TBR


Nytt år och många böcker att läsa! Dom här fyra böckerna har jag planerat att läsa under Januari. Men det kan hända att den listan ändras eller att jag inte hinner läsa alla.

Likes

Comments

Mål

Nytt år, nya mål!

Har aldrig haft några mål för mina böcker / min läsning men tänkte att jag skulle ha det i år. Listan kommer säkerligen uppdateras med tiden men dethär är vad jag kommit på hittills!

1. Läsa klart Harry Potter serien.

2. Läsa minst 50 böcker!

3. Läsa 5 klassiker.

4. Försöka hålla mina TBR (som kommer ligga på ca. 4 böcker i månaden)

5. Vara mer aktiv här på bloggen med recensioner och annat.

6. Avsluta så många serier som möjligt av dom jag påbörjat.

7. Göra mig av med böcker som bara står och jag inte har något intresse av att läsa.

Likes

Comments

recensioner

Författare: Alexandra Nilsson & Ylva Enström
Antal sidor: 147
Förlag: Calidris
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2016

Alexandra "Kissie" Nilsson gjorde sig känd som femtonåring genom att trycka på sina bloggläsares knappar. Hon festade, bråkade, bantade och bloggade sen om kaoset utan hämningar. Hennes läsare hatade att älska henne och älskade att hata henne. Idag, tio år senare, vill hon göra slut med den gamla, kaosälskande Kissie. Hon bloggar fortfarande om skönhet och glam, men idag tar feminism och anti-näthat upp minst lika mycket plats på kissies.se. Hon har gått från festande fjortis hög på uppmärksamhet till en framgångsrik medieprofil och entrepenör.

Jag har följt Alexandras blogg sen hon var 17 år tror jag. Så när jag såg att hon skulle släppa en bok kände jag direkt att jag ville läsa den! Men jag blev lite besviken när jag fick se tjockleken på den. Läste ut den på en kväll. Tyckte tyvärr inte den var så superbra. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör det men nånting var det som gjorde att jag inte gillade den riktigt.

Likes

Comments

recensioner


Författare: Therése Lindgren
Antal sidor: 140
Förlag: Forum
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2016

Therése Lindgren är sveriges största kvinnliga youtuber och började sin youtubekarriär med glada videoklipp om smink och skönhet. Men under den bubbliga ytan har hon länge kämpat med psykisk ohälsa och youtubesuccen kom ur en lång tids sjukskrivning. På ett ärligt och personligt sätt delar Therése med sig av fakta och egna erfarenheter. Hon berättar om diagnoser och panikångestattacker, om relationer och kärlek, om terapin och djuren som blev hennes räddning.

Jag har följt Therése iprincip sen hon började med youtube. Så det kändes självklart att köpa hennes bok. Jag kände igen mycket i hennes bok som hon har pratat mycket om i hennes videos. Jag tycker att boken var helt okej. Den var inte riktigt vad jag väntat mig, trodde inte att det skulle vara lika mycket fakta som det var. Men jag tror boken är riktigt bra att läsa om man själv lider av psykisk ohälsa eller om man känner någon som gör det.

Likes

Comments

Lyssnat, recensioner


Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #5


Handling:

Det är sensommar och Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas, och hon visar sig vara dottern till en välrenommerad kommissarie, får åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor det känsliga fallet. De börjar misstänka att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat – efter att noggrant ha valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid anar att våldtäktsmannen själv har kopplingar till Östermalm, men upptäcker snart hur svårt det är att få familjerna i de eleganta våningarna att prata om en av de sina.

Likes

Comments

Lyssnat, recensioner

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #4


Handling:

Vädla Läroverk är Sveriges mest exklusiva och välrenommerade privatskola, där rektor Jane Eden styr såväl elever som lärare med järnhand. När skolans styrelseordförande mördas kopplas åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor in på det känsliga fallet. Snart upptäcker de att Jane Eden har haft ett hemligt kärleksförhållande med den mördade mannen och hon blir genast huvudmisstänkt.

Men är det verkligen så enkelt, eller döljer sig något ännu mörkare under den putsade ytan? Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid måste arbeta snabbare och diskretare än någonsin för att förhindra en katastrof.

Parallellt med mordutredningen brottas de tre utredarna med sina privatliv. Ett gammalt brev tvingar Marianne att bestämma sig – det är dags för henne att göra upp med minnena av sitt dåliga äktenskap och sina egna livsbeslut en gång för alla.

Likes

Comments

Lyssnat, recensioner

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #3

Handling:

Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?


Likes

Comments

Lyssnat, recensioner


Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #2


Handling:

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare.

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd.
Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Ett av deras mål är att helt utesluta all kvinnlig närvaro på högre befattningar, och det tycks också finnas idéer om hur man inom äktenskapet bäst ska tukta sin kvinna.
Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.


Omdöme:

Precis som med förra boken i denhär serien så tyckte jag att den var helt okej i helhet. Men den första boken var snäppet bättre. Den var lite utdragen och sen kom lösningen väldigt snabbt i slutet.

Likes

Comments

recensioner, Lyssnat

Författare: Denise Rudberg

Förlag: Norstedts

Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #1

Handling:

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Omdöme:

Jag tyckte boken var helt okej. Kanske inte det bästa jag hört men helt okej. Tycker dock den var lite väl utdragen. Det hände knappt något i hela boken och sen hände upplösningen på dom sista 15 minuterna. Lite synd men i helhet var boken helt okej!

Likes

Comments

nytt i bokhyllan


Idag fick jag hem every thing every thing av Nicola Yoon. Den här boken verkar riktigt intressant så jag tror jag ska läsa den när jag är klar med boken jag håller på med nu!

Det här är paket 1 av 5 så nu ser jag fram emot att få hem dom 4 andra!

Likes

Comments