Min motivation är verkligen på svajning... går upp o ner hela tiden. Ibland har jag väldig lust att äta prickfritt, träna och springa, nästa dag vill jag sitta i soffan och vräka i mig allt jag hittar!

Men så hittade jag lite inspirationsbilder från förr, känns lite mer realistiskt att kunna vänta mig att se ut så än en vild på en främmande person från internet! Så där har jag målbilden på hemskärmen! Ska lägga ihop en nutidsbild och målbild jämte varandra och hänga på kylskåpet med 👍

Sådär lite vardagspepp till mig själv! 💪

Senaste är en relativt nytagen bild 😓😢

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var bebis på BVC för kontroll och vaccination
Gick jätte bra, två som sprutade samtidigt, så han blev ledsen en liten stund, men storasyster blåste bubblor så fick han tänka på annat, så snart var det glömt💕

Dagens
Vikt 8005g
Längd 66,5cm
Huvud 43,7cm

Stor och gosig pojk! Nova var alltid så liten och denna pajk växer ur plagg efter plagg i rasande fart!

Bara extra trött efter sprutan, inga andra symptom än <3

Han är på god väg att sitta själv, och lyfta upp överkroppen med armarna. Fattat 'indianljud' och Aar. Bababa kan han med (så bra på att förklara med riktiga ord 😂)  snurrar som en propeller på golvet, vänder medvetet från mage till rygg, tvärtom sker men inte när han tänkt sig. Bara smakat  ca ett kryddmått om dagen, mest suger han och smakar av, får inte i sig mycket men han är väldigt intresserad att smaka av sånt han ser mig äta. 

Likes

Comments

Åh jag är så dålig på att få igång min vardagsmotion, och man ska ju gå tio-femton tusen att om dagen säga det. För tillfället ligger jag på två-åtta. Men jag drar mig för att ut å gå, det blir liksom ett projekt varje gång och jag gillar den spontana promenaden.
Det är ju att se till att Billy är nyäten och hyfsat trött så han är nöjd att åka vagn, övertyga Nova att gå, få med hunsade i koppel ( känns ju fel o gå utan dom när det inte händer mycket annat i deras liv för tillfället) alla ska ha skor o kläder efter väder.. och där hinner jag tappa lusten att gå, skyller på att jag inte orkade övertyga Nova oftast.

Men i fredags var jag och tjockade mig hos en vän ( titta tv o käka pizza) men det blev ett sånt givande pepptalk för mig. Så laddad att fortsätta min vikt resa och motivationen är på topp igen! Tror det är riktigt bra släppa allt och ta ett mysigt snack ned en vän ibland.
Blev hursom väldigt inspirerad att få fart på min vardagsmotion med promenader, så ofta jag känner att tillfället är passande.

I lördags var Nova inte hemma så passade på att gå långpromenad.
Slutade iallafall på över milen i värmen, hundarna och bebis var lagom trötta på mig när vi kom hem. Tänkte ju inte riktigt till först så gick i Foppa tofflor, lagom ömma fötter efter det!

Lika sugen är jag på att få fart på hästarnas kondition, och i söndags ville Nova inte gå ut så då tog vi shettisen dunder på en körtur. Så roligt! Att jag inte gör de oftare? Bebis somnade jättegott i gunget, men väl hemma när jag skulle sela av skrek dunder efter kompisarna, rätt i örat på honom... japp gallskrik på nyvaken, rädd bebis<3

Även kommit igång med pto's träning varje morgon, efter pepptalket. Innan sköt jag upp det och tränade det sista jag gjorde på dagen innan läggdags, bara för att jag kände att jag måste... har ju ändå betalat för tjänsten... nu känns det kul och uppiggande att träna igen!

Fit for fight igen, sen får jag ta ännu ett motiverande tjockis samtal med vänner när lusten tryter!

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort nått speciellt så vi kör en drös med bilder då skrivlusten inte är på topp idag 👍

Likes

Comments

Igår var det nära att min odlingstunnel blåste bort igen.. den är skadad av dom senaste gångerna men jag bunkrade upp med vattentunnor och öppnade upp dörrarna, tydligen så glider vinden igenom bättre då märkte jag. den klarade sig som tur var. har blåst bort två gånger tidigare. ramen är skadad och lite krängd, plasten har fått några repor. jag tappade helt lusten då plantorna låg överallt, så jag ställde bara tillbaka tältet och gick inte in i den på två veckor. Nu har jag bundit upp hälften av plantorna, resten får vänta tills jag har lust...

idag gjorde jag klart projekt jordgubbssaft, silade av, sockrade, smaka av. hällde upp på flaskor och kokade innan jag korkade igen dom. den blev toppengod! av jordgubbarna som blev kvar frös jag in i bitar, smidigt att ha i smoothies, göra kräm eller snabbsylt av. även fläder/jordgubb blandningen sparade jag, plockade ur klasarna och citronen. blir ju lite blommor kvar men det kan nog bli gott med den extra smaken i.

Jag har mängder med kläder till barnen och flickkläder framförallt, försöker därför att få ut lite annonser och sälja av något. inte gjort det tidigare och kan ju säga att jag har ett stort lager på vinden... nu provar jag tradera men annars får jag testa något annat. Så strykt, kollat skick, fotat och lagt ut ytterst lite av allt som ska iväg. och av det jag lyckas sälja kan jag köpa nya pojkkläder till lillebror är tanken, han börjar bli stor nu och växer lite för snabbt ur dom små storlekarna

på kvällen gick vi en promenad med barnen, moster och mormor. mysig avslutning på dagen. Hade med mig Nellie som behöver träna på koppel och miljötränas. men hon är inget fan av långpromenader, så hennes bästa stund var när vi stannade vid sjön så hundarna fick plaska lite. annars skötte hon sig! avslutade med lite at tillsammans sen hem bada och natta. plötsligt blev det väldigt tyst när barn och hundar snusar <3


kram

Likes

Comments

Idag har vi varit och på jordgubbsplockning med familjen.
mycket trevligt ställe med mycket fina och fräscha jordgubbar! sist jag plockade för två år sen var det mycket ruttet längs med marken och ojämnt mogna gubbar... men i år har varit ett mycket fint år för jordgubbarna. så hemma satta jag i gång en sats jordgubbssaft och en omgång jordgubb/fläder. ska stå tills imorgon. körde helt på känn och imorgon så tar jag bara lite socker och pastoriserar i ugn, eller vattenbad.

Gick ner i matkällaren och kollade lagret på flaskor, har så det räcker. men upptäckte min bortglömda fläderchampanje som nu börjat jäsa... jahopp så nu blir det vin! (bara det att jag absolut inte dricker vin, och kan inte lära mig gilla det) men det är ju ett roligt projekt och blir det nått gott av det delar jag gärna med mig.

sen hinner man inte med mycket mer med än bebis som inte velat sova under dagen; lagom klängig och gnällig med andra ord. fick en lite paus under pappatimmen, då jag slog gräs till kaninerna och lagade mat. nu har jag kanske inte berättat om pappatimmen, men den är väldigt ny.. en timme varannan dag försöker jag få lite egentid och barnen får vara med sin pappa, och så får bebis chansen att lära känna sin pappa oxå. tidigare har vi kört mest sporadiskt men det fungerar inte! Det blev att bebis satt hos mig och pappan var i samma rum, typ. jag behöver lite struktur, så kan jag planera saker som är lite lättare utan bebis, exempel vill jag ju rida. och sen får pappan lite påtvingat ansvar för bebis en stund, vilket han annars inte tar, och bebis får lära känna sin pappa. det enda negativa är för Nova som helt plötsligt får mindre pappa tid... då han håller sig till pappatimmen så tänker han väl att det räcker för henne med... jag vet inte. Hon är ju så lätt att ha och göra med, men får väl utöver detta försöka övertala till en natt varannan vecka åtminstonde... och tro inte fel om mig nu JAG är jätte gärna med mina barn 24/7 alla dagar om året! det är för deras skull jag försöker, dom behöver känna att dom har en pappa. Man måste börja någonstans iaf, och en tumme är snäppet på förlänge för bebis med någon han inte Känner. Detta blir bra, och så småningom kan vi utöka tiden 

Likes

Comments

Planerat veckan så jag har en plan att följa. Blir striktare och bättre med kosten även om det kanske inte blir vad jag tänkte från början. Jag har nått att utgå ifrån istället för att stå i skåpen och fundera på vad jag är sugen på! Jag gillar mammafitness, man lär sig mat och dess näringsvärde och inga förbud utan bara ett hälsosamt tänk.

När man har mål och vill ändra på sin kropp, , bygga, vikt, what ever. Så gäller det att hitta något som fungerar för just DIG! Endel gillar lchf, 5;2. Pulver, shaker osv det viktiga är att det funkar för dig i längden! Kortsiktiga planer är aldrig hållbart vad du än kör, absolut kan du få resultat men sällan de varar, om ni förstår..

Detta är verkligen nått jag tror på, jag trivs med o räkna. Har provat lchf, herbalife, nutrilette, 5:2, det var inget för mig och min kropp, fick inte något resultat som jag önskade. Och jag gillar mammafitness då det inte är nån svältdiet utan man får verkligen äta!

Hursom så har jag haft enormt sug på chips de sista.. men jag stod emot och köpte inte med mig nått hem! Yääy win win till mig!!!

Likes

Comments

Alltså så stolt över mig själv, gick med i mamma fitnes pto för två veckor sen.
Passar mig utmärkt! Man äter redig mat och räknar kalorier, väger mat och så o det funkar toppen för mig. Mitt problem har ju varit att äta dåligt och överäta sötsaker, lider av extremt sötsug!!! Men det går bättre och bättre!
Nova är inte jätte förtjust i min mat, så lagar barnvänligare mat till henne men hon är ju rätt kräsen ändå...

Man tog bilder, vägde och mätte sig innan start. Nu har det gått två veckor och jag har 'bara' gått ner nästan ett kilo. Men måtten krymper och jag har tagit nya bilder! Så glad att det visar resultat 😍

Alltså titta 👆
Huden krymper och valkarna försvinner !!!

Likes

Comments

Så trött ögonen går i kors redan vid 15... vill bara få en paus från allt o lite avlastning! Hoppas det vänder när vi flyttar... ensam med allt i en vecka, sen lite till fast p är hemma, p kommer sent så ingen avlastning nu heller.. så trött!!

Nova är förkyld men tjötar som aldrig förr, o i utvecklingen just nu ska hon ha svar hela tiden, så går inte "stänga" av o sluta lyssna heller (p gör det, så då blir hon ledsen o säger hon till mig att pappa inte hör henne) sen är hon klängig ska gosa väldigt nära o gnugga hela ansiktet mot mig 😂 me ja lite påfrestande är det o inte få en paus. Men vi har inga rutiner i detta sambolivet o flyttkaoset så blir förhoppningsvis bättre efter flytten...

Billy är förkyld tror inte rs då dom symptomen saknas, lätt feber/varm över sin normaltemperatur o täppt i näsan och idag började han hosta, sån typisk förkylnings slemhosta. Men vaken o lite extra kinkig, vill ha mycket närhet. Blir kort o orolig sömn för både bebis o mamma...

Så ja inte mycket energi kvar på denna mamman just nu... men man orkar ändå och så hoppas man det vänder!

Likes

Comments

Alltså oj nu händer det grejer, o allt går så fort! Tiden bara rusar iväg!! Bebis är en 4 veckor gammal redan, om en vecka flyttar P ut, valpis på söndag, och om en månad flyttar jag o barnen 😳 det går så fort och hjärnan hinner inte riktigt med... planerna blir lite hejsan hoppsan, men ack så kul! Ser verkligen fram emot framtiden samtidigt som jag är super nervös! Men det slog mig idag, att nu händer det! Det sker nu o det är verkligen inte långt kvar till vårt nya liv 😍

Likes

Comments