Titel: Manglade dukar och vikta servetter

Författare: Ewa Klingberg

Recensionsexemplar från: Historiska media

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789175454719

Bokens första mening:

Felicia tittade ut över parkeringen.

Bokens handling (från bokens baksida):

Utan att riktigt förstå hur det har gått till har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som behöver än det ena, än det andra. Dessutom står en tom lägenhet och väntar på hennes omsorger, samtidigt som saldot på bankkontot är oroväckande nära noll. Felicia vet inte i vilken ände hon ska börja.

När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla lägenheten med möbler låter hon sig dras med. Felicias ensamhy blir med ens ett virrvarr av nya bekantskaper, de gamla väggarna får nytt liv och hennes frusna hjärta tinar upp. Men hur ska hon hantera en kärlek som är omöjlig redan från början? Och vilken historia gömmer sig i det gamla skåpets lönnfack.

Mina tankar om boken:

Riktigt mysig feelgood som passar perfekt som sällskap i hängmattan i sommar!

Den bjuder på kärlek och vänskap, nyfikenhet, hemligheter och fina karaktärer.

Läs den!

Betyg:

4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Titel: Vi ses i Disneyland

Författare: Erika Scott

Recensionsexemplar från: Norstedts

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789113078953

Bokens första mening:

Han vänder sig sakta om, torkar händerna på kökshandduken, går ut i hallen, sätter på sig reflexväst och löparskor.

Bokens beskrivning (från bokens baksida):

Tv-redaktören Emma bor i Stockholm, är gift och har två barn. Hennes man Andreas är frilansjournalist men har allt svårare att få uppdrag och håller på att tappa motivationen. Inte bara vad gäller jobbet, utan också för familjen.

När Emma börjar utredas för cancer gör hon sitt bästa för att fortsätta precis som vanligt. Hon säger inget på jobbet, och istället för att berätta hemma söker hon stöd hos sin ex-samboo Preben, en framgångsrik gallerist som fortfarande har varma känslor för Emma. Samtidigt söker också Andreas bekräftelse på annat håll och går över gränser på ett sätt som både fascinerar och skrämmer honom.

Erika Scotts debutroman Vi ses i Disneyland handlar om att älska, svika och vilja kontrollera - sig själv och andra. Vad händer med människor när livet ställer ultimatum? Kan ett äktenskap som fyllts av hemligheter och svek räddas?

Mina tankar om boken:

Vi ses i Disneyland högg rätt in i hjärtat och lämnade mig helt mållös! Otroligt gripande och omöjlig att lägga ifrån sig.

Intressanta och fängslande karaktärer. Läsaren får följa ensamheten i att bära på en stor hemlighet, och känslan av hur skört ett förhållande kan vara, speciellt när det förgiftas av hemligheter och lögner.

Trots ett tungt ämne så går boken snabbt och lätt att läsa och som nämns tidigare är den omöjlig att lägga ifrån sig!

Ser verkligen fram emot att läsa mer av Erika Scott!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus


Likes

Comments

Titel: Murder Bag

Författare: Tony Parsons

Recensionsexemplar från: Bokfabriken

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789176293911

Bokens första mening:

När de var färdiga med henne lämnade de henne liggande med ansiktet vänt ner mot madrassen och det var som om hon redan var död.

Bokens handling (från bokens baksida):

Kriminalpolisen Max Wolfe är alla mördares mardröm - en impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. när två män brutalt mördas i Londons West End misstänker polisen att det är en seriemördare som härjar, och Wolfe sätts på fallet. Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru, medan det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede, och varför är just de här männen utvalda?

Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier och det är ingen tvekan om att mördaren själv följer varje steg. När någon utger sig för att vara mördaren på internet tar spekulationerna verkligen fart, och Wolfe inser att både han själv och dottern Scout är i skottlinjen.

Mina tankar om boken:

Spännande händelser runt varje hörn och oväntade vändningar! Ska bli spännande att läsa nästa bok!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Forever young

Författare: Johan Ripås

Recensionsexemplar från: Pocketförlaget

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789175792279

Bokens första mening:

Jag växte upp bland husen med Gunnebostängsel runt tomterna.

Bokens beskrivning (från bokens baksida):

Det är sommar, det är mitten av åttiotalet. Kalla kriget är ett ständigt hot och alla är rädda för atombomben. John, som är syntare lika mycket för stilen som för musiken, bor med sin mamma och sin destruktive styvfar men håller sig hemifrån så mycket han kan. Kan bästa vän Anton är i sin tur bortglömd av sin familj. Tillsammans försöker de förstå hur världen i allmänhet och vuxenvärlden i synnerhet sitter ihop.

De träffar Peder som plötsligt flyttat in i det övergivna huset vid sjön. Kanske är han den klokaste vuxna de har träffat eller möjligen den galnaste. Det blir i alla fall en oförglömlig sommar där frihet och övergivenhet går hand i hand. Där den första kärleken och den starkaste vänskapen sätts på prov.

Forever young är en både rolig och vemodig roman om att vara ung och fri i en föränderlig och emellanåt obegriplig värld. Det är också en betraktelse över ett Sverige då och nu.

Mina tankar:

Gripande, stark och varm!

Min första tanke när jag började läsa var att det kanske ändå inte var något för mig. Men när jag sedan tagit mig en bit in i boken fastna jag och sveptes med av pojkarna som försöker förstå och hitta sin plats i världen.

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments


Titel: Äventyr för ensamma hjärtan destination Chile

Författare: Katy Colins

Förlag/Recensionsexemplar från: Harper Collins Nordic

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789150924305

Bokens första mening: "Behöver du verkligen ett ljus till?" frågade Ben som höll på att knuffa vår överfulla kundvagn genom Ikeas vindlande gångar.

Bokens handling (från bokens baksida):

Äntligen har Georgia kontroll över tillvaron: hennes resebyrå går över förväntan och hon har precis flyttat ihop med sin fantastiska pojkvän. Så dyker ett oväntat erbjudande upp, och innan hon vet ordet av har den äventyrslystna Georgia åkt till Chile med Ben för att medverka i en reality-show för par i resebranschen.

Resan kommer dock att bjuda på oväntade avslöjanden, och den framtid som Georgia varit så säker på ter sig allt mer avlägsen. Med det vilda Chile som kuliss måste Ben och Georgia avgöra om deras kärlek är värd att kämpa för.

Mina tankar om boken:

Fängslande och känslosvallande!

Ännu en gång har Katy Colins fått känslorna att löpa amok och reslusten att stiga!

Ännu en gång har Katy Colins fått mina känslor att löpa amok och jag har inte vetat vart jag haft dem. Ännu en gång har hon gjort mig sugen på att resa. Colins tar också upp allvarligare ämnen som relationen och vikten i att vara ärlig och kunna kommunicera.

Jag hoppas verkligen på att det kommer fler böcker i serien! Och att de kommer snart!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Dimmornas hus

Författare: Alix Rickloff

Förlag/Recensionsexemplar från: Harper Collins Nordic

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789150721621

Bokens första mening:

"Jag är döende."

Bokens handling (från bokens baksida):

En mor och en dotter har skilts åt.

På Nanreath Hall

flätas deras öden samman.

Sjuksköterskan Anna Trenowyth var bara sex år när hennes biologiska mor gick bort, och minnena av lady Katherine Trenowyth har bleknat. När hon mitt under andra världskriget blir stationerad på militärsjukhuset på Nanreath Hall, det gods där hennes mamma växte upp, ser hon sin chans att komma närmare den familj hon aldrig haft någon relation till.

Snart finner hon sig indragen i släkten Trenowyths snåriga lojaliteter, hemligheter och tragedier.. När svaren hon sökt efter så länge äntligen kommer i ljuset är de långt mer omskakande än hon kunnat föreställa sig.

Mina tankar om boken:

Gripande, stark och spännande.

Allt från kärlek och vänskap till krig och familjehemligheter! Verkligen en bok i min smak, då jag älskar nästan allt som utspelar sig under något av världskrigen och i denna får man uppleva båda två i moderns och dotterns upplevelser!

Betyg: 5/5 valar! 🐳🐳🐳🐳🐳

Boken finns att få tag i hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Bakom din rygg

Författare: Sofie Sarenbrant

Förlag/recensionsexemplar från: Bookmark förlag

ISBN: 9789188171108

Första meningen i boken:

Allt går så snabbt att han inte hinner uppfatta vad som händer.

Om boken (från bokens baksida):

Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.

Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.

Bakom din rygg är den första fristående delen i en nervkittlande spänningstrilogi. Det är en klaustrofobisk sklidring av svek, begär och lögner. Vad är du beredd att göra om du riskerar att förlora allt?

Mina tankar om boken:

Otroligt spännande!

Åter igen har Sofie Sarenbrant fått mig att ligga och läsa långt in på natten utan att kunna lägga ifrån mig boken. Bara ett kapitel till. Jag fastnade också snabbt för karaktärerna och en av orsakerna till att boken var så svår att lägga ifrån sig var för att jag ville få reda på deras hemligheter.

Hela tiden som jag läste kände jag hur jag bara ville ha mer och mer, för att förhoppningsvis tillslut få reda på karaktärernas stora hemligheter... Och kanske få reda på vem av dem som går att lita på... om någon.

Betyg: 4,5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐠

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Timglaset

Författare: Gena Showalter

Förlag/Recensionsexemplar: Harper Collins Nordic

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789150924251

Bokens första mening:

Hörru kompis.

Beskrivning av boken (från bokens baksida):

Slutet på livet är bara början.

Det sägs att historien skrivs av de som överlever. Men jag vet att det inte är sant. Jag heter Tenley Lockwood, och snart kommer jag att vara död. Det här är min berättelse.

I den värld där Tenley "Ten" Lockwood bor tar livet inte slut när man dör. Tvärtom. Det är då det börjar. I det som kallas eviglivet finns två mäktiga riken som strider om människornas själar, och alla ställs inför ett val: Myriad eller Troika.

Men Ten vägrar välja. Det spelar ingen roll att hennes föräldrar till och med fått henne inspärrad på mentalsjukhus där hon utsätts för tortyr och misshandel för att övertygas att välja "rätt" sida.

Både Troika och Myriad skulle göra vad som helst för att rekrytera Ten och få tillgång till hennes ovanliga förmågor. Snart befinner hon sig på flykt, mitt i en dragkamp på liv och död. Vem kan hon lita på? Och vad händer om hon faller för en kille - och väljer ett annat rike än det han tillhör? Hon måste helt enkelt hålla sig vid liv tillräckligt länge för att fatta rätt beslut.

Mina tankar om boken:

Riktigt bra bok som tog med läsaren in i en helt ny och spännande värld! Skulle bara läsa lite för att se hur den kändes och sluta med att jag satt och höll andan flera gånger i väntan på hur det skulle gå, Ser verkligen fram emot fortsättningen!

Jag tycker om att läsa böcker i alla kategorier, men just böcker som har lite fantasy och övernaturligt är nog de jag tycker allra bäst om! Älskar att få besöka andra världar genom böckerna!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳

Boken finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Måste nog säga att den nya muminmuggen är min absoluta favorit hittills! Så fin! 😍

Likes

Comments