recension från Smålandsposten som satte ord på det hela så här: Litterärt sätt är Vild inte briljant, men den känns äkta, den är underhållande, hemsk, och har sina guldkorn. Det räcker.

Jag skriver under på den sammanfattningen.

Betyg 3,5/5 som stundvis snuddar på en 4a.

Boken blev ju förresten film för ett par år sedan. I början av boken var jag sjukt sugen på att se den. Men efter ungefär halva kände jag att jag antagligen bara kommer bli sjukt besviken. Vad jag däremot är sugen på att göra är att läsa mer av Cheryl Strayed. I en podcast jag lyssnar på (Ladies Who Lunch) dyker citat och lärdommar från Cheryl Strayed upp titt som tätt. Det känns som små pikar varje gång jag lyssnar att det är dags att snoka reda på fler böcker från sagda författaren. hehe..

/ Malin

Likes

Comments

Vi som skriver

Hej!

Nu drar vi igång och skriver bloggens första inlägg! Det här är en blogg som skrivs utav två personer: Malin och Sara. Det är jag som är Malin och jag tänkte dra igång vårt lilla projekt books-and-breakfasts genom att helt enkelt presentera mig själv!

Vi börjar med the basics: Jag heter Malin, är 22 år och pluggar Medie kommunikation på Göteborgs Universitet och är snart (!) färdigbakad kommunikatör. Jag älskar att mysa, att sova länge på morgonen och att äta thaimat. Jag tycker också mycket om att träna yoga. Blandar lite olika stilar, men det som jag fastnat för mest är iyengaryogan. Kommer säkerligen därför lite yoga och spirituallitets böcker som dyker upp här ibland.

Jag har bloggat till och från om min vardag på flera olika bloggar sedan första året på gymnasiet. Mina två senaste bloggar finns faktiskt kvar, om man vill backtracka: den senaste är devote.se/silverparlor och den innan det är från min tid då jag bodde i England och går att läsa under devote.se/mangabackarsma.

Jag har alltid gillat att blogga, eftersom det är en textform där man verkligen kan då sätta sin ton i texten och försöka få sin personlighet att lysa igenom raderna. Men ibland tryter motivationen och då läggs det ner. Jag tycker som sagt att bloggande är superkul, oavsett hur få personer som läser, men kanske att det som behövs är en lite tydligare vinkel? Annat än "det här är mitt liv" alltså, för att jag ska kunna hålla det uppe under en längre tid.

Om vi ska gå in på vad denna bloggen kommer handla om lite mer... Böcker! Jag älskar att läsa skönlitterära böcker, gärna böcker som känns ända in i magen men jag har alltid haft en liten extra kärlek för fantacy. Magi. Sagor. Därav kanske inte mina favvo böcker är så otippade: Harry Potter så klart. Har bränt igenom alla 7 böckerna ett flertal gånger, läst de tre "extra" böckerna som finns och cirka allt jag kan komma över från Pottermore. Jag kommer säkert läsa om någon av böckerna igen under bloggens livstid (brukar inte kunna hålla mig efter ett tag) så vi kan nörda ner oss i Harry Potter då istället!

Vi hoppar vidare till nästa ämne: frukost. Vet ni vad. Det finns inget som gör mig så glad som frukostpannkakor en lördag morgon. Men en kardemumma kaffe, nutella lite skivad banan samt valnötter. Änglakören sjunger i mitt huvud av bara tanken. Det här med frukostkärlek som min, numera, sambo inte alls är ett speciellt stort fan av tyvärr. Himla bra att jag har vänner som mer än gärna bokar in en frukost på stan med mig då istället! Och oftast så är det ju snyggt upplagt, fint inrett och bara så där rykande färsk frukost när man går ut och äter = väldigt fotovänligt. Väldigt instagram-igt. Väldigt bloggvänligt.

Förutom inlägg om just böcker och frukost så finns även en kategori som heter Brev från Malin/Brev från Sara. Där kommer vi lägga upp texter som saker som vi har tänkt på, tycker något om, eller bara vill skriva om just då. Förhoppningsvis kommer det upp lite personligare inlägg där så man får ett tydligare ansikte på oss som skriver. Innan jag sätter punkt för denna gång skulle jag vilja dela med mig av tre böcker jag läst och tyckt väldigt mycket om den senaste tiden, hoppas ni ger dom en chans, så ses vi snart, puss!

1. Stanna - Flora Wiström

2. Uprooted - Naomi Novik

3. Delhis Vackraste Händer - Mikael Bergstrand

Likes

Comments