Allmänt

Finns typ inget som jag är så intresserad av som brott. Har lyssnat på varenda podd och sett alla dokumentärer som finns om dom flesta större brott som skett. MEN, jag har aldrig läst en enda deckare. Det kom jag o tänka på härom dagen. Det är ju jättekonstigt. Jag äger några, dom som är med på bild här över. Men nu vill jag ha tips på riktigt bra deckare! Gärna såna som är riktigt verklighets trogna och spännande. Kanske är min nya grej med deckare, haha!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Danielle Paige

Antal sidor: 452

Förlag: Harper Collins

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2014

Serie: Dorothy must die #1

*Från goodreads*

I didn't ask for any of this. I didn't ask to be some kind of hero.

But when your whole life gets swept up by a tornado - taking you with it - you have no choice but to go along, you know?

Sure, I've read the books. I've seen the movies. I know the song about the rainbow and the happy little bluebirds. But I never expected Oz to look like this. To be a place where Good Witches can't be trusted, Wicked Witches may just be the good guys, and winged monkeys can be executed for acts of rebellion. There's still a yellow brick road - but even that's crumbling.

What happened? Dorothy.

They say she found a way to come back to Oz. They say she seized power and the power went to her head. And now no one is safe.

My name is Amy Gumm - and I'm the other girl from Kansas.

I've been recruited by the Revolutionary Order of the Wicked.
I've been trained to fight.
And I have a mission.

Äntligen kom jag igenom denna bok! Inte ofta jag känner så men denna var riktigt seg i mitt tycke. Jag vet inte om det kanske beror på att jag inte är så jätteinsatt i original historien. Men jag tycker ändå att den var seg i början men efter typ två tredjedelar så kom den igång. Jag är rätt sugen på att läsa nästa bok i serien bara för att se hur det går för Amy och sen se om den andra är bättre än denna. Men det får bli i framtiden!

3/5

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Joakim Lundell (Berättat för Leif Eriksson & Martin Svensson)

Antal sidor: 222

Förlag: Forum

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

Hans Youtubekanaler har sammanlagt över en miljon prenumeranter. På Instagram följs han av mer än 800 000 personer. Hans musik slår lyssningsrekord på Spotify. Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen.

Under sin uppväxt placeras Joakim i fosterhem och ungdomshem och bollas mellan olika myndigheter. Han lever en tid som hemlös och hamnar i drogmissbruk och kriminalitet. Ensamheten driver honom till flera självmordsförsök. Vändningen kommer när han träffar sin fru Jonna. Med henne finner Joakim den trygghet och självkänsla han tidigare saknat.

Monster är en drabbande och hoppfull berättelse om en man som slår sig fri från en till synes nattsvart tillvaro, och blir en röst och en vän för hundratusentals människor. Joakim Lundell berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson.

Jag har följt Joakim sen han startade sin Youtube kanal och jag visste även vem han var under sin blogg tid. Så jag har rätt stor koll på vem har var och vem han är nu idag. Jag tycker det var riktigt intressant att få läsa hans historia och att få veta vad det är som formade honom till den han blev. Det gjorde ont i hjärtat att läsa om allt han varit med om och om hur lite hjälp han fick. Får det verkligen gå till såhär?! Inget barn borde få uppleva så hemska saker. Jag satt verkligen klistrad och läste ut hela boken på en sittning, och bara det säger väl vad jag tyckte!

4/5

Likes

Comments

Recensioner

Författare: J.K. Rowling

Antal sidor: 1001

Förlag: Rabén & Sjögren

Orginal titel: Harry Potter and the order of the phoenix

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2003

Serie: Harry Potter #5

*Från goodreads*

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: när ska Lord Voldemort slå till igen?

Som vanligt gillade jag denna bok väldigt mycket. Kan man annat när det gäller Harry Potter?!

Meeen jag har en del grejer som jag störde mig på sjukt mycket och som gjorde att jag tappade både koncentration och lässug. Tog mig i princip hela september att komma igenom boken. Visst den är riktigt tjock så det hade jag nästan räknat med men det var några små saker som gjorde att jag inte var jätte sugen på att ta upp boken. Nämligen alla extremt dåliga översättningar och stavfel! Jag vet inte om jag fått en dålig upplaga eller om alla svenska översättningar är så här dåliga? Jag kommer inte ihåg om det har varit något jag reagerat över i dom tidiga böckerna eller om detta var ett undantagsfall.

Men i övrigt var självklar boken underbar som alla innan. Synd bara på dom små sakerna som förstörde hela min läsupplevelse lite. Tog bild på några exempel!

Andra böcker i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och den flammande bägaren

5. Harry Potter och fenixorden

Likes

Comments