Förra helgen fick vi återigen bli lite kära i värmen samt sand mellan tårna för då fick vi njuta ordentligt av tre dagar på beachen! Stranden ligger i South Carolina, staten nedanför oss (rätt logiskt), och heter Myrtle Beach.

Det är ett väldigt kommersiellt och turistigt ställe men vi höll oss mest vid vattnet, för havet var det vi eftersträvade mest!

Och wow vad härligt det var att få bli ordentligt varm, att känna solen helt och hållet och att få bada i havet.

Bill och Jane var där med kören från sin kyrka för att träna, så lördagen och söndagen var de iväg på sånt och vi låg i solen på stranden eller bredvid poolen och bara var!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag innan frukost åkte vi in till Chapel Hill för att strosa, mysa och dricka kaffe, för det gör vi mest hela tiden.

Hösten har ju kommit till North Carolina så på mornarna och kvällarna behövs jackor.

Till frukost åt vi creps med allt gott en kan tänka sig. Till lunch träffade vi Bill och Jane, som båda jobbar i Chapel Hill.

Det är så fint runt i den här universitetsstaden. Även fast det verkar lysa om den här.

Sen hade vi massvis med tid över innan vi återigen skulle möta upp Bill och Jane så då satt/låg vi i gräset och spelade kort och läste och låtsades vara en del av campus. Det är en så bra stämning ute på gräsmattorna omkring här för alla sitter i gäng eller ensamma och läser, snackar, pluggar och vi alla får bara en så härlig känsla av att plugga här, synd bara att det skulle kosta oss en halv förmögenhet.....

​Sen har vi under kvällen packat och planerat inför imorgon, för då åker vi på en roadtrip till Ashville! 

Likes

Comments

I igår, måndag, var vi tillbaka på Southpoint Mall för en heldag. I sikte hade vi coola byxor, något nytt och spännande och svarta jeans. 3/3 avklarades!

Clara behövde också få prova på några av de klassiska amerikanska kedjorna. Så det blev både Taco Bell och pizza.

På kvällen fick vi ett spontant infall och åkte på bio i Chapel Hill! Tur var det för det var en riktigt bra filmupplevelse. Vi var ensamma i salongen och kunde därför vara engagerade i filmen till tusen! Såg Miss Peregrine's Home For Peculiar Children, som var väldigt bra!

Därefter hanterade vi faktumet, som behöver diskuteras återkommande, att det finns alla färger på majs och inte bara gula som i Sverige?! Gör en snabb googling på Indian Corn och njut av fint!

Likes

Comments

Efter frukosten packade vi väskorna och åkte till en Second Hand/thrift store i Mebane. Hittade så mycket coolt och spännande att en hel vagn behövdes. Kom ut med två eller tre tröjor var, mjukaste någonsin!!

Så åkte vi till Mebane.

För att dricka kaffe i solen. Behövde flytta omkring, för idag kom hösten till NC så det blåste kallt.

Sen åkte till en väldigt stor bokaffär där alla böcker kostar 25 cent, så fyra böcker för 8.5kr!

Och nu är vi tillbaka med våra bästa personer hos Anna och Joe!

Likes

Comments

Igår, torsdag, var underbaraste Clara och vi på North Carolina's State Fair, alltså en marknad med massor massor massor med mat, karuseller och spel. Antalet människor var den mängden gånger 15, och temperaturen var samma mängd upphöjt i 15. Lovar och svär!

Det gulliga paret vi hade som sällskap passa på att bli avmålade som cartoons i farten. Detta tog ändå bara 10 minuter!

Och ja, landet är helt efterblivet i vissa fall. Deep fried Reese's! Vi delade på det och friterade oreos, hur konstigt som helst, och vi undvek ändå det mest främmande, som friterad cheesecake??

Likes

Comments

I måndags var vi tillbaka hemma från stranden och andra äventyr. Vi åkte till gymmet och tränade ordentligt och fixade olika saker. När bilen tvättades drack vi islatte.

Måndag natt fick Raleigh se ett kärt återförenande! Clara är här!

Vi drog med henne till Blue Ribbon Diner och åt de godaste bön-burgarna! Därifrån åkte vi till Anna och Joe för en eftermiddag-helkväll-natt där!

Och på kvällen träffade vi den gulligaste, sötaste, mest gossugna lilla grisen någonsin!! Alltså wow! Kolla på den!

Efter häng och tid med Anna på onsdagen packade vi in oss och åkte mot Raleigh.

För sushi och födelsedagskaka tillsammans med Stacey och sen hängde vi mer med henne och Matt! Stället heter Cowfish och har fantastisk sushi!

Likes

Comments

Halloj! Vi är på beachen!

Likes

Comments

I lördags eftermiddag trotsade vi regnet, för bara där borta låg Times Square och det måste en ju se!

Det är svårt att fånga på bild men Time's Square är hysteriskt. Människor över-överallt som cirkulerar, skyltar, affärer och inte en enda lampa är släkt. Efter att ha gått långa sträckor var vi trötta och vilade på hotellet innan middagen.

Då regnade det mer men med en (katastrofal) uber tog vi oss till Greenwich Village för där finns tydligen New Yorks bästa pizza!

Stället har funnits sen 1920-någonting och vi fick köa långt ut på gatan för att få bord, men värt var det för mums vad god den var!

Likes

Comments

I lördags var himlen grå och det hängde regn i luften så vi började dagen med en inomhusaktivitet:

Grand Central Station

Som var enormt maffig! Högt i tak, vackra lampor, konst i taket och en kände sig väldigt liten. Där gick vi omkring och kände in stämningen.

När vi kände oss redo gick vi vidare. Vandrade norrut längs med den östra kanten av staden, förbi FN-skrapan och till Dylans Candybar.

Tre våningar av godis godis godis, överallt från golv till tak! Översta våningen är ett café-restaurang-bar där vi tog en paus. Efter det gick vi 20 minuter bort.

Till en grekisk restaurang! Där hade vi bestämt att träffa Bodils mormor, morfar, moster och morbror. För vi hade lyxen och turen att vara i New York samtidigt!

Efteråt hittade vi den här platsen med gott kaffe, men som framförallt var otroligt vackert. Atmosfären där inne var helt lugn och fin.

Likes

Comments

Nu blev det en paus från storstadsbilder, då vi spenderat två dagar hos finaste Anna, Joe och tjejerna. I tisdags barnvaktade vi och idag har vi pratat, druckit kaffe, rensat fixat och jobbat i trädgården och gosat med Linnéa. Alltså två underbara dagar, vi blir gång på gång ställda av hur fantastiska de alla är.

Och hur ståtlig är inte denna hund? Fina fina Chessy!

Likes

Comments