Har nu bestämt att prova lösögonfransar och ville då inte köpa några dyra, så det blev två stycka från h&m. De ser väldigt fina ut iallafall så det kommer att bli roligt att testa dem. Bloggar resultatet sen😊👍🏻

Puss💕🐝

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kapitel 7

Jag orkade inte vara hemma så jag gick ut medan det fortfarande var ljust ute. Att bara gå får en att rensa tankarna lite. Det är något jag behöver. Sedan jag kom hem kunde jag inte sluta att kolla på videon. Att se vad som hände skrämmer mig verkligen, men ändå kan jag inte sluta kolla på videon. Jag kollar speciellt på mig. När jag ser på mig själv, då ser jag rädslan i ögonen.

Promenaden ledde till parken som ligger precis i mitten av centrum. Här hittar man stora gräsplaner med massa vackra träd och vid varje träd finns en parkbänk. Jag kollar runt och jag är inte ensam. Det går förbi människor med cyklar, hundar eller barnvagnar. Längre bort kan jag också urskilja barn som spelar fotboll. Jag sätter mig på en bänk som är vänd mot barnen. Min blick är vänd mot dem, men inte min uppmärksamhet. Tankarna bara flyger iväg till allt möjligt.

"Hej." Hör jag någon säga bredvid mig och jag skriker till. Hjärtat börjar dunka dubbelt så fort och jag tror att jag nästan dör. Jag lägger handen framför munnen när jag ser vem det är.

"Gud vad du skrämde mig!" Säger jag och slår till Lucas på axeln. Han börjar skratta och verkar väldigt nöjd med sig själv. "Vad gör du här?"

"Jag tog en promenad och då såg jag dig. Du såg så ensam ut så jag tänkte att jag borde säga hej." Han log mot mig.

"Okej, hej." Säger jag lite fundersamt.

"Så vad gör du?"

"Inget." Jag vet att det är ett tråkigt svar, men det är faktiskt vad jag gör. Inget.

"Tack förresten." Säger han då.

"För vad?"

"För numret."

"Vill du berätta varför du ville ha det?" Detta var något jag undrade över mycket och genom att Lucas ansiktsuttryck förändrades verkar det vara något speciellt. "Kom igen. Du kan berätta för mig."

"Okej. Balls hotar Frank att säga var Niklas gömmer sig."

"Min Niklas." Lucas nickar mot mig. "Varför då?"

"Jag vet inte. Det är det jag försöker att ta reda på, men han är inte enkel att få tag på. Sedan har han frågat Frank konstiga frågor om dig."

"Va om mig! Varför då? Vad då för frågor?" Detta gör att det börjar snurra i huvudet på mig. Balls var redan otäck, men detta har gjort honom hemsk på en helt ny nivå.

"Har ingen aning, men det gör mig orolig."

"Varför skulle du vara orolig. Det är ju mig det gäller!"

"Varför skulle jag inte vara orolig? Allt som händer med Lauren och detta får mig att tänka på mina systrar."

"Har du systrar?"

"Ja de bor i Göteborg med min mamma. De har alltid varit orolig att något sådant skulle hända när de bodde här och nu liksom händer det." Detta får mig att tänka ett tag, men jag kan inte tänka klart längre. I mitt huvud kommer bilder upp på Balls när han sitter och stirrar på mig. Det är obehagligt.

"Men nu ska vi inte oro oss för mycket." Lucas ler mot mig, men det syns tydligt och klart att det inte är äkta.

"Dra ett skämt då." Säger jag för att jävlas med honom.

"Ska jag dra ett skämt?" Frågar han, men efter en sekund är han med på noterna. "Okej, Två kor står på en betesmark och plötsligt säger den ene (Muuuhh) Besviket säger den andra: (Öh, det skulle ju jag precis säga)" Jag börjar skratta, men inte pågrund av hans dåliga skämt utan av alla rörelser han gör när han berättar den och de olika rösterna han gör. Han börjar också att skratta. Där sitter vi båda och skrattar. Jag kan urskilja att några kollar konstigt på oss när det går förbi, men det skiter jag i. Det var för länge sedan jag skrattade sist och därför vill jag inte sluta.

"Har du någon mer?" Frågar jag honom och ger honom ett litet leende.

"De här:
-Pappa, kan du hjälpa mig med matten?
– Vad ska jag hjälpa dig med?
– Jag ska hitta den gemensamma nämnaren...
– Vad fan, har ni inte hittat den än? Den letade vi också efter då jag gick i skolan?!"

"Den var faktist lite bra." Säger jag och skrattar.

"Visst är den." Han ler mot mig. För en liten stund glömmer jag vad som har hänt och hur dåligt mitt liv är egentligen.

***

A single rose can be my garden. A single friend, my world.

*Anonym*

Detta är sjunde delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vänta tills dess så finns alla delar redan ute på wattpad. Dock måste du vara registrerad för att läsa novellen.

Länk till Blodiga klänningar på wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klänningar


Likes

Comments

Hej alla fina!

Det är äntligen fredag. Har nog aldrig längtat till en helg, som jag har gjort denna vecka. Det har inte alls varit en bra vecka för mig. Jag har mått lite dåligt, men nu ska vi inte tänka på det. Kanske skriver om det i ett annat blogginlägg. Nu vill jag bara tänka framåt. Sedan är det höstlov om en vecka som jag verkligen längtar till. Kommer att bli så skönt att få slippa skolan för ett tag. Vi har också APL (praktik) i fyra veckor efter höstlovet, då jag ska vara på en skola. Det kommer att bli en utmaning för mig, som inte trivs i sociala sammanhang. Dock är det nog bra för mig, eftersom man ska utmana sig själv så att man växter som person. Det var nog allt jag hade att säga. Hoppas att ni mår bra iallafall. 😊

Kramisar💕🐝

Likes

Comments

Nu tänkte jag visa mina liquid lipsticks. Jag har bara fyra än så länge. På senaste tiden har jag börjat att älska liquid lipstick. Alla jag har är ifrån nyx och kostar endas 99 kronor.

Kramisar💕🐝

P.s förlåt för de dåliga bilderna. Hade inget bra ljus och tog bilderna med mobilen.

Likes

Comments

Jag ger dig solen: Jandy Nelson.

Denna gångs boktips är en bok som jag nyss har läst ut och älskar den. Den är jättebra och ni borde läsa den. Älskar att man får följa de båda tvillingarna fast i olika tid. Jandy har också ett annorlunda sätt att skriva på, som inte passar alla. Dock borde ni ge denna en chans. Ni kanske kommer att gilla den lika mycket som jag😊

Handling:

Ha det bra alla😊❤️

Kram💕🐝

Likes

Comments

Avslutar kvällen med en ansiktsmask och tv tittande. En härlig avslutning på en sådär dag.😕 😊

Pussar💕🐝

Likes

Comments

Började dagen med en promenad med Hugo. Det var verkligen skönt att få rör på sig lite. När jag kom hem kollade jag lite på youtube och därefter började jag att plugga matte, som jag fortfarande håller på med och har det har jag gjort hela helgen. Vi ska ha ett prov på onsdag och det känns som jag inte kan något😕 Så måste jobba på nu för jag vill verkligen få godkänt🐿

Vad har ni gjort i denna helg?

Kram💕🐝

Likes

Comments

​Kapitel 6 

Strax efter jag är färdig med novellen. Tar jag upp min mobil och tar fram numret jag som jag hitta till Lucas. Sedan knappar jag in Balls nummer på sms och skickar iväg det till honom. Jag undrar vad Lucas vill honom. Han var bara konstigt. Jag kan inte glömma att han satt och stirra på mig. Det var som om han planerade vad han skulle göra med mig och att han visste vem jag var. Jag ryser av tanken på honom.

Med tunga steg går jag mot vardagsrummet. Niklas ligger i soffan och kollar på tv. Det är nyheterna som är på just nu och på skärmen finns ett välbekant ansikte. Det är Lauren, som de har en bild av. Hon är vacker med hennes långa svarta hår och hennes fylliga läppar. Jag har sett henne gå i skolans korridorer. Hon har alltid varit omgiven av vänner. För bara några dagar sedan var hennes liv perfekt tills hon försvann spårlöst.

"Jag undrar vart hon kan vara." Säger jag till Niklas. Han kollar upp mot mig. 
"Mm"

Tänk om det har hänt henne något? Stakars hennes familj, som inte har någon aning om vad som kan ha hänt. Det får mig att tänka på överfallet, som hände mig. Tänk om det var de som tog Lauren och de skulle ha gjort samma sak mig. Jag får koncentrera mig så jag inte börjar gråta. Att tänka på det som hände har gjort att gråten alltid lyckas vara nära.

"Leia!" Ropar Niklas och jag är tillbaka i verkligheten.

"Va?"

"Jag fråga om du ville se på film. Är du okej?" Han kollar på mig med en orolig blick.

"Film blir bra." Säger jag och ler. Jag sätter mig bredvid honom. Han kollar fortfarande på mig, men säger inget. Sedan tar han fram en skräck film, som han vill se. Jag kan inte koncentrera mig på filmen utan tanken vandrar till vad som kunde ha hänt.

På hela natten, som gick kunde jag inte sova. Niklas låg bredvid mig och sov som en stock. Jag avundades honom. Det skulle ha fått mig att sluta tänk för ett tag.

***

"Hejdå." Jag ger honom en sista puss på kinden. Sedan går jag ut ifrån lägenheten. Jag har försökt att gå härifrån i ungefär en halvtimme, men Niklas hindrade mig från att gå. Närheten av honom får mig att le. Jag är glad över att vi är sams igen. Det var länge sedan som vi höll på såhär. Annars har det alltid lett till bråk eller liknande. Jag är inte okej med vad Niklas gör, men han lovade ju att sluta när han fick de pengar han behövde. Fast det är en lögn. Jag vill inte säga något mer, inte nu i alla fall. Nu när vi har det så bra.

Den kalla luften träffar mig när jag kommer ut på gatan. Jag stänger min jacka, när jag känner att det börjar blåsa kraftigt. Jag har på mig mina svarta jeans och ett svart kortare linne, som låg i Niklas garderob. Mitt hår är uppsatt i en boll för att dölja att det är trassligt. Jag orkade inte stå framför spegeln för att titta hur jag såg ut. Jag antar att jag inte är den snyggaste tjejen efter en natt med nästan ingen sömn.

"Leia!" Ropar någon bakom mig och jag känner igen rösten. När jag vänder mig om kommer Lucas mot mig. Han har på sig vanliga blåa jeans och en svart huvtröja. Det är inte bara jag som har en dålig hårdag idag. Han blonda hår står åt alla håll. När han ser vart min blick är vänd då drar han handen igenom håret, men det hjälper inte mycket. "Tack för hjälpen med numret."

"Vad sägs om att säga vad du ska ha det till." Säger jag kaxig mot honom. När han kommer bredvid mig börjar jag att gå framåt igen.

"Det är min lilla hemlighet." Jag har lust att slå till honom. Jag kommer inte ens ihåg varför jag gjorde det. Jag är inte skyldig honom ett skit. Det var inte länge sedan vi träffades. Varför göra en sådan grej, som kan förstöra mitt förhållande. Om Niklas skulle får reda på att jag har rotat i hans grejer, då kommer det inte bli roligt för mig. "Hörde du om Lauren?" Frågar han plötsligt.

"Japp." Svarar jag så tyst att han knappt hör.

"Att de inte har hittat henne ännu. Man tror att polisen skulle vara på bättre på sitt jobb än vad de är." Säger han.

"Tänk om hon inte vill bli hittad." Jag vet inte varför jag säger så. Det är klart att hon inte försvann av fri vilja. Alla skulle vilja leva som hon gjorde.

"Vad menar du med det?"

"Det var inget." Jag ökar på stegen. Försiktigt vänder jag mig om för att se på Lucas. Han verkar vara irriterad på något. Det gör att jag inte vågar säga något mera, utan vi fortsätter att gå tystnad. Det dröjer inte fören vi är framme vid skolan. När vi kommer in i skolan skiljs vi i korridoren utan att säga något till varandra går vi åt olika håll.  

***

Försiktigt knackar jag på Claras kontor. En kvinnlig röst som tillhör Clara säger till mig att komma in. När hon ser att det är jag ler hon.

"Här." Säger jag och ger henne pappret med novellen. Hon tar emot den och kollar hastigt mot den innan hon lägger ner den på bordet.

"Allt bra?" Frågar hon med oro i blicken. Jag nickar och vänder mig om mot dörren. "Leia!" Sakta vänder jag mot henne igen.

"Ja?"

"Jag längtar till att få läsa den." Hon syftar på novellen. Jag ger henne ett litet leende och går ut från kontoret. Claras kontor ligger inte långt bort från mitt skåp. Så med snabba steg går jag till bänken, som står framför skåpen. Jag brukar inte vara ensam för Zandra brukar alltid vara här, men efter vårt lilla bråk har hon hållit sig undan. Ibland ser jag hennes blickar mot mig. Hon väntar tills jag ska komma fram till henne, men som hon vet kommer jag inte att göra det.

Plötsligt vibrerar det i min ficka. Med lätta händer tar jag fram mobilen och kollar vad det kan vara. Det är från ett okänt nummer. Först tänkte jag snabbt att radera det, eftersom det var skickat på okänd nummer. Fast ändå öppnar jag meddelandet. Någon måste ha skickat fel, eftersom det är en video. Plötslig blir jag nyfiken och bestämmer mig för att kolla på video klippet. Det är alldeles mörkt och jag ser nästan inget, men efter bara några sekunder kommer en gestalt som jag känner igen alldeles för väl. Jag börjar skaka och gör allt för att hålla inne tårarna. Vad skulle mina klasskamrater tro om de såg mig gråta. Allt går snabbt, men jag vet precis vad som ska hända. Det är precis som jag minns det. Det är jag, som blir attackerad av den svarta gestalten. Fort reser jag mig upp och springer mot trappan, som leder till taket.

Plötsligt tar någon i min arm och jag vänder mig om för att se vem det är. Där står Lucas med ett flin på läpparna, men hans ansiktsuttryck ändras när han ser mig.

"Är du okej?"    

"Jag mår bara bra." Säger jag lite för fort. Vi kollar på varandra. Efter ett tag är jag tillbaka till verkligheten. Jag drar min arm ur hans grep och går förbi honom.

Jag hör honom skrika mitt namn, utan att bry mig fortsätter jag till utgången. Jag kan inte vara kvar här längre.   

***

När jag kommer hem är ingen hemma. Allt är tyst. Jag går till köket och öppnar den. Som vanligt är det tomt. Med frustration stänger jag kylskåpsdörren med en smäll. Jag går upp till mitt rum och lägger mig i sängen. Jag sätter i hörlurar och sätter på musik. Musiken strömmar ut och jag försöker att slappna av, men det fungerar inte. Minnet är fortfarande där. Sedan har vi Lucas som inte borde vara där när jag är som svagast.

*** 


Three words. Eight letters. Say it and i'm yours.

*Blair *

Detta är sjätte  delen av sexton delar. Förhoppningsvis kommer varje del komma ut varje lördag, men om du inte kan vänta tills dess så finns alla delar redan ute på wattpad. Dock måste du vara registrerad för att läsa novellen.

Länk till Blodiga klänningar på wattpad: https://www.wattpad.com/story/18356494-blodiga-klänningar

Likes

Comments

Kära höst, du är tillbaka!

Om jag ska vara ärlig är inte hösten en av mina favorit årstider, men några positiva saker finns i alla fall. Det jag tycker om med hösten, som många andra gör, är alla vacker färger som kommer till naturen (röd, gult, orange), det börjar bli mörkt och man kan tända ljus. Hösten känns också som en väldigt mysig årstid, då man börjar ta på sig tjockare tröjor, använder filt eller tänder ett ljus. Det är så härligt att sitta under en filt med ett tänt ljus och läsa en bra bok.

Dock finns det negativa saker som gör att sommaren alltid kommer att vara min favorit årstid. Om ni inte har räknat ut det så syftar jag på att det blir så kallt ute.. Det är inte roligt att behöva åka i en kall bil och stå ute och frysa tills bussen kommer. Att det blir kallt gör också att jag börjar tänka på vintern och då tänker jag på att det blir halt. Jag som kör tycker inte om det för att jag vill inte hamna i diket. Haha, men annars är hösten helt okej!

Puss🐝💕

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni mår bra alla som läser detta. Själv mår jag okej. Det går upp och ner hela tiden. Ena stunden är jag jätte glad och livet är på topp, menas i nästa stund är jag helt nere och inte vet var jag ska ta vägen. Det är också väldigt mycket i skolan just nu. När jag började tvåan hade jag inte tänkt mig några större förändringar, men det är helt klart tuffar nu. Absolut i matten, då jag håller på med två kurser samtidigt. Jag försöker att få ett högre betyg i matematik 1b, medans jag håller på med matematik 2b som är mycket tuffare kurs. Matematik 1b var typ som en repetition från 9:an, men nu håller vi på med nya saker i kursen 2b och det är väldigt svårt. Plus att jag inte har någon talang för matte direkt.

Annars rullar väl livet på och jag försöker att tänka positivt. Det är något jag är dålig på och måste försöka andra på det. Livet kommer inte bli bättre om man tänker negativt hela tiden. För sanningen om evigheten är att den händer just nu, så man måste ta vara på den, för att en dag kommer den att sluta. Med detta sagt avslutar jag med ett av mina favorit citat från en av mina favoritböcker.

"It's all in a the view. That's what i mean about forever, too. For any one of us our forever could end in an hour, or a hundred years from now. You never know for sure, so you'd better make every second count."

*Sarah Dessen- The truth about forever.*

Likes

Comments