Stefan, Stress, Välmående, Offline, Sociala medier

Många i dagens samhälle förväntar sig att man skall vara kontaktbar under i stort sätt dygnets alla timmar, sju dagar i veckan. Människor blir irriterade då de inte genast får tag på en. I dag finns det snart oändligt med alternativ att få tag i en person eller ett företag. Via telefon, sms, epost, messenger, whatsapp, instagram, facebook o.s.v. Måste det vara så? Mår vi bra av det? Vart har vi bråttom? Fundera på hur just du vill ha det. Du är fri att själv välja.

Relaterad bild

De flesta människor använder sig av smart telefoner idag installerade med alla möjliga appar. Telefonerna ringer och piper stup i kvarten. Detta är något som har stört och irriterat mig länge. Jag har själv kopplat bort automatiska uppdateringar och ljud för e-post och sociala medier. Bara för att slippa höra varje gång det kommer ett mejl eller en avisering på facebook. Jag vill själv välja när jag läser infon som kommer. Vill jag vara helt i fred sätter jag telefon på ljudlöst eller flygplansläge oavsett om det är dag eller kväll och nattetid är den alltid i flygplansläge.

Bildresultat för no social media quotes

Det är min frihet att välja när jag vill vara kontaktbar. Det är min rätt att själv bestämma. Att logga ut sig från sociala medier under vissa perioder är också ett hälsosamt sätt att minska stressen. Eller som jag diskuterade med en vän, att kanske man borde gå helt sin egen väg och sluta helt med mejl och sociala medier och införa brev och fax istället :) Lite på skoj men med en gnutta allvar också. Många vill ju inte erkänna att det är stressande att vara kontaktbar dygnet runt, se allas statusuppdateringar mm. men de vill inte erkänna det för sig själva. Man tror att det är så det skall vara och att man inte har något alternativ.

Ibland kan jag bli irriterad och avundsjuk på min sambo. Hon har nämligen inga problem med att "logga ut". Hon ser nackdelarna fler än fördelarna med sociala medier och har aldrig haft ett facebook, instagram eller twitter konto. Sms och WhatsApp räcker bra enligt henne. E-posten har hon inte heller kopplad till telefon. Hon är stark i sig själv och låter aldrig samhällets utveckling styra henne om hon själv inte vill. Sån vill jag också vara! Hon brukar säga att hon sätter den tiden på familjen, hemmet och avkoppling istället för att hänga runt på sociala medier. Det har jag svårt att argumentera emot. Själv tycker jag dock att sociala medier är viktiga i dagens samhälle, speciellt för företag. Men även för att hålla kontakt med släkt och vänner som bor på annan ort än dig själv och som man inte har möjlighet att träffa så ofta. Men till en viss gräns, och det är jag som sätter den gränsen inte någon annan.

Jag tror vi alla skulle må bättre av att vara mera offline från nätet och online med det verkliga livet istället. Diskutera med dina medmänniskor istället för att sitta och pilla på telefonen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nikita , Träning, Fotboll, Idrott

Av Nikita

Hellou!

Hoppas vappen börjat bra för alla trots att vädret kanske inte varit riktigt på allas sida. Tidigare firades alltid vappen för min del i Åbo då jag ännu bodde där och varje år den här tiden har jag den känslan att jag skulle vilja fara ner och fira den där. Känns som att det är en mycket större händelse där, många samlas i Åbo, staden blir vit av studentmössor och man firar att våren är på intåg med goda vänner. Det är inte alls samma stämning här i Österbotten vilket gör det lite tråkigt. Planen var dock att jag för en gångsskull skulle ha farit ut en sväng ikväll och träffat lite vänner när vi får en extra ledig dag med tanke på 1 Maj. Veckorna går åt till arbete, träning, skola och helgerna till fotboll och det finns inte riktigt så mycket tid för annat. Jag klagar inte men ibland är det skönt att lite gå ur sina egna rutiner. Så blev det inte denna gång och istället har jag i princip luggit på soff locket hela dagen. Och när jag riktigt tänker efter så är nog detta väldigt skönt det också.

Så här såg det ut igår då vi hade macth mot TIPS från Dickursby. Som kanske alla märkte/läste/hörde så var det "snö storm" söderut igår och jag måste ärligt sagt säga att detta var nog värsta jag någonsin varit med om i fotbollsväg om vi inte räknar med skador. Nog har vi spelat då det regnat så man inte sett någonting och det ligger 5cm vatten på planen och det är helt katastrof men detta vinner nog allt.

Eftersom det låg snö på planen var det extremt halt och man var verkligen tvungen att akta sina steg. Jag tänkte några gånger under matchens gång att detta känns som snö fotboll som man spelade i skolan nångång i lågstadiet. Det kändes som man inte hade kontroll på någonting. Det var inte fotboll. Bilden är tagen från första halvleken och i pausen var det dags att ploga planen och fortsätta.

Det var inte bara det att det var halt, man såg inte linjerna på planen vilket gjorde att saker och ting var mycket svårare att läsa än annars, du visste t.ex. inte när exakt du var över halva planen, "är jag inne i målområdet eller inte". Men värst av allt var kylan. Snön föll inte lätt utan vinden var väldigt stark och det kändes som att kylan bara piskade i ansiktet. I halvlek kunde man redan se att vissa spelares tår var riktigt blåa och inte känsel fanns, det samma gällde fingrarna. De ca. 30 sista minuterna var riktigt besvärliga. Alla kläder var genom blöta och det kändes som hela kroppen var nerkyld, man ville sparka en längre boll någonstans men musklerna vägrade sammarbeta. Efter matchen syntes tårar inte för att vi förlorade matchen utan för att man inte visste hur man skulle hantera sin nerkylda kropp. Med en lång stund i bastun och i varma duschen styrde vi sedan bussen tillbaka mot Österbotten. Vi förlorade alltså matchen 2-0 (2 straff mål) och åkte med en bitterhet upp tillbaka, inte för att vi förlorade utan för att alla andra matcher i denna region blev avbruta på grund av vädret. Detta var inte hälsosamt på något sätt.

Buss resan hem var lång och kall, kändes lite som man aldrig fick värmen tillbaka. I morse då jag vaknade kändes det sedan tvärtom. Halsen var sjuk, en konstig huvudvärk och jag tror även att om jag hade mätt febern så hade jag haft stegring.

En erfarenhet rikare och nu känner jag mej verkligen taggad för att köra över TIPS på hemmaplan senare under säsongen!

Nog med klagande ;)

I morgon är det ju 1 Maj och jag hoppas se många komma och träna tillsammans med oss. Vädret ställde lite till det men som man brukar säga "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". Vill du ännu komma på passet men inte anmält dej är det helt okej att komma för det. Vi träffas på Norrvalla uppe vid Adidas hallen kl. 19.00.

En riktigt trevlig vapp och 1 Maj till allihopa. Fira lungt, minns att dricka mycket vatten, njut av varandras sälskap och ta ut det bästa ur denna helg. Jag skall fortsätta mitt soffmys med en varm kopp te och en god nattsömn för att i morgon vara fit for fight.

Likes

Comments

Stefan, Nikita , Träning, Välmående

Av Nikita

God kväll!

Här ligger jag på hotell i Tavastehus för att snart börja åka iväg till Helsingfors för att spela säsongens andra serie match. Härliga tider nu. Inte bara på fotbollsfronten utan också annars. Detta skrev jag på lördag morgon men eftersom jag inte lyckas få in de bilder jag ville till detta inlägg så fick inlägget vänta. Dock är det ännu något som inte stämmer men några få bilder lyckades jag få in iallafall.

Jag själv är inte alls någon höst eller vinter människa och jag kanske bara intalar mej själv men det känns rikigt som att jag blir en helt annan människa då solen börjar titta fram. Dock har vi haft många väldigt fina vinter dagar i år med mycket sol och visst finns det en charm i det också men jag ser verkligen fram emot att inte behöva lägga på alla tjocka vinter jackor, mössor osv osv.

Stressiga veckor har det varit på arbetsfronten och studiefronten. Årets års kull med massörer blir just färdiga och det börjar vara dags att kalla sökande på urvalsprov för nästa hösts utbildningar. Jag själv försöker bli färdig idrottsledare till våren och även om jag inte har så mycket kvar där så med ett heltidsjobb, företag, fotboll, träning och hundar är det inte alltid så lätt.

Något som dock slutar, för en liten stund iallafall, är vårens kvällsjumppor på Norrvalla. Nästa vecka är sista veckan på den fronten och tillika som det känns lite snopet så skall det nog bli väldigt skönt. Mera tid för egen träning, halleluja <3

DÄRFÖR, tycker jag att DU skall hänga med på "Hälsa, Natur och Träning" som vi kommer att dra via företag. Det kommer att bli funktionell träning i skogen. Vad är nu bättre än det. Träning i gott sälskap, vacker natur, frisk och ren luft, härliga dofter, grönska, styrka, uthållighet, rörlighet - jag blir riktigt varm i kroppen bara av att tänka på det.
I 6 veckor tränar vi tillsammans med start måndag 1 maj kl. 19-20.00. Platserna kommer att variera och vi rör oss inom Vörå- Korsholm. Sista anmälningsdagen är 26.4 så ännu har du några dagar på dej att anmäla dej. Mera info finns på facebook.. Bilderna får tala om hur det kan se ut. Hoppas vi ses! För mera bilder, titta in på vårt instagram konto; Body Peace.

Likes

Comments

Stefan, Allmänt, Muskelvård, Nikita , Träning, Massage

Hellou, detta är verkligen länge sedan någon av oss tagit oss tid att skriva nått på bloggen. Vi skall försöka förbättra oss på den fronten och dela mera av oss av vår vardag i fortsättningen.

Som många säkert läst så har det skett förändringar i företaget och Jessica är inte mera en del av företaget Body Peace. Saker och ting börjar vara i sin ordning efter förändringen och nu skall det förhoppningsvis finnas lite mera tid för sociala medier och andra roliga saker också. I fortsättningen är det alltså Stefan och Nikita som jobbar vidare med detta företag.

Det som vi också erbjuder nu och som kanske någon missat är Massage. Nikita är utbildad massör och erbjuder Klassisk massage och idrottsmassage. Hon har också gått en grund kurs i fascia behandlingen. Är du i behov av tejpning av något de slag så finns även mjöjlighet till idrottstejpning och K-tejpning( Kinesiology tape). Pris uppgifter och fakta om behandlingarna finns på facebook.

Tränings hälsningar,

Nikita & Stefan

Likes

Comments

Goood morgon!

Någon som vill ut och resa men inte har så stor reskassa? Eller kanske inte så mycket tid? I så fall har vi den ultimata lösningen för just dej!

Body Peace och Lindell Travel har ett samarbete och ordnar endagsresor runt om i Österbotten. Första resorna är i april och de sista i oktober. Närmare info om resmålen och tidpunkter hittar ni här på Lindells hemsida.

Under resorna är det vi hos Body Peace som står för dagsprogrammet. Det exakta programmet får ni reda på där och då men i det stora hela så kommer vi att aktivera oss utomhus på förmiddagen och på eftermiddagen blir det lite lugnare tempo med föreläsning och avslappning.

De flesta endagsresorna som ordnas (till exempel mäss-resor) startar tidigt på morgonen och man kommer hem sent på kvällen. Efter att ha varit på resande fot heeela dagen och fått mååånga nya intryck så brukar man (iallafall jag) vara helt slut. Det tar några dagar innan man har hunnit återhämta sej igen. Och det är här som vår resa skiljer sej ur mängden. Vi vill att ni ska ha fått nya insikter så klart, men ni ska inte känna att det är helt överväldigande. Föreläsningarna kommer att hållas på en vardaglig nivå och vi kommer att kunna njuta av stället, och naturen runtom. Det kommer att vara en hälsodag helt enkelt. Och riktiga hälsodagar ger alltid mera än de tar.

Vi kommer att äta, lagom ofta så klart. Lunchen kommer bli helt underbar! Vid alla resmål använder kockarna sina egna recept och rätterna är gjorda på närodlade råvaror, kan det bli bättre!?

Boka redan idag för att säkra din plats! :)

Likes

Comments

Välmående, Motivation, Stefan, Utmattning, Familj

Oj, snart två månader sedan mitt senaste inlägg!! Tur att kollegorna är lite flitigare än mig här på bloggen! Nå jag tar ingen stress för det. De senaste månaderna har flugit iväg i snabb takt, jag har inte direkt legat på soffan utan haft händerna fulla med familjesysslor, jobb och träning.

Vartefter att orken kommit stegvis tillbaka har också uppdragen blivit fler och vilan minskat, just det som jag lovade mig själv, min familj och mina vänner att inte skulle få hända.... Utan att jag skulle prioritera vila och återhämtning före jobb och träning, men, men det går inte alltid som på Strömsö. De senaste veckorna har jag nu igen dragit i handbromsen och tackat nej till en del jobb uppdrag så att det inte "spårar ur" på nytt. Här har jag mycket att jobba med för att hitta den rätta balansen i livet. Men det är inte så lätt att över en natt ändra allt och lite till.

Men en annan faktor som uppenbarat sig speciellt de senaste två veckorna är bristen på motivation. Jag har svårt att hitta glädjen och inspirationen i något nu just. Har funderat fram och tillbaka vad detta kan bero på, men inte hittat något svar. Jag vill efter min utmattning försöka reda ut alla frågetecken så snabbt som möjligt och försöka förstå mina känslor och varför kroppen reagerar på ett visst sätt. Jag vill försöka lösa problemen från grunden och inte bara låtsas att allt är bra. Det är inte jag.


Den bristande motivationen kan vara att jag inte har något att bevisa mera för mig själv eller andra. Jag tycker att jag uppnått det jag vill och just nu är jag nöjd med det liv jag lever. Har en familj som jag älskar och som stöttar mig i både med och motgång, två jobb som jag trivs med. Fina vänner som jag försöker umgås med så ofta jag hinner eller kanske då de hinner. Gällande träningen och kosten har jag försökt ställa dem på en sån nivå som jag klarar av att följa.

Tur att man har en sambo som försöker motivera mig så gott hon kan. Att jag skall göra det jag vill och tycker om samt mår bra av. Hon känner mig utan och innan och vet att jag måste ha en massa saker på gång hela tiden för att må bra. Precis tvärtemot henne, men därför kompletterar vi varandra rätt bra också. Hon har de egenskaperna jag själv saknar och många gånger önskar att jag hade. Det som motiverar och driver henne framåt är att familjen får må bra och vara frisk, då är hon nöjd. Allt annat klarar man sig utan brukar hon säga.

Tror att man håller sig motiverad och skärpt om man hela tiden har något mål som motiverar en att fortsätta jobba, träna o.s.v. Annars blir det lätt att man tappar glöden. Så dags att sätta sig ner och planera in nya målsättningar så kommer nog motivationen tillbaka.

Sköt om Er!

Likes

Comments

Prestation, Träning, Välmående, Muskelvård, Nikita , Styrketräning

Av Nikita

Det var en tid sen sist. Passar på ett skriva nu när det är passligt kallt och man absolut inte vill gå ut, inte jag iallafall och inte Lilja och Liebe heller för den delen som jag får bära ut om jag vill ha dem ut på morgonen, vilket jag ju vill. Liebe svängde i trappan i morse och jag själv var för trött och irriterad för att gå upp och hämta henne igen. Istället får jag väl se till att smita hem från arbetet en sväng lite senare så hon också får göra sina bestyr.

Nu funderar ni varför rubriken är "rörlighet i rörelsen" och jag pratar om mina hundars bestyr. Njaa det var ju inte riktigt det jag skulle prata om men det passade väl bra som en inledning ;) Jag börjar med en bild för att komma in på ämnet.

Någon av er kanske ser på bilden och tänker "vad är det för speciellt med detta" någon annan kanske tänker att "hur görhon detta". I sig är inte rörelsen svår om man vet hur man gör den med det är inte pointen nu. Grejen är den att jag för några år sedan inte skulle ha klarat denna ävning såhär bra. Jag skulle inte ha fått upp höften eller kunnat sträcka på övrekroppen för att jag helt enkelt var för styv. När jag själv såg denna bild tänkte jag bara "wouw, träning ger faktiskt resultat".

Som jag tidigare skrev i ett blogginlägg om min egen träningsplanering att jag borde bli bättre på rörlighetsträning och verkligen träna det kanske 1gång/vecka. Nå om sanningen skall fram så har jag inte gjort det, jag borde, för ser vi också på bilden så borde jag ännu bl.a. få höften lite högre upp. Inte bara för det, jag mår också bättre av det och har lättare att röra mej i vardagen och i träningen.

Det som jag däremot har gjort de senaste åren är att alltid i träningen ta ut fullt rörelsemönster i varje övning. Jag nöjer mej inte med att bara gå ner 90 grader i knäböj utan går ända ner i en djup knäböj. Sedan kan det ibland vara motiverat att inte gå ända ner och då kanske jag inte gör det. Jag ser till att faktiskt gå ner i ett djupt utfallssteg som inte stannar halvvägs och använder också ofta en extra vikt ovanför huvudet på raka armar för att tvingas sträcka ännu mera på kroppen osv. osv. Detta är också rörlighet och behöver inte vara märkvärdigare än så.

Sedan är det alltid viktigt att minnas att vi alla är olika och har olika förutsättningar för träningen. Någon kanske har ett skadat knä och då är inte alltid t.ex. en djup knäböj det bästa alternativet. Inte kommer vi heller från det att jag inte skulle rekommendera rörlighetsträning/pilates/body balance eller vad det nu sedan är för dessa är väldigt bra träningsformer som utmanar och sträcker på kroppen. Själv skulle jag gärna gå t.ex. på body balance 1gång/vecka men har inte möjlighet till det nu.

Summa summarum: Träning eller rörlighetsträning eller vilken typ av träning det sedan är behöver inte vara så märkvärdig. Det viktiga är att aldrig låta det gå ut över tekniken och känner du dej osäker i detta så ta kontakt med en expert som kan hjälpa dej. Fel teknik kommer att leda till obalanser i kroppen och detta i sin tur leder för eller senare till skador av någo de slag.

Smidiga träningsstunder till er alla <3

Likes

Comments

Stress, Utmattning, Prestation, Stefan

Hej på Er!

Har funderat på detta inlägg ett par veckor, men just idag kändes det "rätt". Jag vill med detta och kommande inlägg kunna hjälpa någon som kanske är i samma situation som mig eller som är på god väg dit. Människor har så fruktansvärt svårt att våga visa sig svaga i dagens samhälle. Det är för att prestation belönas! Men vad är prestation, att bevisa för andra hur duktig du är? Vem presterar du för? Dig själv eller andra? Jag är stark för att jag vågar vara svag!

Nåja, årets sista dag är här och ett väldigt händelserikt och intressant år går mot sitt slut. Största delen av tiden har för min del gått åt att jobba med mina företag samt träning. Mitt huvudmål gällande träningen år 2016 var utan tvekan att fixa Tough Viking på Djurgården, Stockholm den 27 augusti.

Träningen inför loppet var på inga sätt optimal. Träningen blev lidande p.g.a. mycket jobb och många träningspass blev mera ett måste istället för den glädje som träning ju borde vara. En knäskada fyra veckor innan Tough Viking gjorde ju inte saken bättre... Detta resulterade i endast ett löppass ett par dagar innan själva loppet, inte direkt optimalt.

Starten var in i det sista osäker, men jag valde trots allt att ge det en chans och tillsammans med en peppande grupp så gick det vägen, yippiii :) Det kändes t.o.m. hyfsat bra i kroppen efteråt.

Just då kändes allt suveränt och nya målsättningar inför år 2017 målades upp.... I drygt en vecka levde jag i ett lycko rus efter att ha klarat min målsättning, men så helt plötsligt en tidig morgon slår min kropps alla säkringar ur på en och samma gång och de starka ben som en vecka tidigare burit mig runt Kungliga Djurgårdens hinderbana, bar mig inte mera. Känslan när du stiger ur bilen och faller ihop på gårdsplanen storgråtandes och vet att jag inte klarar av att ta mig upp, är inget jag önskar någon.... Den rädsla, oro, ångest och panik som då kom går inte att förklara.

Den tanke som efter ett par minuter slår mig är "en del slutar livet här och nu eller så börjar ett nytt". Hur jag sen kommit mig in i huset och lämnar att sova på golvet har jag inga minnen av. Jag kan inte på något sätt säga att jag var förvånad efter minst 10 år av alldeles för högt tempo, företagande, 55-75 h arbetsveckor, studier, träning, familj och därtill övriga förenings uppdrag så var kroppen totalt körd i botten.

Många människor i min närhet har i flera års tid sagt åt mig att jag måste bromsa in, men NEEEJ varför det?? Jag är stark och fixar detta, inga problem och så jobbar man ännu hårdare. Har ett par gånger under årens lopp åkt in till läkaren med bröstsmärtor, men inget ovanligt har konstaterats så jag har kört på som tidigare. Jag har nog innerst inne vetat att dagen kommer då jag kraschar men inte haft styrkan, orken att ta mig ur ekorrhjulet som bara snurrat hårdare och hårdare.

Har alltid velat ha en massa saker på gång hela tiden, aldrig kunnat säga NEJ, förutom åt mig själv. Har alltid prioriterat allt och alla före mig själv.

Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv att jag nu vågar visa mig svag, inför mig själv och andra. Jag var ingen robot som fixar allt, jag är bara en helt vanlig liten människa. Att sitta och gråta i bilen, med vänner, på jobbet är inget problem, jag släpper ut mina känslor då det behövs. Jag är sån att jag måste få tala om mina bekymmer och problem och jag är så fruktansvärt glad över de vänner och famlijen som under de senaste månaderna orkat lyssna på mina bekymmer, lova sen att ni säger till då ni tröttnar, haha :) :)

Är också otroligt glad och lycklig att ha så många fina människor, familj, vänner, olika experter runt mig som stöttar mig i med och motgång. Utan Er skulle jag inte må så bra som jag trots allt gör idag. Jag orkar jobba ca 20-25 h per vecka och det är helt ok.. Att jag sen inte orkar göra något på kvällarna är helt okej och min kära familj accepterar det väldigt bra och låter mig vila på kvällarna och ha långa sov morgnar under helgerna. Vissa dagar känns riktigt bra medan andra är en pina med extrem trötthet, kraftiga smärtor i kroppen o.s.v. Om det sedan tar 6 månader, ett år eller längre att komma ur detta så är det helt ok, jag har tid att vänta.

Känns också tryggt att ha mina kära kollegor Nikita och Jessica som jag driver företaget Body Peace tillsammans med. Trots att jag för tillfället inte orkar jobba så mycket som jag skulle vilja, utan mest sköter det administrativa jobbet. Men försöker trots allt vara ett stöd åt dem med de erfarenheter och kunskaper jag har.

Jag vet att jag kommer att komma ur detta som en betydligt starkare person. Det låter kanske lite märkligt i mångas öron, men jag är så otroligt glad över det som har hänt. Känns lite som att nu kan jag börja om på nytt, hitta mitt inre jag och jobba med det "sårade barnet". Ser såå framemot att jobba vidare med mina företag, orka börja träna i makligt tempo, vara en bättre pappa, sambo, vän och framförallt att vara MIG SJÄLV!! Framtiden ser ljus ut.

Önskar alla Ett Gott Nytt År! Och kom ihåg att ta hand om Er själva. Ni behöver inte göra som jag och köra "hela vägen in i väggen"....

Likes

Comments

Fotboll, Idrott, Nikita , Träning, Styrketräning

Av Nikita

Länge sen det blivit skrivet något här men för min egen del så har det bara kännts som att tiden rusat iväg och man själv inte hunnit med. Nånting som jag sku vila säga att jag blivit bättre på under åren men sen ändå inte så är att prioritera mig själv. ´

Som tidigare nämnts så brinner jag för fotboll och kontraktet för säsong 2017 är undertecknat för IK Myran. Vad kommer till fotboll så prioriterar jag det i princip före allt annat och vad kommer till mig själv och i fotbolls sammanhang så prioriterar jag mig själv. Jag kanske lämnar X:s födelsedagskalas men inte träningen som skall gynna min fotbollssäsong. Detta betyder ju inte att jag inte går på kalas eller dylikt men de ligger längre ner på prioritets listan. Jag hade tänkt skriva på onsdag kväll ett inlägg men det slutade med att jag var och spelade fotboll med några vänner och då jag kom sent hem på kvällen så orkade jag inte mera, samma sak dessa andra kvällar, tiden har inte funnits eller så har jag varit för trött.

För tillfället ligger vi i grund träningsperiod och för min egen del tycker jag träningen löper hyfsat bra. Lite mer löpträning kunde jag sätta in i mitt schema men detta vinter väder drar ner riktigt mycket på mitt humör att fara ut och springa. Däremot tillbringar jag gärna mera tid i gymmet och kroppen svarar väligt bra på styrketräningen för tillfället. Fotboll har vi också tränat i december månad och igår(lördag 17.12) hade vi vår första träningsmatch. Jag hade förväntat mig att matchen skulle ha varit fysiskt tyngre än vad det kändes igår men detta är förstås också en bekräftelese på att träningen biter. Dock finns det mycket kvar att jobba på men jag är på god väg ändå. I Januari börjar sedan allvaret och träningen startar påriktigt ;)

I min egna styrketräning kör jag oftast TRISET, tre övningar efter varann utan vila och sedan då med en vila efter det och så kör jag igen. Varför? Jag tycker min kropp svarar bättre på denna typ av träning, så stiger pulsen bättre och jag får konditionsträningen med i samma pass och så tycker jag helt enkelt inte om att vila på gymmet. Det känns som bort kastat med tid på något vis. På detta sätt blir det mindre vila än om man skulle vila mellan varje övning.
Som nybörjare rekommenderar jag kanske inte denna typ av träning så att man kör alla block som triset utan man kanske bara kör ett och vart efter ökar om man vill. Något som jag prioriterar högst vad kommer till träningen är TEKNIK och FOKUS. Det händer lätt när man blir trött att man kanske börjar fuska lite och vad kommer att träna med triset så blir man trött och därför kanske jag inte rekommenderar det för nybörjare för det får inte gå över själva tekniken. Jag tänkte dela med mig av den ben träning som jag kör för tillfället:


1. Uppvärming ca. 20min

2. Träningen:

BLOCK 1: x3

10xknäböj
10x korsade utfallssteg(10/ben)
20x hopp över bosuboll

BLOCK 2: x3

15x benpress
10x utfallsgång med vikt på raka armar(10/ben)
20xlegcurl

BLOCK 3: x3

12x Marklyft
10x utfall på stepbräde
10x leg extension

Om jag ännu orkar efter detta och allt känns bra så kan jag köra en serie med olika hopp bara för att klämma ut det sista från musklerna.

3. Nedvarvning och töjningen slarvar jag oftast med :D


Nu finns det ju sedan en massa skrivna och oskrivna regler vad kommer till träningen. Så här skall du och sådär skall du inte göra och någon av er funderar säkert varför jag kombinerar vissa saker som jag gör och varför jag blandar styrketärningen med konditionsträningen. Varför inte? Om detta funkar för mej så klart att jag skall göra det då.
Så du som läser detta, prova dej fram och hitta det som passar dej. Minns dock alltid TEKNIK och FOKUS på vad du gör. Ha roligt och träna mångsidigt. Detta program kör jag nu december månad till slut och efter det byter jag program.

Med detta önskar jag en riktigt trevlig fjärde advent till allihopa och bjuder på några bilder som inte alls har med saken att göra - Mina små ögonstenar som för tillfället varit i ca. 2v i Kimito utan mamma som sitter i Vörå och skall försöka få allt gjort före jul. :D Nu väntar dock ett träningspass för övrekroppen. <3

Likes

Comments

Nikita , Välmående

Av Nikita

Med lite inspiration från Stefans inlägg igår kommer nu detta inlägg 😏😏

Ibland brukar jag känna mej lite in snöad i vardagen, livet, hur man nu vill säga. Nånting som jag ändå konstaterat under kanske det senaste 2 åren är att ändå inte glömma bort vem du är. Detta låter kanske lite konstigt och någon funderar "vadå nog vet jag vem jag är... Nikita 22 år, bor i Vörå osv". Njaa det är kanske inte det som det handlar om. Det handlar om det där djupet, jag har inget rätt ord för det men någon kanske får en större förståelse om jag pratar om själen. Själen är väl kanske inte det ord jag skulle vilja använda direkt men det ger en viss definiton.

Jag skrev ihop en lite text i våras när livet kändes harmoniskt och lungt och ibland går jag tillbaka till den för att minnas mej själv, vem jag är:

"Var den bästa versionen av dig själv, det är du. Hitta den. Den kommer föra dig vidare. Livet är mörkt ibland men rakt framför dig finns alltid ljuset. Vad väljer du att fokusera på? Vart vill du? Vem är du? Jag är jag, jag väljer mitt liv och jag gör mitt liv till det perfekta. Jag är kapabel till att känna kärlek för mig själv. Jag älskar mig själv och detta driver mig framåt. Jag är tacksam, tacksam för livet. Livet formar mig till den jag är. Jag väljer, vill jag formas? Hur formas jag? Jag väljer mitt liv - jag väljer att älska."

Ha en bra fortsatt måndag kväll. Älska dej själv. Njut av vardagen och livet även i denna mörka, stressiga vintertid. Träningsglädje och energi till alla 💛

Likes

Comments