Hej Bloggen !


Boken den handlar om en pojke som heter Njoroge som fick erbjudandet av sin mamma Nyokabi om att börja skolan, fast att det skulle blir svårt med familjens ekonomi fick han trots allt börja i skolan. Överlycklig blev Njoroge och han blev också den första i familjen som får gå i skola. Hans föräldrar är väldigt stolta över det och skryter gärna om det. Berättelsen den utspelar sig i Kenya runt 1960 talet, då britterna hade varit där och tagit över deras land.


Njoroge och hans familj de bor i byn Gikuyu som ligger nära staden Kipanga där butiker och sådant finns. Njoroge har en halvbror som heter Kamau och han är lite äldre en Njoroge och utbildar sig till snickare. Deras far Ngotho arbetar som bonde på Mr.Howlands mark, då en gång i tiden det var Ngotho’s mark.

Njoroge han börjar skolan men har det lite tufft att vänja sig, men som tur han han sin gamla gode vän Mwihaki. Som är dotter till Jacobo en rik man som äger marken Njoroge och hans familj bor på. Så småningom lär han sig att prata och skriva engelska, han bestämmer sig dessutom att han ska studera bibeln.


Familjens barn älskar att lyssna på historier föräldrarna berättat speciellt Njoroge och en dag övertalar han sin far att berätta en för familjen. Han berättar om hur britterna tog över Gikuyu’s land. Storebrodern Boro blir väldigt upprörd när hans far berättar dessa historier, då han tycker att hans far bara förvärrar orättvisan med att jobba för Mr.Howards. Allting går som vanligt i byn men tillslut har ryktet spritt sig att det ska vara en protest om mer rättigheter för Afrikaner. Fadern Ngotho han vill vara med men är orolig att Mr. Howards kommer sparka honom om han är med i protesten. Så han säger upp sig och deltar i protesten. Detta skapar då problem och boken blir allt mer spännande, vad händer efter att han vart med i protesten, hur går det med Njoroges skolgång ? Det får du själv ta reda på och läsa boken.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan, Bokens Konung här !

Boken jag kommer arr läsa heter "Upp genom mörkret" skriven av Ngugi Wa Thiong'o. Jag valde denna boken för att den lät intressen då på baksidan står det "Upp genom mörkret är Ngugi i hans renaste form, hans Romeo & Julia, hans saga om ung kärlek mot en bakgrund av familjefejder och en värld sjudande av våld och orättvisor".

Visst låte det intressant ?, det tycker jag med. Så det ska bli såååå spännande att läsa den. Så nu får ni mina "Bokisar" ha en så bra dag så får ni snart ett inlägg om det första kapitlet, ska inte dröja. Glöm inte att skicka in fanart .

XOXOXOX


Likes

Comments