Recensioner

Författare: Danielle Paige

Antal sidor: 452

Förlag: Harper Collins

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2014

Serie: Dorothy must die #1

*Från goodreads*

I didn't ask for any of this. I didn't ask to be some kind of hero.

But when your whole life gets swept up by a tornado - taking you with it - you have no choice but to go along, you know?

Sure, I've read the books. I've seen the movies. I know the song about the rainbow and the happy little bluebirds. But I never expected Oz to look like this. To be a place where Good Witches can't be trusted, Wicked Witches may just be the good guys, and winged monkeys can be executed for acts of rebellion. There's still a yellow brick road - but even that's crumbling.

What happened? Dorothy.

They say she found a way to come back to Oz. They say she seized power and the power went to her head. And now no one is safe.

My name is Amy Gumm - and I'm the other girl from Kansas.

I've been recruited by the Revolutionary Order of the Wicked.
I've been trained to fight.
And I have a mission.

Äntligen kom jag igenom denna bok! Inte ofta jag känner så men denna var riktigt seg i mitt tycke. Jag vet inte om det kanske beror på att jag inte är så jätteinsatt i original historien. Men jag tycker ändå att den var seg i början men efter typ två tredjedelar så kom den igång. Jag är rätt sugen på att läsa nästa bok i serien bara för att se hur det går för Amy och sen se om den andra är bättre än denna. Men det får bli i framtiden!

3/5

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Recensioner

Författare: Joakim Lundell (Berättat för Leif Eriksson & Martin Svensson)

Antal sidor: 222

Förlag: Forum

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

Hans Youtubekanaler har sammanlagt över en miljon prenumeranter. På Instagram följs han av mer än 800 000 personer. Hans musik slår lyssningsrekord på Spotify. Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen.

Under sin uppväxt placeras Joakim i fosterhem och ungdomshem och bollas mellan olika myndigheter. Han lever en tid som hemlös och hamnar i drogmissbruk och kriminalitet. Ensamheten driver honom till flera självmordsförsök. Vändningen kommer när han träffar sin fru Jonna. Med henne finner Joakim den trygghet och självkänsla han tidigare saknat.

Monster är en drabbande och hoppfull berättelse om en man som slår sig fri från en till synes nattsvart tillvaro, och blir en röst och en vän för hundratusentals människor. Joakim Lundell berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson.

Jag har följt Joakim sen han startade sin Youtube kanal och jag visste även vem han var under sin blogg tid. Så jag har rätt stor koll på vem har var och vem han är nu idag. Jag tycker det var riktigt intressant att få läsa hans historia och att få veta vad det är som formade honom till den han blev. Det gjorde ont i hjärtat att läsa om allt han varit med om och om hur lite hjälp han fick. Får det verkligen gå till såhär?! Inget barn borde få uppleva så hemska saker. Jag satt verkligen klistrad och läste ut hela boken på en sittning, och bara det säger väl vad jag tyckte!

4/5

Likes

Comments

Recensioner

Författare: J.K. Rowling

Antal sidor: 1001

Förlag: Rabén & Sjögren

Orginal titel: Harry Potter and the order of the phoenix

Språk: Svenska

Utgivningsår: 2003

Serie: Harry Potter #5

*Från goodreads*

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: när ska Lord Voldemort slå till igen?

Som vanligt gillade jag denna bok väldigt mycket. Kan man annat när det gäller Harry Potter?!

Meeen jag har en del grejer som jag störde mig på sjukt mycket och som gjorde att jag tappade både koncentration och lässug. Tog mig i princip hela september att komma igenom boken. Visst den är riktigt tjock så det hade jag nästan räknat med men det var några små saker som gjorde att jag inte var jätte sugen på att ta upp boken. Nämligen alla extremt dåliga översättningar och stavfel! Jag vet inte om jag fått en dålig upplaga eller om alla svenska översättningar är så här dåliga? Jag kommer inte ihåg om det har varit något jag reagerat över i dom tidiga böckerna eller om detta var ett undantagsfall.

Men i övrigt var självklar boken underbar som alla innan. Synd bara på dom små sakerna som förstörde hela min läsupplevelse lite. Tog bild på några exempel!

Andra böcker i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och den flammande bägaren

5. Harry Potter och fenixorden

Likes

Comments

Läsutmaning

Hej!

Jag hade ju en läsutmaning för mig själv under semestern men jag la ner den ganska snabbt då jag knappt var hemma och hade noll tid till att läsa. Men nu när hösten är här och lässuget är högt tänkte jag utmana mig själv lite. Det blir lite som en hylltömning. Jag ska alltså inte få köpa några nya böcker! När jag har läst 10 av böckerna som står i min bokhylla ska jag få köpa 1 ny bok! På så sätt så ökar inte antalet olästa så dramatiskt utan jag kan förhoppningsvis få ner antalet rejält. Just nu har jag 122 olästa böcker.. Alldeles för många enligt mig. (Jag har dock en på väg och en förbokad så dom räknas inte!)

Till min hjälp har jag skrivit ner namnet på alla böcker på lappar. Så jag ska dra en lapp o se vilken bok jag ska läsa. På så sätt så kanske jag kan få dom böcker som stått så himla länge att bli utlästa!

Jag tänkte att jag skulle köra på detta tills årsskiftet om jag klarar det så länge! Nån gång kanske jag känner mig så sugen på att läsa en bok så då kommer jag självklart ta upp den istället för att dra en lapp men annars är det lapparna jag ska försöka hålla mig till! Det svåraste kommer nog bli att inte köpa några nya böcker men klarar jag mig tills årsskiftet får det bli en relativt stor beställning som belöning, haha!


Likes

Comments

Recensioner

Författare: Amie Kaufman & Jay Kristoff

Antal sidor: 659

Förlag: Knopf

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2016

Serie: The Illuminae files #2

*Från goodreads*

Moving to a space station at the edge of the galaxy was always going to be the death of Hanna’s social life. Nobody said it might actually get her killed.

The sci-fi saga that began with the breakout bestseller Illuminaecontinues on board the Jump Station Heimdall, where two new characters will confront the next wave of the BeiTech assault.


Hanna is the station captain’s pampered daughter; Nik the reluctant member of a notorious crime family. But while the pair are struggling with the realities of life aboard the galaxy’s most boring space station, little do they know that Kady Grant and the Hypatia are headed right toward Heimdall, carrying news of the Kerenza invasion.


When an elite BeiTech strike team invades the station, Hanna and Nik are thrown together to defend their home. But alien predators are picking off the station residents one by one, and a malfunction in the station’s wormhole means the space-time continuum might be ripped in two before dinner. Soon Hanna and Nik aren’t just fighting for their own survival; the fate of everyone on the Hypatia—and possibly the known universe—is in their hands.


But relax. They’ve totally got this. They hope.

Jag tycker dessa böcker är helt fantastiska! Det är så himla roligt att läsa något som är så annorlunda som Illuminae files serien är! Trots att boken är på över 600 sidor tog det bara några dagar att ta sig igenom den. Jag hade lite svårt att komma in i den till en början, precis som det var med första boken i serien men efter några sidor så var jag helt fast. Jag kan inte riktigt säga om jag tyckte den var bättre än Illuminae eftersom det var ett tag sen jag läste den och inte kommer ihåg allt men den var definitivt lika bra! Nu ser jag verkligen fram emot att tredje boken i serien släpps så jag får veta vad som händer där ute i rymden!

4,5/5

Andra böcker i serien:

1. Illuminae

2. Gemina

Likes

Comments

Månadssammanfattning

Lästa böcker: We were liars, Queens of geek, Och varje morgon blir vägen hem längre och längre, Gemina
Antal lästa böcker:
4
Antal lästa sidor:
1265
Engelska/Svenska:
3/1
Antal tegelstenar (över 500 sidor):
1
Antal kortisar (under 300 sidor):
3
Bästa boken:
Queens of geek

Likes

Comments

Mina favoritböcker, Recensioner

Författare: Jen Wilde

Antal sidor: 262

Förlag: Swoon reads

Språk: Engelska

Utgivningsår: 2017

*Från goodreads*

When BFFs Charlie, Taylor and Jamie go to SupaCon, they know it’s going to be a blast. What they don’t expect is for it to change their lives forever.

Charlie likes to stand out. SupaCon is her chance to show fans she’s over her public breakup with co-star, Reese Ryan. When Alyssa Huntington arrives as a surprise guest, it seems Charlie’s long-time crush on her isn’t as one-sided as she thought.

While Charlie dodges questions about her personal life, Taylor starts asking questions about her own.

Taylor likes to blend in. Her brain is wired differently, making her fear change. And there’s one thing in her life she knows will never change: her friendship with Jamie—no matter how much she may secretly want it to. But when she hears about the Queen Firestone SupaFan Contest, she starts to rethink her rules on playing it safe

Jag gillade den här boken. Den gick väldigt lätt att läsa och det passar bra eftersom jag inte hade speciellt mycket läslust efter jag läste ut a court of thorns and roses. Men den här boken gjorde så att jag fick tillbaka läslusten!

Jag gillade speciellt Taylors del i boken. Jag kände igen mig så mycket i henne och hennes problem. Jag hade lite svårare för Charlie. Men det var mest för att jag tyckte allt gick så fort fram hos henne.

Men annars tyckte jag att det var en perfekt contemporary och en perfekt sommar bok. Jag skulle gärna vilja läsa mer av Jen Wilde.

5/5

Likes

Comments