Förr i tiden innan jag fick stroke och inte längre kan klara mig själv  så var julklappsinköpen nästan heliga för mig. Personliga utvalda gåvor till var och en. Nu har jag ju även barnbarn att köpa till och det är så roligt. Bägge två är helgalna i Pippi Långstrump och julklappar med Pippi skulle vara bra tyckte deras mamma. Nätshopping fungerar också bra och jag hittade små Mickiväskor med olika Pippimotiv på. Beställer 2 stycken tror jag.  Onsdag upptäcker jag att jag inte gjort det. Som tur är ska jag iväg med min ledsagare, Tranåskvinnan, så hon får köra runt med mig på olika inköp och det gör hon gärna. Som vanligt har vi väldigt roligt speciellt när hon berättar vad hon gjort på morgonen. Hennes man går alltid in och väcker henne innan han går till jobbet .Hon är väldigt svårväckt men denna morgonen har hon vaknat med en melodislinga i huvudet som hon förknippar med skräckfilmen Carrie. Så   innan Tranåskvinnans man kommer i n i sovrummet sätter hon sig rätt upp i sängen och bara stirrar framför sig. Hennes man tänder i taket och blir skiträdd när han ser henne. Hon bryter ihop av skratt och båda går iväg till sina jobb Hon är dock lite rädd för vad han ska hitta på för hämnd . På väg i bilen tycker hon att vi börjar inne i stan där jag har några ärenden också. Nix vi börjar på Biltema säger jag. Där ska jag ha små värmepåsar att värma mig på när vi är i stan.   Lekcenter ligger precis bredvid och där hittar mina Mickiväskor.  HALLELUJA! Bort til Citygross där jag ska ha lite märgben son julklapp till hundarna. Då kommer jag på jag skulle ju ha sådana där nötter man skalar själv och är lite gröna. Men vad heter de? Såklart frågar jag och svaret blit pitaschnötter.  Då bryter vi ihop igen.  Hon rullar in rullstolen bland leksakerna och där är det trångt med kundvagnar och ungar, jag hittar lite som passar till spisen de också ska få. Ut genom kassan och sen in till stan. Bokia fick ett besök och även blomsteraffären där jag hade presentkort att göra av med. Turistbyrån fick ett besök för att hämta biljetter och gissa vad. Fullt med Pippi saker som de säljer. Istället för se på fan säger Tranåskvinnan titta på jävlar. då bryter jag för det har jag inte hört tidigare. Nu är det hemåt som gäller och jag är så nöjd med min eftermiddag trots jag inte kan själv. Men jag gör så gott jag kan och det blir så bra så. Lyckades även lura till mig en eftermiddag i januari mrd ett GKs besök. Tranåskvinnan har inte velat åka dit men nu så.....  det blir en annan historia.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är inte det att det inte hänt något som gjort att jag undvikit skriva men ibland fungerar det bara inte.Två av mina svägerskor har drabbats  av cancer.En av bröstcancer och en av lungcancer. Hon med bröstcancern är opererad och har påbörjat sin kemoterapi. För Pias del hon med lungcancer ser det mörkare ut. Cancern är så spridd att den inte går att behandla. Ändå har hon påbörjat en kemoterapi för att försöka förhindra att den sprids mer.Hennes hostattacker är inte av denna världen. 15 minuter långa är inte ovanligt.Det skär i mitt hjärta och jag fattar fortfarande inte att nikotin får lov att säljas lagligt i vårt land. Detta starkt beroendekallande gift som är i klass med heroin när det gäller beroende och abstinensbesvär. Det rör sig om skatteintäkter inget annat eller så har vi en totalt okunnig och ignorant regering och har haft i många år. Med all den information som finns om riskerna med rökning tycker jag hela svenska folket skulle bli skattesmitare. 

I februari var jag på en veckas rehabilitering på Visingsö. Helt underbart fast den lilla öjävlen är en sommarö. Kunniga behandlare och ett härligt gäng strokare och medhjälpare gjorde allt för att vi skulle ha en bra tid. Denna formen av rehabilitering passade mig som hand i handske. Nästa vår blir det 3 veckor i Spanien.Det kostar skjortan men när det gäller utlandsrehab så ansöker jag om att få rehabiliteringen betald av försäkringskassan.

Nu till något mycket roligare. I kväll ska jag på en höjdargrej. Ända sen Queen slog igenom har jag älskat deras musik. Nu är det ju saalldeles försen att se orginaluppsättningen. Men det näst bästa heter Killer Queen och är ett coverband som är så nära det går att komma ursprunget.

Så ett älskat samtalsämne hos oss svenskar. Vädret. Gräsmattan var så där taskigt vintergrön och en morgon hade det dalat ner 30 cm snö. Varför då? 

Likes

Comments

Så här i december har vissa synpunkter på hur ett Luciatåg får se ut i dag när det letas rasism eller kränkningar under varenda sten som syns under snötäcket som ligger över vårtjust nu snövita land. Om jag nu får säga snövita utan att det kränker någon.Först var det pepparkaksgubben i ett Luciatåg som folk kunde ta anstöt av. Vad är det för fel på pepparkakor ?Jo de är bruna. Jämför det med oss svenskar som är vita i skinnet då är det kränkande . För vem?Nu har någon bestämt att det ska klippas och redigeras i Kalle Ankas besök hos jultomten som sänds på julafton. Enblond docka den lilla negerdockan som säger M ama och en man med vitt skägg och liten mössa på huvudet som sitter och sparkar klipps bort. Bara för de anses spegla stereotypen av blondiner,svarta och judar .Men tänk efter det är den sm påtalar det hela som har problem i sitt tänkande antingen det gäller pepparkaksgubbe i ett luciatåg eller en tecknad docka på julafton. När ska vi förbjuda användandet av färger ? Det kan ju vara kränkande .Röd kan ju kränka en feminist eller kommunist.Gul, ja då åker hela Kina bort från världskartan,Ska vi dra det ännu längre så tar vi och plockar bort allt kött från affärer och restauranger. Det kan ju kränka en vegan

Likes

Comments

Nu när det är så kallt så är det nästan jobbigt att lägga sig på kvällen. Det är ju inte bara hoppa ur kläderna och möjligtvis dra på ett linne krypa ner i sängen  dra täcket till hakan och  sen glida in i drömmens värld.För min egen del räcker det med en t-shirt på kroppen däremot ska elmadrassen vara på och vetekudden ska ha värmt upp där fötterna ska vara. För fryser fötterna så kan jag inte somna.

I bekantskapskretsen har jag en ensamstående mamma . Hennes ritual vid sänggåendet är Pyjamas på fleecemorgonrock på den. Sätta sig på sänkanten för att dra på värmestrumpor som går till knäna. Krypa ner under duntäcketoch sen glida in i drämmens värld. Konstigt hon är singel eller?

En liten mungipsdragare på slutet.  Hustrun möter glädjestrålande sin man vid ytterdörren och säger Min huvudvärk är borta. Helt borta. Jag fick tips om en hypnotisör som  klarar av att bota det mesta. Jaha sa mannen Hur gjorde han då? Jojag ska tänka jag har inte huvudvärk jag harinte huvudvärk, jag har inte huvudvärk. Och det har hjälpt jag har inte huvudvärk längre. Du kanske skulle prova gå till honom du också. Varför det ?undrar mannen. Ja du har ju inte varit Tarzan i sängen de sista veckorna precis, säger frun. Han kanske kan hjälpa dig med det problemet. Mannen skakar på huvudet men bstämmer sig för att prova hustruns förslag.På kvällen när han varit hos hypnotisören har de vilt hämmningslöst sex, Hustrun är alldeles förundrad. Detta är otroligt tycker hon. När han presterar ännu lite bättre direkt efteråt vet hennes glädje inga gränser. Hon frågar Vad sa han till dig? Mannen svararJo jag skulle tänka Du är inte min fru,du är inte min fru, du är inte min fru.  Mannens minnes gudstjänst är i morgon.

Likes

Comments

För några veckor sedan blev det översvämmning i en  källare i centrala Halmstad. I huset ligger Försäkringskassan. När vattnet skulle bort upptäcktes en  akvariefisk, en svärdbärare i en av dagvattenbrunnarna. Fisken placerades i en plastburk model GB Big Pack  oc h sattes i fikarummet.Städerskan tyckte synd om firren och tog med en stor glasskål hemifrån så svärdbäraren som döpts till Svante skulle få det lite trevligare och alla skulle kunna se honom. Någon satte en insamlingsburk med vidhängande lapp Fär Svantes överlevnad. Bidrag med det du vill. Bara på några veckor innehöll burken 600 kronor och ett litet akvarium inhandlades med pump och alla tillbehör. Svante fick även en kompis, en guldfisk som döptes till Per.Fikarummet är välbesökt och alla bryr sig om   att fiskarna har det bra.

 Hursvärdbäraren hamnade i dagvattenbrunnen är det ingen som vetoch vi kommer väl aldrig få veta det. Men i fikarummet simmar Svante och Per  och har det bra.I akvariet simmar även två algätare  som håller lite rent. På helgerna när det F-kassan är stängd har någon Jour för att mata fiskarna.   Solskenshistoria eller hur?

Likes

Comments

Todd Aiken  rebublikansk kongressledamot från Missouri USA  har nog yttrat det mest idiotiska en man någonsin gjort. Han säger att om en kvinna blir våldtagen på riktigt så skyddar kvinnans kropp sig mot att bli gravid. Fatta att han är abortmotståndare.  Men vilken intilligensnivå ligger han på. Om han nu skulle ha fel så tycker han straffet ska läggas på våldtäktsmannen och inte på barnet.Hur många kvinnor blir då gravida eftyer en våldtäkt i USA?   5% av alla våldtäktsoffer eller 32000 varje år enligt en studie av Medical University of South CarolinaDetta är lika idiotiskt som det jag läste på textTV  igår att kvinnor i  Iran inte får utbilda sig vid universitet och högskolor för de har bättre studieresultat än männen. Total mansdominans. Tänk om kvinnor kom till makten i alla länder hur skulle då världen se ut. Visst kan vi bitcha mot varandra men kom igen en catfight  vad är det mot krigen som pågår runt om i världen?

 

 

 

Likes

Comments

Inte ett skapandes grann  har jag gjort i dag. Känns bra med vilodag. Vattnat krukodlingen på framsidan är det nyttigaste jag åstadkommit.  Växthuset har producerat  2 fina slanggurkor så nu är vi självförsörjande på sådana resten av sommaren. Gott!

I går dog en illusion för mig.Örebrodottern med pojkvän Polkagrisbagaren,Mannen och jag gjorde en lördagstrip till Strömsnäsbruk där viköpte med oss gräddbullar och godis hem.Det fanns polkagrisar också men det var konkurrentens så jag vågade inte köpa någon. Det var då min illusion krossades. Polkagrisbagaren berättade om de här käppformade som finns att köpa till Jul. De görs i Kina.IKina! Men va fan! Kina firar ju inte ens jul.Måste fråga om jag kan beställa av honom så jag får svenskgjorda i år.

I dag är det riktigt varmt.Hundarna tycker det är dags för kvällspromenaden fast det kommer bli för varmt för dem så säger deras inre klocka nu ska vi gå. Nu har de gett sig iväg med husse. Jag kan tänka mig deet blir kyrkrundan för då  stannar de vid kyrkogården och dricker vatten både tvåbeningar och fyrbeningar. För några år sedan fick jag en riktig skrapa av en kärring såm vasst påpekade att hundar inte fick vara på kyrkogården. Mitt svar blev att de som  bor här har gett mig tillåtelse.Då tystnade hon.

Jag fick en liten wspan jordgubbar av en av mina hemtjänstare. De ska fixas till nu och sedan ätas upp.Söta och goda inte alls som vid midsommar. Sill och potatis då Jordgubbar vid denna tiden.

Likes

Comments

För några veckor sedan fick  jag ont i vänster stortå naglen som växer rakt in i huden.Så har det varit i många år sedan jag spräckte naglen. Innan stroken kunde jag själv pilla och klippa och skära bort det som behövdes. Nu kan  jag inte det längre med nageltrång som följd.Jag har alltid tyckt Tönt om de som klagat över nageltrång. Det gör jag inte längre för satan så ont det gör.Då för några veckor sedan när det började göra ont för att något tryckte på tån som täcket nattetid ringde jag vårdcentralen och fick en tid.Doktorn jag fick då är en riktig snygging. Så nprecis som Greys Anatomi  har sin M cDreamy så har denna vårdcentral McSnygg. Han fick titta och klämma på min tå. Petade med ett vasst föremål klämde lite till och sa inflammation antibiotika och sen kanske operationJag frågade om han visste hur ont det gjorde och han sa Ja med ett leende. Ingen sympati eller empati alls. Nej svarade han. Empatin har jag studerat bort.Såå tyckte jag då är det sant att det finns en kurs på läkarlinjen som heter sadism? Visst! Högsta betyg i den kursen.Jag fick min antibiotikakur och smärtan försvann efter någon vecka och jag kunde fortsätta med min gångträning för det hadfe gjort alldeles för ont att stå och gå på foten.Tidigare i veckan bestämde jag mig för barfotaträning föratt se hur ont det gör i min vrist. Inte alls visade det sig så   gåträning  barfota inomhus hela veckan. Det finns en tröskel på hela bottenvåningen och när jag var på väg över den dippade foten och stortån smällde i så jag trodde jag skulle  svimma. Att föda barn var inget jämfört med hur ont detta gjorde. Tre stycken har jag klämt fram varav två utan smärtlindring så jag har något att jämföra med. I går hade jag ont hela dagen och bestämde mig redan då för att i morgon ringer jag. Så det gjorde jag. I min lilla värld skulle jag till doktorn för att eventuellt få en antibiotikakur inget mer. Men så blev det inte. Han saoperation i dag. Är du inte riktigt frisk doktorn? Inte chocka mig på det viset. Mental förberedelse! Jag använder mig av chockbehandling. Ska bara kolla om någon syrra är ledig för  omlläggningen.Har du något emot att någon tittar på? Nej så klart inte.Bra sa han Då  går vi till vår välutrustade operationssal. Han ville jag skulle lägga mig på britsen . Fan tänkte jag  där rök chansen att få se hur det går till.När jag liger där och bedövningssprutan är lagd så kommer jag på att jag äter blodförtunnande. Dety bör han nog få reda på.Så jag sägerJag vill inte ligga  här och  förblöder. Tänk vilka rubriker i Hallandsposten. Kvinna förblödde under operation av nageltrång. Alla hakar på direkt som väl är. McSnygg själv kommer med namnet Doktor Nageltrång. Allt fr att bli känd. VIP gäst över allt.

Nu ssitter jag här och har ont. Bedövnbingen börjar  släppa occh Panodil tar bara udden av smärtan inte mer. Men som vanligt vet jag Att det som inte dödar härdar. 

 

Likes

Comments

sommaren Ja, om det var så väl ändå att  sommaren kommer.

Allsången i går är väl en bra start.Laleh berör mig mycket med sina texter och underbart mjuka röst. En stor artist i en liten kropp.Fotbollspotpurriet med tre M  Martin, Måns och Markoolio var bra. Tänk om de ter kunde  fixa ihop en fotbollslåt som håller lika länge som Vi gräver guld i USA. Så måste vårt fina fotbollslag palla trycket  från massmedia och alla svenska fans. Toppa formen hos  samtliga spelare och inga skador. Det är väl inte för mycket begärt?

Kvällen avslutades med ett sprillans nytt avsnitt  av Morden i Midsomer.En bra avslutning på en bra tisdag.

Likes

Comments

Jag har alltid haft sjuk humor och den har inte blivit böttre.Men vår datagurus humor dammar så torr den är.Som när han är på fest och alla säger Skål då har han 2 olika sätt at besvara detta på. Han säger Glas för det är det han dricker ur eller om det står en skål  på bordet så tar han den i handen visar runt och  säger Skål!   Han bröt ihop när jag frågade vad det blir om man dricker öl med fötterna? Tåbira som är svaret jublade han åt i en hel minut.När vi träffades sist kontrade han med Vad kallas en snygg brud som har mens?Han fick knappt fram svaret Blodpudding, bara som han skrattade.

Han själv säger att han inte är rriktigt frisk men får ändå gå lös.

Likes

Comments