Boken handlar om en tjej som var tillsammans med en kille, men nu har killen gjort slut och tjejen vet inte varför utan han vill inte prata med henne och när hon träffar sin pojkväns gamla kompisar så är dom bara sura och kaxiga mot henne. Det som behövs lösas är varför hennes gamla pojkvän är sur på henne och hur dom ska göra för att lösa det. Det som jag tycker behövs ändras med handlingen är att det skulle vara spännande att få veta lite om dom båda huvudpersonernas familj hur dom är och vilken relation som dom har till sina barn. Jag tror att genren är romantik och drama eftersom att boken handlar om kärlek och sedan så är det också mycket drama. Jag tycker inte att det är mycket liknelser eller metaforer i min bok tyvärr. Jag tycker också att språket är väldig enkelt att förstå och det är inte mycket svåra ord i boken vilket är både bra och dåligt, det är bra eftersom att då hänger man med bättre i boken, men och andra sidan så får man inte lära sig nya ord som kan vara bra i framtiden.

       svåra ord:

  • konkav

Det betyder att något ät inbuktat typ som en skål.

  • hårtestar

Ett annat ord för hår eller hårslinga.

  • ingetdera

Betyder att det inte är något av de alternativet ungefär.

  • grensle

Det betyder att man har benen om var sin sida om något, till exempel ett bordsben.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​​​

Nu har jag läst andra delen av boken, jag tycker att huvudpersonerna verkar ganska tuffa men ändå sårbara och känsliga. Till exempel så går dom ut på nattklubbar med falsklägg även om dom inte får och är för unga.

Jag tycker att de båda huvudpersonernas beteénde är ganska likt mig eftersom att jag också är ganska tuff och vågar stå upp för mig själv och andra men ändå är jag ganska känslig och sårbar och tar åt mig av saker ganska lätt. Boken utspelar sig för det mesta i skolan, konserter, killens rum och även utomhus ganska mycket då dom ska gå någonstans:  "​vi är i en park och jag har stulit med mig en halv flaska Bacardi i alla fall.”

Jag tycker att författaren har beskrivit platserna på ett bra sätt då hen använder sig av färger, doft mm.

Likes

Comments

Nu har jag läst första delen av boken "Det handlar om mig" än så länge tycker jag att boken är bra eftersom att man direkt kommer in i en händelse, alltså i medias res. Första kapitlet gillade jag snabbt eftersom att det direkt blev spännande medans i andra böcker som jag har läst så har det gått lite trögt i början.

Likes

Comments

En händelse som jag kommer ihåg starkt från boken och som väcker stora tankar och känslor är när Jajje hade sin begravning. Jag är väldigt känslig när det gäller döden och sånt så jag blev faktiskt tårögd.

Den karaktär jag gillar mest är Nina eftersom att hon verkar väldigt smart och självsäker.

Jag tyckte att boken var spännande och intressant, dock så tyckte jag att början var lite långsam.

Likes

Comments

Nu har vi läst del 1 av "prinsessan och mördaren". Hittills tycker jag att boken är hyfsat bra, men i början så tyckte jag att den var lite seg och lite rörig. Nu efter att man har kommit in i boken lite så tycker jag att den är mer spännande än i början. Huvudpersonerna än så länge i boken är: Nina, Lenita och Teo

Nina är nog en ganska självsäker och snäll person men som ändå inte riktigt kan stå upp för sig själv utan bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker och tänker om henne, till exempel så är hon ganska intresserad av Lenita för att hon spelar väldigt självsäker och är framåt som person. Men Nina vill inte att Lenita ska tro att hon bryr sig så mycket.

Lenita är en självsäker person och gillar uppmärksamhet, jag tror att klassen uppfattar henne som ledare och lite "coolare" än dom andra, det tror jag att Lenita uppfattar sig själv som också och är väldigt nöjd med det. Lenita har mycket pengar och bor väldigt fint, så om man får komma hem till Lenita så ska man känna sig speciell eftersom att det inte är många som får det, berättar Sanna och Catta (Lenitas kompisar) för Nina. I det kända popbandet finns det en gitarrist som kallas "Jojjo". Lenita påstår att hon är tillsammans med "jojjo" och efter konserterna så får hon gå back stage och träffa honom.

Teo har jag inte läst så mycket om än, men det jag vet att att Nina precis har flyttat in på samma gata som Teo. Jag tror att Teo är lite intresserad av Nina eftersom att han pratar mycket om henne.

Likes

Comments

jag har börjat 1 kapitel av boken så jag vet inte riktigt än vad den handlar om.

Likes

Comments