Min helg har varit helt okej. Om man inte rÀknar med söndag, som jag helst inte vill prata om.

PÄ fredag efter skolan sÄ kollade jag och mina vÀnner pÄ bio. Vi sÄg fifty shades darker och den var sÄ bra. Den var mycket bÀttre Àn ettan mÄste jag sÀga. Före sÄ Ät vi mat tillsammans och jag Äkte mycket buss, haha. Det var vÀldigt kul att fÄ hÀnga med sina vÀnner, eftersom jag inte gör det sÄ ofta. Jag hade iallafall jÀttekul.

PÄ lördagen sÄ Äka jag och min syster till stan. Vi kollade i affÀrer, Ät mat och fikade. Det var ett tag sedan vi verkligen umgicks och det var verkligen kul. Det var ocksÄ skönt att fÄ prata av sig lite. Sedan Àr det aldrig fel att fÄ med sig nÄgot hem, KvÀllen slutade med mello efterÄt med mys.

Har ni haft en bra helg?

kramisar

Likes

Comments

Hej alla fina ni💕 Hoppas att ni mĂ„r bra. Jag tĂ€nkte dela med mig av mina favorit podcaster som jag har. Jag brukar att sĂ€tta pĂ„ en podcast nĂ€r jag Ă€r pĂ„ promenad, pĂ„ bussen eller nĂ€r jag bara vill slappna av en stund. Det finns sĂ„ mĂ„nga bra, sĂ„ det finns nĂ„got för alla.

Den första jag vill visa er Àr Alexs & Sigges podcast. Gillar denna för att de Àr sÄ roliga, smarta/uppmÀrksamma och kommer med bra tankar om livet.

NÀsta Àr tvÄ som Àr vÀldigt lika varandra. Det Àr spÄr och serial. Dessa tvÄ Àr vÀldigt spÀnnande och handlar om fall, som man fÄr se om det har gÄtt rÀtt till. Om personen i frÄgan verkligen har begÄtt mÄlet.

Andra jag gillar att lyssna pÄ för att fÄ skratta eller fÄ inspiration. Ditt Aunstik, sanningens mammor och den friska wargen.

Jag gillar att lyssna pÄ gamla mordhistorier och dÄ brukar jag lyssna pÄ svenska mordhistorier.

Fooo podden och pillowtalk med Peg och Penny Àr tvÄ som jag inte har lyssnat pÄ jÀttelÀnge.

Jag Àlskar det övernaturliga och skrÀckhistorier sÄ det Àr inte sÄ konstigt att jag Àlskar poddarna creppypodden och paranormalia.

Till sist vill jag nÀmna Therese och ZÀtas podcast som de har nyss startat. Det har inte kommit ut sÄ mÄnga avsnitt Àn, men Àn sÄ lÀnge Àr jag nöjd.

Det var alla jag tÀnkte nÀmna nu. SjÀlvklart finns det fler bra podcaster. Om ni har frÄgor om handling eller liknande Àr det bara att kommentera.

Puss💕🐝

Likes

Comments

Hej igen. I detta inlÀgg tÀnkte jag att visa er vad jag lÀste januari. Jag hann att lÀsa 6 böcker och detta tycker jag Àr ganska bra att hinna med.

Den första boken jag lÀste var The shining av Stephen King. Det var en bra bok, men jag tyckte inte att den var ett dugg lÀskig.

Handling: NÀr Jack Torrance fÄr i uppdrag att ta hand om det isolerade Overlook Hotel över vintern, ser han det som en möjlighet att komma pÄ fötter igen efter att ha misslyckats som författare och fÄtt sparken frÄn sitt lÀrarjobb. Hans fru, Wendy, ser vintermÄnaderna uppe i bergen som en chans att lÀka relationen med Jack och förhindra att familjen splittras. Danny, deras femÄrige son, ser nÄgot helt annat. Han Àr synsk och kan se scener som ingen femÄring nÄgonsin borde fÄ se. Han ser hotellets fasansfulla förflutna och de onda krafter som vÀntar pÄ familjen ...

Jag hade hört att det oÀndliga havet av Rick Yancey inte alls skulle vara bra, men jag gillade första boken och ville lÀsa vidare. Jag gillar verkligen denna bok och blev gladligen överraskad.

Handling: Hur förgör man hela jordens befolkning? Man berövar mÀnniskorna deras mÀnsklighet. I Den femte vÄgen kÀmpade Cassie för att hitta sin lillebror. Hon lyckades, men striden mot De andra Àr lÄngt ifrÄn över. Cassie, Ben, Ringer och deras vÀnner mÄste fortsÀtta kÀmpa mot en osynlig fiende. Men en sak Àr sÀker: De andra kommer inte att ge upp förrÀn hela mÀnskligheten Àr utrotad.

Kan bara sÀga att jag Àlskar denna bok!!

Handling: Scout vÀxer upp i amerikanska Södern i en loj smÄstadsidyll, nÀr ohyggliga och dramatiska hÀndelser vÀnder upp och ner pÄ livet och hennes förestÀllningar. En ung svart man blir anklagad för vÄldtÀkt pÄ en vit kvinna, och hans chans att fÄ en rÀttvis rÀttegÄng Àr försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhÀllet vÀxer som en lavin. Scout ser den lilla staden med sina invÄnare för vad den Àr och hennes berÀttelse blir till en anklagelse, som ingen av oss slipper undan

GrÀt som aldrig förr. Denna bok Àr sÄ sorglig.

Handling: Lou Clark och Will Traynor Àr sÄ olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina förÀldrar med lönen frÄn kaféet dÀr hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad dÀr hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgÄngsrik aktiemÀklare med toppjobb i London och snygg flickvÀn. Tills en motorcykelolycka tog ifrÄn honom alltsammans.

Den var helt okej.

Handling: Hittebarnet Heathcliff kommer som liten till familjen Earnshaw pÄ Wuthering Heights. Pojken vÀxer upp olycklig och svÄrÄtkomlig, Àlskad av sin fosterfar och fostersystern Catherine men avskydd av sin fosterbror. NÀr fosterfadern dör försvÄras Heathcliffs liv och den enda som Ànnu Àlskar honom Àr hans tvillingsjÀl catherine.

Tyckte att den var vÀldigt bra. Man kunde se vissa likheter med andra böcker.

Handling: I sjuttonÄriga Mare Barrows vÀrld Àr samhÀllet inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - Àr supermÀnniskor med hÀpnadsvÀckande förmÄgor, regerar över de vanliga röda och anvÀnder dem som soldater, arbetare och tjÀnare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken pÄ att den vÀrldsordning hon vÀxt upp med nÄgonsin kommer att rubbas. Men nÀr hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjÀnare vid det kungliga Solpalatset förÀndrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvÄning upptÀcker Mare att hon sjÀlv besitter en unik och dödlig förmÄga, trots sitt röda blod.
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar pÄ. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrÄn och öppna dörren till en ny vÀrld. Samtidigt har hennes hjÀrta börjat dra henne Ät helt fel hÄll

Detta Àr vad jag har lÀst och Àr vÀldigt nöjd och alla böcker var bra. Om ni vill veta hur mÄnga stjÀrnor jag gav till varje bok finns det pÄ Goodreads.

Puss💕🐝

Likes

Comments

Eller nja, dödssynden Ă€r inte riktigt en klassiker men den kallas för en modern klassiker. Dödssynden eller To kill a mockingbird rör ett vĂ€ldigt viktigt Ă€mne och det Ă€r rasist. MĂ„nga unga fĂ„r lĂ€sa denna bok i usa och för mĂ„nga berör den verkligen. NĂ€r jag började lĂ€sa den var jag lite rĂ€dd att den inte skulle vara bra, men oj vad jag blev överraskad. Den har verkligen blivit en favorit för mig och den tar verkligen upp ett viktigt Ă€mne. Denna bok Ă€r nĂ„got som jag inte brukar lĂ€sa och detta gjorde att jag blev lite osĂ€ker, men jag hade hört vĂ€ldigt bra saker om den sĂ„ jag ville lĂ€sa den och jag Ă„ngrar inte en minut. Denna bok har kommit in pĂ„ min 10 topplista (som jag kommer att lĂ€gga ut snart) och alla bör lĂ€sa den. Den Ă€r inte alls svĂ„r att lĂ€sa och mĂ„nga kĂ€nslor kommer upp nĂ€r man lĂ€ser den. Älskar ocksĂ„ karaktĂ€rerna i denna bok. SĂ„ lĂ€s den!

Handling: Scout vÀxer upp i amerikanska Södern i en loj smÄstadsidyll, nÀr ohyggliga och dramatiska hÀndelser vÀnder upp och ner pÄ livet och hennes förestÀllningar. En ung svart man blir anklagad för vÄldtÀkt pÄ en vit kvinna, och hans chans att fÄ en rÀttvis rÀttegÄng Àr försvinnande liten. En vit advokat tar sig an försvaret, men hatet och indignationen i det lilla samhÀllet vÀxer som en lavin. Scout ser den lilla staden med sina invÄnare för vad den Àr och hennes berÀttelse blir till en anklagelse, som ingen av oss slipper undan.

Kramisar💕🐝

Likes

Comments

HallÄ alla fina. Hoppas ni mÄr bra. SjÀlv har jag vÀldigt mycket nu. Speciellt i skolan, men som jag har nÀmnt tidigare sÄ Àr jag ledig pÄ mÄndagar och det Àr vÀldigt skönt för dÄ tar man sig tiden och faktiskt plugga. Annars ser vardagen ut som vanligt. Inget nytt har hÀnt precis, fast att jag vÀldigt gÀrna vill det. Mitt liv kÀnns inte sÄ kul just nu, det Àr samma gamla vanliga.

För en vecka sedan fick jag förslaget av vÀnner att vi skulle flytta ihop och skaffa oss en lÀgenhet tillsammans och det skulle ha varit jÀttekul och det skulle ocksÄ ha vara nÀrmare skolan. Det skulle helt enkelt vara sÄ kul, men som vanligt valde jag att stÄ över. Dock har jag vÀldigt bra anledningar för att just sÀga nej till detta erbjudandet och det handlar helt enkelt om att jag inte vet vart jag hamnar efter gymnasium. Det finns stora risker att ska gÄ pÄ universitet i en helt annan stad och Àr dÄ tvungen att skaffa mig en lÀgenhet i den staden och dÄ behövs pengarna. AlltsÄ jag tackade nej till erbjudandet för att jag tyckte att det var bÀttre att spara mina pengar tills jag har gÄtt ut skolan förs. SÄ att pengarna finns nÀr jag vÀl behöver dem. Dock skulle detta ha förÀndrar en del av mitt liv och Àr nÄgot jag skulle behöva, men jag fÄr vÀnta. Vad skulle ni ha gjort??

Puss💕🐝

Likes

Comments

Vad det Ă€r skönt att vara ledig mĂ„ndagar denna vecka och fĂ„ en extra helgdag, dock kan jag inte lata mig för det för att imorgon har jag matte prov och jag tycker att matte Ă€r sĂ„ svĂ„r. NĂ€r det Ă€r högre Ă€n E dĂ„ fattar jag inget. Min helg har bara handlat om matte alltsĂ„ sĂ„ nu Ă€r jag jĂ€ttetrött😕 Tur att jag kan lĂ€gga mig i sĂ€ngen snart😂😊

Vad har ni gjort i helgen dĂ„?😊

Kramisar💕🐝

Likes

Comments

Det var inte lÀnge sedan som jag lÀste ut det oÀndliga havet. Innan jag lÀste boken trodde jag att den inte skulle vara sÄ bra, eftersom jag följer booktubers pÄ goodreads och dem hade inte gett den nÄgot bra betyg. Fast jag blev överraskad, jag gillade verkligen denna bok och rekommenderar er att lÀsa den femte vÄgen trilogin. BÄda böckerna var jÀttebra enligt mig och lÀngtar tills jag fÄr lÀsa den sista boken. Böckerna handlar om en utomjordisk attack, men det Àr inte som att det kommer gröna gubbar utan de ser ut som mÀnniskor. Om man gillar böcker som Hunger games eller divergent sÄ tror jag att man kommer att gilla den femte vÄgen serien.

Handling: Cassie har överlevt de tre första faserna av en utomjordisk attack. Hennes förÀldrar Àr döda och lillebrodern tillfÄngatagen. Nu flyr hon för livet, hon flyr frÄn De andra. De andra ser ut som mÀnniskor, men de har ett uppdrag som de sköter med kallblodig perfektion - att döda alla de ser. Cassie har valt att inte lita pÄ nÄgon. Hon vet att ensam Àr stark inte bara Àr ett utnött uttryck, utan det kanske enda sÀttet att hÄlla sig vid liv.

Puss💕🐝

Likes

Comments

Idag har jag gjort första skoldagen efter jullovet och det har jag inte lÀngtat till. Förr kunde man lÀngta till att skolan skulle börja igen, eftersom man inte hade nÄgot att göra pÄ dagarna men sÄ Àr det inte för mig denna gÄng. Det Àr inte sÄ att jag har gjort en massa saker pÄ lovet. Det Àr bara det att jag har mÄtt sÄ dÄligt pÄ grund av skolan pÄ sista tiden. Det handlar nog mest om att jag Àr orolig över min framtid och detta gör att jag vill prestera bÀttre Àn vad jag kan. Om jag ska vara Àrlig sÄ har jag det inte jÀtte lÀtt i skolan. Sedan gör jag det sÀmsta man kan göra och det Àr att jÀmföra mig med andra. Alla har inte samma förutsÀttningar och sÄ Àr det, men ÀndÄ Àr det nÄgot jag gör. Jag Àr ju inte sÀmst i skolan heller. Det Àr bara det att jag vill bli bÀttre Àn vad jag Àr och det gÄr ju att förbÀttra. Jag skulle till exempel kunna plugga mycket mer hemma, men det gör jag inte sÄ jag bör inte tycka synd om mig sjÀlv.

Nu rÀcker det med negativitet tycker jag haha. Det ska i alla fall bli skönt att fÄ tillbaka rutinerna igen. Har ni ocksÄ börjat skolan och hur tycker ni att det gÄr? Och det kommer absolut att bli roligt att fÄ hÀnga med sina kompisar mer. Jag har inte trÀffat dem sÄ mycket under lovet, dÄ jag Àlskar att bara vara hemma och lÀsa.

Hoppas att ni har det bra i skolan, jobbet eller vart ni Àn befinner er under dagarna.

Kram💕🐝

Likes

Comments

Gott nytt Ă€r alla fina. 🎉🎉Hoppas att alla mĂ„r bra och haft ett bra Ă„r. Om inte hoppas jag att detta Ă„r kommer att bli toppen och sĂ„ ses vi med nya roliga inlĂ€ggđŸ˜ŠđŸ˜ŠđŸ‘đŸ»

Puss och kram alla fina och underbara🐝💕🎉🎉

Likes

Comments

Nu har jag lÀst ut Therese Lindgrens bok om psykisk ohÀlsa. Det Àr ett viktigt Àmne att ta upp och det drabbar mÄnga mÀnniskor. Thereses bok var vÀldigt bra och med mycket fakta om vad psykisk ohÀlsa faktiskt Àr och man kan kÀnna igen sig ibland. Hon berÀttar sin historia pÄ ett lÀttsamt sÀtt med mycket fakta. Boken Àr lÀttlÀst och jag lÀste ut den pÄ tvÄ dagar, men dÄ satt jag inte allt för lÀnge och lÀste. Med detta menar jag att boken gÄr fort att lÀsa eftersom den Àr lÀttlÀst och vÀldigt intressant.

Jag kunde kÀnna igen mig ibland, men genom att lÀsa denna bok förstÄr jag verkligen hur jobbigt en del mÀnniskor har det. DÄ kan jag kÀnna att mitt liv inte Àr sÄ jobbigt, om man ska jÀmföra med vad Therese har gÄtt igenom. Dock har jag lÀrt mig av denna bok Àr att inte trycka ner mig sjÀlv och att det Àr okej att ibland inte mÄ sÄ bra.

Kramisar alla fina💕🐝

Likes

Comments