Header

1200 passagerare befinner sig på Finlandsfärjan Baltic Charisma. För många är färjan ett sätt att fly vardagen och släppa på sina spärrar under 24 timmar. Färjan har gått utan problem samma resa under många år. Det är inte förrän två mystiska figurer smyger på färjan som konstiga händelser börjar hända ute på Östersjön. Passagerare och personal kommer att behöva ställa sig frågan vem kan man lita på? Utan möjlighet att kontakta land förvandlas vissa till hjältar medans andra förlorar sig själva.

Jag har läst Mats Strandbergs andra bok Cirkeln som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Som är en av min favorit böcker vilket gjorde att jag hade höga förväntningar på denna bok. Frågan som jag hade när jag började läsa denna bok var " Kan Mats Strandberg skriva bra böcker på egen hand? " Och svaret är... JA! ja den här boken är verkligen ett mästerverk. Allt från djupa karaktärer till en spännande handling som fick mig att sitta hel spänd under nästa hela boken. Nu vet jag ännu en anledning till att aldrig ta en färja.

Jag rekommenderar den här boken till er som vill läsa någon spännande och läskig berättelse.

Denna bok får av mig:

5 heart

Vilket är mitt högstas betyg vilket jag tycker att denna bok förtjänar.

Om du inte tycker som jag, säg gärna emot mig eller skriv en egen recension. Jag blir inte ledsen över några hårda ord, jag gillar bara utmaningar. Du kan även ge ditt eget betyg genom hearts. Så varsågod och kommentera!

MVH

Bokmalen


Av Mats Strandberg

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 Amir och Hassan är bästa vänner och oskiljaktiga. De växte upp tillsammans i ett fredligt och vackert Afghanistan. Bundna av gamla seder växer de båda pojkarna upp i två helt skilda världar. Hassan är född till tjänare och Amir är född till herre.  När Sovjetunionen invaderar deras vackra land flyr Amir med sin far ut ur landet till USA. Där bygger de upp en säkrare och bättre framtid. När tallibanerna intar makten och en vän skriker efter hjälp, måste Amir möta sitt förflutna. Han måste inse den hemska sanningen av ett svek han gjorde för länge sen. 

Jag hade inga stora förväntningar på den här boken. När jag väl kom in i den så satt jag som klistrad. Jag tycker att boken har ett bra budskap och jag gillar att läsa om olika länders situation. Författaren får än att leva in i det som Amir upplever. Då man både får uppleva sorg och glädje tillsammans med karaktärerna. Tyvärr var den lite långtråkig på vissa ställen och ibland blir det lite för mycket fakta. Jag gillar att de visar en ny sida av Afghanistan som man inte har hört om förut.

Jag rekommenderar den här boken till dig som gillar verklighetstrogna berättelser, där du kan lära dig ny saker om både människor och andra länders situation. 

Jag vill ge den här boken:

3 hearts 

Om du inte tycker som jag, säg gärna emot mig eller skriv en egen recension. Jag blir inte ledsen över några hårda ord, jag gillar bara utmaningar. Du kan även ge ditt eget betyg genom hearts. Så varsågod och kommentera :)

MVH

Bokmalen

  av: Khaled Hosseini       

Likes

CommentsLikes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!! ;)

Denna blogg handlar om böcker så klart och det är vad ni kommer att kunna att se fram emot att läsa om på denna blogg. När jag läst en bok kommer ni förutom att kunna läsa recensionen på den även kunna läsa mitt betyg på boken. Betyget kommer att ges i hearts. Boken kan få upp till fem hearts om boken är dålig kan den till och med få ett halvt heart. 

Men det är inte bara jag som kommer att ge betyg och skriva recensioner det är även ni!! Ni kan genom att maila mig på bokmalensheart@hotmail.se även skicka in era egna recensioner på böcker. Om ni inte vill skriva någon recension utan bara komma med en kommentar eller sätta era egna betyg om en bok som jag skrivit om så skicka en kommentar. Ni får även gärna tipsa om böcker ni tycker jag ska läsa. 

 

Jag hoppas ni kommer att gilla den här bloggen, kanske även följa den ;

 

OBS!! 

Bloggen på wordpress som heter bokmalensheart är också  min blogg men jag har glömt lösenordet till den!!! 

 

 

 

 

Likes

Comments