Alla bilder kommer från Pinterest. Hoppas att ni känner torsdags-inspirationen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tidigare idag läste jag ett inlägg som triggade mig. Ännu ett fientligt inlägg om Hen. Pust.

Personer som uttrycker sig negativt om Hen brukar ofta komma med argumentet: ”Vi ska vara stolta över våra kön”. Bloggaren som jag syftar på i det här inlägget tyckte att vi skulle uppfostra ”stolta män och kvinnor”. Hon var också väldigt tydlig med att hon inte vill bli kallad för Hen. Vilket självklart är hennes rättighet. Precis som det är min rättighet att inte bli kallad hon, utan kanske han eller hen.

Problemet med personer som uttrycker sig på det här viset är deras okunskap om att Hen också är en könstillhörighet. Det är ett tredje kön. Vi bör därför sträva efter att uppfostra stolta män, kvinnor OCH Hen. Eller ännu bättre, låt oss uppfostra stolta människor som är trygga i vem de är istället för vilket kön de tillhör.

Det här med kön är en stor fråga idag, en infekterad sådan och även förvirrande för vissa. Jag tror att fientligheten bottnar i okunskapen om vad Hen betyder. Det är inte många personer som hävdar att Hen är något vi borde kalla alla för, vilket många ”anti-Hen” är rädda för. Ordet finns till som ett alternativ, och som ett hjälpmedel. I könlösa situationer, tex vid formulering av lagar, annonser eller i sammanhang då en hel grupp ska tilltalas så kan Hen användas för att inte könsbestämma publiken som det riktas till.

Det är där förvirringen kommer in. Vissa personer anser att det bara finns två kön medan andra hävdar att det finns fler. Problemet med den första övertygelsen är att den utesluter personer. Den sista är inkluderande. Därför borde personer med den första övertygelsen läsa på om ämnet och utvärdera sina åsikter och övertygelser. Då tror jag att många skulle förstå vikten av att Hen finns.

Jag personligen identifierar mig som kvinna. Men det finns många tillfällen då jag kan se mitt eget kön som irrelevant. Min uppfattning är att kön är en social konstruktion. Åtminstone de sociala förväntningarna och oskrivna lagarna som samhället applicerar på individer från att de föds. Jag som kvinna förväntas tycka, tänka och värdera saker olika jämfört med en man.

Meningen ”Vi borde uppfostra stolta män OCH kvinnor” visar på samhällets övertygelse om att kvinnor och män är olika. Vi kanske är olika i anatomin men i sinnet är vi de samma. En människa med vagina som uppfostras till det traditionella manliga idealet kommer i stor utsträckning formas in till samma mall som vi idag placerar personer med penis i. Allt handlar alltså i grund och botten om vilken uppfostran vi ger våra barn. Där borde vi som vuxna ta vårt gemensamma ansvar att se till att alla barn behandlas lika och ges samma förutsättningar inför framtiden. Vi bör uppfostra framtidens barn till starka och stolta individer, inte placera dem i fack som kommer att prägla resten av deras liv. Låt barnen själva utforska vilka de är innan du som förälder bestämmer det åt dem.

Likes

Comments

Contains affiliate links

INNEHÅLLER AFFILIATE-LÄNKAR

Inlägget innehåller adlinks

Nu är det sommar på riktigt, bättre sent än aldrig. Jag fick summer feeling och slängde ihop ett litet sommar-kollage. Självklart med länkar så att ni kan se vart ni hittar dessa godingar. Jag är helt såld på baddräkten från Polo Ralph Lauren. Tyvärr så är jag inte i behov av badkläder över huvud taget. Jag har beställt hem en hel del inför flytten till Australien. Så det kan vara bra att spara lite pengar till själva flytten också, haha. Och inte bara lägga cash på modet jag ska ha på stranden.

Blusen från Gina Tricot är också superfin, jag har sett den lite överallt på olika bloggar och Instagram senaste veckorna. Det är verkligen en storfavorit bland både bloggare och människor i mitt flöde på insta. Jag är lite osäker på om den ens finns kvar i alla storlekar...

Likes

Comments

Sommaren kom sent i år men den kom. Jag har blivit solbränd, jordgubbarna kostar 15kr/lådan och solen bländar mig när jag cyklar till jobbet.

Likes

Comments

SATURDAY BRUNCH:

MEXICAN NIGHT:

Bilder från gårdagen. En perfekt lördag enligt mig.

Idag så har jag och Sixten bara söndags-slappat. Vi har stäckkollat på "Friends", handlat, varit på loppis och köpt jordgubbar som vi nu ska äta framför "Orange is the new black".

Likes

Comments

Vilken härlig dag jag har haft! Den började med picknick-brunch i parken, glass på stan och avslutades med middag hos Isolde som har kommit hem från San Francisco. Mer bilder på brunch och mexikansk middag kommer imorgon.

Dessutom så har jag fått lite färg idag! Äntligen! Jag behövde verkligen en dag i solen. Jag har jobbat så pass mycket att jag inte har haft tid att skaffa mig någon bränna. Lite solkysst vill jag vara innan Sverige-solen försvinner.

Det blev en tidig kväll för min del.

Nu är det dags att släcka nattdukslampan och få lite härlig sömn.

Skjorta - Åhléns
Kjol - Lindex
Solglasögon - etsy
Skor -second hand

Likes

Comments

Igår kväll då drack jag vin med efterlängtade Stina och Tilda. På trädgården ännu en gång... Äntligen fick vi till en liten vinkväll. Stina flyttar till Stockholm, Tilda ska börja plugga och jag flyttar som sagt till Australien. Efter augusti så kommer vi typ inte ses på ett år. Det känns så lusigt att jag ska flytta ifrån alla.

Nu väntar som vanligt jobb. Hoppas att alla med semester får en fin dag i solen!

En nyduschad slickad katt påväg till trädgården.

Stina och Tilda <3

Likes

Comments

Instagram@hannabolander

Subscribe