Igår, fredag, efter frukost åkte vi in till Raleigh för att promenera omkring och känna in den staden. Det är North Carolinas huvudstad men har bara varit Downtown en gång förut.

Och iskaffe behövdes!

Under eftermiddagen hängde vi med Becca, Kyle och Josh som alla bor i närheten så nu har vi skaffat oss några nya, jämnåriga, kompisar, otroligt roliga dessutom! På kvällen åkte vi med och kollade på Kyles och Stephanies softball match.

Och efter det åkte vi med hela gänget och åt middag! Så fina och roliga personer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I onsdags packade vi väskan och åkte till Raleigh för att bo i Matt och Staceys hus när de var på Disney World med tjejerna. Den dagen gick vi och letade lite saker i ett annat shoppingcenter, lagade middag och tog det lugnt.

I torsdags, efter träning och lunch bytte vi världsdel, eller åkte i alla fall 8 minuter bort för att besöka ett litet låtsas Europa.

Var tyskt tema just nu så hela staden var täckt i tyska flaggor och fun facts om Tyskland på väggarna. Staden var otroligt mysig och gullig.

Kolla bara på den fina trappan och fönsterluckorna. Och lamporna!

Men ofta blir det lite för varmt, så paus i skuggan är nödvändigt, och då bytte väskan ägare.

Så förflyttade vi oss hela vägen från en skugga till en annan för där fanns det både iste och iskaffe, tackar inte nej.

Sen gick vi vidare och åkte hem.

Likes

Comments

Igårkväll, då Bob fyllde 88 år, åt vi födelsedagsmiddag och sedan tog vi oss in i Hillsborough till Jane's favorit- Matthew's Chocolate.

Där fick vi en varsin kopp varmt, en helt magiskt mörk varm choklad  och en cappuccino, lika fyllig. Förstår varför Jane är förtjust i stället!

Likes

Comments

Efter frukost idag åkte vi iväg till en thrift shop med planen att hitta lite tyg för att fixa några saker. Efter det åt vi frozen yoghurt och drack kaffe.

Då var vi i närheten av Anna och Linnea så vi svängde förbi för att få gulla med denna.

Och med den här!

Sen tog vi oss vidare och fixade saker. Nu är vi tillbaka hemma och om två timmar ska vi iväg på middag för idag fyller Farmer Bob år!

Likes

Comments

I helgen bodde vi ju inte hemma hos Bill och Jane utan hos Carolyn i Kentucky. Hennes hus liknade till inredningen inte något vi var vana vid, men var väldigt vackert.

Carolyn har mycket kontakt med Japan vilket är tydligt när en kollar på hennes hus som redan från utsidan har en klar inspiration.

Gångvägen från parkeringen till huset svänger åt alla håll, för det är tydligen väldigt viktigt för husets, och därmed den som använder gångens, feng shui att inte gå rakt på ytterdörren fick vi förklarat för oss, för vad vet vi.

Hennes matsal och vardagsrum var väldigt mysigt. Heltäckningsmatta ger en fantastiskt mysig känsla, om en vet att en själv inte är den som kommer städa den, för en vit heltäckningsmatta, omöjligt hallå?!

På vardagsrumsväggarna framgick verkligen den Japanska insperationen.

Ytterligare en intressant sak var att på våningen med kök, vardagsrum, kontor och hennes sovrum gick inga väggar (förutom till badrummen) hela vägen upp till taket. Varför förstår vi inte, men gav en annan känsla.

Tillsist hade hon en väldigt fin utsikt över Ohio River.

Likes

Comments

I Louisville, Kentucky, ligger Churchill Downs som är en stor och extremt känd galopparena där Kentucky Derby hålls varje år. Kentucky Derby är världens mest framstående galopptävling som har hållits varje år sedan 1875.

Vi började med att se en film med klipp och bilder från tävlingarna och sen var vi med på en guidad rundtur av området. Arenan och byggnaderna runt om var otroligt fina.

Vi fick också komma ut på banan just i tid till att ett lopp skulle vara vilket är, och var, en otrolig upplevelse, även fast det finns mycket en kan säga om galoppsporten generellt då det känns som att en vill lämna distans till en sport som sliter ut hästar innan de ens är fem år gamla...

Likes

Comments

Dagen började och himlen var ordentligt grå, men det brydde vi oss inte mycket om, för vi skulle gå till Indiana! Det är nämligen Ohio River som delar de två staterna itu och över floden går många broar, så Indiana blev målet mer vår promenad.

Men det blåste mer än vad det regnade så paraplyerna blev bara en distraktion.

Så istället ställde vi upp oss för fotografi!

Efter en stund nådde vi fastland igen.

Och i den (smått dystra men gulliga) byn fanns ett godismuseum med vackra burkar och en chokladaffär vars choklad såg helt fantastisk ut! Så där såg vi noga på när de tillverkade både karamelchokladbitar och hårda kanelgodisar inför Halloween.

Sen bar det av till lunch och vidare äventyr!

Likes

Comments

Imorse började vi vår resa tidigt och efter några timmar nådde vi västra delen av North Carolina där vi stannade för att träffa några av Janes släktingar.

Där åt vi väldigt god mexikansk lunch!

För att sen fortsätta våran resa genom bergen. Lämnade North Carolina till Tennesse och sen vidare till Kentucky!

Kom hit efter några timmar och möttes av det vackraste och mest spännande huset! Vi har sedan dess ätit en SÅ god middag och pratat.

Likes

Comments

Igårkväll for vi iväg med Bill & Jane till en så mysig by/samhälle för att börja med en middag på denna restaurang, där servitören berättade om sin bror som satt på ett plan till Sverige.

Och det var även den första gången på hela resan då vi kunde ha på oss jeans! Trots 30 grader kunde vi stå ut i långbyxor, då bion var otroligt kall, som alla verkar vara.

Såhär såg biografen, or the theatre, ut utifrån.

Det hängde ljusslingor som glittrade lite i taket, så fint! Det var verkligen en gosig stämning där inne. Vi såg på filmen Pete's Dragon, som kanske var en barnfilm, men den var otroligt bra. Den fick oss båda att gråta mer än vad vi gjort på ett tag.. :)

Sist fann vi en utomhusbio innan vi åkte hem. Nu idag är vi istället på vägen i 8 timmar med siktet mot Kentucky!

Likes

Comments

Idag, efter träning, yoga och lunch tog vi på oss badkläderna, packade goda drickor och åkte iväg till en flod, Eno River, som går runt omkring i områdena här.

Så vi gick ner mellan de höga träden för att hitta floden.

Och därifrån behövde vi hitta den bästa platsen att sitta på längs med (=bästa platsen att kunna bada på) vilket blev lite av en utmaning. Vi har varit här tidigare år men då har vi varit längre ner och med mycket högre vatten, så det har gått att bada överallt. Men det har varit väldigt torrt häromkring på senaste så floden såg ut lite mer såhär:

​Men det gick bra ändå. Vi hittade ett bra (eller bra och bra, Anna fick 19 myrbett) ställe att sitta på tack vare vadningen och en bit ner var det ändå knädjupt så det gick att bli svalkad, vilket behövdes för vi dog i värmen. 

Likes

Comments