Spökskrivaren - Malin Stehn

9-12

Opal bokförlag

sidantal: 192

Casper och hans pappa ska bot på ett torp mitt i ingenstans under höstlovet. Eftersom hans mamma är iväg på jobb måste han umgås med sin pappa som råkar vara författare. Dessvärre råkat Casper tycka att en skrivande pappa är dötrist, det betyder timmar framför datorn utan att göra något annat. Väl där visar det sig att grannarna i närheten vet exakt vem Caspers pappa är, innan han vet ordet av det är den ena grannkvinnan och hälsar på nästan hela dagarna. Som tur är möter han Klara, en tjej i sin egen ålder. De umgås och innan Casper vet ordet av märker han att han börjat gilla Klara lite mer än han borde. Så mycket att han nästan missar att något är på gång att hända. 

Jag måste ge den här boken 5 av 5. 

Riktigt bra bok, lättläst och extremt spännande. Tågresan gick extremt fort och precis när jag började förstå vad som hände höll jag på att ropa till, det hade varit lite pinsamt men lätt värt det. Malin lyckas hålla språket enkelt och spänningen på topp. 

Boken går att hitta på följande sidor:

https://www.adlibris.com/se/bok/spokskrivaren-9789172998841?campaignId=ba982143-7a33-4426-9e7d-a7aa641e7930

http://www.opal.se/index.php?p=pres&isbn=9789172998841#.WeEipLpuJlY

https://www.bokus.com/bok/9789172998841/spokskrivaren/


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

De magiska tjugonio - en bokstavsvärld

Idus förlag
Redaktör: Kis Kite Stenmark.

De magiska tjugonio är en bokstavsresa genom hela alfabetet. 29 olika författare och 29 olika illustratörer. Det är rim och ramsor med bokstäverna som utgångspunkt. Det går att läsa tillsammans med barn eller om barnen själv ska lära sig läsa.

Under Göteborgs bokmässa hamnade jag på releasefesten för denna bok. Det första som drog mig till den var alla färgerna. Den sticker ut ur mängden. Bilderna inuti gör en inte besviken. Även om det är olika illustratörer har boken en klar röd tråd. De är fyllda med alla härligheter man bara kan komma på. Jag älskar alla de färgfyllda bilderna. Man kan se olika föremål som passar in med bokstaven.

Texterna är fristående men alla bidrar till en kort berättelse genom hela alfabetet. Många är roliga och lättlästa. Andra något svårare som kan vricka tungan. Det är en rolig bok för barn och vuxna att läsa tillsammans. Jag kan verkligen se en klass läsa denna bok tillsammans. Högljutt och rita egna bilder till historierna. Boken öppna starkt med den fantastiska texten till bokstaven A, därefter följer det ena äventyret efter det annat.

Ur boken: Alfabetsfamiljen Ankström är vid ankdammen på Andromedahoppdagen för ankplask. (Snacka om tungvrickare)

Det är roligt att läsa och kreativiteten från författarna känns verkligen av. Detta är något som även passar som tävling, ungefär som sex laxar i en laxask. Säg det snabbt fem gånger utan att stanna upp.

En klart kreativ bok med härliga bilder och texter. Något jag ser kan bli populärt både hemma och i skolan. En klar 4 av 5.

Boken går att hittas på följande länkar:

https://www.adlibris.com/se/sok?q=de+magiska+tjugonio

https://www.bokus.com/bok/9789175775876/de-magiska-tjugonio-en-bokstavsvarld/

http://www.idusforlag.se/de_magiska_tjugonio?search=de magiska tjugonio
Likes

Comments

Miniatyrmakaren – Jessie Burton

378 Sidor.

Handling:

Nella har precis gift sig och ska flytta in hos sin man, hans syster och två i personalen. Det blir inte alls som hon tänkt sig. Hennes man är nästan aldrig hemma och hans syster styr över allt som händer där hemma. I bröllopsgåva får hon ett miniatyrhus av huset hon bor i och bestämmer sig för att dekorera det. Hon får tag på en Miniatyrmakare. Inredningen hon får är inte bara vackert gjord, den är exakt likadan som allt i huset. Snart börjar även karaktärerna från hushållet dyka upp. Miniatyrmakaren verkar veta mer om Nellas liv än hon själv. Snart inser Nella att hemligheterna som pågår i huset är många och att miniatyrmakaren på något vis vet om allt som pågår. Vilka hemligheter är värda att hålla och vilka är värre än hon tror?

Recension.

Jag köpte boken då jag hört mycket bra om den och tyckte den dels såg bra ut och hade en bra baksidestext. Däremot trodde jag nog att boken skulle vara helt annorlunda. Jag trodde att den skulle handla lite mer om miniatyrmakaren, kanske att det skulle vara lite mer övernaturliga inslag om spådom och liknande. Men det känns som om slutet var något som författaren försökte skynda fram, karaktärerna kändes inte färdiga och Nella kändes mycket yngre än hon var. Så lite besviken blev jag allt. Mycket tappades nog även bort i översättningen som var felaktig på flera ställen. Det är synd då jag verkligen trodde att boken skulle kunna bli bra om författaren bara vågat satsa helhjärtat på just det magiska och miniatyrmakaren men hon valde ett annat spår i mitten av boken.

Men en intressant bok som dessvärre enligt mig kunde varit mycket bättre.

Likes

Comments

Annelie Hollender:

27 år, bor i Malmö med fyra katter som alla är döpta efter karaktärer.
Spencer, Merlin, Teyla och Sheldon. Jobbar i butik, som dramalärare, är buktalare, studerar litteraturvetenskap och har gått flertalet skrivkurser. Publicerat 3 ungdomsböcker. Jag läser ofta flera böcker samtidigt och väljer bok beroende på humör. Det kan vara allt från klassiker, till fantasy, till skräck och ungdomsböcker.

Favoritböcker: Jag kan inte välja en specifik, men jag kan ge förslag på författare jag verkligen gillar. J.K. Rowling, Rick Riordan, P.C Cast, John Grishamn, Martina Cole, Stephen King, C.S Lewis. J.R.R Tolkien, Jane Austen, Astrid Lindgren. Om jag nu ska nämna några.

Likes

Comments

Boksystrar har funnits på Instagram i nästan två år och recenserat böcker. 

Här kommer synas längre recensioner, bilder och en massa inspiration. Kanske en och annan läsutmaning också. Ni är varmt välkomna att komma med egna boktips.

Anette & Annelie

Likes

Comments