Jag fick en fråga på ask som löd såhär ''Varför skriver du inte om din vardag i din blogg? Din blogg handlar bara om hur du mår och hur du känner och om vad du tycker och tänker. Du söker uppmärksamhet för att du gått igenom ett jobbigt och tufft liv. Fast du är så svag för att du söker tröst från andra. Vem tror du att du är?''

Well okej. såhär är det. Min blogg heter ''bokenommig'' och det handlar om just mig. Min som person och mina känslor, åsikter och vad jag tycker om saker. Min blogg är till för mig att kunna skriva av mig. Lätta på mitt hjärta och rensa allt ont i mig. Tycker du inte om att läsa min blogg så gör det inte. Det gör mig ingeting. Jag söker definitivt inte uppmärksamhet för att JAG väljer att inte tysta ner vissa ämnen. Jag vill inte tysta ner hur folk behandlat mig och vad jag gått igenom för folk måste inse att alla lever inte det bästa livet eller har levt det bästa livet. Jag berättar min historia för att det hjälper mig att gå vidare och för att jag ska kunna hantera att jag aldrig kommer bli tillräckligt hel igen. Jag kommer för alltid gå med ett skal. Jag kommer alltid att känna mig ensam även fast jag vet att jag inte är ensam och kommer aldrig förbli ensam. Men jag är ensam bland mina vänner om det jag gått igenom och det är just det som gör att jag känner mig ensam. Tänk dig, att varje kväll är du livrädd för att somna för att du är rädd för att drömma mardrömmar om mannen som våldtog dig och tog ditt liv ifrån dig. Tänk dig att varje gång du kollar dig i spegeln så tänker du att du är så jävla värdelös och fulast i världen även fast alla säger att du är vacker men du kan inte ta in det i din hjärna. Varje dag så tänker du ''Duger jag, är jag tillräckligt tillräcklig? Vad har jag gjort för att förtjäna detta?'' Så att fråga mig ''vem tror du att du är?'' Alltså ursäkta?? Jag vet vem jag är, jag känner mig själv till 100% och jag känner till mina bästa och sämsta sidor och när jag är i det mörka så tar jag mig ALLTID ur det helt själv. Jag är en människa precis som alla andra. Jag älskar att skratta, jag älskar att umgås med människor, jag älskar livet och ibland hatar jag livet, jag älskar det mesta man kan göra här i livet och jag är så jävla tacksam ändå för att jag får leva. Tänk på det. Jag vet när jag ska visa mina känslor och när jag ska hålla dom inne.

Så våga inte fråga mig igen ''vem tror du att du är''

Vem tror du att du själv är som frågar en sådan dum fråga? Och att säga att jag söker uppmärksamhet är bara otroligt barnsligt av dig att påstå. Bara för att JAG vågar dela med mig. Vart vill du komma? Är det jobbigt för dig att jag klarar av att hantera situationer? Svider det i dina ögon att jag är stark? Kliar det i dina fingrar när du ser att jag lyckades i livet? Och att kalla mig svag är väldigt fel ordval från din sida. Jag är jävligt stark om jag får säga det själv. Jag är stolt över mig själv som lever och aldrig någonsin gett upp hoppet om lyckan. Jag känner lycka i livet och jag vet vad jag strävar efter. Den som är svag är du. Du är svag som inte kan hålla dina fingrar i styr och sitta och påstå att jag är svag för att jag DELAR MED MIG.

Jag hoppas du är nöjd med ditt svar. Förmodligen så trodde du att jag tog åt mig av din kommentar och att du på något sätt skulle försöka komma åt mig. Men du lycka till nästa gång för så lätt är det inte att trycka ner mig. Så min fråga till dig är. Vem tror du att du själv är? Skriv det till mig på någon av mina sociala medier så kan du väl åtminstone visa dig lite mogen och stå för vem du är. Sötnos.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag blir så irriterad.

för någon dag sedan så läste jag på en tjej blogg att det är tjejernas fel att dom våldtagna blir våldtagna. DET ÄR ALDRIG DEN UTSATTAS FEL. DET ÄR KILLEN SOM INTE KAN HÅLLA SIN SNOPP, HÄNDER OCH HJÄRNA I STYR.

Jag blir så frustrerad. En tjej ska kunna gå i vilka kläder hon vill utan att en kille ska tänka ''Åh, hon har lättklädda kläder på sig, hon vill ha sex med mig och vill att jag ska ta på henne även fast hon gråter för livet och skriker. Hon säger nej för att hon egentligen vill.''

Well fuck you äckel.

Ni är sjuka i huvudet. Ni som utnyttjar tjejer och ni som säger att det är offrets fel att den blivit utsatt. Ni blev inte tappade som barn. Ni blev slängda. Ni kan inte förstå hur ont det gör att när man blivit utsatt. Hur ont det gör att man får sitt liv taget ifrån en. Man känner som skuld, man känner sig så äcklig, värdelös, och allt man vill är att sjunka genom marken och dö. Det tar flera år innan man läker och man kommer aldrig läka helt. Man mår bra efter några år men man kommer alltid ha känslan av att man aldrig räcker till, att man känner sig äcklig. Det för svinner aldrig. Såren sitter fortfarande kvar i hjärtat, hjärnan och själen. Det läker aldrig 100% helt. Jag vet eftersom att jag varit med om det. I sommar är det 5 år sedan det hände. Jag överlevde, tog inte skit från folk, gjorde allt för att komma vidare och jag är fortfarande så jävla stolt över att jag insåg att det är inte mitt fel att detta hände mig. Det är hans fel.

Man ska aldrig slänga skit på ett offer. ALDRIG NÅGONSIN. Kom ihåg det.

Ha det bäst!

Kram!

Likes

Comments

​Här om dagen så kom jag och tänka på återigen på ett självskadebeteende som faktiskt existerar men INGEN vågar prata om. Här babblas det på sociala medier om hur människor skär sig själv och vissa svälter sig själv eller gör sig illa på något annat sätt som ett självskadebeteende. Men det finns faktiskt flera olika andra självskadebeteenden som många blundar för och ett av dom är att använda sex som självskapade beteende eller att visa sig på ett sexuellt sätt för andra människor för att få känns sig speciell för några minuter. Att känna få känna att man duger. Att killar eller tjejer vill ha mig för dom få minuterna. Sen när det rampljuset är över så går man vidare till nästa person och får sig känna sig speciell där i några få minuter. 

Det är ett självskadebeteende som är himla svårt att dölja för man skadar inte sig själv synligt. Det är inga ärr som alla andra kan se eller känna förutom du som har detta självskadebeteende. För det sätter sig i ditt hjärta, i ditt eget mående och din själ. Jag lovar dig att hur mycket sex du än har med en annan människor för att få dig att känna dig accepterad löser ingenting. Visst det kanske är skönt att få känna sig sexig, vacker, snygg osv men är det inte bättre att få känna så hela tiden utan att få uppmärksamheten genom det sättet? Kolla dig i spegeln och säg till dig själv varje dag ''Jag duger och är perfekt precis som jag är utan att behöva ha sex men någon annan för att få det bekräftat eller skicka någon olämplig bild, jag är vacker och jag är stark!'' 

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget mer än att dethär är ett självskadebeteende som tystas ner och det är verkligen så fel!! 

Likes

Comments

​Klockan är 02:39 nu när jag börjar skriva det här inlägget och ja, jag har försökt sova med efter att ha jobbat natt en hel helg så är det inte det lättaste att vända tillbaka på dygnet så kan jag inte somna nu i natt så kommer jag förmodligen att vara vaken hela natten och inte heller sova på dagen när jag nu ska gå upp 06:30. 

Jag har fått en rejäl sanning bakom min kost och min kost är VERKLIGEN inte ok! Att jag kan klara mig på 1 till 2 måltider per dag och det är inte hälsosamt för min del. Jag vägde mig i helgen på jobbet och insåg att jag har gått ner i vikt igen! Från att väga 44 till 41,3 kg är inte bra! Jag är bara ben. Skinn och ben och det måste ändrats så jag har bestämt mig för att börja äta frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat! Jag älskat mat det för jag men jag har så svårt för att äta mycket. Min lillebror som är 9 äter mer än vad jag gör och jag fyller 20. Jag känner hunger det gör jag men det blir liksom ''nä jag är inte riktigt sugen'' eller ''jag orkar inte göra något just nu'' Jag vill verkligen börja äta mer, orka mer mat för jag inser att jag är väldigt, väldigt underviktig för min längd. Sen har jag väldigt svårt också för att gå upp i vikt med tanke på att jag kan äta vad som helst och knappt på upp någonting men jag ska verkligen ge det ett försök nu. 

Önska mig lycka till mina läsare! Så kanske vi hörs någon annan gång! 

Likes

Comments

När jag sov tidigare idag efter jobbet så hände något så läskigt så jag vaknade upp i tårar. Jag har börjat drömma igen. Drömma om den hemska människan som förstörde mitt liv när jag var 14 år. Efter över 5 år så trodde jag att det ska vara över nu. Jag har inte drömt om honom på säkert 1 år och nu händer det igen. Det var så hemskt. Det var som att han var här i verkliga livet. Stod i dörröppningen och kollade på mig när jag sov och förgreps sig på mig igen. Varför ska han besöka mina drömmar? Jag är ständigt trött på att vara rädd. Rädd för att han ska söka upp mig, rädd för att han ska komma hit där min trygghet är. För HÄR är min trygghet, jag vill inte sluta känna mig trygg med att gå och lägga mig på kvällarna och ha en klump i magen av att drömma om honom. Dom tror att pengar hjälper. ''Sanna du får mer pengar istället för att han ska slippa sitta inne så länge för att han har barn'' JA OCH OM HAN HAR BARN! Han förstörde mitt liv, han tog det dyrbaraste jag hade. MIN OSKULD som jag skulle spara till den rätta, han tog mitt liv ifrån mig och jag har KÄMTAP så jävla mycket för att bytta upp ett tryggt liv igen. 6 månader fängelse bestämde dom att han skulle få för 2 år sedan och han går FORTFARANDE FRI!? Hur kan man låta en våldtäktsman gå fri fortfarande!? Det är så hemskt. Jag är trött på att vara rädd, trött på att känna mig så äcklig så fort jag tänker eller drömmer om det.

Från och med nu så tänker jag inte längre vara rädd för dig. Du ska inte få förstöra mig mer än vad du redan har gjort och du kommer aldrig få komma i min närhet igen. Du är en hemsk människa och du borde brinna i helvetet när du dör. Jag spottar på dig och hatar dig.

Likes

Comments

​Tre inlägg idag blev det ju inte. Men en klapp på axeln borde jag få för att jag ens kom ihåg att sätta mig framför datorn för att skriva ett inlägg till er. 

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska blogga om, jag vet inte vad ni tycker om att läsa. Så är det någon speciellt ni vill att jag ska skriva om här i bloggen så får ni mer än göra skriva till mig på facebook där jag heter (Sanna Gustafsson Ånstad) 

Så idag så kör vi på 50 saker ni KANSKE inte visste om mig :) 

1. När jag var liten så älskade jag clementiner, mamma har berättat för mig att man kunde hitta små spår efter mig med skal efter clementiner haha. 

2. Jag har alltid haft ett intresse för musik och jag har sjungit sedan jag började prata med jag är alldeles för feg idag med att visa mina kunskaper inom musiken. 

3. Jag har alltid haft ett intresse för att skriva. Jag älskar att skriva, prata om känslor och hur jag tror vissa känslor påverkar oss och varför vi just känner just den specifika känslan. 

4. Min första kärlek är J. 

5. Jag verkligen ÄLSKAR godis. Jag är så svag för godis och det kanske inte är så bra att äta så mycket godis som jag gör men jag kan inte hålla fingrarna borta. 

6. Jag är 1,56 cm lång och väger endast 43kg. Jag kan äta vad som helst utan att gå upp ett endaste gram. 

7. Jag gillade inte pizza fören jag träffade J då han köpte en kebab pizza när han var nere hos mig innan vi flyttade ihop och jag tyckte det luktade så gott och sedan dess så har jag tyckt om pizza haha. 

8. Jag avskyr människor som är dubbelmorala, 

9. Folk som söker uppmärksamhet för mista lilla är irriterande. Behöver du uppmärksamhet så sök det på något annat sätt än statusar som innehåller ''Jag hatar dig äckliga horunge, hur kunde då göra såhär mot mig?'' och sen när någon frågar i kommentarerna vad som har hänt så får man svaret ''Nej det vill jag inte berätta'' 

10. Tjejer som flörtar med en annans partner. ALLTSÅ NEJ. Vart är repsekten? Har en person en partner så ska inte du komma in och tro att det får plats 3 i ett förhållande. Bye. 

11. Människor som ljuger. Det spelar ingen roll om vad personen ljuger om. Det är bara helt ärligt respektlöst och otrevligt att ljuga då sanningen alltid kommer fram och det är inte personen som är dum som går på en annans lögn utan det är DU som ljuger för den personen och den går på det. 

12.  Jag tycker inte om någon annan läsk än cola och energidricka. 

13. Jag älskar att hålla på med smink och skönhet. 

14. Jag kan skratta åt vad som helst. 

15. Jag är inte en svår person att bli kompis med då jag är väldigt pratglad och kan prata i fleeera timmar. 

16. Jag har inte gått klart skolan. 

17. Jag jobbar som personlig assistent. 

18. När någon har ljugit för mig så kan det ta ett tag tills jag litar på den personen till 100% igen. 

19. Jag har aldrig varit så nöjd med mig själv fören nu. 

20. Jag älskar mitt liv. 

21. Jag älskar min fästman. 

22. När jag får en son så ska han heter Felix-Valentin.

23. Jag tycker det är kul att reta J så han blir lätt irriterad på mig hahah. 

24. Jag har jättesvårt för att somna själv eftersom jag älskar att sova med sällskap så när jag inte sover med J och är hemma hos pappa så sover jag bredvid min lillasyster eller min lillebror. 

25. Jag lyssnar på godnatt saga när jag ska sova och jag lyssnar inte på någon ''vuxensaga'' utan jag lyssnar på Astrid Lingren för att jag tycker hennes röst är avslappnad. 

26. Jag kliar nästintill J på ryggen varje kväll när vi ska sova. 

27. Jag har en iPhone 6s plus. 

28. Jag kan bli väldigt, väldigt arg men det tar tid innan jag blir så arg och det är inte alls ofta det händer att jag blir arg utan jag blir mest bara irriterad. 

29. Jag älskar känslan av att bli älskad och att kunna älska någon tillbaka. 

30. Jag har aldrig brutit något. 

31. Jag är allergiskt mot laktos, penseln och kardemumma. 

32. Jag är rökare. 

33. Jag har aldrig varit ute på krogen. 

34. När jag fyllde 18 så bestämde jag mig för att ha en nyktert år och inte dricka en droppe alkohol tills jag fyllt 19. Det höll tills vi åkte till Tyskland och insåg att alkoholen där är läskigt billig. 

35. När jag blir äldre så vill jag föreläsa på skolor om min uppväxt och inspirera ungdomar att allt går om man bara vill och att man har föds för att man ska leva ett liv på jorden tills man blir gammal och grå. 

35. Jag är en blödig person. Jag blir sårad lätt och gråter ofta. 

36. När jag inte tycker något är okej så säger jag det rakt och ärligt. 

37. Jag säger alltid vad jag tycker och tänker. 

38. Jag är inte rädd för att någon tycker illa om mig för jag har lärt mig att man behöver inte tycka om alla människor i världen. 

39. Jag tror att avundsjuka orsakar att folk i dagens samhälle blir mobbade. 

40. Jag tycker inte om otacksamma människor. 

41. Jag älskar pappas spagetti med köttfärsås. 

42. Jag älskar min familj.

43. Jag älskar mina vänner. 

44. Jag älskar alla människor som betyder något extra för mig. 

45. Jag och min bästavän har gjort massor utav dumheter när vi var mindre. 

46. Jag har bott i Stockholm. 

47. Jag har bott i Arboga. 

48. Jag har bott i mjölby.
49. Jag bor i Fågelfors. 

50. Och jag är uppväxt i Skänninge. 


Likes

Comments

Den 27 Augusti så fyllde jag hela 19 år. Om jag hade en bra födelsedag? JA DEN BÄSTA!

Jag fick en ny förlovningsring av mitt hjärta och ett armband och ja, jag grät av lycka. Haha. Sedan så fick jag en låda FULL med godis av mina svärföräldrar och även en låda full med godis av J lillasyster. Fick även SIMS 2 PET STORIES av pappa. Har seriöst velat ha det spelet i fleeeera månader. Vi åt god tårta, grillade på kvällen och hade det så underbart mysigt och jag är tacksam över att J:S familj är så fina!


Jag har även tjatat på J i flera veckor om att jag vill ha en tjejkompis här i närheten. Han hjälpte mig inte så jag fick ta saken i egna händer och skaffade mig en själv. Jag vet inte om jag får skriva hennes namn i min blogg eftersom jag inte frågat om tillåtelse men jag träffade henne i torsdags och vi klickade väldigt bra känns det som. Vi gick på pizza dejt, riktigt mysigt! Vi gick även hem till henne och kollade på youtube klipp som var väldigt roliga och väldigt knasiga. Snackade om allt möjligt och hon är så TREVLIGT! En riktigt fin tjej och jag hoppas att vi blir riktigt goda vänner till varandra.


Jag även haft väldigt mycket tankar sedan i torsdags. Men det vet jag inte om jag får skriva ut på min blogg då det rör sig om en familjemedlem. Men om du läser det här så ska du veta att jag älskar dig och att du är stark och KLARAR ALLT!

Tänker att jag ska försöka att blogga 3 gånger om dagen men jag glömmer alltid bort. Men jag ska bli bättre. Jag lovar.

Godnatt och sov gott så hörs vi i morgon igen. Det lovar jag!

Likes

Comments

Jag måste verkligen bli bättre på att blogga känner jag!
Jag glömmer alltid bort att skriva i den. Bloggen har liksom sopats under mattan vilket den inte skulle ha gjort som jag planerat det.

Just nu är det sommar vilken skulle kunna vara skönt om det bara slutade regna någon gång..
Dom veckorna som gått på denna sommar så har jag hunnit vara i Stockholm på jobb i 5 dagar, sen så har min lillasyster Josefine varit här hos oss i 5 dagar, sen så har jag plockat blåbär i skogen, fiskat en hel del. Druckit alkohol en kväll tillsammans med Justins syster, Justin och hans kompis vilket var hur trevligt och kul som helst. Har även badat och solat när det väl var sol.

Vi har även skaffat en katt som vi döpte till Gandalf, hur söt som helt må jag säga!

Jag har även börjat med 30 day squat challenge. Se om jag klarar det eller om jag ger upp efter två dagar.

Gick även 9 kilometer i torsdagsmorse pgd av att tåget gjorde så jag missade bussen hem från jobbet. Om jag var arg.. Jag var GALEN! Ringde och väckte Justin och sa att jag misstat bussen och är påväg hem nu men att jag kommer liiiite sent hem pgd av att jag går. Jag var så arg att jag grät av ilska och så somnar han. I TELEFON när jag pratar med honom. mumlade ''dumhuvud'' och la på. Haha stackars pojke som har en sån sur flickvän. Ringde även Klt och sa att deras länstrafik suger för att dom sätter ut 4 bussar på den dag från Fågelfors till Högsby. Dessutom med över 4 timmar mellanrum!?! Är dom dumma? Svar ja.


.

Likes

Comments

​Lite uppgradering om hur mitt liv ser ut nu efter min berättelse om mitt liv. 

Som sagt så lever jag ju tillsammans med min fästman vilket är det bästa valet jag gjort i hela mitt liv. Jag älskar att tillbringa varenda sekund med honom. 

I alla fall så lämnade nästintill alla mina vänner mig några veckor efter jag slutade blogga. Det var som att bli spottad i ansiktet och knivhuggen i ryggen för jag fick massa skit som jag inte ens förtjänade. Helt plötsligt så var jag falsk, oäkta, ingen riktigt vän och jag vet inte ens vad jag gjorde för fel. Mer än att dom tyckte att jag övergav dom när jag flyttade vilket jag inte gjorde. Jag berättade för dom att jag skulle flytta och visst vi fick inte säga hejdå men det betyder inte att jag lämnade dom för Justin. Jag valde bara att utveckla mitt liv med killen jag älskar! Dessutom så vet jag att dom skulle göra precis samma sak. 
Men det som gjorde mest ont var att förlora min allra bästa vän i samma veva för hon höll med alla andra. Hon tyckte att jag inte fanns för henne men det gjorde jag. Dag som natt. Ett samtal bort fanns jag, ett sms bort. Att jag flyttade tog dom som att jag dött..

En del säger att det värsta som finns är att förlora sin pojkvän, fästman, eller sin man. Så kanske det är men när jag förlorade min bästa vän som jag dessutom varit bästis med i över 18 år krossade mig, jag har gråtit så mycket, ring och gråtit i telefon med mamma och min syster och berättat hur förkrossad jag är, så fort jag började prata om henne så började jag gråta. Det gjorde så ont. Jag saknar henne så otroligt mycket varje dag. Hon vad som min tvillingsyster, vi gjorde ALLT ihop. Pratade om allt. Hon är liksom den som jag växt upp med, alla minnen, alla bråk vi haft, alla gånger vi gråtit, skrattat ihop och alla gånger vi haft slagsmål haha. Men det läker väl med såren och det man inte får glömma är alla fina och dåliga minnen vi har ihop. Men om vi kommer bli vänner och så igen. Nej det kommer vi inte. Jag tänker inte förlåta henne även fast jag vill men nej. Hon förtjänar inte mig efter all skit hon spottade mig i ansiktet. Hon förlorade min tillit när hon släppte min hand. Hon krossade mi och jag förstår inte varför eftersom hon och jag alltid skulle vara bästa vänner. Jag vet vart hon står nu och hur hon förändrats och jag behöver inte henne längre. Jag vet inte ens vem hon är längre för jag känner inte igen den personen jag en gång kände. 

Vad har hänt mer.. Jo jag har bärgat jobba som personlig assistent och jag trivs så himla bra. Mitt liv flyter på och allt går framåt vilket är super skönt verkligen :) 
Annars så har det inte hänt så mycket mer i mitt liv sedan jag bloggade sist för några månader sedan! :) 


Likes

Comments

Idag är det redan ett år sedan vi två blev till ett. Alltså ett helt år så har jag levt tillsammans med mitt livs kärlek. Få känna hans kärlek och hans trygghet. Jag har aldrig mött någon sådan fantastisk människa som honom. Han är en sådan person så får alla på ett gott humör, han får mig att skratta som ingen annan människa han få mig att skratta. Han får mig att le som ingen annan kan på ett sådant sätt som bara han kan, han är så otroligt vacker. Han är hela min värld. Skulle jag få välja precis vad jag ville och vad jag behöver då är det honom jag väljer tills livet är över för. Det är bara han som finns i mina tankar och när han kysser mig så stannar mitt hjärta till och tusentals fjärilar kittlar mig i magen av lycka av att jag får känna hans kärlek och hans närhet. Han är den personen som får mig att sväva på moln. En sådan fin människa är svår att hitta och jag hade turen att hitta honom för hans är allt jag behöver för att kunna andas. Han och jag, jag och han, bara vi. Att somna, sova och vakna bredvid honom är ett paradis för mig. Att titta på hans vackra leende får mitt hjärta att smälta. Alla mina minnen vi skapat under detta år är helt fantastiskt, alla motgångar vi klarat och alla bråk vi klarat är helt otroligt och vi håller fortfarande ihop och det ska vi göra tills döden skiljer oss åt. Vi båda vet att vi mår bäst med varandras sällskap. Låt oss leva tillsammans tills våra hjärtan stannar. Du och jag för alltid är något jag förväntar mig och det är så det ska vara. Jag behöver inte längre leta efter kärleken för den fann jag för ett år sedan. Det är han som jag till hör och han som tillhör mig och vi tillhör varandra och det är så det är. Innan jag träffade honom så visste jag inte vad kärlek var, hur det känns att vara förälskad. Men nu vet jag och det är det finaste som finns, att vara sådär himla förälskad det är det underbaraste som finns. Jag älskar dig Justin. Då, nu och för alltid. <3

Likes

Comments