Handling: Serien handlar om en grupp liemän i en stad som enligt översiktssekvenser kan vara Seattle, Washington. Liemännen flyttar själarna från folk precis innan de dör och eskorterar dem sedan tills de kan gå vidare. Historien berättas genom den nyblivna liemannen George Lass ögon. Hon är arton år gammal och blev lieman vid sin död. Utmärkande för serien är dess mix av komedi och drama såväl som den udda grundhistorien.


Betyg: 5/5. Detta kan vara en av de bästa serier jag sett. Trotts att det bara var två säsonger så hände det jättemycket. Den var rolig, men också väldigt tänkvärd. Rekommenderas starkt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Handling: Handlingen kretsar kring en tjej som försöker återhämta sig efter en tragisk olycka, men får oväntad kontakt med sin mamma som har varit död i många år.

Betyg: 3/5. Bra handling, lite sämre att den var väldigt surrealistisk då mobiler och trådlösa telefoner inte verkade finnas. 

Likes

Comments

Handling: Livet i Bikini Botten skulle inte kunna vara bättre för den evige optimisten Svampbob och hans vänner: den lojale sjöstjärnan Patrik, den fräne bläckfisken Bläckvard, vetenskapsekorren Sandy och skalkapitalisten Herr Krabba. Men när det topphemliga receptet på Krabburgare stjäls måste de eviga rivalerna Svampbob och Plankton slå sina påsar ihop för att kämpa emot den ondskefulle piraten Burger Beard som har ondskefulla planer för de delikata delikatesserna.

Betyg: 2.5/5. Den var väldigt medelmåttig. Precis som i serien händer det något hela tiden, vilket var lite påfrestande.

Likes

Comments

Handling: Charlie Wood är lärare men för tillfället arbetslös och för att få ihop ekonomin tar han jobb på ett dataföretag. Där möter han Gus som tipsar om hur de kan tjäna snabba pengar genom utpressning. Men inget går enligt planerna, Gus före detta flickvän dyker upp och vill vara med, Gus är inte så smart som han tror och Charlie har aldrig tidigare ägnat sig åt brottslighet.

Betyg: 4/5
Den var rolig, men slutet var inte alls så som jag hade belat ha det.

Likes

Comments

​Handling: Den vackra och renhjärtade fen Maleficent får en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten.

Betyg: 4.5/5 Bra gjord, bra handling, bra skådespelare.

Likes

Comments

Handling: En brutal mördare slaktar en hel familj, dock med en enda överlevande. Kriminalkommissarie Joona Linna övertalar hypnotisören Erik Maria Bark att försöka få fram ett vittnesmål ur den svårt skadade sonen genom hypnos. Snart påbörjas en kamp mot klockan för att hitta den sista dottern innan mördaren gör det…

Betyg: 4/5. Bra handling, men jag hade inte kunnat förvänta mig en dålig story med tanke på att filmen är baserad på Lars Keplers bok. :)

Likes

Comments

Handling: Filmen är en spökhistoria och utspelar sig på ön Jersey i Engelska kanalen, strax efter andra världskrigets slut 1945.

Grace Stewart, hustru till Charles Stewart – en soldat, försvunnen och antagen död i kriget – kämpar för sina barn Anne och Nicholas hälsa. De är extremt ljuskänsliga och klarar inte av att utsättas för direkt dagsljus för länge utan att dö. Till huset anländer också nytt tjänstefolk – Mrs. Mills, en äldre barnflicka, Mr. Tuttle, en trädgårdsmästare, samt Lydia, en stum tonårsflicka.

Efter ett tag början dottern hävda att hon ser en pojke och någon drar bort gardinerna för fönsterna, och sakta men säkert uppdagas det att familjen uppenbarligen inte är ensamma i huset, som förefaller vara hemsökt.

Betyg: 4/5
Det var en bra twist i slutet, synd att det var lite "pop-up"-skräck i.


Likes

Comments

Handling: Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en kvinnlig massmördare som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.

Betyg: 3/5 
Filmen var ca 2 timmar lång, vilket var ganska segt och det kändes som om allt hände i slutet på 5 minuter.


Likes

Comments