Hello!

Som jag skrev igår så hamnade vi lite snett. Lite snett = mitt ute i en urskog.

Just nu så är vi vid havet. Jag tänkte fota lite strax. Vi har slagit läger vid den vackraste stranden jag någonsin skådat.

Jag körde bilen på riktigt för första gången idag. I lite mer än tre timmar satt jag bakom ratten och körde genom både terräng, motorväg och landsväg. Att köra med vänstertrafik var inte allt så svårt som jag hade föreställt mig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hello från mitt ute i ingenstans!

Vi lyckades fixa allt som behövdes fixas idag, så vi körde iväg och hamnade mitt ute i en urskog. Här finns det koalor, men det ser vi inte ett skvatt av eftersom det har varit kolsvart sedan vi kom hit kl 20.00. Det är så tyst så att tystnaden nästan går att höra.

Vägen hit var knappast en väg sista biten. Det låg träd som blockerade och det fanns bara grusväg med massa hål i att köra på. Så vi vet egentligen inte riktigt vad vi gör här ute i vildmarken... Men det är ett äventyr!

Här ser ni mig i ljuset av en ficklampa.

Som tur väl är så är vanen utrustad med flera små batteridrivna extralampor som kommer väl till användning nu.

Och juste! Jag har köpt en ukulele idag! Sixten köpte sin keyboard igår. Så nu ska vi bara lära oss att spela också.

Likes

Comments

En bild från mekanikern.

Vi har lämnat in bilen på reparation. Den har varit väldigt trögstartad sedan igår så idag (när vi äntligen fick igång den efter 20minuter) tog vi den till en verkstad. Det var inget jätteallvarligt så den kommer att vara klar tills imorgon eftermiddag. Men det var fortfarande en väldigt tråkig start på dagen.

Vi tog oss en fika som tröst och försökte fixa med överföring från vår svenska bank till vår australiensiska. Tyvärr så gick det inte att ordna eftersom vårt internet krånglade. Så då bestämde vi oss för att gå till vicroads för att lämna in registreringspapperna.

Väl på vicroads så blir vi nekade registrering eftersom vi inte har något bevis på vår adress. Så imorgon så behöver vi gå till banken för att be dem skicka post till adressen som vi registrerade så att vi kan ta med det som bevis till vägverket. Som tur väl var så har vi underbara Helena till vår hjälp här nere. Hon lät oss skriva hennes adress. Utan henne så vet jag inte hur vi hade gjort. Om du läser det här, tusen tack igen bästa du!

Idag har vi alltså inte åstadkommit något utan enbart stött på problem. Men ikväll ska vi försöka fixa med banken igen.

Jag visste att det skulle vara svårt att flytta till Australien och köpa en van att bo i. Men det är faktiskt svårare än vad jag kunde föreställa mig. Idag har både jag och Sixten varit på botten och jag har till och med längtat hem till Sverige lite.

Förhoppningsvis så kommer det att vara värt det när vi väl kommer iväg. Men just nu när vi är tillbaka på hostelet efter endast en natt i vanen så känns allt väldigt tungt.

Imorgon blir det nya tag! Vi löser det här, som alltid. Jag är så tacksam att jag är här med Sixten. Vi är dreamteam han och jag.

Likes

Comments

Idag så har vi flyttat in våra saker i vanen och shoppat lite på IKEA.

Vi har parkerat vanen på en ny gata och strax ska vi ut för att se vad den här stadsdelen har att erbjuda.

Hörs imorgon!

Likes

Comments

Nu är vanen vår, vår, VÅR(!!) på riktigt. Allt är betalt och papperna ska vi lämna in på måndag. Ikväll ska vi fira!

Likes

Comments

Det har ÖST ner regn hela dagen. Vi har inte varit helt torra en enda gång sedan vi lämnade vårt hostel i förmiddags.

Men regn stoppar inte oss! Vi har vandrat omkring in princip hela dagen. Först så fixade vi några ärenden, bland annat så hämtade vi ut våra nya bankkort! Wiho!! De är svarta och supersnygga.

Efter det så betade vi av några sevärdheter och tog oss en fika. Det finns en kaka här i Australien som kallas för" caramel slice" och både jag och Sigge är helt sålda! Den är så galet god!! Den verkar finnas på vart och varannat fik. Så det bådar gott!

Senare på eftermiddagen så fick vi en snilleblixt. Vi ska lära oss att spela instrument på resan, och längre fram så ska vi köra en tävling! Men mer om det senare. Vi är i vilket fall på jakt efter en ukulele och en keyboard. Sixten tar det här uppdraget ytterst seriöst och söker nu när och fjärran efter en keyboard... Min framtida ukulele är dock redan upphittad! Vi hittade den på en musikaffär en bit utanför stan. Så imorgon ska vi dit igen och köpa den.

Likes

Comments

För någon dag sedan så gick vi på nationalmuseet i Melbourne. De hade en väldigt varierad utställning med konst och inredning från gamla Egypten fram tills nutid. Det hängde några Andy Warhol och en Pablo Picasso också i ett av rummen.

Jag har varit på mer extraordinära utställningar tidigare och det här museet blir ganska så fattigt i jämförelse. Men overall en trevlig upplevelse. Jag skulle ge museet en stark 6a i betyg.

Samma dag så gick vi in i en hattbutik. Sixten har nämligen ett stort intresse för hattar. Inne i butiken så kommer en av de anställda fram till Sixten och ber om att få ta en bild ihop. Eftersom han tyckte att Sixten var så lik Viserys Targaryen i game of thrones. Haha så kul grej!

Vad tycker ni? Jag tittar inte game of thrones men kan absolut se likheten.

Idag har vi mest bara legat i sängen och slappat. Vi drack vin hos Helena och hennes kille igår i deras lägenhet på 58e våningen. Den var helt galet fin! Jag ångrar att jag inte tog några bilder till bloggen.

Imorgon så funderar vi på att hänga med den trevliga tysken till the great ocean road. Men vi får se. Det kostade en hel del med bensin och att hyra bil, så vi kanske väntar med den utflykten tills vi har vår egna lilla van.

På tal om vanen så har det blivit lite framskjutet med när vi får den. Italienaren skrev idag att vi skulle få den på lördag istället. Men det funkar bra för vår del, vi har rum på vårt hostel fram tills söndag morgon.

Nu ska Sixten och jag sova, eller dra ut på äventyr. Vi har inte riktigt bestämt oss. Klockan är i vilket fall 22.10 nu.

Ha det fint!

Eller jo en sak till! Nu har vi lyckats fixa allt som behöver fixas med Tfn, medicare card osv. Så nu är vi redo för vägarna så fort vi får bilnycklarna!

Likes

Comments

Likes

Comments

Det kom upp en kille till vårt rum och frågade om vi ville vara med på quiz, och vi sa "yes". På så vis hamnade vi på en bar i pyjamas. Vi var verkligen inte bäst på frågorna, men vi vann pris för bästa namn!

Jag är väldigt positiv till vårt nya boende. Vi får till och med gratis pasta, ris, te och kaffe. På morgonen så bjuds det på pannkakor till frukost. Det är jag galet taggad på.

Nu ska jag sova, ching!

Likes

Comments

Så här lyxigt hade vi det imorse när vi åt frukostfika på ett mysigt kafé i Fitzroy. Vad som inte syns på bild är att vi delade på en äggmacka och en kaka, men vi unnade oss var sin kopp kaffe/te.

Vi har flyttat in på vårt hostel för ca 10 minuter sedan. Jag är tjurig för att det inte finns några skåp att låsa in våra saker i, men sångfågeln Sigge muntrar upp mig.

Likes

Comments

Instagram@hannabolander

Subscribe