Hvilke tre farger beskriver deg best?

Tror det må bli mosegrønn, fordi jeg elsker skog og natur, okergul, fordi det har vært favorittfargen min lenge og man ser meg sjeldent uten et plagg med hint av okergult i seg, og petrol, fordi til å egentlig være en kald farge så er den overraskende varm (noe som jeg tror jeg er også).

Taco eller pizza på en fredagskveld?
Helt klart taco, jeg synes det er så mye friskere!

Katt eller hund?
Har begge deler, men må si hund. Savner baby-Kodaen min som er hjemme i Skien.

Lettrørt eller hardhudet?
Tror jeg bikker litt over på hardhuda, haha.

Hvis du skal kose deg ekstra godt, hva kjøper du?
Tortillachips og dipp!

Nevn tre tradisjoner du har i førjulstiden?
Spise pepperkakedeig. Spise pepperkakedeig. Og spise enda mer pepperkakedeig.

Drømmemann- og dame av kjendiser?
Simon Baker fra The Mentalist og Jennifer Aniston.
Hvor ville du helst reist på bryllupsreise?
Québec, Canada på høsten, eller den et sted på den engelske landsbygda.

Hva gjør deg varm om hjertet?
Å se godhet i handling og ikke bare ord.

På kvelden, velger du helst bok eller film?
Helst bok, men 90% av tiden så blir det film fordi det er så mye mer tilgjengelig.

Hva er favorittserien din for tiden?
Alltid The Mentalist og Friends!

- Eula

Likes

Comments

Jeg har vel egentlig aldri sagt helt hva jeg driver med, mest fordi jeg ikke helt har sett at det er relevant, men så kanskje det er det allikevel? Og kanskje noen lurer?

Som dere vet er jeg jo nitten år, og jeg "skulle jo egentlig" ha vært ferdig med tre-årig videregående i vår, men på grunn av psykisk sykdom har jeg ikke klart det, kun fullført to fag. I høst derimot bestemte jeg meg for å prøve igjen, til tross for frykt og angst over å ha mislyktes så mye før. Mye av grunnen til dette er at jeg tok et år på folkehøgskole i fjor for å se om jeg klarte meg sånn nogenlunde i skolerutiner under mindre strenge og pressende forhold enn i vanlig skole, noe som jeg gjorde. Ish.

Nå er jeg litt over to måneder inn i første semester på Helse- og Oppvekst vg1. Vg1 og nitten år? Er ikke det et ganske stort nederlag? Kanskje. Men så hadde det vært et større nederlag om jeg ikke hadde prøvd, "bare" blitt hjemme og latt meg stoppe av negative tankerekker og erfaringer.

I dag har alle i klassen vært ute i sin første dag i praksis enten som helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. Praksisen er intenst i tre dager denne uka, før en dag hver uke fram til jul, og deretter en ny pulje etter jul. Jeg har valgt å gå ut i barnehage, da jeg er 99.9% sikker på at jeg skal gå Barn- og ungdom i vg2.

Jeg skal være ærlig å si at første dag var skummelt, spesielt med alt som foregår i hodet og tankene mine, men etter å ha kvinnet meg opp, (til de grader), kom jeg meg faktisk inn på stedet og fikk kommet i gang. (Hurra!) Så da får vi håpe det fortsetter positivt de neste dagene og videre. 

I slutten av dette innlegget vil jeg bare si at synes det er viktig å få sagt at det er lov å ikke være i stand til å fullføre videregående på "normal" tid, det er lov å lage sitt eget løp, (også er det er lov å ikke fullføre videregående i det hele tatt også forsåvidt). Det har ikke noe å si hva du gjør, så lenge du gjør noe som er bra for deg. 

- Eula

Likes

Comments

​Jeg har ikke så mange ord, så jeg lar bildene stå som et vitnesbyrd om det fine høstværet i Bergen.

- Eula

Likes

Comments

Kommer med et lite bidrag til tumblr-tirsdag da det er alt for lenge siden jeg har postet noe her, og har fullstendig skrivesperre.

Jeg har et stort ønske om at denne bloggen skal være et aktivt fristed for kreative utløp, tanker, og hverdagslige hendelser, men det er mye som skjer, og hjernen min er ikke helt med. Som jeg fortalte i mitt nest-nest siste innlegg, så er jeg så redd for å gjøre feil, gjøre galt, og gjøre dårlig, og da blir det gjøre ingenting istedenfor. (I hvertfall ikke dele noe!). Jeg må vel bare prøve meg fram igjen, komme tilbake til den gode flyten jeg hadde en gang.

Finn småsnorker ved siden av meg, han sovnet nå nettopp. Vi har sett på friends fra jeg kom hjem fra skolen og til nå. Høsten har endelig kommet, hvilket betyr litt mer guffen temperatur, litt mer regn, og litt større unnskyldning til å se mer på Netflix. Så betyr det også nydelige høstfarger. Jeg elsker høst. 

- Eula

Likes

Comments

Innimellom skrekkfilmer, gigastore edderkopper, og utallige raptusanfall fra Finn tenkte jeg at jeg skulle dele noen fine sanger, som jeg hører mye på for tiden, med dere.

Så skal jeg prøve å sove selv om jeg akkurat ble skremt og overveldet av at enda en ny "liten" Petter kom kravlende fra vinduskarmen på soverommet :-)

- Eula

Likes

Comments

Det er vanskelig å leve med å måtte argumentere for og imot fem millioner ganger før du velger å gjøre noe, for så til slutt faktisk ikke gjøre det fordi du vet, (tror), det er feil og er redd for at folk vil dømme deg for det.

Det er vanskelig å leve med når dette ikke bare handler om større beslutninger som kan være vanskelig å ta for alle og enhver, men når det handler om at du vil gå deg en liten tur og du ender opp med å ikke gjøre det fordi det er galt. Skulle du liksom gått rundt ute bare fordi du ville det? Skulle du komprimert andre menneskers plass bare for ditt eget ønske? Skam deg.

​Så du blir inne. Men du kan ikke gjøre noe inne heller. Du kan ikke lese - for hva hvis noen ser deg? Du gjør det jo feil uansett, så du burde bare legge tanken fra deg. Du kan ikke ta frem gitaren og prøve å synge litt - for du er dårlig og folk kan høre deg og lure på hva i all verden det er du tror du driver med. Male eller tegne - haha, den må du lenger ut på landet med! Skal du i det hele tatt prøve å legge noe av deg selv ned på et papir? Vil du virkelig se det? Vil du virkelig at andre skal komme i fare for å se det? 

Nei, du gjør alt du kan for å holde deg selv til deg selv. Ikke gjør noe feil. Ikke gjør noe

- Eula

Likes

Comments

Dagene har fart forbi i en (rolig) fart. Jeg har gått to uker på skolen nå. (Faktisk). Wow, hvordan har jeg klart det? Det er vel kanskje først og fremt ansvarsfølelsen og perfeksjonisten som får det til å gå, men samtidig så er det litt interessant også, det vi lærer om på Helse- og oppvekst, som for eksempel kommunikasjonsfaget (til nå ihvertfall). Og læreren min virker god og snill. Og forståelsesfull. (Som er viktig).

(...)

Jeg startet egentlig å skrive på dette innlegget for to-tre dager siden, men fikk aldri fullført. Egentlig skulle jeg ha startet på det enda tidligere med tanke på at bildene er fra en middag jeg tenkte å fortelle, og kanskje legge ut oppskrift om, men slik ble det altså ikke. Derfor ble også bildene i svart/hvitt, selv om de hadde sett mer appetittlige ut i farger.

Finn leker febrilsk med en lekemus, og løper rundt med den i munnen som et bytte. Lurer på om han faktisk tror han har "fanget" den selv. 

(...)

Ett par-tre dager etter jeg sist prøvde å fullføre dette innlegget på et vis, så prøver jeg igjen. (Så blir det forhåpentligvis postet ikveld). Bergen har hatt full sol i hele dag, så Rebecca og jeg tok oss turen opp Fløien for å se på solnedgangen, (som var nydelig). På vei hjem stoppet vi og spiste sushi, og trasket litt rundt i bakgater til det ble absolutt for surt og kaldt og vi kom oss på bybanen. 

Finn er alltid parat i døråpningen, når vi kommer hjem, med siste sladder fra de siste timene og babler i vei uten stopp, så da må vi selvfølgelig høre på det og snakke tilbake, før vi kan gjøre noe som helst annet. Når han da har fått sagt alt han har på hjertet, først da er det greit at vi får legge oss. Og det er vel greit med tanke på klokka og at det er ny uke imorgen. 

- Eula

Likes

Comments

Hei og hallo!

Det en liten stund siden sist igjen, men nå har vi endelig fått internett i leiligheten, så da blir det forhåpentligvis litt mer oppdateringer. Nettet har kommet på plass takket være Rebecca, sola skinner over Bergen by, og vi er godt forplanta i sofaen (inne) med Finn mellom oss.

​Kanskje jeg får til et lite referat fra de siste dagene senere idag, men for øyeblikket vil jeg bare slappe av. 

- Eula

Likes

Comments

Jeg har tatt denne 'morgenen' ganske rolig kan man si, og spiste ikke frokost før nå nettopp, så med maten ute av veien, katten ved siden av meg og Susanne Sundfør på høyttalerne, kunne jeg ta fram pc-en litt. (Det hadde forresten vært utrolig gøy, (fantastisk), å høre Sundfør live når hun kommer til Bergenhus Festning på fredag, får se om jeg får det til).

Jeg satt egentlig på sofaen i stua, men flyttet meg inn i senga da huseieren begynte å rydde opp utenfor. Vi har jo ikke gardiner enda, og jeg er veldig lite komfortabel med å føle meg beglodd og dømt, selv om jeg huseieren selvfølgelig ikke kikket på meg, men holdt på med sine egne saker da, men så er det allikevel følelsen av det.

I dette øyeblikk følger Finn, pusen vår, intenst med på fingrene mine som fyker over tastaturet, han skjønner ikke helt hva jeg driver med.

Følelsesmessig og mentalt har jeg ikke fått med meg så mye de siste dagene, annet enn litt uro og angst. Det skjer så mye at jeg bare kobler ut, og da det kan være en positiv ting, gjør det på den negative siden at jeg får med meg svært lite av de positive tingene, men mest den uroen jeg nevnte. At jeg får ned noen setninger her og får ordlagt meg og fått ut litt gjør godt da.

- Eula

Likes

Comments