Tja!

Har fått vara hemma idag med magsjuka och fick missa resan till yrkesskolan, vilket jag är jätteledsen över! Men vad kan man.

Dagarna kommer och går och julen börjar närma sig, därmed julfesten som vi niorna har hand om. Blir spännande att se vad vi hittar på!

Är också luciakandidat här i byn, så det är väl spännande! Blir mycket stoj med det också, samt att Finlands 100 års födelsedag kommer upp, vilket också ska planeras i skolan.

På tal om Finland 100 år, så var jag och pappa och kollade på remaken av Tuntematon Sotilas (Okänd soldat)
Ett absolut mästerverk! Rekommenderar filmen starkt till de som inte ännu sett den, absolut värt ens tid! Har nog aldrig sett en så verklighetstrogen film där det verkligen kändes att man var på plats! Stor applåd till de som hjälpt att skapa filmen och förstås de talangfulla skådespelarna!


Morgon dagen spenderas väl hemma och på helgen kommer S hit. Nästa veckas helg är det ju redan lilla jul, vilket för mig är helt ofattbart! Den spenderas med familjen och iår ska jag göra ett försök på eggnog!

Bjuder på två av mina nyaste citat och så ska ni ha en bra fortsättning på veckan!

//Emilia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja!

En praovecka har redan gått, har fått vara med vid veterinären, vilket har varit jätteintressant! Nästa vecka är det dagis som gäller!

Blir en snabb lista som jag stulit från Syrrans blogg!

Hit vill jag resa:

Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Amerika, Kanada (listan är nog mycket större än den här)

Det här vill jag äta:

Olika kulturella maträtter i flera olika länder

En artist jag vill se live:

Beyonce, Set it off, Fall out boy m.m

Det här vill jag uppleva:

En broadway musikal, vara med i en broadway musikal, camping, äga hund, resa, gifta mig

Ett språk jag vill lära mig:

Ryska, latin, norska och många fler!

Den här boken vill jag läsa:

Alexander Hamilton -Ron Chernow

It -Stephen King

En utmaning jag ska klara:

Att få upp mitt matematik betyg, få färdigt min bok!

Ett äventyr jag vill vara md om:

Campa i skogen

Det här vill jag äga:

En hund, Audi R8, en Tesla, en bra mikrofon, en egen lägenhet, ett piano och ja mycket mer...

Ett jobb jag vill prova på:

Veterinär, författare, skådespelare, youtuber

Ett mål med min hälsa:

Börja äta mer hälsosamt, bli mer aktiv

En person jag vill träffa:

Lin-Manuel Miranda!

En känsla jag vill få känna:

Lyckan över att få hålla sin egen bok i handen, nervositeten före en uppvisning, lyckan när uppvisningen är över, glädjen att få se sin egen hundvalp för första gången

Det här vill jag skapa:

En bok, en musikal, en organisation där man reser runt i världen och berättar om ångest och depression till unga som gamla, en egen låt!

//Emilia


  • Filed under: Tag

Likes

Comments

Tja!

Ligger här sjuk, så bestämde mig att skriva på bloggen då jag ändå inte har något bättre att göra. Illamåendet slog till igår kväll och mår ännu dåligt nu, så skippar skolan idag så att jag kan ta upp krafterna för de kommande proven nästa vecka. Hellre är jag sjuk nu än då.

Veckorna har susat fram och inom några månader blir det periodbyte, känns helt otroligt. Snart ska vi också veta vart vi ska efter nian och just nu siktar jag på IB gymnasiet i Vaasa. Men om jag då är så pass mogen att jag klarar av att bo ensam i Vasa, är en helt annan sak.

Jag och Hanna var och kollade American Made här en dag, för att fira både min och hennes födelsedag (som vi glömt att fira) En jättebra film som jag absolut rekommenderar!
Jag skulle också kolla It med en annan grupp av vänner, men det gick inte precis som planerat, så plan B blev att åka till en kompis och kolla skräckfilm på Netflix.

Nu ska jag försöka sova lite och sen kolla om jag får mat i mig!

//Emilia

Likes

Comments


Äntligen!

Har länge tänkt på att färga håret till röd/brun och idag blev den drömmen uppfylld!

Sist färgade jag håret lila, vilket blev otroligt bra! Men ville ha en mer naturlig och mörkare färg den här gången.

Jag ger credit till Nadja som var min ''frisör'' idag, är helt kär i hur det blev!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!

Nu har man då fyllt 15! Hade en otrolig kväll med mina kompisar där vi b.l.a festade, kollade skräckfilm och talade hela natten. Är så tacksam över att ha såna otroligt vackra och fina personer som mina kompisar!

Skola har gått på som vanligt. Motivationen finns ännu inom mig, så det är väl bra!

Imorgon eller på lördag blir det att färga håret röd-brun, är jättetaggad att få fräscha upp mitt hår och få en ny look!


Lite bilder vi tagit på sistone

Annars har ju Nouw fräschat upp sin webbsida senast jag var här. Gillar absolut hur simpel och lätt användbar den är, så bara positiv feedback härifrån!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!


Skolan har börjat och är glad att säga att min motivation är på topp! Fick en bra skolstart och känner mig redo att ta an alla prov och föhör som kommer emot.

Sommaren 2017 var kanske inte like bra som 2016, men har fått ha många roliga dagar med de jag håller nära och kära! Jag och Hanna har haft otroliga äventyr också denna sommar och har fått så många minnen!

Att börja nian känns lite läskigt med tanken att jag ska veta min framtid inom några månader. Jag har inga 100% planer, men just nu har jag lagt siktet på gymnasiet iallafall i ett år. Väljer jag att hoppa av så har jag förhoppningsvis en bättre plan för min framtid!

Dagarna har gått fort, har varit i skolan, kollat serier och bara tagit det lugnt. Har också ansökt till en MI kurs, så jag har iallafall något att se fram emot i höst!

Vi hörs!

//Emilia

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw