Header

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Om jag kunde drömma är den första delen i Stephanie Meyer's serie The twilight saga som gjort stor succé både i bok- och filmformat. Det är en gripande och utomordentligt spännande kärleksroman som håller läsaren fängslad i berättelsen ända från första till sista sidan. Har man väl börjat läsa så är det svårt att sluta innan man vet hur det ska gå för Bella, Edward och de andra karaktärerna. Den är vansinnigt beroendeframkallande!

Jag tycker att boken är mest riktad till tonåringar, men jag tror absolut att även vuxna som gillar spännande och romantiska böcker skulle gilla Twilight-serien. När det kommer till ungdomar bör man nog vara åtminstone 12 år när man läser den, men själv tyckte jag att den var ganska svår att förstå ända tills jag var ungefär i 13/14-årsåldern. Men det är nog lite olika från person till person dels hur känslig man är för spänningen i böcker och även hur lätt man har för att förstå vad man läser. Jag rekommenderar INTE Twilight-böckerna om man är känslig för spänningen i böcker och lätt kan bli rädd, ängslig och få svårt att sova eller mardrömmar om man läser en spännande bok! Den är inte direkt "läskig" men kan lätt bli nagelbitande spännande vissa stunder, därför bör man inte läsa den om man är känslig för sådant.

Men det är verkligen en riktigt bra och fängslande bok som förtjänar att läsas, det gör hela serien!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den idylliska kustorten Ljugarn håller på att vakna till liv inför turistsäsongen. Då hittas den välkände konstnären och småbarnspappan Henrik Dahlman mördad i sitt sommarhus, fastkedjad i sängen med handbojor.

När ett liknande mord begås på fastlandet dras kommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson in i en intensiv mördarjakt, samtidigt som deras kärleksförhållande prövas på allvar. Reportern Johan Berg är tillbaka på Gotland och bedriver egen spaning vilket försätter honom i livsfara.

Mari Jungstedts DET ANDRA ANSIKTET är en fängslande kriminalroman om kärlek, svek och dödliga begär. Det är den trettonde boken i serien om kriminalkommissarie Anders Knutas. Jag rekommenderar den främst till vuxna eller unga över 13 år då det kan förekomma skräckhändelser stundvis. Men absolut värd att läsas!

Likes

Comments

I boken ​Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Jag rekommenderar den här boken främst till vuxna, men eftersom jag själv är 14 år och klarar av den så ska man nog vara åtminstone över 14 år när man läser den. Men det beror ju såklart mycket på hur känslig man är, så det känner man ju själv om man tror att man klarar av att läsa den för det är väldigt våldsam och smärtsam historia som Magdalena berättar. Jag tycker iallafall att den är jättebra, fängslande och griper verkligen tag om hjärtat på en. Man känner rent i sig själv vad Magdalena kände. Om man gillar böcker som är spännande, fängslande och gripande så rekommenderar jag verkligen den här boken till 100%. Jag själv blev så inne i hennes berättelse att jag sträckläste den på en dag, så bra var den!

Likes

Comments

Alice flyttar med sin familj till ett gammalt charmigt hus på landet. Eller som Alice själv säger: ett gammalt äckligt kråkslott som ligger alldeles för långt ifrån pojkvännen Leo och kompisarna i stan. Hur kan någon vilja bo här?

När Alice satte på webbkameran var Leo redan där, i den lilla rutan. Hon blev alldeles varm när hon såg honom. Bilden var inte bra, men faktiskt lite bättre än sist. Hon lutade sig framåt, så att han skulle kunna se silverhjärtat ordentligt.
Leo log.
Fint! skrev han.
Tack, skrev Alice. Har du klippt dig?
Leo nickade. Bilden hackade och ryckte.
Det blev inte som jag ville, skrev han.
Men det är snyggt, svarade Alice.
Leo gjorde en ful grimas. Sen tittade han in i kameran igen och såg plötsligt väldigt allvarlig ut.
Vem är det där? skrev han.
Alice fattade ingenting.
Vem är vem? skrev hon.
Tjejen, förstås! svarade Leo.
Alice skrattade. Hon trodde Leo skojade.
Ja, vem kan det vara? skrev hon. Jag tror hon heter...? Vad var det nu igen? Alice!
Men Leo skrattade inte. Han skakade på huvudet och tittade intensivt in i kameran. Men inte på Alice, utan liksom bredvid.
Jag menar hon bakom dig, skrev han.

De har knappt hunnit flytta in innan det börjar hända en massa konstiga saker. Plötsligt slutar telefonerna och internet att fungera och Alices tv slår på sig av sig själv. Väckarklockan verkar leva ett eget liv och visar 19:29 trots att det är helt fel. Och vad är det egentligen för en sällsynt fjäril som dyker upp överallt och försvinner lika fort? Det känns som om den vill Alice något, men vad? Och vem är den mystiska flicka som Alice lillebror säger att han har sett i huset?

Jag rekommenderar boken till barn och ungdomar över 9 år. Men självklart kan även vuxna gilla den! Jag känner en 50-åring som blev helt fast i den här boken och sträckläste den för att den var så spännande. Så jag skulle säga att den passar alla åldrar egentligen!

Den är spännande, lättläst, välskriven och fängslande. Har man väl börjat läsa så kan man nästan inte sluta! Jag rekommenderar den verkligen!

Likes

Comments

Förr eller senare exploderar jag är en av mina favoritböcker. Den är välskriven, lättläst, känslofull och fängslande.

Boken handlar om 15-åriga Hazel Grace Lancester som lider av väldigt allvarlig lungcancer, hon älskar att läsa och har EN favoritbok som hon läser om och om igen. Hon drömmer om att träffa författaren till sin favoritbok, men efter flera brev och mail till honom utan svar så ger hon upp hoppet om att få svar på sina frågor om vad som händer efter bokens slut. Hennes läkare tycker att hon ska börja gå till en stödgrupp för ungdomar med cancer eftersom hon ser att Hazel är deprimerad. Hazel själv vill inte gå i någon stödgrupp men ger tillslut efter och går dit, där träffar hon Augustus (Gus) Waters som är där som stöd för sin vän med en ögonsjukdom. Hazel och Gus blir vänner och träffas allt mer och mer. När Gus får låna Hazels favoritbok blir det hans favoritbok också. De pratar ofta om hur gärna de vill ha svar på sina frågor om vad som händer efter bokens slut och en dag får Gus ett mail från författaren där han och Hazel blir inbjudna att träffa sin idol. De åker till Amsterdam några dagar senare, men får en stor besvikelse då deras resa inte blir som de förväntat sig...

Jag rekommenderar boken till både vuxna och ungdomar helst över 12 år som gillar drama, romantik, hjärtevärmande och fängslande underhållning som inte går att sluta läsa förrän man vet hur det går. Det är verkligen en oerhört bra och välskriven bok som är värd att läsas!

Likes

Comments