Titel: In i evigheten

Författare: Hanna Lans

Recensionsexemplar från: Hanna Lans och Berghem förlag

Utgivningsår: 2015

ISBN: 9789197916592

Bokens första mening:

Kajaken som obevekligt tog sig framåt klöv vågorna långsamt och bestämt.

Handling (från bokens baksida):

En kylig novemberdag bestämmer sig den 96-åriga Nora för att ta sitt liv. Hon är den sista överlevande i en familj om sex personer. Familjen har varit starkt styrande i ortens församling och ruvar på en grym hemlighet. Det är denna hemlighet som Nora nu valt att ta med sig in i döden.

In i Noras hus flyttar snart därpå den levnadsglada Victoria. Hon vill ändra förutsättningarna för sitt liv och tar sig an det fallfärdiga huset och trädgården med stor lust. Snart står det klart att huset varit centrum för ohyggliga handlingar. Människor ur det förflutna försöker skrämma bort henne samtidigt som grannarna motvilligt delar med sig av sin vetskap om verksamheten i huset.

Långsamt börjar Victoria nysta upp mysteriet med hjälp av sin bäste vän David, sin hund Nisse samt Nora som trotsar tid och rum för att få stopp på sin familj som även i evigheten har makt över människorna i församlingen, och framförallt dem som kommer över tröskeln till deras hus. En tröskel som Victoria både stigit över och utmanat.

In i evigheten, är den första i en serie spökhistorier som utspelar sig i Göteborg med omnejd.

Mina tankar om boken:

Spännande, skrämmande och obehaglig (på ett bra sätt såklart)!

I början kändes inte boken riktigt så spännande som jag hoppats på, men allteftersom började obehaget smyga sig på och jag kände mig mer och mer mörkrädd.

Jag gillar att man får följa två huvudpersoner och deras historia och hur mysteriet och nyfikenheten byggs upp mer och mer.

Helt klart en bra spökhistoria som får läsaren att vilja sova med lampan tänd!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟

Boken finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fick hem ett smakprov av denna bok från Bokfabriken häromdagen och jag måste bara säga att jag verkligen ser fram emot att få läsa boken efter att ha läst kapitlen som var med i häftet!

Likes

Comments

Titel: Vargarnas historia

Författare: Emily Fridlund

Recensionsexemplar från: Albert Bonnier Förlag

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789100171414

Första meningen i boken:

Det är inte så att jag aldrig tänker på Paul.

Bokens handling (från bokens baksida):

Det är inte så att jag aldrig tänker på Paul. Han kommer till mig ibland innan jag vaknat riktigt, fast jag minns nästan aldrig vad han säger eller vad jag gör eller inte gör för honom. Inom mig dimper han bara ner i mitt knä, den lille killen.

I skolan kallar klasskompisarna henne Miffot eller Kommunisten. Kanske är det för att femtonåriga Linda är fattig, kanske för att hon växte upp i kollektivet som alla säger var en sekt. Nu är det bara Linda och hennes mamma och pappa som bor kvar i den ensliga stugan i norra Minnesota. Skolan är ett nödvändigt ont och bara i skogen, bland djuren - och tillsammans med udda, nyinflyttade historieläraren, han som alla säger är pedofil - känner hon sig accepterad.

En dag får Linda syn på ett par med en liten pojke som flyttar in i sommarhuset på andra sidan sjön. De ser ut som den perfekta familjen. Linda dras till dem, sitter barnvakt åt lille Paul och blir som en storasyster för honom. Men något är fruktansvärt fel. Indragen i en värld som hon inte fullt förstår tvingas Linda göra ett val: Om hon berättar för någon om sina misstankar kommer hon förlora det hon önskat sig mest av allt; en riktig familj.

Debutromanen Vargarnas historia är en stark och poetisk berättelse om ensamhet och tillhörighet.

Mina tankar om boken:

Mörk, gripande och stark!

Det är lite svårt att sätta ord på vad jag tyckte om boken. Lite annorlunda bok där jag då och då inte riktigt hängde med, men trots detta kunde jag inte lägga den ifrån mig. Den hade något som verkligen höll mig fast och jag ville veta vad som skulle hända/hade hänt och karaktärernas öden grep tag i mig.

En bok jag rekommenderar till dig som tycker om lite mörkare, tragiska berättelser.

Betyg: 3/5 valar 🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Dolt i mörker

Författare: Elly Griffiths

Recensionsexemplar från: Bokförlaget Forum

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789137150390

Bokens första mening:

Han borde inte köra, det vet de allihop.

Bokens handling (från bokens baksida):

I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks ha grävts ner alldeles nyligen. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter en kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa.

Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. Ruth och Nelson måste nu jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i underjorden, innan det är försent.

Mina tankar om boken:

Fängslande och spännande!

Jag har inte läst några tidigare böcker av Elly Griffiths, men hade trots detta väldigt lätt att hänga med och kommer garanterat läsa fler böcker efter att ha läst denna!

Boken har ett bra flyt och håller spänningen uppe till slutet.

Bra miljö och intressanta karaktärer och intressanta ämnen som tillexempel uteliggarnas värde.

Jag personligen tycker om när författaren blandar in polisernas (eller andra huvudpersoners) privatliv och inte allt bara handlar om fallen och även detta gör Elly Griffiths bra!

En perfekt deckare att läsa nu i sommar!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Ally Hughes har sex ibland

Författare: Jules Moulin

Recensionsexemplar från: Pocketförlaget

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789175792347

Bokens första mening:

Egentligen var det Harrys fel.

Bokens handling (från bokens baksida):

Ally Hughes har inte tid för sex. Inte för något förhållande heller. Livet är tillräckligt komplicerat som det är, med ett krävande jobb som litteraturforskare, en påfrestande chef, en kritisk mamma och ett överintelligens barn som Ally uppfostrat på egen hand. Det är därför helt otippat att hon ska falla för en av sina studenter, den oförskämt snygge, betydligt yngre Jake som verkar tycka att on är Guds gåva till männen. Men en relation mellan dem är omöjlig och därför bestämmer sig Ally för att fortsätta sitt liv som tidigare, utan förhållanden - eller särskilt mycket sex för den delen.

Tio år senare tänker hon fortfarande på Jake och på vad som kunde ha blivit, när han plötsligt dyker upp i hennes liv på nytt. Men inte alls på det sätt hon hade tänkt sig...

Mina tankar om boken:

Underhållande och mysig bok!

Önskar bara att jag svepts med lite mer i berättelsen då jag då och då hade lite svårt att komma in i det där flytet. Men helt klart läsvärd!

Betyg: 3/5 valar 🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: En sista semester

Författare: Michael Zadoorian

Recensionsexemplar från: HarperCollins Nordic

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789150924411

Bokens första mening:

Vi är turister.

Bokens handling (från bokens baksida):

Ella och John har haft ett långt och lyckligt liv tillsammans. Nu är de över åttio och hon lider av obotlig cancer, han av alzheimer. Trots det är Ella fast besluten att uppleva ett sista äventyr med sin man - innan hans minne bleknar för gott.

Efter att ha trotsat läkarna och lurat sina överbeskyddande barn packar de sin gamla husbil och ger sig ut på en roadtrip genom USA.

Medan de kör längs en väg kantad av minnen, kämpar John för att hålla sig fast vid de få saker han fortfarande kommer ihåg, och Ella inser att det är upp till henne att avgöra hur deras berättelse ska sluta.

En sista semester är en kritikerrosad, varm och oförglömlig roman om livet, kärleken och rätten att bestämma över sitt eget liv.

Mina tankar om boken:

Boken lämnade mig helt tagen och jag kunde länge bara sitta och stirra på de sista raderna!

Den gör mig otroligt varm inuti, men också sorgsen..

En otroligt gripande, varm, fin, rolig, sorglig och kärleksfull bok om ett äldre par som delat ett helt liv, som den ena parten sakta glömmer bort, och om att försöka hålla de sista små minnesglimtarna vid liv. Att få bestämma över sig själv och sin egen kropp och vad man själv vill göra.

Jag tror att det yngre generationen ofta "springer" över sina äldre utan att egentligen mena något illa med det utan bara vill dem väl och att de ska må bra. Men denna bok visar hur viktigt det kan vara för livskvaliteten att känna att man är den som har makten över sitt liv, och att kanske få uppleva ett sista litet äventyr trots sjukdom och svårigheter.

En bok som alla borde läsa!

Jag blev också mycket sugen på att åka ut på en lite roadtrip!

En mycket fängslande historia som jag kommer bära med mig länge!

Betyg: 4/5 valar 🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Du glädjerika sköna

Författare: Sara H. Olsson

Recensionsexemplar från: Bokförlaget SOL

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789198343885

Bokens första mening:

Handen som höll om hennes bröst var hårig och luktade snus och sex.

Beskrivning av boken (från bokens baksida):

I Du glädjerika sköna möts två kvinnor som på olika sätt står inför utmaningar i livet.

Nina har allt hon någonsin drömt om; ett lyxigt liv i huvudstaden med obegränsad budget, en man som avgudar henne samt en älskare vid sidan av. Allt flyter på tills ett sista snedsteg vänder upp och ner på allt. Nina flyr till sin hemstad Hallavik där hon tvingas flytta in hos sin mamma och dennes fru. Livet är rätt uselt. Tills hon träffar Johanna; en vild och frigjord kock som trivs med sig själv och sitt yttre. Hon är jordnära och självständig, roar sig med yngre killar och gör allt och lite till för att slippa nya grannar. Man kommer långt med döda möss och stringklädda dallrande rumpor.

Mina tankar om boken:

Underhållande och lättsam!.

Boken bjöd på mycket humor och en hel del skratt, samtidigt som den tog upp allvarligare ämnen som otrohet och svek.

Perfekt sommarläsning med härlig miljö! Jag skulle gärda vilja umgås lite mer med Nina och Johanna som är två underbara karaktärer!

Läs den!

Betyg: 3,5/5 valar 🐳🐳🐳🐟!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Flytten till Cornwall

Författare: Liz Fenwick

Recensionsexemplar från: Norstedts

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789113070971

Bokens första mening:

Klockan var nästan elva och Maddie hade suttit bakom ratten i mer än åtta timmar.

Bokens handling (från bokens baksida):

Det är så många fönster och en, två, tre, fyra skorstenar, men hon hade inte räknat med... en gammal herrgård. Hur hade hon kunnat glömma att det var så stort? När hon fick brevet som sa att hon hade ärvt ett hus i Cornwall hade hon förställt sig något litet... men Trevenen var inte litet. Hon svalde. Vad hade hon gett sig in på?

När 38-åriga konstnären Maddie Hollis ärver ett hus i Cornwall kort efter det att hennes man dör hoppas hon flytten dit ska ge henne och tonåriga styvdottern Hannah den omstart i livet de så väl behöver. Trevenen, som huset heter, är en otroligt vacker men förfallen byggnad med urgamla anor och i stort behov av renovering. Maddie hittar foton och upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med. Allt eftersom Maddie blottlägger husets historia uppdagas hemligheter som inverkar på hennes eget liv.

Mina tankar om boken:

Så gripande och så mysig!

Verkligen en bok i min smak!

Perfekt bok för hängmattan i sommar. Eller uppkrupen i soffan under en filt med en kopp te en regnig och kylig dag.

Jag älskar karaktärerna och dras med i deras känslor av kärlek, längtan och sorg. Men jag blir också lite arg på dem ibland.

Beskrivningen av omgivningarna får en att känna som att man faktiskt är där och ju mer jag läser desto mer sugen på att åka till Cornwall och faktiskt se dessa omgivningar och kanske ett och annat gammalt stort hus.

Sen får vi ju inte glömma det fantastiska omslaget!

Jag hoppas på att fler översatta böcker av denna författare!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Annabelle

Författare: Lina Bengtsdotter

Recensionsexemplar från: Bokförlaget forum

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789137149691

Bokens första mening:

Dimman hade lagt sig över ängarna och syrsorna spelade i dikeskanten.

Bokens handling (från bokens baksida):

Varje småstad har hemligheter.

Varje människa har något att dölja.

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen i Stockholm, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör tillslut som alltid: följer order.

Det blir en res bakåt i tiden. hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Och medan Charlie söker efter sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör hon skrämmande upptäckter om sin egen bakgrund.

Mina tankar om boken:

Spännande, fängslande och oförutsägbar!

En bok som sliter med sig läsaren och är omöjlig att lägga ifrån sig innan man fått alla svar.

Jag kommer försöka tvinga alla jag känner att läsa den!

Jag gillar att man fick följa med i sökandet, men också fick uppleva den dagen med Annabelle.

Ser verkligen fram emot att läsa fler böcker av Lina Bengtsdotter!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳!

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments

Titel: Den tyska flickan

Författare: Armando Lucas Correa

Recensionsexemplar från: Louise Bäckelin Förlag

Utgivningsår: 2017

ISBN: 9789188447210

Bokens första mening:

Jag var nästan tolv år gammal när jag bestämde mig för att döda mina föräldrar.

Bokens handling (från bokens baksida):

Unga Hannah Rosenthal levde ett sorglöst liv innan allt förändrades. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän Leo Martin sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.

Nytt hopp anländer när familjen Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med lyxångaren M/S St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det g illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.

Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.

Mina tankar om boken:

En bok alla borde läsa!

Så stark, med karaktärer att vilja lära känna och älska! En bok som på ett fängslande och gripande vis skildrar en del av förintelsen! Många delar i boken läser jag med en stor klump i bröstet och tårarna är inte långt bort. Att det ligger en del verklighet bakom gör boken ännu bättre men också mer hjärtskärande.

Läs den!

Betyg: 5/5 valar 🐳🐳🐳🐳🐳

Finns att köpa hos bland annat: adlibris och bokus

Likes

Comments