Började morgonen med lite stallintroduktion hos Magda. Det börjar bli semestertider för de flesta, utom för mig då... 🙄 Men då hjälper jag gärna åt att ta hand om grannhästarna. Så ska hjälpa dem några dagar och så har jag även Hestia och Pinglan ansvar när Vickan ska iväg.

Det är ju banalt enkelt sommartid, mest hålla koll på att alla mår bra, att de har något att äta och dricka. Ja, jag vet, jag skulle kunna bo i stallet. Den känslan har inte förändrats sedan jag var 8år och jag äntligen fick börja på ridskolan efter 2års tjat. Det är ren själslig lycka med hästar och landet för mig.

Idag var det lastträning på mitt och Hestias schema. Saken är att hon är superduktig på att lastas. Man kan lasta själv, inte rädd, står kvar när man ska gå bak och stänga om henne osv. Men efter första gången jag lastade henne så slutade det att fungera och vi behövde lina in henne. Inte så lätt när man är ensam dvs. Och då blev hon så "rädd" att hon nästan sprang in istället.

Så mycket av vårt markarbete har gått ut på att jag ska skicka henne framåt och själv stå kvar på sidan. Och idag fick vi lön för mödan.

Nr.1 måste jag ändå säga är att skaffa ett bra rep som inte bränner dig i händerna och det ska vara rejäl långt. Tror mitt är ngnstans mellan 5-7m. En vanlig båtlina jag köpte på Biltema och fäste en pistolhake i. Finns bättre hakar att använda men det hade jag tillgängligt just nu. Detta rep gör att du inte behöver kasta dig ut efter hästen om den backar ut. Det gör hela den upplevelsen mindre läskigt för både dig och din häst. Rent generellt kan jag även hålla i linan när hästen står i transporten, gå ut genom framdörren och stänga om hästen samtidigt som jag håller i den. Även om jag föredrar att veta att hästen står helt still till 100% innan jag stänger om den.

Började med att jag gick in först och bara tog det lugnt. Frågade om hon ville komma in? Och efter 10min stod hon helt inne hos mig. Glädje!

Sen fick hon äta lite gräs som belöning. Och efter några tuggor gick vi och repeterade markarbete genom att se om hon gick fram för mina signaler. Det gjorde hon och då gick vi tillbaka till transporten.

Tog plats bredvid transporten och bad henne gå in. Och så gör hon det! ❤️ så stolt!

Hon gick hela vägen in flera ggr. Däremot så stod hon bara där i 2 sekunder och backade sedan beskedligt ut. Försökte få henne att stanna kvar men det fick vi inte till. Men det gick mycket bättre med lastträningen än jag hade trott så jag valde att avsluta där med några morötter massa beröm. Väldigt glad att det vi tränat på kommit till nytta. Nu ska jag studera lite mer tekniker för att få henne att stanna kvar så tar vi det nästa gång. 😊

Nu är vi påväg till Bülows 30års fest! Ha en fin lördag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är mer än läggdags och jag har precis kommit hem från stallet.

Åkte till tomten innan stallet och träffade på en bekant hos en av grannarna, vilket visade sig vara hans syster. Sen pratade jag med fina Maria, och träffade en annan granne som jag hittills bara haft mejlkontakt med för bygglovets skull. Och hon var precis lika trevlig i vekligheten som via mejl. Dessutom hade hon en kärlek till hästar. Kan inte vara annat än en bra människa! 😉


Och nu är det färdig grävt/schaktat för denna gången på tomten. Nu börjar det likna något. Nu kan vi planera lite mer precist hur vi vill ha det till fin putsningen när det ska grävas för plattan.

Ja, jag blev lite sen till stallet, men det gör inte så mycket. Ingen hemma ändå så jag har tid. Även om jag har respekt för att träffa på både älg och vildsvin i skogen vid skymning så har det *ta i trä* hittills inte hänt med Hestia iaf. Så vi tog en lugn tur med stretchande trav på långa tyglar, märktes att hon blivit nyskodd bak, snubblade inget alls. Annars tenderar tårna att bli för långa och då tappar hon steget i skritten. Solen gjorde så molnen glödde. Och jag bad Hestia om en pose mot solnedgången. Hon vände sig snabbt om och jag hann lagom ta bilden så var hon på väg hem... 😂Och äntligen kan vi börja med de fina mineralerna till både Hestia och Pinglan! Var lite rädd att de skulle tycka det smaka konstigt men idag åt de båda förnöjt upp det.

Likes

Comments

Dagen var långt ifrån slut efter jobbet ikväll. Jag hade fem stopp att göra innan det var dags att varva ner.

Passade på att ragga upp Henrik när jag ändå skulle passera hemmet så fick vi lite extra tid ihop. ❤️

Först blev det ett stopp hos Frida för att köpa foder och mineraler till Hestia och hennes Pinglan. Hon och Erik är duktiga på att sätta ihop egna mineraler och jag hoppas verkligen att det ska hjälpa båda två med eksemen och insektsangreppen så de får må lite bättre vår och sommar.

Sen åkte vi förbi Helio. Han har fått stå nu då han har markerat fram. Nu är han skodd och behandlad. På Måndag kommer veterinären och ska se om han blivit bättre. Hoppas verkligen det! Kunde inte låta bli att åka och gosa lite med honom. En otroligt fin och speciell häst är han. Dock tyckte jag han såg lite obekväm ut på frambenen men jag hoppas att det bara är inbillning. Lilla hjärtat ❤️.Sen åkte vi till tomten. Där är steg 1, d.v.s. Bortschaktningen av överflödiga massor till grannarna snart klart. Nu börjar det likna något! Vi bestämde lite hur vi ville att de skulle göra med slänten. Henrik och jag diskuterar och sedan får han vidarebefordra till arbetarna. Vi lyssnar givetvis mycket på vad de har att säga också, det är trots allt deras expertis. Och vi är nog inte för jobbiga kunder, hoppas jag! 😂

Det tar sig. I höstas fällde vi de , tyvärr, genomruttna lärkarna som stod i framkant på tomten. Bara älskar hur naturen tar sig fram. Vet inte vad det är för slags lövträd/buske som fullkomligen äter sig igenom stubben och frodas som bara den. Men vackert är det. Och massor med små lönnträd har fått liv sedan vi fällde bort de stora träden som tog deras näring. Tyvärr kommer de försvinna nu vid schaktningen, men hoppas få känslan av naturen in på knuten trots det. Vi har ju storskog rakt nedanför oss och ett litet berg med skog bakom oss.

Efter vi varit på tomten åkte vi förbi Emma och hämtade lite som jag beställt av henne. Och sista stoppet fick bli hos barnen och deras pappa för att hämta hem våran frysta mat. Han var ju snäll och lånade oss större delen av sin frys när våran gick sönder. Dock har vi faktiskt inte köpte en ny, för troligen var det någon sensor som frostat igen så den ballade ur. Men nu är den igång igen. Känns dock som att det blir att köpa nytt ändå, man vill inte att det ska hända när man inte är hemma...

Idag har vi dessutom fått hjälp av Henriks brorsbarn Max att måla staketet på framsidan. Blev kanon! Och nya spisen är på plats i köket. Och taket i Viggos rum är färdigmålat. Lite här och lite där blir det sakteliga klart.
#schakta #nybygge #tomt #tomten #husett #häst #lusitano

Likes

Comments

Kl. 10 var det dags för barnen att gå över till sin pappa för att åka på en liten weekend. Det såg de jättemycket fram emot och det ska bli så kul att höra dem berätta om det. Men blir så låg när de går. Har sagt det förut, men jag måste jobba på den känslan. Jag försöker komma igång men nej, det går inte...

Tillsist så kom Henrik och jag iväg till tomten. Då var klockan ca 14. Äntligen så hade de börjat! Och hittills inget berg i vägen! Däremot så hade de tråkiga massorna som kommunen placerat där kommit fram. Men mycket av det går till utfyllnad hos grannarna då de behöver en hel del. Det består av en del armeringsjärn och betong. Hittade t.o.m. En gammal termostat till element...
Det är som jag nämnde igår ett f.d bostadsområde där det stått höghus. När de rev/forslade bort husen så lämnade de kvar källaren på vardera hus. När kommunen upptäckte att så var fallet när det var dags att göra tomter av husen så grävde de upp källarna, krossade allt och öste ner massorna igen.

Otroligt tråkigt tycker jag! Hade hellre sett att fundamenten var helt borta och att man köpte tomten med vetskap att man behövde fylla i isåfall. Men nu är det som det är och det är något vi blivit väl informerade om, och det står med i köpekontraktet, men som oroat oss från start. Bara att hoppas att det ska gå bra.

Härligt att det är på g!

Sen begav vi oss iväg på en massa ärenden. Henrik har semester och jag är ledig måndagar hela Juli. Vi köpte en toalett till radhuset. Den vi har fungerar men det är bara en tidsfråga innan den går sönder, den är original så känns bäst att byta den. Men toaletter är himla fula i designen! Den vi har nu är en Gustavsberg, köpte även en sådan men den vi har nu är betydligt vackrare. Om en toalett nu kan vara vacker! 😉 Dock är den nya en sådan som knappt har en sk. Spolkant vilket gör den lättare att hålla rent. Ska bli intressant. Vi kommer satsa på något liknande till huset också.

Sen bokade vi verkstads tid för lilla Opeln som står och sover i garaget.

Vidare mot stora staden, köpte färg till staketet på framsidan som behöver skrapas och målas. Henriks brorson ville komma och hjälpa till med det. Blir kanon!

Sen skulle vi beställa soffan vi tittat ut. Vi kunde inte bestämma oss mellan den ljusbeiga eller ljusgrå soffan! Haha jösses vad vi velade. Tillslut blev det den ljusbeiga, en svängd 4-sits, det hade vi dock redan bestämt oss för. Det kommer bli bra, nu kan jag sälja min soffa och sen flyttar vi med oss den här soffan till nya huset.


Efter lite mer små ärenden blev det tillsist även en ny spis till radhuset. Den som vi har nu är tråkig då ugnen blir ojämnt varm. Den är rejält gammal också så det känns bättre att ha ett kvitto på en välfungerande spis vid försäljning.


Vilken jäkla shopping spree. Usch man kanske kan tycka att det är roligt att spendera pengar, men det här ger mig mest ångest. Inte på det sättet att vi förköper oss. Vi gör genomtänkta val och väljer vad vi gillar såklart men tittar även på prislappen. Och det här är antingen köp för att förbättra radhuset för att i slutändan ge oss ett, förhoppningsvis, bättre slutpris. Eller/och saker som kommer att följa med oss till huset sen.

Men nej, det känns alltid lite konstigt att köpa för stora summor pengar. Inte van att konsumera på det sättet. Och det är förvisso ingen vana jag saknar.


Sent kom vi hem så jag var inte i stallet förens 20.30. Trodde vi skulle bli helt uppätna, men det var inte ett knott eller en mygga ute! Himla skönt. Så Hestia hade massor med energi och vi fick en riktigt fin och rolig ritt i paddocken. Hon bar sig fantastiskt på långa tyglar i traven. Galoppen har jag inte vågat testa på långa tyglar ännu. Men det räckte att jag kortade tyglarna så hade jag en studsboll under mig som gärna ville galoppera. Och tillslut hittade vi ett fint tempo där med. Lycka!

Ångesten är som bortblåst, har pratat med pojkarna och sett film från deras hotellrum. Nu kan mamman sova gott. ❤️
#häst #shopping #ångest #soffa #toalett #barn #tomten #tomt

Likes

Comments

En väldigt seg förmiddag, men tillsist beslöt vi oss för att åka till Glassköping eller ja Söderköping och köpa en glass. Söderköping har en välkänd glassrestaurang och glassarna där är riktigt piffiga. Men jag har ätit godare när det kommer till själva glassen. Hypen är över för våran del och vi gick in i den lilla ladan som har hemmagjord glass. Deras chokladglass hade visst vunnit glass sm. Visste inte att sånt fanns, men man kan tydligen tävla i allt. Oavsett så var det mycket gott och det var ingen kö och betydligt billigare än 100m längre fram. Och alltid mysigt att sitta i sörping vid Göta kanal och titta på båtarna och myllret av folk.

Sen passade vi på att gå upp till utkiksplatsen också. De hade byggt nya fina trappor sedan jag gick upp där sist. Nu var det trappsteg med räcken hela vägen upp. Förut var det trappor på de värsta ställen och man kunde knappt möta de som gick nedför någonstans. Men det finns fortfarande alternativet att klättra upp...

Kul att barnen kan roa sig. Minns inte hur högt upp vi var men man får en riktigt rejäl utsikt över Söderköping.

På vägen ner tog vi stigen. Kändes mycket lämpligt att gå nedför en halvt stupande varit och kottig stig med mina helt omönstrade sandaler... Men ner kom vi, hela och svettiga.

Sen blev det en tur till Norrköping och spela lite aquagolf. Det gick sådär med vinsterna idag, men Viggo lyckades flörta till sig en vinst att spela minigolf. Så då vet vi vad vi gör nästa vecka de är här. 😊

Tillsist åkte vi förbi tomten där vi ska bygga huset. Vi ville kolla så tomtpinnen som varit på vift flertalet ggr stod kvar och så ta en sista bild på hur det ser ut nu. Nästa vecka ska det börjas grävas och då blir det bara en enda stor lerhög... Men ska bli kul att något händer äntligen!

Väl där så hälsade grannarna oss välkomna, de hade precis flyttat in denna vecka i sitt fina hus. Och vi fick äran att komma in och titta. Jättefint hade de gjort det, väldigt smakfullt. Så nu blir man bara ännu mer sugen på att få vårat hus klart så vi kan flytta in också. ❤️

Pratade även med M & E som stod och målade sin fasad. Kan man ha det bättre än att redan känna sina grannar långt innan man flyttat in? Jag är helt säker på att det finns en mening till att vi ska flytta just hit. Känner en stor dragningskraft till området.

Jag är uppväxt några km bortanför området. Står man på högsta toppen kan man nästan se mitt barndomshem. När jag var liten var det här området förbjudet att vara på. Det stod lägenheter på marken och det var mycket bråk och stök just vid dessa lägenheter och området i närheten. Men för ca 15 år sedan så rev de vissa lägenheter och flyttade några lägenhetshus till andra städer. Så området blev där med lugnare. Och efter att ha varit allmänning så har det nu delats upp i 14 tomter. Skogen omsluter oss och det är mycket vilt som rör sig omkring, trots det är det bara 10min till centrum. Helt perfekt!

Likes

Comments