Recensioner, Mina favoritböcker

Författare: Therese Lindgren

Antal sidor: 172

Förlag: Forum

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

*Från bokus*

Efter fjolårets succébok om psykisk ohälsa är Therése Lindgren tillbaka med en uppmaning till oss alla att börja bry oss - om oss själva, hur vi lever, vad vi äter, och inte minst: om djuren.

Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése och hon skildrar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv.

Okej, alla människor kanske inte vill bli veganer, men var och en kan hitta sin grej att engagera sig i. Det handlar om hur man vill leva sitt liv, vad som är viktigt för en själv. Klyschan stämmer ju: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För allt hänger ihop, det gäller att ta ansvar och orka bry sig.

Jag tyckte den här boken var superbra och verkligen en sådan bok som alla borde läsa. Den innehåller sjukt mycket fakta om vad djuren faktiskt behöver gå igenom för att vi ska få en köttbit på tallriken. Jag själv äter inte kött och har inte gjort sedan jag var ca. 6 år gammal. Men jag är inte vegan då jag äter mejeriprodukter. Men jag tycker även dom som äter kött borde läsa denna bok för att inse vad det skulle göra för både djur och natur att dra ner på köttätandet. Till exempel går det år 200 liter vatten och 8 kg foder för att tillverka 1 kg kött. Dom resurserna skulle ju istället gå till människorna som lever i länder där det bara finns dåligt vatten och där det finns människor som lider av hunger.

Läs den!

5/5

Andra böcker av författaren:

Ibland mår jag inte så bra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Recensioner, Lyssnat på

Titel: Tid: Livet är inte kronologiskt

Författare: Alex Schulman & Sigge Eklund

Längd: 7 h & 50 min

Omdöme: Jag tror jag var lite för ung för denna bok. Dom pratar mycket om föräldraskap och sådant som jag har noll koll på. Så jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Jag tror jag skulle uppskatta den mycket mer om några år.


Titel: Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Författare: Magdalena Graaf

Längd: 8 h & 14 min

Omdöme: Jag tyckte den här boken var riktigt intressant. Den handlar om Magdalenas liv tillsammans med en man som misshandlade henne och hennes väg ut ur det förhållandet. Jag tycker det var en gripande bok och det är hemskt hur vissa människor behandlar andra och hur svårt det ska vara att få hjälp ur såna förhållanden.

Titel: Bakom din rygg

Författare: Sofie Sarenbrant

Längd: 9 h & 13 min

Omdöme: Jag gillade verkligen denna bok. Den var inte som andra deckare om alltid handlar om hur det är ur polisens perspektiv. Den var spännande och jag försökte hela tiden lista ut hur allt gick till. Precis som det ska vara med en bra deckare!

Titel: Livet efter dig

Författare: Jojo Moyes

Längd: 11 h & 36 min

Omdöme: Jag trodde inte jag skulle gilla denna bok då jag inte gillar "snyftare", men OJ vad bra den var! Nu är jag hur sugen som helst att skicka efter denna på engelska och läsa den också!

Titel: Arvet efter dig

Författare: Jojo Moyes

Längd: 12 h & 33 min

Omdöme: Det här var fortsättningen på Livet efter dig och den var minst lika bra! Första var snäppet bättre men denna kom inte långt efter! Ska även beställa denna och läsa den på engelska vid nästa beställning!

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Marie Lu

Antal sidor: 353

Förlag: Penguin books

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2013

Serie: Legend #3

*Från bokus*

June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas centrum.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här.

Då var en riktigt bra serie slut. Jag gillade verkligen denna serie. Det tog rätt lång tid att läsa denna bok eftersom jag tyckte den var rätt seg till en början men sen kom den igång. Men det kan också ha berott på att jag inte riktigt har haft tid att sätta mig och läsa en längre stund. Utan det har bara blivit något kapitel innan sovdags och då är det ju svårt att komma in i handlingen riktigt. Men över lag tycker jag att det var en riktigt bra bok och ett superbra slut till serien. Nu ser jag fram emot att läsa andra böcker av Marie Lu!

4/5

Andra böcker i serien:

1. Legend

2. Prodigy

3. Champion

Likes

Comments

Recensioner, Lyssnat på

Författare: Anders Adali

Längd: 3 h 41 min

Förlag: Lind & Co Förlag

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2015

*Från bokus*

Under många år levde Anders Adali dubbelliv som bankrånare. På dagarna var han som vilken familjefar som helst, med småbarn och heltidsjobb, men på kvällarna satt han och detaljplanerade komplicerade värdetransportrån i mångmiljonklassen. I tio år klarade han sig utan att åka fast, men en vacker dag greps han i Stockholm och dömdes till sju års fängelse. Detta är berättelsen om det sista rånet.
Boken ger oss unika inblickar i livet som kriminell. Vi får följa med bakom rubrikerna och ta del av hur ett värdetransportrån planeras och utförs, och läsa om hur Anders betraktar sig själv och sina livsval.

Jag gillade denna bok mycket! Det var riktigt intressant att få läsa ur den som utför brottets vinkel. Jag har länge letat efter såna böcker. Men jag tror att man måste vara riktigt intresserad av brott för att tycka den är intressant. Det var inte så mycket en berättelse utan mer en faktabok tyckte jag. Det ligger väldigt mycket planerande bakom ett rån och det var väldigt intressant att få veta hur det går till. Annars är det ju bara ur polisens synvinkel man får läsa hela tiden. Jag ser fram emot att få lyssna på hans andra bok Svenska rånare.

Andra böcker av författaren:

Svenska rånare


Likes

Comments

Recensioner, Lyssnat på

Författare: Emelie Schepp

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2013

Serie: Jana Berzelius #1

*Från goodreads*

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Äntligen har jag skaffat ljudboksabonnemang igen! Jag hade storytel förut men denna gång fick det bli Nextory. Jag lyssnar jämt på jobbet så när det började ta slut på poddar att lyssna på blev jag tvungen att skaffa Nextory och det ångrar jag inte en sekund. Först ut fick bli denna deckare. Som jag skrev för något inlägg sen har jag blivit riktigt sugen på att testa deckare. Men jag tror kanske just den här boken hade vart bättre i bokformat. Det var riktigt många karaktärer att hålla koll på och det hoppade till olika personers synvinkel hela tiden och det gjorde mig ganska förvirrad, så det känns som denna bok kanske hade vart bättre att läsa istället för att lyssna på för mig. Men annars var handlingen riktigt bra. Jag ser fram emot att lyssna på dom andra böckerna i serien.

3,5/5

Andra böcker i serien:

1. Märkta för livet

2. Vita spår

3. Prio ett

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Ashley Poston

Antal sidor: 319

Förlag: Quirk

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

When geek girl Elle Wittimer sees a cosplay contest sponsored by the producers of Starfield, she has to enter. First prize is an invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. Elle’s been scraping together tips from her gig at the Magic Pumpkin food truck behind her stepmother’s back, and winning this contest could be her ticket out once and for all—not to mention a fangirl’s dream come true.


Teen actor Darien Freeman is less than thrilled about this year’s ExcelsiCon. He used to live for conventions, but now they’re nothing but jaw-aching photo sessions and awkward meet-and-greets. Playing Federation Prince Carmindor is all he’s ever wanted, but the diehard Starfield fandom has already dismissed him as just another heartthrob. As ExcelsiCon draws near, closet nerd Darien feels more and more like a fake—until he meets a girl who shows him otherwise.

När jag började läsa denna bok trodde jag inte jag skulle gilla den speciellt mycket. Men efter några kapitel var jag helt fast! Jag brukar tycka det är krångligt och jobbigt när en bok har flera huvudkaraktärer men det gick faktiskt bra i den här. Det var en gullig och lättläst bok. Perfekta sommarboken skulle jag säga! Jag gillar Ashley Postons sätt att skriva och skulle gärna vilja läsa mer av henne.

4/5

Likes

Comments

Allmänt

Hej!
Det kommer bli dåligt med uppdatering här framöver. Min dator har fått något slags virus så den går inte att använda... Lämnade den till min pappa som ska kolla om den går att laga eller om jag måste köpa en ny.. Suck! Alltid något som ska krångla. Men när det är fixat har jag massor med roliga inlägg som kommer ut så håll ut! 📖

Likes

Comments