Titel: Byvalla

Författare: Karin Janson

Recensionsexemplar från: Storytel

Antal sidor: 356

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789188597052

Bokens första mening:

Lennart svängde ut på grusvägen och petade i treans växel på flakmoppen.

Handling (från bokens baksida):

Varför är det så svårt att hitta kärleken? Hanna driver en frisörsalong i Byvalla, ett litet samhälle som många flyttar ifrån. Kunderna blir allt färre och Hanna vet inte hur hon ska få det att gå runt. Lika svårt är det att hitta någon vettig person att dejta, det vimlar inte direkt av intressanta ungkarlar i byn. Dessutom har Hanna svårt att släppa det som hände med hennes ex, trots att det var många år sedan. "Man ska lämna det gamla bakom sig" säger folk, men det är inte alltid så lätt som det låter.

En dag dyker byns skvallergubbe Lennart upp i salongen och berättar att hans granne Micke ska vara med i nästa säsong av den populära tv-serien Kärlek på gården. Genast börjar det pratas och spekuleras bland byborna, en del är skeptiska och fördomsfulla, men framför allt är folk nyfikna på storstadsfolket som ska invadera samhället under sommaren.

När tv-teamet anländer möts stad och landsbygd på ett uppfriskande, men inte alltid frikostigt, sätt. Lugnet på landet byts mot liv och rörelse och Hanna får nya och oväntade vänner. Samtidigt verkar motgångarna staplas framför henne och det förflutna spökar. Det blir en minst sagt omvälvande sommar för alla inblandade.

Mina tankar om boken:

Lättsam och underhållande!

Jag har redan sedan tidigare drömmar om att flytta ut på landet och efter att ha läst Byvalla har dessa drömmar förstärkts. En fantastisk, mysig, feelgood med karaktärer jag älskar och skulle vilja vara vän med och ett samhälle där jag skulle vilja bo. Miljön i boken är underbar. Jag vill bara ha mer!

Den är perfekt att läsa när man är ute efter en kul och lättsam bok. Har du inte läst den redan tycker jag absolut att du ska göra det nu! Och om inte nu, så varför inte ute på altan/balkongen i vårsolen om några månader!

Jag ser fram emot att läsa fortsättningen!

Betyg: 4,5/5 valar!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Titel: Se upp med vad du önskar

Författare: Carmel Harrington

Recensionsexemplar från: Harper Collins Nordic

Antal sidor: 432

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789150928860

Bokens första mening:

"Lycka är..." andas jag ut i en lång tillfredsställd suck så att andedräkten svävar upp i den kyliga vinterluften.

Handling (från bokens baksida):

Ett gräl i bilen en isig decemberdag får oväntade konsekvenser.

Som fosterföräldrar har Belle och Jim gett många barn chansen till en lyckligare start i livet. De har älskat dem som om de vore deras egna. Särskilt lilla Lauren har berört deras hjärtan. Nu när hennes mamma är tillräckligt bra för att ta henne tillbaka är Belle utom sig av sorg.

Uppbrottet sliter på relationen mellan henne och Jim, och ett gräl i bilen får ödesdigra konsekvenser. Jim hamnar i koma efter en olycka och Belle lägger hela skulden på sig själv - allt hon älskar riskerar att gå förlorat. Hon flyr och finner sig stående på Ha'penny Bridge och önskar att hon aldrig föddes.

Men man ska passa sig för vad man önskar när en ängel lyssnar!

Mina tankar om boken:

En mysig och snabb läsning om kärlek och vänskap, lycka och sorg, motvind och medvind.

Dock så reagerade jag nästan på en gång på att Belle utseendemässigt beskrivs helt annorlunda från kvinnan på framsidan. Sen tycker jag också att (även om jag tyckte om bokens innehåll) det tog lite väl lång tid innan händelserna som jag förväntade mig började hända.

Men i övrigt en mysig bok med karaktärer och livsöden jag tyckte om att få följa.

Betyg: 3/5 valar 🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: På andra sidan kärleken.

Författare: Linda Holgersson.

Recensionsexemplar från: Ordberoende förlag

Antal sidor: 312.

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789187595639

Bokens första mening:

Låset surrar till och den tunga ekdörren glider automatiskt upp.

Handling (från bokens baksida):

Alexandra Pérard har egentligen allt hon önskar sig. Hon har sitt hus i den lilla nordfranska orten Wissant, hon har havet och ungdomskärleken Marcel.

Men under juridikstudierna i Stockholm förälskar hon sig i Magnus. Trots att han är gift inleder de ett förhållande fyllt av passion och kärlek. Samtidigt sårar och förgör det Alexandra att alltid vara hans andrahandsval.

Hon slits mellan passionen i Stockholm och tryggheten i Wissant. Nät ska livet börja på riktigt? Och hur länge ska hon vara beredd att vänta på att en dag vara den enda?

Linda Holgerssons debutroman är en bitterljuv berättelse om skuggsidan av att bli älskad av någon som borde älska någon annan.

Mina tankar om boken:

Gripande, fin och välskriven!

Vissa stunder blev jag så arg på Alexandra och ville bara säga åt henne att skärpa sig. Men samtidigt kunde jag inte låta bli att förstå henne och under tiden som jag läste kände jag precis det som Alexandra. Kärleken, passionen, ensamheten och sorgen. ALLT!

Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den och när den väl var slut stängde jag den med en känsla av saknad. En mycket bra debut och jag ser fram emot att läsa kommande böcker av Linda Holgersson!

Betyg: 4/5 Valar!

Finns hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Eldens arvtagare

Författare: Sarah J Maas

Recensionsexemplar från: Modernista

Antal sidor: 566

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789177018223

Bokens första mening:

Gudars, vad det var kokhett i det här värdelösa kungadömet.

Handling från bokens omslag:

Celaena Saradothien har överlevt tre livsfarliga tävlingar och förödande hjärtesorg. Men det har kostat henne nästan allt.

Nu är hon vilsen och trasig inombords, och vill inget hellre än att utmäta hämnd för sin älskade vän som dog under ofattbart grymma omständigheter. Men istället måste hon resa långt bort för att konfrontera en mörk sanning om sitt förflutna - något som fullständigt kan väna upp och ner på hennes liv - och också möta de brutala krafter som vill förslava hennes värld.

Nu måste Celaena uppbåda sin styrka för att bekämpa både sina egna demoner och den allomfattande ondska som hotar.

Mina tankar om boken:

Jag har läst de båda tidigare delarna i Glastronen-serien och båda har fått full pott. Men det var någonting med Eldens arvtagare som gjorde att jag hade lite svårt att komma in i den och jag lade ifrån mig den och tog några andra böcker emellan. Antingen var det bara att jag inte var sugen på denna typ av bok just då, eller så kanske den här börjar lite segare än de tidigare böckerna. Men nu när jag väl tog tag i den igen ångrar jag mig inte, då den mot slutet tog fart och nu kan jag inte vänta tills nästa del kommer ut! Jag älskade fortfarande världen och karaktärerna lika mycket som i de tidigare böckerna och längtar efter att få resa dit igen!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: Adlibris och BokusLikes

Comments

Titel: Hjärtlös

Författare: Marissa Meyer

Recensionsexemplar från: Modernista

Antal sidor: 446

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789177015895

Bokens första mening:

Tre läckra citronpajer glänste upp mot Catherine.

Handling (från bokens baksida):

Långt innan hon blev Underlandets stora skräck var Hjärter dam bara en flicka som längtade efter kärlek.

Catherine är en av de mest eftertraktade flickorna i hela Underlandet, och dessutom den fortfarande ogifte Hjärter kungs särskilda favorit.

Men Catherine är inte intresserad. Hon drömmer om att öppna ett konditori som ska förse hela riket med ljuvliga bakverk. Men för Catherines mamma är en sådan sysselsättning helt otänkbar för någon som ska bli landets nästa drottning.

När Cath går på en bal - där planen är att kungen ska fria till henne - lär hon känna Jest, den stilige och mystiske hovnarren. Trots alla risker inleder hon och Jest ett intensivt, hemligt förhållande. Men i ett rike som bubblar av magi, dårskap och monster har ödet gjort upp helt andra planer för henne...

Mina tankar om boken:

Trots att jag inte ville att den skulle ta slut så kunde jag inte lägga den ifrån mig!

Eftersom jag läst Alice i Underlandet visste jag på sätt och vis hur det skulle sluta, samtidigt som jag inte visste exakt VAD som skulle hända. Vad fick Hjärter dam att bli den hon blev? Det var underbart att få resa tillbaka till det fantastiska Underlandet för ett nytt äventyr med både nya och gamla bekantskaper. Och Jest! Jag vill också ha en Jest i mitt liv!

Det händer någonting på varje sida och det går inte att förutse de plötsliga vändningarna... Och hela tiden fanns det ett litet, litet hopp, om att allting skulle bli annorlunda!

Tycker ni om sagor, Underlandet och kärlek så tycker jag absolut att ni ska läsa Hjärtlös!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: Adlibris och Bokus

Likes

Comments

Titel: Westins bageri & kafé

Författare: Solja Krapu-Kallio

Recensionsexemplar från: Storytel

Antal sidor: 431

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789188597083

Bokens första mening:

Det var så skönt att vara på jobbet.

Handling (från bokens baksida):

Sigrid Westin ska fira jul tillsammans med bästa väninnan Natalie inne i stan. De ska ha en riktig myshelg, gå på spa och äta ute, och förstås prata om sina senaste dejter. För första gången tänker hon inte åka hem till familjen i Stornäs. Men hon borde kanske ha förstått att inget blir som man planerat.

När en olycka inträffar och Westins bageri & kafé står utan ledning, just när julen knackar på dörren, känner hon sig tvingad att åka tillbaka hem och ta över rodret. Att flera av traktens ungkarlar uppmärksammat hennes hemkomst underlättar inte. Men hon hat ju ändå tänkt stanna kvar i Stornäs längre än nödvändigt.

Boken gick som julkalender på Storytel och blev omedelbart en stor succé.

Mina tankar om boken:

Riktigt mysig julläsning!

Jag älskar att kapitlen var upplagda efter datum från första till tjugofjärde december!

En varm och mysig feelgood som passar jättebra att läsa under en filt i soffan med en kopp te eller kaffe och lite goda sötsaker till.

Jag tyckte mycket om och vill gärna umgås mer med Sigrid och hennes familj!

Läs den!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: Adlibris och Bokus


Likes

Comments

Titel: Utan att släppa taget

Författare: Denise Rudberg och Hugo Rehnberg

Recensionsexemplar från: Lind&CO

Antal sidor: 211

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789174619102

Bokens första mening:

Agnes tittade på klockan.

Handling (från bokens baksida):

AGNES ska för första gången sedan skilsmässan fira jul utan sin älskade dotter. Efter viss vånda - och delvis lockad av en gammal ungdomskärlek som hon aldrig lyckats komma över - bestämmer hon sig för att tacka ja till ett julfirande med det gamla kompisgänget från gymnasiet.

Att SIMON ska få en fridfull högtid verkar inte särskilt troligt. Hans flickvän är dödstrött på honom, försöket att skapa nästa stora it-succé verkar kapsejsa och till råga på allt har han lånat en stor summa pengar av helt fel person. Att tillbringa helgen med de gamla vännerna står inte högst upp på hans önskelista, men kanske kan någon av dem hjälpa honom.

Julfirandet ska gå av stapeln på en anrik släktgård i Sörmland, men blir inte som någon har tänkt sig. Väl förborgade hemligheter dras fram i ljuset, gamla konflikter blossar upp och en oväntad gäst väcker minnet av en 20 år gammal tragedi, vilket gör julhelgen mer känslosam än någon väntat sig. Men vännerna upptäcker också hur mycket de saknat den innerliga gemenskap de en gång delade.

Mina tankar om boken:

Underhållande och snabbläst!

Passar bra till att ligga och läsa på juldagen när man inte orkar röra sig på grund av all julmat som åts dagen innan! Den gick fort att läsa och bjöd på en hel del humor!

Jag har sett att andra har sagt att man ska läsa denna om man tycker om Tomten är far till alla barnen och jag kan inte annat än att hålla med!

TipsTips!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus


Likes

Comments

Titel: O helga natt.

Författare: Sara H. Olsson.

Recensionsexemplar från: Bokförlaget Sol

Antal sidor: 234

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789188611048

Bokens första mening:

Som den kärlekskranke unge man han var döpt efter strök sig Romeo längtansfullt mot ytterdörren.

Handling (från bokens baksida):

Det närmar sig jul och det lättsamma livet i Hallavik kommer in i en ny fas för Nina Becker och Johanna Seger.

Den ena är frivilligt skild och lägger med glädje livet som lyxhustru bakom sig. Den andra ofrivilligt sambo och förbereds på en omorganisering på jobbet. Rollerna är ombytta och de båda kvinnorna försöker anpassa sig till de nya förutsättningarna.

För att fira sin återkomst till den lilla staden på västkusten bjuder Nina in till glöggfest. Framtidens ekonomi är ett bekymmer hon håller på avstånd och ser istället fram emot en flirtig kväll med vänner och nya bekantskaper. Men ett känt ansikte dyker oförberett upp och Nina vet inte hur hon ska reagera. Han är trevlig och snygg, men Nina känner till hans hemlighet.

Johanna kan inte släppa sina personliga problem, vilket resulterar i att hon firar lite för mycket och hamnar i en intim situation med helt fel man. Sakta men säkert krackelerar fasaden och Johanna får ta konsekvenserna för sina handlingar.

Går julen att rädda? Kan en flirt med en konstnärlig fotograf berika livet? Eller är det den kända sångaren Andreas Ekberg som står med lösningen på allt?

O helga natt är en charmig och träffsäker roman om livets upp- och nergångar.

Mina tankar om boken:

Underhållande, lättsam och mysig!

Jag tycket om Saras första bok om Nina och Johanna och jag tyckte om den här ännu mer! Även nu måste jag säga att jag älskar Nina och Johannas karaktärer!

O helga natt bjuder på en hel del humor, men även denna tar också upp lite allvarligare ämnen, som till exempel att välja vad man vill i livet.

En riktigt bra feelgood och jag tyckte om varje sida.

Rekommenderar den till alla som tycker om feelgood och tycker att den skulle vara en riktigt bra julklapp till någon som tycker om humorfyllda böcker!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokusLikes

Comments

Titel: Rödhake: Dödstyst

Författare: Hannes Lyckholm

Recensionsexemplar från: Hannes Lyckholm

Antal sidor: 356

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789198424003

Bokens första mening:

Emma Rapp drog handen genom sitt korta mörka hår.

Handling (från bokens baksida):

Livvakten Thomas Rapp är alltid lojal, låter alltid andra styra. Fram till den dagen han tvingas göra det omöjliga. Falskt anklagad för mord i en toppstyrd polisutredning ger han livsfarlig information till sin syster Emma - timmar innan han omkommer i en trafikolycka.

Emma Rapp måste nu hålla tyst. Hon tvingas leva under ständigt dödshot, hon övervakas och förföljs. Människor i hennes omgivning tar avstånd, andra försvinner spårlöst.

Anders rödhake tillhör inte längre underrättelsetjänsten; istället festar han och kör sitt företag i botten. Men han är den ende som tror henne.

Tillsammans försöker de reda ut vad som verkligen hände, men Sveriges högsta politiska ledning vill begrava sanningen. Och de är beredda att göra allt för att behålla sin makt.

Rödhake: Dödstyst är en spänningsroman med högt tempo och udda personligheter. Det är den första delen i serien om Anders Rödhake.

Mina tankar om boken:

Spännande, fängslande och välskriven!

En riktigt bra debut och jag kan inte vänta tills nästa bok av Hannes Lyckholm kommer ut!

Det händer någonting nytt som driver historien framåt på varje sida och den är svår att lägga ifrån sig. Spännande intriger och en oväntad vändning!

Jag tyckte mycket om huvudkaraktärerna och hoppas på att få se mer av dem snart!

Lite småfel i bland annat stavningen på vissa ställen var ett litet minus, men det störde inte allt för mycket.

Om ni tycker om thrillers så tycker jag absolut att ni ska läsa den eller kanske ge bort den till någon annan i julklapp!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Sjusiffrigt

Författare: Anna Karolina

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag

Antal sidor: 384

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789188545114

Bokens första mening:

Julia Lang höll en spruta med narkosmedel, beredd att sticka den i halsen på mångmiljonären Troy Erixon.

Handling (från bokens baksida):

En sen kväll kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är väl förberedda, synkade och stenhårda. Ingenting kan gå fel.

Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott.

Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient.

Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten.

I Sjusiffrigt ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens kraft. Det är en nervkittlande polisthriller med gripande intrig och oväntade förvecklingar. Tre barndomsvänner som flyr från sitt förflutna - och rusar rakt mot en oförglömlig upplösning.

Mina tankar om boken:

Jag har inte tidigare läst några böcker av Anna Karolina, men efter att ha läst Sjusiffrigt tror jag nog att jag kommer göra det.

I början tyckte jag att historien var spännande, sen blev den lite trögare och sen drog spänningen igång igen på slutet. Jag tycker om handlingen och hur den griper tag i mig och jag tycker också att karaktärerna (speciellt Julia) är intressanta.

Den bjöd också på ett oväntat slut!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟!

Finns att köpa hos: adlibris och bokus

Likes

Comments