Header

//Emilia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tja!

Ligger här sjuk, så bestämde mig att skriva på bloggen då jag ändå inte har något bättre att göra. Illamåendet slog till igår kväll och mår ännu dåligt nu, så skippar skolan idag så att jag kan ta upp krafterna för de kommande proven nästa vecka. Hellre är jag sjuk nu än då.

Veckorna har susat fram och inom några månader blir det periodbyte, känns helt otroligt. Snart ska vi också veta vart vi ska efter nian och just nu siktar jag på IB gymnasiet i Vaasa. Men om jag då är så pass mogen att jag klarar av att bo ensam i Vasa, är en helt annan sak.

Jag och Hanna var och kollade American Made här en dag, för att fira både min och hennes födelsedag (som vi glömt att fira) En jättebra film som jag absolut rekommenderar!
Jag skulle också kolla It med en annan grupp av vänner, men det gick inte precis som planerat, så plan B blev att åka till en kompis och kolla skräckfilm på Netflix.

Nu ska jag försöka sova lite och sen kolla om jag får mat i mig!

//Emilia

Likes

Comments


Äntligen!

Har länge tänkt på att färga håret till röd/brun och idag blev den drömmen uppfylld!

Sist färgade jag håret lila, vilket blev otroligt bra! Men ville ha en mer naturlig och mörkare färg den här gången.

Jag ger credit till Nadja som var min ''frisör'' idag, är helt kär i hur det blev!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!

Nu har man då fyllt 15! Hade en otrolig kväll med mina kompisar där vi b.l.a festade, kollade skräckfilm och talade hela natten. Är så tacksam över att ha såna otroligt vackra och fina personer som mina kompisar!

Skola har gått på som vanligt. Motivationen finns ännu inom mig, så det är väl bra!

Imorgon eller på lördag blir det att färga håret röd-brun, är jättetaggad att få fräscha upp mitt hår och få en ny look!


Lite bilder vi tagit på sistone

Annars har ju Nouw fräschat upp sin webbsida senast jag var här. Gillar absolut hur simpel och lätt användbar den är, så bara positiv feedback härifrån!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!


Skolan har börjat och är glad att säga att min motivation är på topp! Fick en bra skolstart och känner mig redo att ta an alla prov och föhör som kommer emot.

Sommaren 2017 var kanske inte like bra som 2016, men har fått ha många roliga dagar med de jag håller nära och kära! Jag och Hanna har haft otroliga äventyr också denna sommar och har fått så många minnen!

Att börja nian känns lite läskigt med tanken att jag ska veta min framtid inom några månader. Jag har inga 100% planer, men just nu har jag lagt siktet på gymnasiet iallafall i ett år. Väljer jag att hoppa av så har jag förhoppningsvis en bättre plan för min framtid!

Dagarna har gått fort, har varit i skolan, kollat serier och bara tagit det lugnt. Har också ansökt till en MI kurs, så jag har iallafall något att se fram emot i höst!

Vi hörs!

//Emilia

Likes

Comments

Nu börjar de sista dagarna av skolan närma sig och jag känner mig inte redo. Förstås är det skönt att få upp rutinen och få träffa kompisarna, men tanken att sitta och försöka koncentrera sig i flera timmar på ett ämne som inte är värst intressat är då på nytt inte så inbjudande.
Idag kom brorsan med familj hit och vi for en sväng till stan. Nu ikväll har vi kollat igenom gamla hemvideor på oss som barn och man får alltid skratta!
Här får ni lite bilder jag och Nadja tog ikväll!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!


Vet inte om jag nämnt detta på bloggen förut, men under min högstadie tid har jag hållit på med att skriva en bok. I skola har vi en klubb kallad skrivklubben vilket jag förstås är med i. Där skriver vi då en bok/böcker som sen skickas in till företaget Unga Berättare. Nu har jag under det här åren arbetat på en och samma bok, vilket är vad jag vill skriva om i dagens inlägg!


Självaste boken är en fantasi/roman. Historien är ganska tragisk och utspelas runt Antiken i ett land som är byggt upp av fyra districter.

Boken handlar om Autumn. Hon är en ganska vanlig flicka som bor i sidan om staden med sin mamma. En dag kommer hon hem och finner sin mamma död på golvet, ledtrådarna pekar bara mot en sak, Districten Gladius. Hon beger sig ut för att få hämnd och möter på vägen Aiden och Azar. En mystisk man med mystiska krafter och en alldeles för energisk flicka. Tillsammans beger de sig mot Gladius, districten av mord och brott.


Karaktärerna har jag väl skapat från människor omkring, men jag tror också att alla karaktärer man skapar har en del av skaparen i sig.

Autumn: Autumn är en ganska tyst men klok kvinna. Utseendemässigt är hon väl normallång, med ljusorange/blont hår som hon alltid har i en fläta och djupgröna ögon. Hon är blyg, kreativ och smart.

Autumn är en ganska stor avbild av mig själv. Hon är tyst, dagdrömmer och tänker mycket. Hon är ängslig och vet inte precis vart hon ska ta vägen. Men så finns det saker som jag avbildat från karaktärer i filmer och böcker. Hon är modig, hon gör det hon måste göra, även om det skrämmer henne och hon är stark.

Autumns namn som ni kanske förstår är ju engelska för höst. Jag ville absolut att alla mina huvudkaraktärer skulle ha ett namn som betydde något som passade med dess personligheter. Höst tycker jag passar rätt bra för Autumn. Hon är färggrann, kreativ, men hon är kall och tyst.

Aiden: Aiden är en tyst och mystisk människa, men han är stark, modig och kraftfull. Jag ville ge Aiden ett utseende som passade hans personlighet, så förstås fick det vara mörka färger. Aiden har svart hår och går alltid med en svart kappa. Men hans ögon är en annan sak. Det ena ögat är röd som blod och det andra är vitt. Varför det andra ögat är vitt är p.g.a att en tatuering/födelsemärke av en blå låga finns under det. Lågan presenterar hans krafter, vilket är helt enkelt kraften att kunna hantera blåa lågor ur hans hand.

Aiden är en avbild av många människor. När jag läser en bok fastnar jag alltid för de karaktärerna som författaren inte berättar mycket om. De som har en tragisk och mystisk förflutna. Därför ville jag förstås ha en sån karaktär. Någon med en tragisk förfluten, som inte berättar något om sig själv, som är tyst, men stark.

Namnet Aiden är latinska för anden. Det är ju förstås för hans krafter, men också för hans mystiska och tysta personlighet som jag verkligen vill häva fram.

Azar: Azar var inte en karaktär jag hade räknat med alls när jag började. Men vad får man när man lägger två helt tysta personer på en resa med varandra? Tystnad. Jag behövde någon som fick igång konversationerna, som fick med ljud och färg. Därför kom Azar med i bilden. Hon är en energisk, pratsam och äventyrsfull flicka. Hon håller alltid upp sitt bruna hår i två hästsvansar med två röda rosetter och har isblåa ögon.

Azar har väl också en stor del av mig i sig. Hon är kanske det pratsamma jag, det jag som jag är när jag är med mina kompisar och familjemedlemmar. Hon pratar mycket, hoppar och studsar runt och har alldeles för mycket energi. Det är bara de närmaste till mig som vet detta ''jag:et''

Azar är latinsk för eld. Hon är en eldsjäl som man brukar säga. Hon är överallt men hon har också en eld inuti sig. Ett stort mod och en vilja.

I det skede var jag är just nu med denna bok så är kanske det mest intressanta. Visst är hela processen med att skriva intressant, men när det kommer till att radera allt och skriva om så märker man b.l.a hur mycket man har lärt sig under skrivarprocessen, man märker hur idén har ändrats och saker man kanske ville ha med i början är inte alls med.

Just nu så håller jag på att skriva om hela boken vilket är en jätteviktig process. Man märker alla misstag, man märker var man kanske har gjort boken lite långtråkig och man gör boken mycket jämnare. Det kan kännas jobbigt efter att man precis har skrivit en hel bok och måste radera allt och börja om från noll. Men jag lovar att man kommer se mycket skillnad.

Jag tycker att det svåraste med att skriva är titeln, jag har haft tiotals olika titlar till boken och inget har känns rätt. Inte heller den titeln jag har just nu känns helt 100. Titeln till boken just nu är Den jag fann, men jag har en ganska stark känsla att jag kommer troligtvis ändra den snart. Jag vet inte precis hur jag ska få en titel som förklarar bokens tragiska, men romantiska innehåll. Titlarna har varierat allt från Autumn, till Min svarta själ och Smärtans hämnd. Men ingen av dem har känts rätt.

Att skriva en bok är mycket arbete och man behöver både tålamod som inspiration. Det finns inget fel med att ta en paus från skrivandet om inspirationen och motivationen skulle försvinna, det har jag gjort många gånger. Men att skriva en bok är intressant, lärorikt och helt enkelt kul. Man kommer måste forska, man måste sitta och fundera i timmar och man måste skriva om tusen gånger för att få det bra. Men sen när man väl känner att nu är jag färdig, så har allt arbete varit värt det.

Det var väl allt för nu, vet inte om inlägget alls var så intressant, men ville verkligen skriva lite om det jag arbetat med nu under hela högstadiet. Förhoppningsvis hinner jag få färdig den innan slutet av nian, men jag är på god väg, så jag tvivlar inte på det!

//Emilia

Likes

Comments

Tja!

Det har varit full rulle här hela veckan. Min moster och M kom på besök i tisdags och stannade en natt, vilket var kul. På samma dag kom också syrran och S hem. S hjälpte oss att tapetsera i gästrummet och i den nya hallen.

Imorgon blir det en Girl's night out med tjejerna. Väntar otroligt mycket, har inte sett dem nästan alls under sommarlovet och saknar dem otroligt mycket!

Eftersom min blogginspiration ligger lågt just nu kör vi med en tag!

Imagine Tag!

Om jag inte hette Emilia skulle jag heta: Har alltid älskat speciella namn, så skulle nog vilja heta något som Willow eller Leonore

Om jag fick byta ansikte med en kändis skulle jag: Åh, den var svår, kanske LDShadowlady!

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag: Absolut vilja kunna spela violin eller piano!

Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag: Lyssna på Fall Out Boys!

Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag: Skapa någonsorts drömklänning!

Om jag kunde få uppleva en dag en gång till skulle jag: Troligtvis vilja uppleva nån dag jag haft med Hanna!

Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag: Ändra kanske på min kropp, mitt hår och mina händer

Om jag hade en superkraft skulle det vara: Att kunna flyga!

Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: Oj, kanske typ lasagne?

Om livet tog slut på söndag skulle jag: Absolut försöka göra tid för vänner och familj och pröva saker jag aldrig gjort förut!

Aldrig Vs Alltid

Vad skulle du aldrig

Äta? Det finns någon sorts soppa som min moster brukar göra som heter Klimpisoppa, usch!
Dricka? Det var någon sorts läskdryck min syster en gång hade, den var ganska sur (ja det var läsk)
Skoja om? Absolut seriösa saker och saker om en annan som man vet att de är osäkra om!
Vilja uppleva? Bengijumping!
Kunna arbeta med? Lärare
Göra offentligt? En privat konversation eller hemligheter
Blogga om? Något som någon har sagt jag inte får berätta

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? Pennor, penslar, smycken
Under din säng? Min keyboard och en låda med pysselsaker (och damm)
Vid sidan av ditt handfat? Tvål
Högst upp i din bokhylla? En ram, böcker och glasbehållare
I dina tankar? Nån sorts random nonsense

Det var allt! Listorna hittar ni här!

//Emilia

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw