​Här är böckerna jag planerar att läsa under Oktober! Självklart kan det bli lite ändringar i planerna, men det är det här jag har tänkt i alla fall :) 


​Jag var där ​av Gudrun Pausewang. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: En bok för alla

​Vänd dig inte om  ​av Tove Alsterdal. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: Lind och co

​Miniatyrmakaren ​av Jessie Burton. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: Modernista

​Kajsa Kavat ​av Astrid Lindgren. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: Rabén och Sjögren

​Heir of fire ​av Sarah J Maas. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon ​Förlag: Bloomsbury

​Kaninjägaren ​av Lars Kepler. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: Albert Bonnier

​Arton grader minus ​av Stefan Ahnem. Finns att köpa hos: AdlibrisBokus och Cdon​Förlag: Forum

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Titel: ​Det lilla bageriet på standpromenaden

​Författare: ​Jenny Colgan

​Format: ​Pocket

​Sidantal: 402

​Förlag: Massolot pocket

​Finns att få tag i hos: Adlibris , Bokus 

​Första meningen:

​Många år senare när Polly var en gammal dam och befann sig miltals därifrån, skulle Polly ha svårt att förklara att det var så de levde på den tiden. 

​Handling (från bokens baksida):

Polly hade allt: jobb, bostad, pojkvän. Men en konkurs gör henne i det närmaste utblottad. Hon hittar ett billigt rum ovanpå ett nedlagt bageri i ett litet ​fiskesamhälle och börjar återuppta sitt största intresse, bakning. Doften av nybakat bröd sprider sig snart över strandpromenaden och lockar fram många nya bekantskaper. En liten lunnefågelunge och fiskaren Tarnie med besättning blir snart hennes nya vänner och framtiden börjar äntligen kännas ljus. 

Men det finns de som inte alls uppskattar hennes kreativa tilltag. Polly blir snart varse att bakom den beskedliga fasaden visar både den nya platsen och människorna upp sidor som inte är fullt lika charmerande som hon först trott. 

​Mina tankar om boken: 

​Varm och mysig feelgood som passar perfekt nu under sommarhalvåret! Ladda upp med lite snacks, något gott att dricka och en solstol (gärna ute vid havet), slå dig ner och njut! 

Varning för starkt sug att baka bröd! 

​Betyg: 

5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳Likes

Comments

Jag läste Bläckhjärta när den kom ut 2004 och jag älskade den! Hur kan man inte älska en bok som typ handlar om böcker. Jag minns att jag ofta gick och önskade att jag också hade förmågan att läsa ut saker och personer ur böcker och dagdrömde om vem/vad jag skulle läsa ut isf.
Sedan var jag självklart tvungen och läsa Bläckmagi och Bläckdöd också när de kom ut. Älskade dem också!

Från baksidan på Bläckhjärta:

"Mörkret var gråaktigt av regn och främlingen var knappt mer än en skugga. Bara hans ansikte lyste mot Meggie."

Vem är Sotfinger, främlingen, egentligen?
Vem är Capricorn och vem är Trolltunga? Meggie finner svaren i en undangömd bergsby - och i en bok.

Likes

Comments

​Titel: ​Livet tillbaka

​Författare: ​Hédi Fried

​Format: ​Pocket

​Sidantal: ​283

​Förlag: Natur och Kultur

​Utgivningsår: ​1995

​Finns att få tag i hos: Adlibris , Bokus , Cdon

​Första meningen i boken:

 ​I morgon. 

​Bokens handling (från bokens baksida): 

​Koncentrationslägret Bergen-Belsen, 16 April 1945. Hanna Haller är 22 år gammal, rumänsk judinna. Hennes familj är utplånad och nu ser hon hur en lastbil med brittiska soldater kommer körande längs den leriga lägergatan. På flaket sitter SS-män hopkrupna, barfota och trasiga med ansiktena i händerna. Rättvisan har segrat. Befrielsen har kommit. 

​Livet tillbaka, ​berättelsen om Hanna Haller och hennes liv efter nazisternas inferno, är en självbiografisk inspirerad roman, präglad av djup personlig insikt. Den anknyter till Hédi Frieds ​Skärvor av ett liv - vägen till och från Auschwitz, ​och hennes barndom och uppväxt, en ögonvittnesskildring av tillvaron som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren. 

I denna riman väcker Hédi Fried uppfordrande tankar om de frågor frigeten ställer och de svar livet kan ge. 

​Mina tankar om boken: 

​En välskriven och intressant bok som jag genast rycktes med i! Det var intressant att få följa en resa genom ett liv efter alla hemska upplevelser i koncentrationslägren. Alla tankar och funderingar som kan dyka upp genom livet och vissa saker som väckte minnen från lägertiden till liv. 

Jag tycker det är fantastiskt av Hédi att hon har skrivit böckerna ​Skärvor av liv - vägen till och från Auschwitz, Livet tillbaka, Ett tredje liv - från jordbävning i själen till meningsfull tillvaro ​och ​Livets pendel - fragment, erfarenheter, insikter. Fler och fler av förintelsens överlevare (som fortfarande minns det de upplevt) går bort och kvar blir glömskan. Därför behöver vi andra få lära och minnas. Minnas hur en människa med mycket hat i sin kropp, kan göra sådan stor skada om det får makten att göra det. 

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa Hédi Frieds böcker och allra helst om man är intresserad av Andra världskriget och Förintelsen.  

​Betyg: 4,5/5 valar! 🐳


Likes

Comments

Författare: Eli Åhman Owetz

Titel: En sommar på luffen

Format: Pocket

Förlag: Pocketförlaget

Antal sidor: 291

Finns att få tag i hos: Bokus och Adlibris m.m

Handling (från bokens baksida):

En vild ide...

När trettioårskrisande Anna-Lisa ramlar över romanen "Vägen till Klockrike" på loppis tar hennes liv en ny vändning. Hon fascineras av berättelsen om luffaren Bolle och bestämmer sig för att själv gå på luffen i Sommar-Sverige. Skaffa sig mat och husrum genom att måla staket och klippa gräs. Tjäna pengar på det hon är allra bäst på, att fynda dyrgripar på loppis och sälja vidare. Fundera över vad hon vill göra med resten av sitt liv. Och kanske finns där ute någonstans en kille för henne?

En omöjlig man...

Men deb flirtiga raggaren som ger Anna-Lisa lift i sin risiga Cheva är verkligen så långt från drömkillen man kan tänka sig. Hur kan någon vara så irriterande?

En sommar som förändrar allt...

När luffen går mot sitt slut har Anna-Lisa vandrat många mil genom Roslagen, Norduppland, Bergslagen och Östergötland. Hon har mött både snälla och farliga människor, jobbat sig fram och sovit under stjärnorna. Och tagit ett beslut som förändrar hela hennes liv.


En sommar på luffen utspelar sig före de tidigare utgivna böckerna i Anna-Lisa serien, Anna-Lisas Antik och Flickorna i speceriaffären.


Vad tyckte jag om boken:

Jag hade aldrig hört om Anna-Lisa böckerna tidigare. Men så var jag i en bokaffär och frågade om några somriga böcker att läsa under semestern och då var En sommar på luffen en av dem jag fick i handen. När en på jobbet såg mig läsa boken och frågade om jag läst de tidigare böckerna i serien blev jag överlycklig över att få veta att det fanns fler böcker om Anna-Lisa då jag verkligen älskade hennes personlighet! Anna-Lisa är en person som jag hemskt gärna skulle vilja ha som vän. Jag får en känsla av att man inte skulle ha tråkigt särskilt ofta om man kände någon som henne.

Och Ralf! Jag vet inte vad jag ska säga mer än OMG! Ge mig en egen Ralf! Vilken karl!

En sommar på luffen gav mig riktig sommarkänsla och jag kan inte vänta på att få åka ut på loppisar och glida runt på större och mindre vägar i vårt fina Sommar-Sverige. Boken var lättsam och hade precis rätt humor för mig! Eli Åhman Owetz har skrivit så man verkligen kan känna allt som Anna-Lisa känner och man fick verkligen vara den där tjejen som bestämt dig för att spendera en sommar på vägarna. 

En sak jag också älskade är den lilla intervjun med författaren som fanns som extramaterial längst bak i boken. Svaret på sista frågan i intervjun fick mig att rysa! 

Så är ni ute efter humorfylld, lättsam, romantisk, somrig och underhållande läsning så kan jag starkt rekommendera En sommar på luffen! Jag själv ska precis påbörja nästa bok om Anna-Lisa (som egentligen är den första boken), Anna-Lisas Antik.

Betyg: 5/5 Valar! 🐳Likes

Comments

Här är alla böcker jag hoppas på att hinna läsa i sommar!

Får se hur mycket jag hinner med, då jag ska jobba hela sommaren. Men förhoppningsvis så hinner man med några stunder med läsning i solen!

Likes

Comments

Idag fick det bli en kopp kaffe i en av de äldsta muminmuggarna jag har. Om jag inte minns fel så är den här tillverkad runt år 1996 och då köpte mormor och morfar den och en till. En varsin till mig och min kusin som vi alltid drack te ur efter vi bastat hos dem. Efter jag började samla på muminmuggar så var mormor och morfar snälla och gav muggarna till mig.

Då muggarna är i stort sett oersättliga och betyder mycket för mig så använder jag inte dem så ofta. Men ibland känner jag att de behöver komma ut ur vitrinskåpet och få andas lite!

Likes

Comments

Köpte några nya bokmärken på Akademibokhandeln häromdagen! Jag har mycket mer bokmärken än man egentligen behöver och man kan väl säga att jag börjat samla på dem. Tänkte jag ska lägga ut en bild någon dag på vilka olika bokmärken jag har! 😋

Likes

Comments

Just nu håller jag på med A Court of Mist and fury av Sarah J Maas och än så länge ÄLSKAR jag den! A court of mist and fury är andra delen i en serie och den släpptes i början av Maj. Så jag vet att när jag har löst ut den kommer det dröja länge innan nästa del kommer (om det blir någon mer del). Så jag försöker dra lite på det samtidigt som det är så spännande så jag bara vill sluka hela boken direkt!

Har ni inte läst A court of thorns and roses och A court of mist and fury tycker jag ni ska göra det nu!

Likes

Comments