View tracker

Kapitel 14

Han rör sig inte, utan bara ligger dÀr orörligt. Ted vÀnder sig mot mig. Allt han gör hÀr nÀst Àr noga genomtÀnkt. NÀr han sakta gÄr tre steg mot mig. NÀr han lyfter pistolen mot mig, dÄ kommer ett flin i hans ansikte.

"Det har varit roligt att trÀffa dig igen, Leia." Jag tittar bort frÄn honom. "Titta pÄ mig!" Skriker han. Han blir helt röd i ansiktet och ljudet av hans röst Àr sÄ hög att jag mÄste hÄlla för öronen. Ryder och Balls mÀrker att det börjar spÄra ut, dÀrför lÀmnar de rummet fort. Dörren smÀller igen med en hög smÀll.

Nu stÄr jag och Ted framför varandra. Ensamma. Det Àr sÄ tyst att man kan höra en nÄl falla pÄ golvet.

"SnÀlla Ted." Viskar jag. Han kollar pÄ mig. Det hÀr Àr inte Ted, som jag kÀnner. Han Àr förbannad, pÄ grund av vad, vet jag inte, men det Àr som alla spÀrrar för honom har försvunnit. All sin vrede Àr ute och ingen kan stoppa den. Och den kommer att komma ut pÄ mig.

"KÀften." Han stoppar handen i fickan och tar fram en kniv. "Jag vill ha lite kul först." Han gÄr emot mig med snabba steg. Det första jag tÀnker pÄ Àr att jag mÄste ut hÀr ifrÄn. SÄ jag vÀnder mig om och springer rakt in i vÀggen. Aldrig hade jag trott att den var sÄ nÀra. Bakom ryggen hör jag ett skratt. Jag vÀnder mig om och dÀr stÄr Ted ett steg ifrÄn mig och jag kan inte ta mig nÄgonstans. DÄ mÀrker jag att tÄrarna kommer.

"Ted." Det hörs knappt, men han kollar pÄ mig med en lugnare blick Àn förut. TÄrarna bara kommer och jag kan inte fÄ det att sluta. Jag erkÀnner att jag Àr rÀdd. Att dö Àr inget jag har vÀntat pÄ. DÄ börjar jag att tÀnka pÄ Niklas som ligger pÄ golvet framför mig. Jag kan se honom tydligt. Han har inte rört sig en millimeter och kommer aldrig att göra det igen. Jag kommer att sakna honom, fast vad han har gjort mot mig, men saknaden kommer inte att vara lÀngre. Vi kanske trÀffas i himlen och kanske kan vi bli sams igen. Alla brÄk vi har haft, har inte gjort att jag har Àlskat honom mindre. Jag har verkligen Àlskat honom av hela mitt hjÀrta.

NÄgot hugger till av smÀrta i bröstet och jag ser blod som rinner frÄn ett sÄr. Jag skriker, det gör sÄ ont att jag inte kan stÄ, sÄ jag sjunker till golvet. KlÀnningen har blivit blodig. SmÀrtat tar kÄl pÄ mig. Jag kan inte göra nÄgot för att stoppa det. Jag andas in och ut. Jag mÄste ge syre till alla kroppsdelar, som jag har gjort i hela mitt liv, men smÀrtar Àr fortfarande dÀr.

"Har jag din uppmÀrksamhet nu dÄ." Ted sitter framför mig med pistolen mot min panna. Mitt synfÀlt Àr alldeles suddigt nu, men det Àr nÄgon bakom honom. Gestalten har nÄgot lÄngt och smalt med sig. Jag kan inte se vem det Àr, men plötsligt ligger Ted pÄ golvet framför mig.

Det blir mörkare och mörkare. Det sista jag ser Àr Niklas som fortfarande ligger pÄ golvet, men en massa blod vid sig. Nu kommer jag till dig och jag lovar att jag kommer att förlÄta dig för att du döda mig. Eftersom jag Àlskar dig och du Àr den enda jag har.

***

Lukas perspektiv.

JÀrnröret trÀffar hans huvud och han faller ned pÄ golvet framför Leia. Det Àr dÄ jag mÀrker att hon blöder ifrÄn bröstet. Fort sÀtter jag mig vid henne och kollar om hon har puls. En lÀttnad lÀgger sig nÀr jag kÀnner att hon har det, men hon andas inte. Fort stÀller jag mig upp och tar fram mobilen och slÄr numret 112. Jag berÀttar vad som har hÀnt och jag mÀrker att jag skakar. Efter samtalet gÄr jag fram till killen pÄ golvet, men han Àr död.

Jag sÀtter mig vid Leia och hÄller hennes hand för att visa att jag Àr dÀr. Jag vet att hon inte vet att jag Àr hÀr, men det kÀnns bÀttre att göra sÄ hÀr.

Leia hade varit borta lÀnge frÄn skolan, men tanken att hon skulle ha varit hÀr hade aldrig slagit mig. Jag hade trott att hon och hennes pojkvÀn hade rymt eller nÄgot. Att jag ens Àr hÀr Àr en ren slump. Jag hade hört att Frank hade sagt till nÄgon att han trodde att Balls kanske kunde vara nÄgonstans hÀr i trakten. Det första stÀllet jag hade Äkt till var hit. Till den övergivna fabriken.

Jag hade letat runt och dÄ hade jag hört Ted som skrek. Fort hade försökt att hitta honom, men inte fort nog. Huset var tomt förutom detta rum. Det finns spÄr att andra har varit hÀr, men jag har inte sÀtt nÄgon annan.

"FörlÄt att jag inte hann i tid." Viskar jag i Leias öra.

Sedan gÄr allt sÄ fort. Det kommer en massa mÀnniskor fram till oss. De hjÀlper Leia ut frÄn byggnaden och plötsligt stÄr jag ensam i ett annat rum och hittar en lapp. Jag hinner inte lÀsa den innan nÄgon kommer till mig.

"Är du okej?" Det Ă€r en tjej runt 25 till 30 som pratar med mig. Hon har sitt svarta hĂ„r uppsatt i en hĂ€stsvans och Ă€r snygg enligt mig. Hon mĂ€rker inte att jag lĂ€gger ned lappen i fickan. Jag nickar mot henne och hon ger mig ett svagt leende. "Vi ska Ă„ka till sjukhuset. Kom." Jag gĂ„r efter henne och ut till parkeringen. DĂ€r fĂ„r jag sĂ€tta mig i en svart Saab, som verkar att tillhöra henne.

Vi Äker dÀrifrÄn och ingen av oss sÀger nÄgot, men det Àr jag glad för. Jag har ingen lust med att prata om vad som har hÀnt. Det som har hÀnt kÀnns inte ens verkligt. Jag har aldrig varit med om nÄgot sÄdan förut. Helt Àrligt finns det inte sÄ mycket att berÀtta. De har sjÀlva sett vad som har hÀnt. Vad mer finns det att sÀga?

***

Sometimes it seems safer to hold it all in, where the only person who can judge is yourself.

"Sarah Dessen"

Detta Àr fjortonde delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vÀnta tills dess sÄ finns alla delar redan ute pÄ wattpad. Dock mÄste du vara registrerad för att lÀsa novellen.

LÀnk till Blodiga klÀnningar pÄ wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klÀnningar


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kapitel 13

Lukten ifrÄn maten som Àr pÄ spisen luktar ljuvligt. Jag har stÄtt i Niklas kök i en timme för att förbereda maten tills han kommer hem. Han skulle redan ha varit hemma för en halvtimme sedan, men det mÄste ha blivit försenat. Han har varit hos Frank hela dagen för att hjÀlpa till med nÄgot. Vad har han inte berÀttat.

NÀr han berÀttade att han skulle vara borta hela dagen bestÀmde jag mig för att jag skulle göra nÄgot speciellt för honom. Att visa hur mycket han betyder för mig. DÀrför kom jag tills hans lÀgenhet direkt efter skolan för att göra ordning hans favorit mat. Det var ett tag sedan som vi gjorde nÄgot utanför det normala. DÀrför var det viktigt att allt blev perfekt. Jag ville vara den bÀsta flickvÀnnen han nÄgonsin har haft.

Efter att ha vÀntat i en timme pÄ honom börjar jag bli lite irriterad. Han har ju fan en telefon. SjÀlv har jag ringt en gÄng för att höra var han Àr, men han svara inte.

Jag sÀtter mig vid köksbordet och sÀtter pÄ radion som stÄr pÄ bordet. En sÄng frÄn Michael Jackson spelas. Min mobil hörs nÀstan inte pÄ grund av musiken. Det Àr Niklas, fört tÀnker jag inte svara för att göra samma sak som han gjorde mot mig. Till slut svarar jag ÀndÄ.

"SnÀlla hjÀlp mig." Hör jag en gÀll röst sÀga som tillhör Niklas.

"Vad har hÀnt?" Jag springer med mobilen vid örat till hallen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Mina hÀnder skakar sÄ mycket att jag knappt kan ta pÄ mig jackan. Mer oroligt blir jag nÀr han aldrig svarar, men till slut gör han det.

"Det Àr nÄgon som har huggit mig med en kniv i armen." Hans röst Àr sÄ svag att jag knappt kan höra honom.

"Vi, vi mÄste ringa ambulansen." Min röst skakar pÄ vartenda ord.

"Nej!" Det gör ont i örat för att han skriker sÄ högt och jag tappar mobilen i golvet. Fort tar jag upp den igen.

"Vad pratar du om?"

"HjÀlp mig bara hem, okej?"

"Nej, du behöver hjÀlp av utbildade personer."

"Leia, hjÀlp mig bara hem eller sÄ tar jag mig hem pÄ nÄgot annat sÀtt." Jag sÀger inget mer utan jag springer ut fÄr att komma till honom. Hela vÀgen springer jag i full fart för att komma till honom sÄ fort som möjligt.

Jag hittar honom nÄgra gator frÄn Franks bar. Han sitter mot en vÀgg och har handen för armen. Det ser illa ut. Det Àr mycket blod som kommer och det syns pÄ honom att det gör ont. Hans blick Àr riktad mot mig och jag kan inte slÀppa blicken frÄn sÄret.

"Tack för att du hjÀlper mig Leia. Jag Àlskar dig." Blicken han ger mig visar att han verkligen menar det.

***

"Vi lÄter dem prata ifred." Det Àr Ted som yttrar sig först och alla försvinner förutom Niklas och jag. Jag sÀger inget utan lÄter honom fÄ prata först. Han sÀger inget eller. HallÄ Àr du stum eller, vill jag sÀga till honom. FAN ocksÄ, dÄ fÄr jag sjÀlv börja dÄ.

"Va fan gör jag hÀr?" Han kollar pÄ mig med en intensiv blick. "Svara dÄ!"

"Öö, vad ska jag sĂ€ga. Det var inte meningen att detta skulle hĂ€nda."

"Är det, det enda som du kan sĂ€ga? Du kanske kan förklara varför dina "polare" har kidnappat mig och varför det Ă€r samma personer som har dödat Laura!" Jag skriker sĂ„ att jag fĂ„r ont i halsen. Jag vill sĂ„ gĂ€rna gĂ„ fram till honom och slĂ„ till honom. Det Ă€r inte kĂ€nslan ledsen jag kĂ€nner lĂ€ngre utan vrede.

"Hey, chilla. Vill du hitta mig död i min lÀgenhet istÀllet?"

"SÄ du tyckte att det var bÀttre att de dödar mig istÀllet. Tack sÄ mycket!"

"Jag vet inte vad jag tÀnkte, okej? Jag Àlskar dig Leia, det vet du." NÀr han sÀger de orden vill jag bara dö. Hur kan han ens sÀga sÄ till mig. Det Àr bara falska ord. Det som han har gjort mot mig och hÀr stÄr han, sÀger att han Àlskar mig. Jag kÀnner mig Àcklad av att ens se pÄ honom.

"Du visar det pĂ„ ett jĂ€vla bra sĂ€tt." Är det enda jag kan sĂ€ga. Jag vill sĂ€ga hur mycket jag hatar honom och vad han har gjort, men jag kan inte. De orden gĂ„r inte att uttala. Det gĂ„r inte att sĂ€ga till honom, för att kĂ€nslorna för honom Ă€r kvar. Att han har gjort detta mot mig, har inte stoppat mig frĂ„n att fortsĂ€tta att Ă€lska honom. Jag hatar inte bara honom utan mig sjĂ€lv ocksĂ„.

"Jag Àr skyldig dem pengar för drogerna. NÀr jag aldrig kom med dem, sÄ fick jag ett val. Att bli skjuten i huvudet eller att ge dem dig."

"Och du valde mig." DÄ kommer tÄrarna som jag inte visste fanns. "Du valde mig." Viskar jag för att verkligen förstÄ att det Àr sant.

"Som Laurens pojkvÀn valde henne." Det Àr Teds röst. Jag hörde aldrig nÀr han kom in, men nu stÄr han dÀr bredvid Niklas. I handen har han en pistol. "Vem ska jag ta först?"

"Vad menar du?" FrÄgar Niklas med en förvÄnad min. Ted lurade Niklas ocksÄ. Han gick aldrig fri. Antingen skulle han dra in mig i det hela eller inte. Han har alltid varit en döende man och han gjorde att jag nu ocksÄ ska dö med honom.

"Du trodde vÀl inte att du skulle fÄ gÄ fri." Han skrattar Ät Niklas, som om han var dum i huvudet. "Du hade inget val Niklas. Peters skulder rÀckte det med hans flickvÀn, men inte dina. Du gjorde bara att det blev tvÄ offer istÀllet för ett. Det Àr vi tacksamma över." Ted flinar Ät Niklas som fortfarande stÄr bredvid honom. Det ser ut som Niklas har tappat andan. En del av mig vill gÄ och stÀlla mig bredvid honom. Att vi tvÄ fajtar tillsammans, men jag vill inte ha Niklas i mitt team lÀngre.

"Kan du fÄ det överstökat nÄgon gÄng?" Det Àr Ryder som nu kommer in i rummet. Han har vÀntat lÀnge pÄ att gÄ hÀrifrÄn.

"Visst." Ted vÀnder pistolen mot mig. Jag Àr sÀker pÄ att han kommer att skjuta, men som en blixts vÀnder han sig om och skjuter.

Ljudet Àr öronbedövande. Niklas faller mot golvet och det blöder ifrÄn magen. Jag lÀgger min hand för munnen för att dölja ett skrik, som kommer frÄn mig. Skit ocksÄ, vad ska jag göra nu? Ska jag acceptera att det Àr jag som Àr nÀst.

***

Be strong now, because it will get better. It might be stormy now, but it can't rain forever.

"Anonym"

Detta Àr trettonde delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vÀnta tills dess sÄ finns alla delar redan ute pÄ wattpad. Dock mÄste du vara registrerad för att lÀsa novellen.

LÀnk till Blodiga klÀnningar pÄ wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klÀnningar


Likes

Comments

View tracker

Just nu Ă€r jag i en lĂ€s period. Jag bara Ă€lskar att lĂ€sa för tillfĂ€llet. Denna mĂ„nad har jag hunnit att lĂ€sa UngefĂ€r sex böcker. Nu har jag börjat att lĂ€sa den femte vĂ„gen och den börjar bra. Har bara lĂ€st hundra sidor, men jag gillar den starktđŸ‘đŸ»đŸ‘đŸ»

Handling:

LĂ€ngtar ocksĂ„ till julafton dĂ„ jag vet att jag kommer att fĂ„ fler böcker, haha vilken nörd jag Ă€r.😂 Men jag Ă€lskar att fĂ„ komma till en annan vĂ€rld för en stund.

Kram och puss pĂ„ er fina💕🐝

Likes

Comments

Kapitel 12

"Jag har lite överraskning till dig." Ted sitter pÄ en stol framför mig. I handen har han pistol som han dÄ och dÄ flyttar mellan hÀnderna.

"Vill du veta vad det Àr för nÄgot?" Han kollar rakt i mina ögon, men jag viker frÄn blick sÄ fort jag kan. Att veta vad han egentligen Àr för nÄgon, har gjort att jag inte lÀngre kan se pÄ honom. Han var en man som jag gillade, alltsÄ hans personlighet. Efter detta har jag fÄtt reda pÄ att allt var en lögn. Han har aldrig varit den personen som bryr sig och jag har aldrig fattat det. Allt jag kÀnner nÀr jag tittar pÄ honom Àr att jag Àr lurad. Jag gillar inte den kÀnslan, för jag vet att om han hade sagt nÄgot sÄ hade jag litat pÄ honom.

"Svara!" Ryter han till och jag kommer tillbaka till medvetandet.

Jag skakar pÄ huvudet, men sÀger inget. Sitter tyst pÄ stolen och har min blick pÄ dörren som Àr bakom Ted. Ryder stÄr dÀr, men blicken Àr vÀnd mot en telefon. Han verkar inte bry sig om vad Ted kommer att göra mot mig. Genom att se hans irriterade blickar har jag förstÄtt att det enda han vill Àr att fÄ detta överstökat.

"Jag vill att du svarar mig nÀr jag stÀller en frÄga!" Innan att ens hinna regera kÀnner jag stickande smÀrta i kinden. Han slog mig och nu stÄr han dÀr och ler. Han Àr nöjd av sin överrasknings attack.

"Var detta överraskningen?"

"Nej det var en bonus, varsÄgod." Han börjar att skratta, men tystnar lika snabbt. "Jag vet att du undrar varför du Àr hÀr. Och ja du har inget med detta att göra."

"SÄ varför Àr jag hÀr dÄ?"

"Ta in honom!" Ryder gĂ„r ut genom dörren, dörren smĂ€ller till nĂ€r den stĂ€ngs bakom honom. Han svarade aldrig pĂ„ min frĂ„ga och detta gör mig rĂ€dd. Vem Ă€r det som de ska hĂ€mta. Har de kidnappat Ă€nnu en oskyldig som ska dö hĂ€r med mig. Är den nĂ„gon jag kĂ€nner, Ă€r det Lucas. Han Ă€r det första som kommer upp i mitt huvud. Vi har inte kĂ€nt varandra lĂ€nge. De kanske var deras plan att vi skulle mötas uppe vid taket. Allt de gör Ă€r planerat och Lucas kan vara med i spelet de spelar. Ett spel som gĂ„r ut pĂ„ att döda.

"Jag vet vad du tÀnker. Vi har planerat detta i flera mÄnader." Jag kollar pÄ Ted som nu har ett funderande uttryck i ansiktet. "Attacken som du trodde att klarade dig ifrÄn, det var meningen att du skulle komma undan. Det var dÀrför allt var filmat."

"Vem var det?"

"Som attackerade dig? Ryder." Han flinar Ät tanken. "Du var sÄ rÀdd, jag önska att vi kunde göra om det."

"Varför tog ni Laura?"

"Samma anledning som vi tog dig."

"Och det Àr?" FrÄgan hörs knappt, men Ted hör vad jag sÀger. Han kollar pÄ mig en lÄng stund. Antagligen för att bestÀmma om han ska berÀttare nu eller senare. Han vÀljer antagligen senare eftersom han reser sig upp och gÄr mot dörren.

"Jag ska kolla varför det tar sÄ lÄng tid. Hoppas det Àr okej om jag lÀmnar dig ensam ett tag." Sedan gÄr han ut och lÄser dörren.

Hela jag skakar nÀr jag reser mig frÄn stolen. TÄrarna försöker att komma ut, men jag hÄller tillbaka dem. Jag har grÄtit för mycket nu. Jag gÄr runt i rummet för att hitta nÄgot som kan hjÀlpa mig ut, men det finns inget. Bara fyra vÀgar, ett tak, ett golv och en stor tank. Jag gÄr fram till tanken och knackar pÄ den, men inget hÀnder. Den Àr kall och det lÄter knappt nÄgot ifrÄn den nÀr jag knackar pÄ den, som om den var full av nÄgot.

Jag vÀnder mig om och gÄr tillbaka till stolen och sÀtter mig. Det Àr konstigt att de inte har bundit mig. De vet redan att de har all makt över mig. Jag kan inte göra nÄgot för att skydda mig mot dem. De mÄste gilla att ha all makt. Jag ser i Teds ögon att han njuter av att ha makten. Att se mig plÄgad och försvarslös. Att det finns sÄdana mÀnniskor som kan se andra lida, utan att göra nÄgot. Att kunna se andra mÀnniskor i ögon och vet att den ska snart att ta livet av den. Hur, Àr frÄgan som flyger runt i mina tankar nÀr jag sitter pÄ stolen och vÀntar att nÄgon ska komma tillbaka.

***

Efter en stund, som mÄste ha varit lÀngre Àn en kvart kommer Ted tillbaka. Han ser inte glad ut utan irriterad och trött.

"Verkar som överraskningen fĂ„r vĂ€nta en stund. De babblar om nĂ„gon sorts betalning. Jag vette fan inte vad som pĂ„gĂ„r, men det gör ju att du och jag fĂ„r lite mer tid tillsammans. Är det inte trevligt?" Han sĂ€tter sig i stolen framför mig och tvingar mig att kolla honom rakt in i ögonen.

"Vet du hur vacker du Àr? Om du inte hade pojkvÀn sÄ hade jag legat med dig och sedan krossat ditt lila hjÀrta, som jag gör med tjejer." Han skrattar Ät mig nÀr han ser min Àcklade min. Att han ens tÀnker sÄdana tankar om mig. Han skulle aldrig fÄ komma nÀra mig. Aldrig!

Men ÀndÄ gör han det. Han tar tag om mitt hÄr och lutar sig nÀra för att viska nÄgot i mitt öra.

"Jag tror att du skulle gilla det." Sedan gör han sÄ att vi kommer ansikte mot ansikte. NÀr jag tror att han kommer att kyssa mig. VÀnder han sig om och gÄr tillbaka mot stolen och sÀtter sig ner.

"Jag fÄr vÀnta. Jag tar inte nÄgon annans brud." DÄ kommer ett knackande ljud frÄn dörren. Ryder stiger in och ett vÀlkÀnt ansikte.

Att man tror att man kÀnner nÄgon. Att man kan se en person och tycka att denna person. Att tro att den aldrig skulle göra nÄgot som kunde skada en, för att man tror att den Àlskar dig. Den kÀnslan Àr den vÀrsta jag nÄgonsin har kÀnt. Det finns alltid nÄgot man inte vet om en person, men man har alltid trott att det inte spelar nÄgon roll. Att det inte hade nÄgon betydelse för hur personen egentligen var och att det var en detalj som var onödig att veta. Hur vÀl kÀnner man en person egentligen? Hur vet man att den skulle göra allt för dig? Men jag skulle aldrig tro att han kunde göra nÄgot sÄdant mot mig. Jag trodde att jag kÀnde honom.

Niklas stÄr med hÀnderna i fickorna och kollar pÄ mig. Han sÀger inte ett ord. Jag vill tro att han Àr tvingad att vara hÀr, men dÄ skulle han ha gjort nÄgot. IstÀllet stÄr han bara dÀr och kollar pÄ mig. Som om jag har gjort nÄgot vÀldigt dÄligt som inte har passat honom. Jag har sett den blicken förut, men jag har aldrig varit rÀdd för den.

***

Don't be yourself, be a pizza. Everyone loves pizza.

"Pewdiepie"

Detta Àr tolfte delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vÀnta tills dess sÄ finns alla delar redan ute pÄ wattpad. Dock mÄste du vara registrerad för att lÀsa novellen.

LÀnk till Blodiga klÀnningar pÄ wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klÀnningar

Likes

Comments

Oj vad tiden gÄr fort. Jag har nyss börjat med min tredje vecka pÄ praktikplatsen. Det gÄr sÄ fort. Detta betyder att det Àr tvÄ veckor kvar och dÄ börjar skolan igen. Första veckan var jag sÄ nevös att jag ville gÄ till skolan istÀllet, men nu nÀr jag har kommit in i allt, dÄ kan jag gÀrna vara kvar pÄ praktiken istÀllet för att kÀnna pressen av skolan. Jag har haft det vÀldigt svÄrt med skolan, som jag har skrivit förut om hÀr pÄ bloggen.

Annars mÄr jag helt okej. Det Àr vÀl som vanligt att man mÄr dÄligt vissa dagar och helst vill bort frÄn allt. Men som sagt man mÄste kÀmpa pÄ. Tillslut blir det nog bÀttre. Hoppas jag iallafall, haha. Hade tÀnkt skriva om detta Àmne lite mer nÄgon gÄng, dock vet jag inte nÀr. Det fÄr bli nÀr jag Àr i rÀtt mood för det, eftersom det Àr lite personligt och jag tycker det Àr vÀldigt svÄrt att berÀtta hur man egentligen mÄr.

Hoppas att ni mÄr bra iallafall. Jag skulle ocksÄ vilja att ni tipsar om bra bloggar eller om eran egen blogg. För att jag vill hitta nÄgra nya bra bloggar, sÄ snÀlla kommentera nedan. Ha en bra vecka!

Kramisar💕🐝

Likes

Comments

Kapitel 11

Zandras perspektiv.

Leia har varit borta nu i en vecka. Jag har försökt nÄ henne flera gÄnger. Dagen dÄ hon försvann skulle hon till mig. I flera timmar ringde jag henne utan att fÄ nÄgot svar och jag blev förbannad pÄ henne. Att hon bara sket i att komma utan att ens höra av sig till mig.

Alla har sagt att hon har stuckit med Niklas nÄgonstans, eftersom ingen har hört nÄgot frÄn honom heller. Jag skulle vilja tro det med, men jag sÄg honom för nÄgra dager sedan utan henne. Det gör mig orolig. TÀnk om han har gjort nÄgot mot henne. Jag var pÄ vÀg mot honom för att konfrontera honom, men innan jag ens hann och blinka var han borta igen. Sedan dess har jag inte sett honom.

"Zandra!" Ropar nÄgon pÄ mig. Det Àr Bell. "Dagdrömmer du igen?"

"FörlÄt jag har bara mycket i huvudet." Jag ger henne en lÀtt kram och vi sÀtter oss vid ett bord, som finns inne i skolan.

"Det stod i tidningen att Leia Àr försvunnen. Precis som tjejen Laura. Reportern tror att det kan vara samma personer som har tagit henne." Jag börjar att skratta.

"Hon Àr vÀl inte bortrövad. Det Àr sÀker Niklas som har gömt henne." SÀger jag till henne, men hon verkar inte att tro mig. Jag Àr sÀker att det Àr han. Han har alltid varit en dÄlig mÀnniska. Det Àr bara att Leia inte kan se det. "Hon kommer att komma tillbaka igen och dÄ hoppas jag att det Àr slut mellan dem tvÄ." SÀger jag och reser mig upp. Jag gÄr dÀrifrÄn med rak rygg. Hon ropar inte efter mig nÀr jag lÀmnar byggnaden.

Det Àr kallt ute och jag önskar att jag hade en tjockare tröja pÄ mig. Jag hinner inte ens tÀnka nÀr nÄgon gÄr pÄ mig och jag hamnar pÄ golvet.

"Vad fan hÄller du pÄ med!" VrÄlar jag till honom som nu hÄller fram sin hand och jag tar emot den. Han drar upp mig och jag inser nu att det Àr en vÀldigt snygg kille framför mig. Han har blont hÄr och vackra ögon.

"Sorry, hade lite brÄttom." SÀger han och slÀpper min hand som jag inte mÀrkte att han fortfarande höll i.

"Det Àr okej."

"Du Àr Leias kompis va?" FrÄgar han mig. Det Àr nÄgot som hÀnder inom mig nÀr han nÀmner henne. Hur vet han vem hon Àr? Jag nickar till svar, men förblir tyst.

"Vet du vart hon Àr? Har försökt att fÄ tag i henne, men hon svarar inte."

"Nej." SÀger jag tyst. Klart att de har kontakt med varandra. Jag har aldrig sett henne prata med honom, men Leia Àr inte den personen som berÀttar att hon Àr "vÀn" med en snygging. Den enda hon ser Àr ju Niklas eller? "Jag har inte heller haft kontakt med henne pÄ hela veckan. I tidningen stÄr det att hon Àr rapporterad försvunnen."

"Va? ÖÖ jag mĂ„ste gĂ„, ses." Sedan gĂ„r han sin vĂ€g utan att ens titta sig bak. Vad han fick brĂ„ttom helt plötsligt.

***

Jag har nu varit hÀr i flera dagar. Jag har fÄtt smörgÄs tvÄ gÄnger om dagen. Annars har jag inte sett nÄgon av dem. NÀr Ryder kom idag frÄgade jag vad de vÀntade pÄ. Om jag nu skulle dö. Varför ha denna vÀntan, men han kollade bara pÄ mig och gick utan att sÀga ett ord.

Det finns inga tÄrar kvar. Jag har bara suttit hÀr och kollat in i vÀggen och funderat. Varför hÀr jag hÀr egentligen. Jag har aldrig köp nÄgot av dem. Det var Niklas som sköte det och han var en av deras polare, sÄ jag förstÄr inte varför det Àr jag som sitter hÀr.

***

Att vara Àrlig kanske inte ger dig en massa vÀnner, men det ger dig dom riktiga.

"Anonym"

Detta Ă€r elfte delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vĂ€nta tills dess sĂ„ finns alla delar redan ute pĂ„ wattpad. Dock mĂ„ste du vara registrerad för att lĂ€sa novellen.

LÀnk till Blodiga klÀnningar pÄ wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klÀnningar

Likes

Comments

Nu kommer jag att göra en book tag, som innehÄller 20 frÄgor om böcker helt enkelt. Hoppas att det Àr intressant.

1. Vad Àr din favorit bok?

Det Àr skit svÄrt att bara vÀlja en, sÄ jag tar tvÄ men det finns sÄ mÄnga bra böcker. Jag vÀljer: Mitt perfekta liv/The truth about forever av Sarah Dessen och Kanske Àr det allt du behöver veta/We were liars av E. Lockhart.

2. Vem Àr din favorit författare?

DÄ vÀljer jag Sarah Dessen och John Green.

3. Vilken gener föredrar du?

Ungdomsböcker

4. Vilken Àr din favorit bok serie?

Hungerspelen/The hunger games av Suzanne Collins och Cirkeln trilogin av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg.

5. Vilken bok hatade du att lÀsa i skolan?

Jag har faktiskt inget minne om att jag har hatat nÄgon bok jag har lÀst i skolan.

6. Vilken var den första boken du kommer ihÄg att du har lÀst nÀr du var ett barn.

Jag har faktiskt ingen aning. Kanske pippi LÄngstrump eller nÄgot liknande.

7. Bokhandeln eller biblioteket?

Bokhandeln!

8. Hur mÄnga böcker Àger du?

Jag har aldrig rÀknat och orkar inte göra det nu, men det Àr nÄgra stycken.

9. LĂ€ser du innan du ska sova?

Ibland.

10. Vart lÀser du helst?

Vid min sÀng.

11. Vad Àr den senaste boken du lÀste?

MĂ€n som hatar kvinnor av Stieg Larsson.

12. Vilket citat frÄn en bok kommer du aldrig att glömma?

The truth about forever is that it is happening right know.

13. Science fiction eller fantasy?

Science fiction

14. Vilken bok Ängrar du att du har lÀst?

Har faktiskt ingen aning pÄ denna. Finns ingen bok som jag kommer pÄ var sÄ dÄlig.

15. Hur stor Àr din bokhylla?

Mina egna böcker har jag faktiskt i en byrÄ och nÀstan alla fÄr plats dÀr. Bara vissa som finns pÄ andra stÀllen.

16. Hur mÄnga böcker lÀser du per Är?

Oj det var en svÄr frÄga. Har aldrig rÀknat pÄ det, men kanske 15 till 20 st, men dÄ lÀser jag ocksÄ redan böcker jag har lÀst.

17. Vilken bok kan du lÀsa hundra gÄnger och aldrig bli trött pÄ?

Det mÄste vara: Mitt perfekta liv/The truth about forever av Sarah Dessen.

18. Gillar du att lÀsa utomhus?

Ja, nÀr det Àr varmt ute och nÀr solen lyser.

19. Vad har du lÀrt dig av böcker du har lÀst?

Att vara sig sjÀlv och att alltid hoppas pÄ det bÀsta.

20. Vilken bok som du har lÀst detta Är var bÀst?

Jag ger dig solen/I'll give you the sun av Jandy Nelson


Det var den sista frÄgan. Hoppas det var rolig att lÀsa. Om ni har gjort en liknande tag kan ni lÀnka den i kommentarerna sÄ att jag kan lÀsa, för att jag sjÀlv tycker att det Àr vÀldigt roligt att lÀsa sÄna inlÀgg.

Kramisar💕🐝


Likes

Comments

Kapitel 10

Musiken spelar i takt och de som dansar verkar vara helt inne i det. LÀnge har jag suttit med min ölburk i handen och tittat pÄ dem. Jag tar den sista klunken som finns i burken och reser mig för att hÀmta en ny. Hela kroppen kÀnns lugn och det kÀnns som jag kan göra vad jag vill. Eller jag vet att jag kan göra vad jag vill.

Jag kollar noga pÄ en kille som stÄr bakom bordet dÀr de har stÀllt alla drickor. Han Àr het ny för mig, men han Àr snygg med sitt halvlÄnga hÄr som sitter i en tofs. NÀr jag kommer fram ger han mig ett leende och rÀcker fram en röd plast kopp med en okÀnd vÀska i sig.

"Vad Àr detta dÄ." Jag ler.

"smaka, sÄ fÄr du se."

Jag tar en klunk och den vÀlkÀnda spritsmaken kommer. Ett skratt bubblar ut ur mig och helt plötsligt vill jag dansa. Jag som hatar att dansa i vanliga fall, men det bryr jag mig inte om.

"Kom sÄ dansar vi!" skriker jag till honom och börjar röra mig till musiken. Han skakar pÄ huvudet och det gör mig besviken.

"Du borde frÄga Niklas istÀllet han kom nyss." Han pekar pÄ ett bord och dÀr Àr han.

"Niklas!!" Jag springer till honom och kastar mig i hans famn. "Hey baby"

Han verkar lite förvÄnad, men i nÀsta stund börjar han att skratta. Jag kysser honom och det kÀnns helt jÀvla underbart. Jag har alltid hatat par som har hÄnglat med varandra in public, men vem fan bryr sig. Han Àr min och jag vill att alla ska se det. Han lutar sig mot mitt öra och viskar att vi ska gÄ ut och röka. Han tar min hand och leder mig ut frÄn lokalen.

SommarvÀrmen Àr helt underbar. Han tar varsin cigarett frÄn paketet och ger en till mig. Han ger eld och röken kommer in i lungorna.

"Är allt okej mellan oss?" FrĂ„gar Niklas och kollar rakt pĂ„ mig. Jag fĂ„r en stor klump i halsen.

"Varför skulle det inte vara det?"

"Du har inte hört av dig sedan brÄket. Jag vet inte.... Jag var rÀdd att du har typ gett upp."

"Varför skulle jag göra det. Jag Àlskar dig." Jag lutar mig mot honom och vi möts upp i en kyss. "Du Àr det bÀsta som har hÀnt mig, kom ihÄg det."

***

Andas in och ut. Andas in och ut. Kommer du ihÄg detta nu Leia. Andas in och ut. Det kommer att gÄ bra. Det Àr inte dem som har dödat Laura. Ted skulle aldrig göra nÄgot sÄdant. Han Àr en okej kille som bara hÄller pÄ med droger. Inget annat. Det Àr bara en tillfÀllighet att vi har pÄ oss exat samma klÀnning och snart ska jag hÀrifrÄn. De kommer att slÀppa mig. Allt kommer att bli bra igen.

"Dags att snacka lite." SÀger Ryder och spÀnner ögonen i mig.

De har fört mig till ett stort rum, dÀr det ocksÄ finns nÄgon typ av en tank. Det Àr cementgolv och cementvÀggar överallt. Jag har ingen aning vart vi kan vara, men nu sitter jag hÀr i ett nytt rum pÄ en hÄrd stol som gör att jag fÄr en lÀtt verk i ryggen.

"Hej Leia. Vad tycker du om klÀnningen, Àr den inte vacker." Det Àr Ted som pratar. "Den Àr snygg pÄ dig, nÀstan lika snygg som pÄ Laura. Du sÄg vÀl tidningen?" Han flinar nu mot mig.

"Laura." Jag skakar nÀr jag uttalar namnet.

"Ja hon Àr vÀldigt snygg den tjejen eller var. Det Àr synd det som hÀnde, men det var ett mÄste. Det var lite kul ska jag sÀga dig." Han skratt gör att jag ryser i hela kroppen och sedan kollar han pÄ mig en lÄng stund utan att sÀga nÄgot. "Det var nÄgot speciellt med henne, som jag inte kan beskriva. Att fÄ henne att skrika var inte lÀtt. Vet du vem som lyckades?" FrÄgar han mig.

Jag svarar inte. Jag vet inte vad jag ska sÀga. Alla ord som har funnits inom mig Àr plötsligt helt slut. Det enda jag kan göra Àr att stirra pÄ honom.

"Det var jag." Han pekar pÄ sig sjÀlv och ser vÀldigt nöjd ut. "Balls!" Balls kommer fram med en kniv som ser vÀldigt vass ut. Skaftet Àr gjort av trÀd matrial med en rödnyans. "Jag vill se om du skriker."

Han kommer fram till mig och lufter upp hakan sÄ att jag kollar rakt in i hans ögon. De Àr annorlunda Àn vad jag Àr van vid. Dessa Àr fulla av hat, men jag har aldrig gjort nÄgot mot honom. Han tar tag i min arm och tar upp armen pÄ klÀnningen.

"Har jag sagt att du Àr Beautiful." Utan att reagera drar han kniven pÄ min underarm och det börjar blöda. SÄret Àr inte djupt, men det svider till och ett litet ljud kommer frÄn mina lÀppar. Ted börjar skratta mot mig och ryggar tillbaka frÄn honom.

"SnÀlla sluta." Ber jag honom och dÄ kommer tÄrarna. Jag bryr mig inte vilka som kollar pÄ, jag kan inte hindra det, men detta gör att han skrattar Ànnu mer istÀllet.

Plötsligt smÀller det till utanför rummet och alla blir tysta. Ingen sÀger nÄgot tills Ball gÄr ut för att titta. Han Àr inte borta en lÄng stund. Han gÄr fram till Ted och sÀger nÄgot som jag inte kan höra.

"GÄ tillbaka med henne till hennes rum. Jag mÄste fixa nÄgot." Han sÀger det till Ryder. Han tar mig i armen och drar mig genom hallen vi gick i förut. Han sÀger ingen utan bÄda gÄr i tystnad. Jag hÄller tyst allt jag kan sÄ att jag inte ska skrika. Hans grepp Àr hÄrd, men han hÄller rakt pÄ sÄret som Ted gjorde. Han verkar inte bry sig att han fÄr blod pÄ hÀnderna. Det Àr vÀl inget nytt antar jag.

Han slÀnger in mig i rummet sÄ att jag hamnar pÄ golvet. Det gör ont att hamna pÄ cementgolvet, men jag sÀger inget. Jag vill inte att han ska stanna. Det enda jag villa Àr att fÄ vara ensam ett tag. Jag mÄste tÀnka ut ett sÀtt att kommer hÀrifrÄn. Det Àr omöjligt, men det mÄste finnas ett sÀtt eller?

***

Never be ashamed of what you feel. You have the right to feel any emotion that you want, and to do what makes you happy.

*Demi Lovato*

Detta Àr tionde delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vÀnta tills dess sÄ finns alla delar redan ute pÄ wattpad. Dock mÄste du vara registrerad för att lÀsa novellen.

LÀnk till Blodiga klÀnningar pÄ wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klÀnningar

Likes

Comments

Nu ligger jag i sÀngen och Àr jÀtte trött. Det har varit en lÄng vecka nÀr man mÄste gÄ upp 05:20 varje dag för att hinna med bussarna jag ska ta. Varje dag börjar jag vid 08:00 och dÄ har jag en timmes resa till min praktikplats. Det Àr samma stad som jag gÄr i skolan fast dÀr börjar jag som tidigast 08:20 och dÀrav kan jag ta en senare buss.

Jag har ocksÄ just lÀst fÀrdigt boken: MÀn som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Jag tyckte att boken var helt okej. SÄ nu har jag tÀnkt att lÀsa boken If i stay av Gayle Forman och dessutom ska jag lÀsa den pÄ engelska. Vill ocksÄ meddela att jag finns pÄ Goodreads, sÄ om ni vill kan ni lÀgga till mig. Hoppas att ni har en bra kvÀll!!

Puss💕🐝

LĂ€nk till Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/58754340-louise

Likes

Comments

Nu har jag gjort första dagen pÄ min praktik plats. Jag Àr pÄ en skola som Àr för lÄgstadiet, sÄ det har varit fullt upp. Jag började vid 8:00 och slutade 16:00, sÄ nu Àr jag helt slut körd. Nu Àr det bara 19 dagar kvar. Barnen var jÀtte goa och snÀlla sÄ jag tror nog att detta kommer att gÄ bra. Personalen pÄ skolan var ocksÄ jÀtte snÀlla och tog hand om mig nÀr min handledare slutade för dagen. DÄ var jag pÄ fritis och var med barnen.

Lovet har ocksÄ varit helt okej. Jag umgicks med vÀnner, familj och mig sjÀlv. Detta lov har varit en av de bÀttre pÄ lÀnge, men jag har ocksÄ mÄtt lite dÄligt men det Àr mitt fel att jag tyger ner mig sjÀlv med dÄliga tankar och att jag reagerar sÄ dÄligt pÄ vissa saker.

Hoppas att ni mÄr bra sÄ hörs vi!!

Puss💕🐝

Likes

Comments