Av Jessica

Goood morgon!

Någon som vill ut och resa men inte har så stor reskassa? Eller kanske inte så mycket tid? I så fall har vi den ultimata lösningen för just dej!

Body Peace och Lindell Travel har ett samarbete och ordnar endagsresor runt om i Österbotten. Första resorna är i april och de sista i oktober. Närmare info om resmålen och tidpunkter hittar ni här på Lindells hemsida.

Under resorna är det vi hos Body Peace som står för dagsprogrammet. Det exakta programmet får ni reda på där och då men i det stora hela så kommer vi att aktivera oss utomhus på förmiddagen och på eftermiddagen blir det lite lugnare tempo med föreläsning och avslappning.

De flesta endagsresorna som ordnas (till exempel mäss-resor) startar tidigt på morgonen och man kommer hem sent på kvällen. Efter att ha varit på resande fot heeela dagen och fått mååånga nya intryck så brukar man (iallafall jag) vara helt slut. Det tar några dagar innan man har hunnit återhämta sej igen. Och det är här som vår resa skiljer sej ur mängden. Vi vill att ni ska ha fått nya insikter så klart, men ni ska inte känna att det är helt överväldigande. Föreläsningarna kommer att hållas på en vardaglig nivå och vi kommer att kunna njuta av stället, och naturen runtom. Det kommer att vara en hälsodag helt enkelt. Och riktiga hälsodagar ger alltid mera än de tar.

Vi kommer att äta, lagom ofta så klart. Lunchen kommer bli helt underbar! Vid alla resmål använder kockarna sina egna recept och rätterna är gjorda på närodlade råvaror, kan det bli bättre!?

Boka redan idag för att säkra din plats! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jessica, Välmående, Mat

Av Jessica

Hej! Jag vet att jag har lovat bjuda er på kompis-passet men tyvärr har ingen kompis anmält sej frivillig så jag har inte fått möjlighet att dokumentera passet ännu. Det kan ju vara en bra grej att ha en träningsmotiverad pt i familjen eller kompisgänget, som fungerar som en dragsko, men risken är ju att jag blir lite väl ivrig och drar med er på lite för många träningspass som ni inte ens tycker är kul och till sist vill ingen komma på träning med mej... Är det vad som har hänt nu? Halåå? Om det finns någon som fortfarande vill träna med mej och vara med på en och annan bild så får ni gärna ta kontakt, ni vet var min postlåda bor.

Nu ska vi istället prata om mat!

Jag citerar min man "Varför är allt onyttigt gott?"... godis, choklad, glass, chips, pizza... Produkter som många av oss suktar efter dagligen. Det de här produkterna har gemensamt är att de innehåller betydligt mera av någonting än vad vi behöver. Och det är ju det som gör dem "onyttiga". Vi får helt enkelt en överdos av någonting och det lämnar kvar i kroppen på ett eller annat sätt. Att överdosera livsmedel någon gång då och då gör inget, men att dagligen få i sej allt för mycket av något ämne kan vara skadligt.

Men bara för att vi vet vad som är bra eller dåligt för kroppen så försvinner ju inte suget efter de här produkterna. Det är samma sak som om du har sjukt i nacken och går till massören. Du får en massage och det känns bättre i några dagar eller veckor, sedan är nackvärken tillbaka. Du måste alltså förändra någonting i vardagen för att du ska få bort nackvärken, t.ex. byta huvudkudde, stretcha dagligen, träna, byta stol i kontoret... Samma sak är det alltså med suget efter "skräpmat", du måste ta reda på varför du har begär efter just den produkten. Ofta när man tror att kroppen säger att den vill ha socker så är det egentligen någonting annat den har brist på. I så fall gäller det att se över kosten. Äter du tillräckligt och varierande? Om du har kosten på det torra så kanske det är brist på aktivitet som ställer till sötsuget. Känslan av tillfredsställelse som du får när du äter godis kan du även få av att motionera.

Trots att vissa produkter fått stämpeln "onyttiga" så kan de ibland vara riktigt hälsosamma, bara man komponerar dem rätt.

Likes

Comments

Välmående, Motivation, Stefan, Utmattning, Familj

Oj, snart två månader sedan mitt senaste inlägg!! Tur att kollegorna är lite flitigare än mig här på bloggen! Nå jag tar ingen stress för det. De senaste månaderna har flugit iväg i snabb takt, jag har inte direkt legat på soffan utan haft händerna fulla med familjesysslor, jobb och träning.

Vartefter att orken kommit stegvis tillbaka har också uppdragen blivit fler och vilan minskat, just det som jag lovade mig själv, min familj och mina vänner att inte skulle få hända.... Utan att jag skulle prioritera vila och återhämtning före jobb och träning, men, men det går inte alltid som på Strömsö. De senaste veckorna har jag nu igen dragit i handbromsen och tackat nej till en del jobb uppdrag så att det inte "spårar ur" på nytt. Här har jag mycket att jobba med för att hitta den rätta balansen i livet. Men det är inte så lätt att över en natt ändra allt och lite till.

Men en annan faktor som uppenbarat sig speciellt de senaste två veckorna är bristen på motivation. Jag har svårt att hitta glädjen och inspirationen i något nu just. Har funderat fram och tillbaka vad detta kan bero på, men inte hittat något svar. Jag vill efter min utmattning försöka reda ut alla frågetecken så snabbt som möjligt och försöka förstå mina känslor och varför kroppen reagerar på ett visst sätt. Jag vill försöka lösa problemen från grunden och inte bara låtsas att allt är bra. Det är inte jag.


Den bristande motivationen kan vara att jag inte har något att bevisa mera för mig själv eller andra. Jag tycker att jag uppnått det jag vill och just nu är jag nöjd med det liv jag lever. Har en familj som jag älskar och som stöttar mig i både med och motgång, två jobb som jag trivs med. Fina vänner som jag försöker umgås med så ofta jag hinner eller kanske då de hinner. Gällande träningen och kosten har jag försökt ställa dem på en sån nivå som jag klarar av att följa.

Tur att man har en sambo som försöker motivera mig så gott hon kan. Att jag skall göra det jag vill och tycker om samt mår bra av. Hon känner mig utan och innan och vet att jag måste ha en massa saker på gång hela tiden för att må bra. Precis tvärtemot henne, men därför kompletterar vi varandra rätt bra också. Hon har de egenskaperna jag själv saknar och många gånger önskar att jag hade. Det som motiverar och driver henne framåt är att familjen får må bra och vara frisk, då är hon nöjd. Allt annat klarar man sig utan brukar hon säga.

Tror att man håller sig motiverad och skärpt om man hela tiden har något mål som motiverar en att fortsätta jobba, träna o.s.v. Annars blir det lätt att man tappar glöden. Så dags att sätta sig ner och planera in nya målsättningar så kommer nog motivationen tillbaka.

Sköt om Er!

Likes

Comments

Allmänt, Jessica, Träning, Välmående, Motivation

Av Jessica

Hej! Har någon kommit igång med hemmaträningen som jag skrev om i mitt senaste inlägg? Jag gjorde några pass, men de var väldigt krystade eftersom motivationen inte uppenbarade sej....

Utan motivation så blir det sällan kul att göra någonting. Och är det inte det minsta roligt så är det sällan jag fortsätter med det jag påbörjat. Det enda jag fortsätter med trots att jag är totalt omotiverad är att tvätta klart den lilla rumpan som jag har hängt över armen, för konsekvenserna jag får om jag inte reder upp den sörjan är ganska uppenbara.

Konsekvenserna som kommer om man skippar träningen är inte lika konkreta, och det tar längre innan man upptäcker dem och kanske ännu längre innan man inser att det är bristen på motion som ställer till eländet i kroppen. Värken, tröttheten, stelheten, sömnsvårigheten, magproblemen...

För att du alls ska ha någon chans att komma igång med t.ex. träning så måste du ha någonting som motiverar dej till just det. Jag har många saker i mitt liv som motiverar mej, t.ex. våren motiverar mej till att tvätta fönster, hösten motiverar mej till att tända ljus, skratt motiverar mej till att vara glad... Men vad motiverar mej till att träna?

I mitt fall är det kunskapen och känslan som motiverar mej till att träna. Jag har kunskapen om vad som händer i kroppen när man tränar och inte tränar, och det är fullt tillräckligt för att jag alltid ska sköta om min kropp på bästa möjliga sätt. Men så går jag också på känslan, jag känner när min kropp får den motion den behöver och när jag mår bra fysiskt så mår jag också bra psykiskt.

Jag tränar tillräckligt många gånger i veckan, men just hemmaträningen har inte varit så motiverande på sistone. Men nu har jag hittat motivationen igen, tillsammans med min storasyster. Jag var på väg till gymmet när hon kom och hälsade på, så istället för att dra med oss våra kultingar till gymmet så la jag ihop ett hemma-pass åt oss, med kompis övningar. Och så roligt jag hade! Jag vet inte om jag skrattade så att det blev tungt eller om det var så tungt att jag började skratta, vilket som så motiverade det mej till att ta mej i kragen med hemma träningen. Jag måste bara med jämna mellanrum få hit lurat någon att träna med (psssst).

Jag tror inte syster blev så motiverad av kompis-passet, åtminstone tyckte hon inte alls att det var lika roligt som jag.

Alla blir vi motiverade av olika saker och det gäller bara att hitta just din motivations källa.

Inom kort ska jag bjuda på kompis-passet vi körde, måste bara få hit lockat henne igen samtidigt som vi har en fotograf som är längre än en meter.

Ha de gött! :)

Likes

Comments

Jessica, Träning

Av Jessica

Hej! Idag kändes det som vår i luften, snön smälte för fullt och jag hade alldeles för mycket kläder på mej. Det är svårt att hänga med i temperaturväxlingarna alla gånger. Antagligen sjunker graderna om några dagar och så får vi full vinter igen, mej stör det inte så mycket, det är kul med lite omväxling, men iallafall hos oss är det lite för fullt på klädhängarna när vi måste ha fram så många olika kläd alternativ på en och samma gång....

Idag tänkte jag bjuda er på ett hemmaträningspass som jag förberedde förra veckan. Det kan utföras oavsett väder och vind. Jag hade tänkt träna inomhus men eftersom jag inte kunde motstå det vackra vädret så tog jag mej ut i kylan istället.

Tanken med passet är att du ska kunna utföra det när och var som helst. Hemmaträning är super bra när man har ont om tid, eller lite för många och vilda barn för att ta med dem till gymmet... De dagarna som jag känner mej lat och oinspirerad så passar det här upplägget perfekt.

Passet ska gå snabbt att förbereda och vara effektivt att utföra: Fem övningar och mellan varje serie så utförs någon form av cardio, t.ex. x-hopp

Vi jobbar i med varje övning i pyramid: Börjar med 10 repetitioner och avslutar med 10 repetitioner.


.............................................................................................20 reps.

..................................................................................20 st högaknän.....20 st x-hopp

...............................................................15 reps..........................................................15 reps.

.................................................20 st x-hopp.....................................................................................20 st skidhopp

..................................10 reps.....................................................................................................................................10 reps.


Jag ville ha övningar åt hela kroppen och det ska gå snabbt att förbereda så jag tog de första jag kom på.

Uppvärmning: Varva några övningar i 5-10 minuter, tills du känner dej varm.

Jogga 20 steg, Skidhopp 20 st, Högaknälyft 20 st, X-hopp 20 st

Övning nr 1: Knäböj

Övning nr 2: Dipp

Övning nr 3: Planka med rodd och rotation

Övning nr 4: En-bens utfall. Här gjorde jag ingen cardio emellan, eftersom ett ben får vila medan det andra jobbar.

Övning nr 5: Diagonal touch

Jag avslutade med en promenad och stretchade när jag kom hem igen. Från uppvärmning till stretch tog det ca 45 minuter.

Varsågoda och kör igång! :)

Likes

Comments

Prestation, Träning, Välmående, Muskelvård, Nikita , Styrketräning

Av Nikita

Det var en tid sen sist. Passar på ett skriva nu när det är passligt kallt och man absolut inte vill gå ut, inte jag iallafall och inte Lilja och Liebe heller för den delen som jag får bära ut om jag vill ha dem ut på morgonen, vilket jag ju vill. Liebe svängde i trappan i morse och jag själv var för trött och irriterad för att gå upp och hämta henne igen. Istället får jag väl se till att smita hem från arbetet en sväng lite senare så hon också får göra sina bestyr.

Nu funderar ni varför rubriken är "rörlighet i rörelsen" och jag pratar om mina hundars bestyr. Njaa det var ju inte riktigt det jag skulle prata om men det passade väl bra som en inledning ;) Jag börjar med en bild för att komma in på ämnet.

Någon av er kanske ser på bilden och tänker "vad är det för speciellt med detta" någon annan kanske tänker att "hur görhon detta". I sig är inte rörelsen svår om man vet hur man gör den med det är inte pointen nu. Grejen är den att jag för några år sedan inte skulle ha klarat denna ävning såhär bra. Jag skulle inte ha fått upp höften eller kunnat sträcka på övrekroppen för att jag helt enkelt var för styv. När jag själv såg denna bild tänkte jag bara "wouw, träning ger faktiskt resultat".

Som jag tidigare skrev i ett blogginlägg om min egen träningsplanering att jag borde bli bättre på rörlighetsträning och verkligen träna det kanske 1gång/vecka. Nå om sanningen skall fram så har jag inte gjort det, jag borde, för ser vi också på bilden så borde jag ännu bl.a. få höften lite högre upp. Inte bara för det, jag mår också bättre av det och har lättare att röra mej i vardagen och i träningen.

Det som jag däremot har gjort de senaste åren är att alltid i träningen ta ut fullt rörelsemönster i varje övning. Jag nöjer mej inte med att bara gå ner 90 grader i knäböj utan går ända ner i en djup knäböj. Sedan kan det ibland vara motiverat att inte gå ända ner och då kanske jag inte gör det. Jag ser till att faktiskt gå ner i ett djupt utfallssteg som inte stannar halvvägs och använder också ofta en extra vikt ovanför huvudet på raka armar för att tvingas sträcka ännu mera på kroppen osv. osv. Detta är också rörlighet och behöver inte vara märkvärdigare än så.

Sedan är det alltid viktigt att minnas att vi alla är olika och har olika förutsättningar för träningen. Någon kanske har ett skadat knä och då är inte alltid t.ex. en djup knäböj det bästa alternativet. Inte kommer vi heller från det att jag inte skulle rekommendera rörlighetsträning/pilates/body balance eller vad det nu sedan är för dessa är väldigt bra träningsformer som utmanar och sträcker på kroppen. Själv skulle jag gärna gå t.ex. på body balance 1gång/vecka men har inte möjlighet till det nu.

Summa summarum: Träning eller rörlighetsträning eller vilken typ av träning det sedan är behöver inte vara så märkvärdig. Det viktiga är att aldrig låta det gå ut över tekniken och känner du dej osäker i detta så ta kontakt med en expert som kan hjälpa dej. Fel teknik kommer att leda till obalanser i kroppen och detta i sin tur leder för eller senare till skador av någo de slag.

Smidiga träningsstunder till er alla <3

Likes

Comments

Jessica, Välmående, Utmaning

Av Jessica

Hej på er? Någon som väntar på en ny utmaning? under februari ska vi ta på oss sockorna och skorna stående! Vardag för någon, stor utmaning för någon annan. När vi klär på oss stående utmanar vi både balans och rörlighet. Så nu tar vi och gömmer bort pallen som vi har innanför dörren. Lycka till!

Psst, om några dagar bjuder jag på tips till hemmaträningen!

Likes

Comments

Allmänt, Jessica, Träning, Välmående, Muskelvård, Prestation

Av Jessica

Vårterminen är nu i full gång och för min del betyder det mera jobb. Eftersom jag dagtid är hemma med barnen så passar det perfekt att jobba kvällstid när mannen kommit hem. Från och med januari fick jag lite mera jobb så nu drar jag gympagrupper måndag, tisdag och onsdag kvällar ända fram till sommaren. Och det är såå roligt. För det första så får jag ju lite välbehövd egentid, och för det andra så får jag en otrolig kick när jag märker att jag når fram till en enskild kund i den stora gruppen.

Som personlig tränare jobbar jag oftast med en person åt gången och då har den personen antagligen anlitat mej eftersom hen litar på att jag kan min sak och för att hen vill ha hjälp med någonting. Men när jag drar träningspass åt en hel grupp så är inte läget det samma, snarare tvärtom.

Hurudan teknik man har när man rör på sin kropp spelar stor roll både i vardagen och under träningen. Det här försöker jag förmedla till alla kunder, men det är mycket svårare att få fram budskapet på ett sätt så att många förstår, därför blir gruppträning sällan så personlig som jag hade velat. Men när det kommer de där stunderna när jag märker att jag på riktigt har nått fram till någon i gruppen så blir jag riktigt glad och får en enorm egoboost.

I en av de nya grupperna som jag drar, kom en kund som vi kallar Greta fram efter passet och sa att hon brukar vara helt slut efter gympan och ha träningsvärk dagarna efter, men efter min gympa är hon inte så trött men får minst lika mycket träningsvärk. När du lär dej hur du ska använda din kropp så får du mera effekt ur träningen. Greta fick alltså samma resultat med mindre möda.

Så om du vill komma igång med träningen på ett bra sätt eller om du vill få bättre träningsresultat så är en PT en bra investering. PT:n hjälper dej att lägga upp träningen på ett utvecklande och hållbart sätt samt lär ut hur du ska optimera dina rörelser under själva träningspasset...

...vilket gör att ditt rörelsemönster ändras i vardagen också.

Allt detta leder till att du blir starkare, får mera energi, känner dej mera avslappnad, slipper värk, listan kan göras lång..... du får ett bättre och mera bekymmersfritt liv, så vad väntar du på?

Vi är här just för dej!

Likes

Comments

Allmänt, Jessica, Välmående

Av Jessica

Hej!

Här behövs ett inlägg! Det har gått lite för länge sedan sist, jag vet.

Men jag hoppas att det är flera än jag som har prioriterat bort inomhus-jobbet när vädret har sett ut som det gjort de senaste dagarna. Det har varit u.n.d.e.r.b.a.r.t., bortsett från att det är ett kaos innan jag har på alla barnen rätt mängd kläder.

Så istället för att vara en duktig företagare och sköta mina uppgifter så har jag denna helg tagit ledigt från alla måsten och endast gjort det jag känt för och det har varit mycket givande.

Måste passa på att tipsa om denna multifunktionella vagn! Vare sej ni är i behov av cyklekärra, springvagn, syskonvagn eller terrängvagn så är denna suuuper bra. Ett av de bästa köpen jag gjort.

Ett till tips! När kusinerna vill mysa i vagnen får jag mysa med babyn som hänger på min mage. I sjalen innanför min jacka mådde han gott i flera timmar. En sjal är alltså ett till köp som jag är mycket nöjd med, ett ypperligt komplement till barnvagnen.

Hoppas ni också har haft en underbar helg!

Likes

Comments

Jessica, Välmående, Mamma träning, Träning

Av Jessica

Hej, nu har jag en ny kurs på gång. En ack så svår grupp att få ihop till. Och som rubriken säger så är graviditet ett måste för att få delta. Vanliga tankesätt under en graviditet är att jag ska ta itu med träningen när babyn kommit ut, ingen vits att börja på nu, finns ingen ork och dessutom finns det inget jag kan göra. Man brukar väl säga "av sej själv känner man andra" och så är det även i mitt fall.

Jag har testat på två graviditeter, de var väldigt lika men samtidigt väldigt olika, samma gäller återhämtningen efter förlossningarna. Under första graviditeten kändes allting ganska tungt, jag kände mej osmidig och fick värk i ryggen. Enda fysiskt ansträngande aktivitet som jag gjorde var att jag gick på promenader, som blev kortare och långsammare för varje vecka.

Före jag blev gravid igen fick jag mera kött på benen eftersom jag utbildade mej till personlig tränare och gick extra utbildningar med inriktning på core och mammakroppen. Tack vare all ny kunskap jag fick under den här tiden byggde jag upp min egen kropp så att den blev stark från grunden.

När jag sedan blev gravid med lillebror märktes det tydligt att träningen hade gett resultat. Jag visste varför jag fick trötta och sjuka områden och så visste jag hur jag skulle göra för att undvika just det. När jag hade kunskapen och förståelsen för hur kroppen fungerar, var det betydligt lättare att tackla alla förändringar som dök upp under och efter graviditeten. Graviditeten var långt ifrån problemfri, foglossningar och dylika problem gav sej till känna, trots detta så gick det bra att dra och delta i gympagrupper ända fram till beräknat datum.


Om jag ska räkna upp alla fördelar med att träna coren före, under och efter graviditet så får jag sitta här hela natten. Men för att ta det snabbt kan vi säga att graviditeten känns betydligt lättare på alla plan, både fysiskt och psykiskt. Med en väl funderande core går förlossningen troligtvis smidigare, både värkarna under förlossningen och eftervärkarna är effektivare. Och när vardagen rullar vidare är det betydligt lättare att återuppta träningen.

Så nu hoppas jag att ni ser många fördelar med att träna under graviditeten och hänger med på kursen som startar i slutet av januari. Där slår vi hål på alla myter, vi hittar våra djupa bukmuskler och lär oss att knipa, vi får in träningen i våra rutiner. För om några månader finns det garanterat sötare saker att sätta energin på.

Likes

Comments