Mål

Nytt år, nya mål!

Har aldrig haft några mål för mina böcker / min läsning men tänkte att jag skulle ha det i år. Listan kommer säkerligen uppdateras med tiden men dethär är vad jag kommit på hittills!

1. Läsa klart Harry Potter serien.

2. Läsa minst 50 böcker!

3. Läsa 5 klassiker.

4. Försöka hålla mina TBR (som kommer ligga på ca. 4 böcker i månaden)

5. Vara mer aktiv här på bloggen med recensioner och annat.

6. Avsluta så många serier som möjligt av dom jag påbörjat.

7. Göra mig av med böcker som bara står och jag inte har något intresse av att läsa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Filed under: Mål

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Alexandra Nilsson & Ylva Enström
Antal sidor: 147
Förlag: Calidris
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2016

Alexandra "Kissie" Nilsson gjorde sig känd som femtonåring genom att trycka på sina bloggläsares knappar. Hon festade, bråkade, bantade och bloggade sen om kaoset utan hämningar. Hennes läsare hatade att älska henne och älskade att hata henne. Idag, tio år senare, vill hon göra slut med den gamla, kaosälskande Kissie. Hon bloggar fortfarande om skönhet och glam, men idag tar feminism och anti-näthat upp minst lika mycket plats på kissies.se. Hon har gått från festande fjortis hög på uppmärksamhet till en framgångsrik medieprofil och entrepenör.

Jag har följt Alexandras blogg sen hon var 17 år tror jag. Så när jag såg att hon skulle släppa en bok kände jag direkt att jag ville läsa den! Men jag blev lite besviken när jag fick se tjockleken på den. Läste ut den på en kväll. Tyckte tyvärr inte den var så superbra. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör det men nånting var det som gjorde att jag inte gillade den riktigt.

Likes

Comments

Recensioner


Författare: Therése Lindgren
Antal sidor: 140
Förlag: Forum
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2016

Therése Lindgren är sveriges största kvinnliga youtuber och började sin youtubekarriär med glada videoklipp om smink och skönhet. Men under den bubbliga ytan har hon länge kämpat med psykisk ohälsa och youtubesuccen kom ur en lång tids sjukskrivning. På ett ärligt och personligt sätt delar Therése med sig av fakta och egna erfarenheter. Hon berättar om diagnoser och panikångestattacker, om relationer och kärlek, om terapin och djuren som blev hennes räddning.

Jag har följt Therése iprincip sen hon började med youtube. Så det kändes självklart att köpa hennes bok. Jag kände igen mycket i hennes bok som hon har pratat mycket om i hennes videos. Jag tycker att boken var helt okej. Den var inte riktigt vad jag väntat mig, trodde inte att det skulle vara lika mycket fakta som det var. Men jag tror boken är riktigt bra att läsa om man själv lider av psykisk ohälsa eller om man känner någon som gör det.

Likes

Comments

Recensioner, Lyssnat på


Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #5


Handling:

Det är sensommar och Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas, och hon visar sig vara dottern till en välrenommerad kommissarie, får åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor det känsliga fallet. De börjar misstänka att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat – efter att noggrant ha valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid anar att våldtäktsmannen själv har kopplingar till Östermalm, men upptäcker snart hur svårt det är att få familjerna i de eleganta våningarna att prata om en av de sina.

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #4


Handling:

Vädla Läroverk är Sveriges mest exklusiva och välrenommerade privatskola, där rektor Jane Eden styr såväl elever som lärare med järnhand. När skolans styrelseordförande mördas kopplas åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor in på det känsliga fallet. Snart upptäcker de att Jane Eden har haft ett hemligt kärleksförhållande med den mördade mannen och hon blir genast huvudmisstänkt.

Men är det verkligen så enkelt, eller döljer sig något ännu mörkare under den putsade ytan? Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid måste arbeta snabbare och diskretare än någonsin för att förhindra en katastrof.

Parallellt med mordutredningen brottas de tre utredarna med sina privatliv. Ett gammalt brev tvingar Marianne att bestämma sig – det är dags för henne att göra upp med minnena av sitt dåliga äktenskap och sina egna livsbeslut en gång för alla.

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #3

Handling:

Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?


Likes

Comments