View tracker

1 December
Vaknar upp av att klockan ringer halv sju, så ovan att behöva sätta klockan på ringning, längesen jag hade en tid att passa på morgonen. Men alltid värt det när det är nåt kul på gång. En snabb kall dusch, packade ihop mina saker än en gång och smög mig ner för trappan i den lilla lägenheten. Susana har bäddat en madrass till sig själv på golvet i matrummet, snacka om gästfrihet, lämnade sitt rum och sin säng till mig och sov själv mindre bra. Fick hjälp att ringa en taxi, vilket jag är väldigt tacksam för. Hade förvisso dagen innan fått hjälp att skriva ner exakt hur man uttalar adressen, men oklart om jag förstått vad de svarat. Fem minuter senare tutade det utanför så dags att åka till flygplatsen. En knapp timmes åktur för 6 dollar, kan det vara värt.

Väl på flygplatsen letade jag mig fram till kön för att bli godkänd att åka till Galapagos, väskorna scannades och jag var dessvärre tvungen att lämna ifrån mig mina dyra chiafrön!! Får inte ta med några frön till Galapagos, skit oxå! Jaja, inte mycket att göra. Nån sa att det gick att köpa på plats så det får lösa sig. Efter hela den proceduren var det dags att checka in och få boardingkort. Gick ut en sväng och lyckades time'a in resten av gänget som kom i taxi precis när jag kom ut. Gjorde dom sällskap i kön och blev nån typ av informatör för alla som stod i kön i och med att jag gått igenom hela proceduren innan. Hann med nöd o näppe äta frukost på flygplatsen innan planet lyfte. Sov större delen av den två timmar korta flygresan, blev endast avbruten av snacks och juice. Väl framme skulle det än en gång kontrolleras väskor, gå igenom kontroller och betala 100 dollar för att få komma in på ön. En kort busstur, sen båt till Santa Cruz och en busstur igen för att komma till "stan".

Bestämde att vi skulle dela upp oss för jakt på boende, så letade upp en liten strandsmutt att lämna väskorna på. Såg direkt en massa iguanas och ett par sjölejon som hängde omkring. Så häftigt!
Sökandet efter boende tog inte mer än 5 minuter, ett hostel runt hörnet som hade rum för oss alla 7. Checkade in väskorna innan vi gick på restaurangjakt och efter det spanade in sjölejon, krabbor och iguanas vid hamnen.
Efter en snabb dusch tillbaka på vårt hostel gick vi ner till hamnen igen för att spana in vattenlivet. Iguanas, krabbor, sjölejon och hajar. Allt precis utanför vårt hostel i hamnen. Resten av tjejerna var rätt trötta efter en lång sista natt i Montanita dagen innan så de gick hem tidigt för att sova. Lara och jag tog en liten repa runt byn, ville försöka hitta nån som kunde förse oss med information om ev båttur och helst av allt träffa på nån som har båt för att kunna förhandla till oss lite bättre priser. Insåg längs vägen att vi var hungriga igen så delade på en nachotallrik. Försökte utan vidare bra resultat komma in på en bar, här måste man ha legitimation vilket vi så klart inte hade, så fick snällt vända i dörren igen. Träffade dock på två killar som vi stod och pratade med en stund, kunde ge oss en del bra info men dessvärre inga båtkaptener.

2 december
Vaknade tidigt då vi delar rum på 4 och vissa är mer morgonpigga än andra. Åt egenlagad frukost innan vi knatade bort till Charles Darwin centret. Läste på om ön och fick även chans att titta på sköldpaddor, iguanas och en hel massa fåglar längs vägen. Har också fått lära mig att det finns en fågel som heter "Blue feet boobies" har tyvärr inte sett nån än, men hoppas få chansen innan vi lämnar öarna. Fixade lunch och tog med oss till tortuga bay. Såg dessvärre inga sköldpaddor här men en hel del sjölejon och otroligt många coola igauanas.
Tillbaka i byn igen bokade vi efter mycket diskussion med tourcentret båt till isabela, en av de andra öarna och även en tunnelutflykt som ska vara helt fantastisk. Hade dock några restriktioner eftersom en av tjejerna endast skulle vara kvar en natt och vi alla ville göra turen tillsammans. Han påpekade att om vädret är dåligt skulle han flytta vår tur en dag framåt men vi sa nej till det förslaget för att kunna tillbringa sista dagen tillsammans med Vanessa. Efter mycket velande fram och tillbaka var allt iallafall klart och betalat, 100 dollar... Sjukt mycket pengar så hoppas verkligen det är värt det.

Tillbaka på vårt hostel skulle jag ta en dusch, men fanns inget vatten så fick bli en "sneak" variant med "finvatten" (dricksvatten). En god hamburgare till middag, sen gick Lara och jag en sväng till baren, den här gången med legitimation i fickan. Resten av tjejerna valde att stanna hemma och vila, båten till Isabela skulle gå 7 morgonen efter. Men vad tusan, sova bort semestern känns trist ;)
Hade en riktigt kul kväll, träffade lite sköna människor, dansade och fick några skratt på vägen. Som tur var stängde stället klockan 2 annars hade vi nog kunnat bli kvar ännu längre.

3 december
Inte så pigg när klockan ringde 6.15 men bara att rycka upp sig och vakna till liv! Redo för avfärd en stund senare så vi knatade iväg. Skulle först möta upp Jorge som vår kontakt på tourcentret hette. Väntade bra länge och försökte även ringa ett antal gånger, men inget svar. Bara hoppas att allt flyter på som det ska. Inga problem att komma med båten till Isabela iallafall, tur! En båtfärd på ca 2,5 timme, sjuka vågor längs vägen och kan väl sägas att jag nog inte hade en enda fläck som var torr när jag kom fram. Gjorde ett försök att gå in i båten under resans gång vilket resulterade i att jag ramlade i dörröppningen pga rejäla gupp (vågor) och slog upp ett gammalt sår på benet. Finns det nåt att snubbla på så gör jag gärna det.... Väl inne i båten var det varmt och kvavt och mittemot satt en tjej och kräktes oavbrutet i en liten påse. Kändes inte som en bra idé att sitta inne... Hellre blöt och frisk luft än torr och spylukt.

Väl framme tog vi en taxi in till den lilla byn som körde oss runt och hjälpte till att leta efter ett hostel med 7 lediga bäddar, inte det lättaste men lyckades tillslut. Incheckade och klara åt vi lunch innan vi gick iväg för att spana in flamingos. Så fascinerande och vackra. Fick lära mig att färgen beror på det dom äter och ju äldre dom är ju intensivare färg. Fick även chansen att se några flytandes som landade på den lilla sjön framför oss. Var även och tittade på ett center där de föder upp sköldpaddor, fanns alltifrån små bebisar till jättar. Svårt att fatta att dom småsmå sköldpaddorna kommer vara så stora om ett antal år.

Vanessas sista kväll så blev en trevlig middag på byn innan vi letade upp en bar och fick sällskap av ett gäng "locals". Dansade salsa, pratade och hade en grymt trevlig kväll! Gick även på jakt för att se plankton i havet men dessvärre utan resultat. Blev lite senare än tänkt men som sagt... Dumt att sova bort tiden här :)

4 december
Dags för tunneltur, alarmet var satt till 6.45 och det var lite segt att komma upp men bara att bita ihop. Fixade iordning oss för avfärd och mitt i allt kollade jag av min telefon med ecuadorianskt nummer. Hade fått meddelande från Jorge, han hade flyttat vår tunneltur till dagen efter för alla utom Vanessa. Inte okej!! Messades fram o tillbaka under morgonen men gick inte att lösa. Vanessa ville inte åka själv så blev ingen tur för nån av oss den dan. Har efter mycket om och men blivit lovade att få våra pengar tillbaka, bara att hålla tummarna att han håller det.

Fick en halvtimmes yogaklass, resten av tjejerna har gått en instruktionskurs i yoga under en månads tid så bäst att passa på!
Blev en egen arrangerad utflykt istället. Snorkling och bad. Första gången jag provar att snorkla, oklart om det är min grej. Gillar inte att vara under vatten, endast kunna andas genom munnen och dessutom en massa djur runt omkring. Hmm, kändes läskigt måste jag dessvärre erkänna. Provade en stund, inte många fiskar eller annat där jag höll till och vågade inte riktigt simma runt och leta. Resten av gänget tillbringade större delen av tiden under vatten, såg sköldpaddor, sjölejon, fiskar av alla olika slag tur att dom har goprokameror så får jag också en chans att se. Alla var så lyriska över allt dom sett och jag kan inte annat än vara glad för deras skull! Njöt av att vara i solen (det är ju det jag är bäst på) och kunde ju ändå se litegrann från där jag höll till. Vid 2-tiden var det dags att lämna och följa Vanessa till båten. Vinkade av henne och fick även se några pingviner simmandes i hamnen. Älskar pingviner, skulle dock vilja se dom på land också så man får se hela kroppen. Men glad att jag fått se några ändå.

Dags att försöka hitta ett ställe där vi kan boka tunnelutflykten på nytt, eller vi är synd att säga. Efter dagens snorkelförsök inser jag att det nog inte är nåt för mig. Större delen av tiden tillbringas i vatten med snorkel och även till viss del i tunnlar, efter närmare eftertanke kan det vara korkat att lägga 100 dollar på det om jag endast kommer sitta på en båt och titta o vänta på dom andra. Har ännu inte fått bekräftat om vi får våra pengar tillbaka från Jorge så prelbokade turen för imorgon och hoppas på det bästa. Tog en promenad och såg en fantastisk solnedgång, ett fågelpar som efter den snabbaste parningen jag sett festade till det med en krabba innan vi vände hem igen för att försöka styra upp morgondagen. Fick bekräftat från Jorge att turen var inställd från hans sida och han säger att vi kommer få våra pengar tillbaka. Bara att hoppas på det. Gick till centret där vi prelbokat tunnelturen för imorgon och de andra bokade och betalade innan vi åt en tre rätters middag på stan. En av de satta relativt billiga menyerna, dessvärre med segt kött och jello till dessert, men som vanligt. Man får vad man betalar för... blev en ganska så tidig kväll, skönt att få vila lite extra nån gång emellanåt.

5 december
Tidig morgon för resten av gänget medan jag hade en chans till sovmorgon och lugn o ro. Inte van vid så mycket aktivitet varje dag, inte heller så tidiga morgnar.. Skönt att kunna softa lite innan jag drog iväg. Frukost i lugn o ro, packa väskan sen promenerade jag ner till stranden för att bara vara några timmar. Mitt bara varande blev ett par timmars skrivande, har inte riktigt tagit mig tid innan då vi haft mer eller mindre full rulle hela tiden. Kul med lite variation och härligt att faktiskt resa i grupp för ett tag. Ett gäng riktigt härliga tjejer från olika delar av världen, dessutom med ett stort natur och djurintresse vilket är till fördel för mig här. Jag har ingen större kunskap kring alla dessa olika växter, fiskar, fåglar och andra djur vi träffar på. Men det är alltid nån i gänget som har koll så väldigt lärorikt och intressant. Mellan varven svårt att hänga med på alla uttryck och ord då dom alla är födda engelsktalande och man inser att det är många ord som saknas. Särskilt när det kommer till djur o annat. Men man lär så länge man lever :)
Snart dags för mig att leta upp ett lunchställe innan jag ska möta upp tjejerna tillbaka på vårt hostel för avfärd tillbaka till Santa Cruz om några timmar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 108 readers

Likes

Comments

View tracker

30 november
Gjorde mig redo för lite shopping, behöver inhandla lite nödvändigheter igen. Allt tar slut så snabbt... På väg ut träffade jag på de andra två som bor i lägenheten, började prata på smått bruten spanglish men visade sig att engelska var att föredra även med dom, från England. Härligt!! Har hamnat i en lägenhet med fyra personer varav endast en egentligen är spansktalande... Hahaha, enkelt när man behöver fråga om nåt. Susana hade tidigare försökt förklara vägen till affärerna men skadar inte att få det bekräftat på engelska också. Blev även tipsad om en större Mall om jag inte lyckas hitta det jag behöver. Knatade iväg och insåg att de små butikerna närmast knappast skulle kunna tillgodose mina behov så gick vidare till den större butiken. Inte heller här fanns allt jag önskade, köpte mig dock en liten chokladbit, klockan hade hunnit bli strax efter 12 och har fortfarande inte fått i mig nån mat. Fick sen hjälp av vakten utanför att hitta en säker taxi som körde mig till mall del sol. Edwin som taxichauffören heter, var mycket trevlig vi småpratade under hela resan sen fick jag hans nummer om jag behövde taxi hem igen när jag var klar. Toppen!!

Prio ett, mat!! Hittade en foodcourt där jag lyckades beställa en helt okej måltid, inget jag jublar över direkt men blev iallafall mätt. Strosade runt till ljudet av julmusik i några klädbutiker bara för att få lite feeling, hade inte haft nåt emot att shoppa loss, men har varken plats i väskan eller pengar i överflöd så endast det nödvändigaste. Hittade en sminkbutik där jag lyckades köpa en vattenfast mascara, nackdelen med att vara blond. Sen vidare in på supermaxi för att köpa bodylotion och solkräm. Köpte även en flaska vin som tack till Susana, inget lyxigt vin direkt valde det billigaste. Hoppas det smakar okej. Tog även ut lite pengar nu när man är tillbaka i dollarland innan jag ringde Edwin för att bli upphämtad. På vägen tillbaka behövde jag stanna till i en av småaffärerna för ännu ett ärende vilket tydligen kostade mig 1 dollar extra. Hmm, hade ju lika gärna kunnat gå dit själv senare men men nu blev det gjort iallafall.
Sitter nu i lägenheten och tittar på olika alternativ efter Galapagos. Colombia eller tillbaka till Peru... Gaaahh, jag behöver mer tid!!! Vet inte hur jag ska hinna med allt jag vill. Det här med att stressa till varje ställe för att hinna se mycket är inte min grej, föredrar att hitta ett trevligt ställe och stanna där ett tag. Landa lite, lära känna stället och människorna. Behöver hitta ett nytt Mompiche!!

  • 134 readers

Likes

Comments

View tracker

29 november
Dagen har passerat utan några större utsvävningar. Melinda kom förbi innan frukost och småpratade lite och jag frågade när jag var tvungen att checka ut. Troligtvis kan jag ha kvar min bungalow hela dagen ända fram till jag behöver åka. Om inte så har hon en annan liten bungalow jag kan ha mina saker i och även där det finns en dusch, hur bra som helst! En god frukost som toppades med 4 eller 5 koppar kaffe, vi pratar nu koppar och inte muggar. Så normalt sett skulle jag säga att det vore kanske 2 muggar. Njöt av utsikten från min bungalow en stund, verkligen ett så fantastiskt ställe. Funderar skarpt på att åka tillbaka efter Galapagos, men vem vet. Kanske kommer på nya tankar, allt kan ju hända längs vägen.

Tror inte jag kommer förvåna nån när jag säger att jag tillbringade sista dagen i Vichayito på stranden. Melinda kom ner efter en stund och meddelade att det var okej att ha kvar min bungalow, skönt! Sen kom Pedro o höll mig sällskap en stund, åt en hyfsat god lunch på restaurang La K, sen drog han iväg för att inte komma alltför sent tillbaka till Piura. Jag packade ihop det sista och tog en dusch innan jag fick hjälp att ringa en mototaxi så jag kunde ta mig tillbaka till Mancora. Hade sikte på La Mosca en la sopa en sista gång för att få en riktigt god middag, till min besvikelse var det stängt. Hmmm, vad gör jag nu?!? En massa packning så har ingen större lust att leta ställen.

Droppade in på Aqua som ligger precis bredvid, inte en direkt billig meny men vad tusan sista kvällen och har inte direkt bränt några pengar senaste dagarna. Kan sägas att jag inte blev besviken, maten var sååå god!!! Tonfisk med en sås på passionsfrukt till detta quinoa risotto, skulle nu vilja skriva ett av mina favorituttryck när jag äter god mat, men tyvärr så blir det censur på den. Till maten dracks det ett gott glas vitt för att göra den goda middagen ännu lite godare. Tänker att det även bättrar på chansen att sova gott på bussen. Träffade på killarna från Sverige (Siemens i Finspång) som är i Mancora för att jobba, pratade lite kort innan jag insåg att jag var tvungen att betala och hitta en mototaxi för att ta mig till bussen. Blev ca en halvtimmes försening innan bussen kom. När det var dags att kliva på visade det sig att de hade sålt samma plats två gånger och självklart lyckades jag komma två... Jag som köpt biljett en vecka i förskott för att få ett extra bra säte. Fick snällt stå o vänta tills alla klivit på bussen och som tur var fanns ett likadant säte ledigt.

Lyxigt värre, kan fälla stolen nästan helt liggande och har ingen bredvid, me gusta!! I allt strul missade fröken värdinna att ge mig dokumentet som måste fyllas i för att korsa gränsen. Jaja, vi lär väl stanna nånstans på vägen, annars löser det sig på plats. Mycket riktigt ca 10 minuter senare stannade bussen, alla fick kliva av och passera igenom nån liten passage, högst oklart varför. Det var ingen kontroll över huvudtaget utan alla bara gick igenom passagen, bussen körde fram 50 meter där vi kom ut o alla klev på igen, mycket märkligt. Jag fick dock chansen att be om dokumentet hon missat innan så nu är det ifyllt o klart. Klockan har hunnit bli halv elva och tror jag ska försöka sova lite. Lite irriterad på mig själv bara, raderade massa appar på telefonen häromdagen för att få mer utrymme. Bland annat Spotify, och när jag laddade ner igen så är så klart inga spellistor tillgängliga offline. Har nu endast en lista nerladdad som jag laddade ner innan jag skulle ut o springa, inte riktigt den musik jag helst vill lyssna på för att koppla av o sova. Men, bättre än inget...
Några timmar senare har vi nu kommit till gränsen, gick relativt snabbt att checka ut från Peru, men kön för att bli instämplad i Ecuador blev allt längre. För min del var det bra då klockan var strax innan 24 och jag vill ju gärna att den ska passera till nästa dag för att ha ännu en dag tillgodo. Lyckades med den biten, fick en kommentar om att det var andra gången jag kom till Ecuador vilket gjorde mig lite nervös till en början, visste inte riktigt var hon ville komma med den kommentaren men det var visst bara ett konststuderande. Fick en stämpel för 17 dagar sen var det grönt att gå vidare. Blev en viss väntan på att de skulle kolla igenom en slumpmässigt utvald väska då tydligen ingen ville ge sig tillkänna som ägare. Vill nu bara få kliva på bussen igen, trött och väldigt törstig. Min vattenflaska är kvar på bussen!

Tillslut fick vi kliva på bussen igen, somnade inom 5 minuter tror jag. Oklart om vi gjorde några fler stopp längs vägen men vaknade upp av att värdinnan kom in och ropade Guyayquil. Skönt, klockan var 5.30 så hade verkligen kört ikapp den missade tiden. Tänker lite snålt att jag kunde tagit nattbussen och varit framme imorgon istället och åkt direkt till flyget, men dumt att chansa. Även om flyget inte får förrän 11 så vet man ju aldrig vad som händer. Har läst om att det kunnat ta hur lång tid som helst vid gränsen och vill inte gärna missa flyget. Och när jag säger snål menar jag inte vad det gäller pengar utan dagar, men men en dag mer eller mindre gör väl ingen större skillnad.
Gick för att ladda mitt simkort när jag kom fram till terminalen, hittade ett ställe precis innanför dörren. Dessvärre verkade inte numret stämma, vad fasen det funkade ju senast igår när jag tagit emot mess. Jaja, det är ju inte direkt så jag spridit ut numret så köpte ett nytt simkort, ringde Susana och fick nån beskrivning om att ta en taxi och ringa därifrån. Topp!! Lyckades leta oss fram (eller taxichauffören lyckades) blev emottagen av Susana som såg mer död än levande ut, blev visad till ett rum jag kunde låna sen gick hon och sov igen och så även jag. Strax innan tio slog jag upp mina gröna igen, tog en runda i lägenheten där jag stötte på Carly, pratade spanska så gott det gick tills hon sa att hon var från USA, så skönt.. Då finns det nån att prata engelska med.
Har inte riktigt lyckats släppa det här med sim-kortet och numret så kikade lite till på det hela och insåg att det var helt fel nummer jag angett. Har i min telefon skrivit ner Daniels, killen som har det hostel jag bodde på i Engabao, nummer som jag aldrig tidigare fick att funka heller. Så inte konstigt att det inte gick att fylla på. Hahaha... Då kan jag iallafall släppa tanken på varför det inte gick.

Likes

Comments

27 november
Den här morgonen fick jag tydligen frågan om jag ville ha bröd eller föredrog fruktsallad, jag blev så glad, nickade och tackade glatt. När frukosten sen kom var det äggröra och bröd igen. Hmm, hängde inte riktigt med på detta, Melinda kom förbi och sa att jag tydligen svarat på frågan att jag föredrog bröd och inte tvärtom. Jaja, njuter av ljust sött bröd med smör och marmelad ännu en morgon... Hade fått meddelande från Susana som jag träffat i Puerto Engabao. Skrivit till henne tidigare och frågat om tips för boende i Guayaquil en natt innan jag åker till Galapagos. Hon erbjöd mig en sängplats hos henne, tackar man ju inte nej till. Skönt, då är den biten löst iallafall. Blev sen en lång dag på stranden kombinerat med en massa letande efter boende i Rio under karnevalen. Shit, vad det ska vara svårt, allt är svindyrt. Hittade en toppenfin lägenhet till rimligt pris, trodde vi ja... Helt andra priser under karnevalen, men skam den som ger sig. Kommer hitta nåt som är alldeles toppen och prisvärt, är jag helt säker på. Min lunch blev gigantisk även idag, så kunde knappt röra mig efteråt. Tänkte göra mig en kopp kaffe, men lyckades inte sätta på gasen till spisen. Hur svårt kan det vara?!? Försökte vrida den lilla pluppen åt alla möjliga håll, men nej. Och ingen i närheten jag kan fråga heller. Får klara mig utan.

Mina ben kändes lite slitna efter gårdagens löptur på stranden så fick bli en promenad innan solnedgången istället. Så skönt. Sen mer mat, som jag inte lyckades värma eftersom jag fortfarande inte hade en aning om hur gasen funkar. Tur att jag tillrett allt innan så var helt ok att äta kallt. Middag, mer boendesök för Brasilien innan jag kröp ner under täcket och kollade lite på Shameless innan jag somnade.

28 november
Jeeeijj, idag fick jag fruktsallad till frukost. Dock inga ägg.. Hade ett färdigkokt ägg kylen så åt det som komplettering till min fruktsallad. Lyckades dessutom få lämnat mina kläder för tvätt, får se om allt kommer tillbaka denna gång och om jag kanske får med nåt extra :) Tror det är lugnt med tanke på att det är hon som städar huset här som tar hand om det och Melinda intygade att hon är väldigt pålitlig. Har i ärlighetens namn inte haft nån nyckel sen jag kom hit så dörren till min bungalow har varit upplåst hela tiden. Har inte känt nån oro alls...

Strandhäng med boendesökning i Rio och Ilha Grande som tillslut resulterade i att vi nu lyckats boka och till ett hyfsat pris dessutom. Yippie!!!
Fick sällskap av Pedro på stranden som var något bakis efter gårdagens festande i Mancora, så skönt att slippa känna sig seg och bakis, eller ja lite seg är man väl till o från ändå men bakiskänslan är jag glad att slippa. Hängde på stranden tills solen gick ner, bra för min spanska... Försökte oss på lite träning innan solen gick ner, men blev inget direkt seriöst.

Efter solnedgången körde han tillbaka till Mancora och jag tog mig som vanligt en varm skön dusch, åt kalla matrester (lyckas fortfarande inte få till gasen) och nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen. Så trött efter dagens hårda arbete, hahaha.. Långa dagar i solen är påfrestande! Sista natten här så vill ju passa på att njuta av den sköna sängen extra länge... Hoppas på att vakna tidigt imorgon och ta mig ut på en löptur, men en får se hur det känns när jag vaknar...

  • 162 readers

Likes

Comments

26 november
Ännu en god natts sömn i min härliga säng. Hade dock en liten kamp med två små söta hundar innan jag skulle gå och lägga mig. Dom hade smitit in helt obemärkt i min bungalow och lagt sig att sova, den ena på min väska och den andra i soffan. Försökte med både det ena och andra för att få dom att gå ut, släckte lampan, tände lampan, gick ut och stängde dörren. Rullade undan väskan som ena hunden låg på, gjorde nog allt jag kunde komma på utom att handgripligen lyfta ut dom. Gav tillslut upp och lät dom ligga kvar. Enda anledningen till att jag egentligen ville få ut dom var att jag inte hade nån större lust att bli väckt under natten eller tidig morgon av att dom ville ut. Men, men, bara att gilla läget... Blev väckt, ett par timmar senare av skällande och skuttande hundar inne på rummet, bara att kliva ur sängen och släppa ut dom små liven. Somnade om på mindre än en minut kan jag tro...

Fick frukosten serverad en stund efter att jag klivit upp, dom hade missat detaljen med fruktsallad så fick bröd även idag. Dessutom extra mycket bröd. Jaja, jag åt och njöt.. Det är ju så fantastiskt gott. Sen blev det några timmar på stranden, lite Duolingo med spanska plugg och passade på att klippa och fila naglarna. Förena nytta med nöje är aldrig fel. Till lunch blev det idag quinoa med tonfisk, ägg och lite grönsaker. Toppade upp det hela med fruktsallad och chiafrön. Kan sägas att jag var riktigt mätt och belåten efter den måltiden.

Som vanligt omringad av ett gäng hundar och den lilla katten som bara väntade på att få en smakbit, men icke! La mig sen för att vila en stund i hängmattan, innan jag tänkte ge mig ut på en löptur. På väg in i min bungalow blir jag omsprungen av katten som har nåt skrikande och fladdrande i sin mun. En liten fågel som fortfarande levde. Iiiooo. Katten sprang in i badrummet med fågeln i mun, jag försökte mota ut den och samtidigt lyckades fågeln smita för en stund. Det varade dock inte länge, katten fick snabbt tag på fågeln igen och jag sprang snabbt ut, ville inte se på det. Hörde hur kampen fortsatte inne i mitt badrum och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Gick upp för att se om jag kunde hitta nån i huvudbyggnaden och där var den äldre herrn, så dålig på namn.. Försökte på bästa sätt förklara att katten har tagit en fågel och befinner sig i mitt badrum. Han följde med ner för att titta, katten var nu ute på gården igen, men fågeln, eller ja, det som var kvar av den, var tydligen kvar i badrummet. Jag gick aldrig in för att kolla, men han gick och hämtade en borste och skyffel och talade om att det var fritt fram igen när han var klar. Lite fjädrar fanns kvar, men det kan jag väl leva med.. Har efter gårdagens hundbesök och dagens katt med fågelbesök lärt mig att hålla dörren stängd. Är ju en skjutdörr med fönster från golv till tak så känner mig inte direkt instängd ändå. Och ljudet från havet har inget problem att ta sig igenom så ingen större skillnad...

Efter min löptur på stranden satt jag och tittare på solnedgången en stund, svårt att få nog av vackra solnedgångar. Tog en varm dusch och sen lagade jag middag. Blir mycket mat här... Melinda kom när jag kockat klart och kommenterade min jätteportion, kändes inte alls så mycket när jag la upp det men kunde inte annat än hålla med när jag såg allt på tallriken. Och så här efter att jag ätit så kan jag helt klart konstatera att det var väldigt mycket mat... Ligger nu och tar igen mig lite, ska eventuellt kila bort till Route 66 som ligger ca 1 minut härifrån. Pedro är där och äter middag med sin kusin, så kanske att jag passar på att ta en drink med dom efteråt. Återstår att se hur sent han hör av sig, just nu känns det rätt skönt att bara ligga här faktiskt. Kanske titta på en film eller så, somna tidigt utan hundar som vill ut mitt i natten. Ja, en får se vad som händer och om jag lyckas hålla mig vaken...

  • 165 readers

Likes

Comments

Den 25:e, normalt sett lönedag, men lönebesket jag fått dom senaste månaderna är 0 kronor. Pengarna krymper på kontot, men pengar är väl gjorda runda för att rulla, eller av papper för att kunna brännas fort..

Kröp ner i en stor skön säng igår kväll, ovant med en hård säng efter att ha legat nersjunken som en hösäck dom senaste nätterna. Kudden var dessutom som hemma, så skön! Tittade en kortis på en serie innan jag somnade skönt till ljudet av vågor och några fåglar som lät lite utanför. Steg ur sängen strax efter åtta och gjorde mig redo för en ny dag.

La mig i hängmattan en stund för att vänta in den utlovade frukosten som skulle serveras. Äggröra, färskpressad juice bröd och kaffe. Kunde inte låta bli brödet här heller, så himlans gott... Sa dock till efteråt att jag gärna undviker bröd så blev erbjuden att få en liten fruktsallad framöver istället, super!! Gick ner och la mig på stranden en stund, lite mer vind här och väldigt mycket lös sand så fanns nog inte en fläck på mig som var sandlös efteråt.

Fasar in min ensamtid långsamt så fick faktiskt lunchsällskap idag. Pedro, en kille jag träffade förra helgen i Mancora är tillbaka igen denna helg och ville ses, så tänkte att det kunde vara trevligt med lite sällskap ändå. Han kom och plockade upp mig i sin bil så vi åkte till Los Órganos som ligger en liten bit härifrån. Kul att få se det stället också, hört att det ska vara fint. Och det var det. Mycket mindre än Mancora, men definitivt större än Vichayito. Strosade runt och tittade lite på omgivningen innan vi letade upp ett ställe att äta på. Jag åt ris med räkor, såg inte mycket ut för världen när tallriken kom in men är nu, fem timmar senare, fortfarande proppmätt!! På vägen tillbaka stannade vi till och frågade en äldre man efter avtagsvägen tillbaka, han skulle tydligen också till Vichayito så frågade om han fick skjuts, fick hoppa upp på flaket där bak... Han såg lite mysko ut, så ville inte gärna ha hans sällskap i bilen. Man vet aldrig vad som kan hända. Han hoppade dock av en bra bit innan jag skulle av, kändes skönt!

Satt en stund och tittade på solnedgången på stranden nedanför mitt ställe innan Pedro åkte vidare till Mancora. Hann bli lite småkyligt så var väldigt skönt att ta en riktigt varm dusch och sätta på sig "myskläder" efteråt. Har nu suttit ute på min uteplats hela kvällen. Chattat på spanska med lite olika vänner, tacksam för google translate även om det inte alltid funkar klockrent så är det ändå en viss hjälp. Önskar så att jag kunde sätta in ett litet chip i huvet så jag kunde vakna upp imorgon och prata och förstå spanska helt utan några som helst hinder. Att det ska vara så himlans svårt!! Sitter nu och funderar på om jag ska äta nåt litet, typ chia med frukt, men tror i ärlighetens namn inte jag skulle få i mig nåt. Har ju handlat så mycket mat så hädanefter blir det inget mer äta ute förrän allt är slut! Vore ju synd att behöva kasta nåt. Apropå handla, det här med att man när handlar ägg lägger dom i en liten påse har varje gång förundrat mig. Ägg som är så sköra. Under mer än två månaders tid har det gått helt utan nåt krasch, men igår hände det!! Kan ju bero på den något bumpiga åkturen med mototaxin i och för sig. Ville köpa 9 ägg, men tydligen var det "paketpris" för 12 så gick med på det, älskar ju ändå ägg. Väl framme hade jag bara 9 kvar, så det fanns väl en mening med det. Inser dock nu att jag kanske inte alls kommer äta så mycket ägg med tanke på att frukosten ingår. Å andra sidan så kan man ju äta ägg vid andra måltider också, men det var ju framförallt till frukosten jag tänkt. Jaja, jag får frossa i ägg helt enkelt. Funderar på om jag inom kort ska krypa ner i min säng och njuta av en tidig kväll. Känns inte som det kommer hända så mycket mer här... Pedro, dagens lunchsällskap, tycker jag ska komma till Mancora och parta loss. Lockar inte alls!! Hade jag varit sugen på en partyhelg hade jag stannat kvar i min lilla lya i Mancora. Det här passar mig så mycket bättre just nu, havsljud, små söta hundar och katter som springer runt fötterna, ingen belysning på gatorna och ett total lugn. Kan för tillfället inte hitta så mycket alls att klaga på...

  • 204 readers

Likes

Comments

24 november
Gick upp tidigare än vanligt idag, hade en hel del ärenden att uträtta innan det var dags att dra vidare till nästa stopp. Frukosten på Café del Mundo var utsökt som vanligt, idag funkade även internet på plats riktigt bra. Efter att ha fyllt på med energi var det dags att påbörja dagens att göra. Första stopp var en ATM för att ta ut pengar, som vanligt bara stora sedlar så måste se till att växla på vägen tillbaka. Knatade bort till CIfA's kontor, bussbolaget jag ska åka med till Guayaquil nästa vecka. Lika bra att köpa biljett nu då jag inte planerat att åka tillbaka till Mancora förrän det är dags för avresa igen. Kostade på mig den exklusivaste biljetten, tydligen ska det vara ett riktigt liggsäte så man kan sova bra. Utvärdering kommer efter att resan är gjord. Letade mig fram till Mercadon för att köpa frukt och grönsaker att ta med till mitt nya ställe, ska få tillgång till kök där. Jeeeiiijj!! Damen som sålde grönsaker tittade storögt på mig när jag plockade ner ett par chilifrukter i en påse, hmm undrar om dom var extra starka eller varför hon såg så förvånad ut. Gjorde sedan ett stopp i en något större affär för att inhandla ännu lite mer matvaror. Kommer inte bli några direkt flådiga middagar, men kommer ändå njuta av att kunna äta min egen mat och förhoppningsvis sparar jag lite pengar på det också. Ett snabbt stopp på banken för att växla till mindre sedlar, sen hem och dumpa alla grejer. Trodde klockan hade blivit jättemycket, men den var visst bara elva. Skönt, då finns det ju tid för en stund på stranden innan lunch. Träffade på "alla" mina nya vänner så jag fick en chans att säga hejdå.

Lunchdags, åt en fantastiskt god ceviche med trevligt sällskap, Carlos och en ny kille som jag inte träffat tidigare och som jag dessvärre glömt namnet på. Tog en mototaxi dit, egentligen inte alls så långt så propsade på att promenera tillbaka. Carlos ville göra några stopp och handla på vägen tillbaka så vi andra fick hålla oss på en bits avstånd. Prislappar är något de undviker i affärerna här så de kan hitta på vilket pris de vill, så en blondin och en rödhårig hjälper tydligen inte till när det gäller prissättningen.
Sa hejdå till grabbarna och gick för att packa ihop det sista. Tog en sista kaffe på café del mundo och fick chans att prata med min kära far i telefon en stund innan jag haffade en mototaxi och åkte till Vichayito och min lilla bungalow.

Wow!! Så underbart. Ett eget litet ställe med en stor skön säng, uteplats, hängmattor, tillgång till kök och utsikt över havet. Blev genast så lycklig av att vara här. Slog mig ner i hängmattan för en stund, kopplade av och bara njöt av utsikten och ljudet av havet i bakgrunden. Inväntade solnedgången som utan tvekan var värd att vänta på. Melinda som äger stället kom förbi och hälsade mig välkommen, blev tidigare emottagen av den äldre herrn som arbetar här. Melinda är verkligen en alldeles supertrevlig och gullig person, pratade en stund innan hon försvann iväg och kom tillbaka igen en stund senare för att tända lite ljus på mitt bord på min uteplats.

Ska nu alldeles strax ta mig en dusch innan jag måste se till att laga mig nåt att äta, börjar kurra så smått i magen.
Ååååh, varmt vatten i duschen, hade kunnat stanna där hur länge som helst, men försöker så klart vara medveten och spara så mycket det går på vattnet. Gick och spanade in köket och insåg att det var lite sparsmakat med kastruller, så fokuserade på att koka quinoa och resten fick tillagas i stekpannan.

Blev som vanligt ett litet hopkok med nån mycket trilsk kycklingkorv, paprika, chili och slängde även i ett ägg i röran den här gången. Toppade upp det hela med ost (vad skulle man göra utan ost?!?) Mango, avokado och tomatsallad var planen. Men insåg när jag skulle skära upp mina små cocktailtomater att det var nåt helt annat. En stor kärna i mitten, oklart vad det är men nån typ av frukt som var väldigt god. Synd att jag inte har några tomater nu bara, men jag överlever. Andra gången jag misslyckas med inköp för att nåt ser ut som nåt annat. Första gången var när jag trodde jag köpte zucchini och det visade sig vara gurka och nu fick jag frukt istället för tomat. Ja, man kan ju inte alltid lyckas.

Fick veta att köket egentligen tillhör den bungalow som ligger bredvid, men eftersom damerna som bor där är väldigt snälla och tillmötesgående så fick jag till svar när jag frågade tidigare i veckan att det fanns kök. Vill dock inte stöka till fall damerna vill ha tillgång till sitt kök så såg till att diska och plocka undan efter mig på en gång innan jag satte mig och åt. Fick kämpa för att få behålla maten för mig själv. En liten söt katt var väldigt sugen på att smaka och trilskades med att hoppa upp bakom mig på stolen för att kunna komma upp på bordet ett flertal gånger. Slutligen ställde jag mig upp för att äta klart, var enklare än att försöka mota bort katten hela tiden. Sitter nu på min lilla uteplats och njuter av lugnet tillsammans med min nya vän katten. Alldeles becksvart förutom mina stearinljus och en liten lampa jag har tänd och det enda ljud man hör är vågorna... Lite skillnad mot min förra lilla kvart. Tror jag kommer sova riktigt gott i natt, sängen ser fantastiskt skön ut och förhoppningsvis kommer jag inte väckas av nåt tutande backljud utanför.

Likes

Comments

23 november
Blivit väldigt förtjust i mitt frukostställe. Idag var det inte alls lika mycket folk så fick service direkt, behövde inte säga vad jag ville ha idag heller. Hon frågade om jag önskade samma som vanligt, underbart! En härlig dag på stranden, njöt av att bara vara. Så bra på det nu!! Kom ihåg att äta lunch idag, ville inte gärna bli en hungrig bitch två dagar i rad. Fick sällskap av Carlos som tog en paus från surfandet. Resten av gänget skulle dra iväg på en liten utflykt och bada med sköldpaddor. Kände inget behov av det med tanke på att jag åker till Galapagos nästa vecka. Räknar med att få se ett gäng då. Café del Mundo levererar inte bara god frukost, lunchen var väldigt god även den. En fräsch liten sallad till förrätt och lax på spett med teriyakisås och grillade grönsaker. Efteråt tog vi en promenad bort till busstationen för att kolla när bussarna går och även kolla om jag bör köpa redan nu med tanke på att jag kommer befinna mig i Vichayito fram till det är dags att åka. Även Carlos behövde kolla bussar då han ska vidare till Lima på bröllop i helgen.

Blev ett par timmar till på stranden innan jag tog mig ut på en löptur. Denna gång med skor på och valde att springa större delen på vägen, men avslutade med att springa sista biten på stranden för att kunna se solnedgången. Joe, en av grabbarna från gårdagen stod och filmade dom andra som var ute o surfade så gjorde honom sällskap en stund. Bestämde att vi skulle ses på la mosca en la sopa för att äta middag nån timme senare. Har ätit där två gånger tidigare, lite över min budget men så fantastisk god mat så det kan vara värt det.

När jag kom dit satt Max där själv så vi satt och småpratade en stund innan Carlos dök upp. Väntade in resten av gänget som när de väl kom inte alls ville äta där då de tyckte det var alldeles för dyrt. Jag hade beställt en öl o Max en drink så vi blev kvar och drack upp medan dom andra letade upp nånstans att äta.
Hmmm... Jag brukar verkligen inte vara så "picky" men stället de valt var verkligen så inte vad jag ville ha. Jag vet, kunde ha gått därifrån igen och valt ett eget ställe men middagssällskap är ju rätt trevligt. Strålkastarljus, plaststolar och meny för 10 soles. Visst jag vill också äta mat som är prisvärd, men detta var inte prisvärt alls, bara billigt. Tequenas till förrätt, dom var helt okej men min varmrätt.. Lomo saltado, fick den serverad innan förrätten, den var kall och köttet segt som tusan. Den hungriga bitchen vaknade till liv igen. Sjukt missnöjd! Hade så sett fram emot en riktigt god köttbit eller fiskrätt. Var fortfarande smått hungrig efteråt, men det la sig efter ett tag. Promenerade hemåt efter maten, jag ville ha wi-fi så tog en kaffe på La mosca en la sopa. Fick sällskap av Carlos som sen ville gå o köpa nåt mer att äta, så tog en promenad med honom innan vi gick hem för att sova. Sista natten i denna osköna säng med skrik och liv utanför. Kommer inte sakna just det här rummet så mycket alls. Oklart om jag kommer sakna så mycket av Mancora överhuvudtaget. Har förvisso träffat många härliga människor, och en del mindre härliga, men stället i sig har jag inte blivit överförtjust i direkt. Saker kan i och för sig förändras, men har svårt att tro att Mancora är min framtid.

  • 171 readers

Likes

Comments

22 november
Gick upp relativt tidigt imorse och bestämde mig för att ta en löptur på stranden. Så nice att röra lite på sig igen... Tji fick jag. Vattnet var så högt så kom inte längre en nån kilometer innan jag fick vända. Funderade på att springa hem för att hämta mina skor, men började bli rejält hungrig så promenerade hem och tog en dusch innan jag gick för att äta en god frukost. Sjukt mycket folk på café del mundo idag så fick vänta ett bra tag innan jag fick beställa, blev dock imponerad av servitrisen som kom ihåg min specialbeställning sen sist. Skramlade ägg utan bröd men med frukt, kaffe o juice. Kan sägas att det var värt att vänta på. Fick samma lilla äggkaka som sist och ett stort fat med mango, banan och jordgubbar. Kaffet kom väldigt mycket senare men gjorde inte så mycket, föredrar att njuta av kaffet efteråt. Efter frukost gick jag ner till stranden och in på wawa. Behövde bra internet för att boka flygbiljett. Hade velat ha en juice men var dubbelt så dyrt som en öl så beställde en kaffe istället. Strulade som tusan så innan jag lyckades få igenom köpet gick priset upp några hundra. Jaja, får leva med det.

Tillbringade sen resten av dagen på stranden. Fick sällskap av Carlos en stund, träffades kort igår, tillsammans med hans vänner, när jag var på väg hem. Och sen av Derek, vi träffades på stranden, en bra stund, så glömde helt bort att äta lunch. Carlos kom tillbaka något senare tillsammans med Trevor så jag följde med dom på en kort promenad på stranden. Blev inbjuden på hemlagad mat. Nice! Poppade förbi deras ställe en stund innan jag gick för att handla lite öl för att kunna bidra med nåt och sen en dusch. Lyckades faktiskt tvätta håret idag :) Nån timme senare gick jag tillbaka till grabbarna, bor ca 1 minut från mig så blev ingen lång promenad. Var visst lite tidig, ingen av dom var direkt klar. Hade varit ut o surfat en vända till. När alla var klara gick vi ut för att handla ingredienser till mat. Eller ja, det var tanken iallafall. Utbudet av affärer här är ju mindre bra så slutade med att vi gick ut och åt ändå. Blev en burgare som var helt okej, hade nog kunnat äta nästan vad som helst med tanke på att jag helt glömt bort att äta lunch. Medan vi strosade omkring för att hitta nåt o handla eller äta lyckades grabbarna även ragga med två tyska tjejer...

Efter mat gick vi tillbaka till grabbarnas ställe. Satt och snackade en stund sen fick några av killarna för sig att vi skulle spela in en film, las ner mycket energi på vem som skulle göra vad och var alla skulle befinna sig. Alla ska stå blickstilla medan det filmas, finns tydligen nåt namn för detta men det har jag glömt... Ska få resultatet efter att de redigerat det nån gång nästa vecka så då kan det hända att jag visar ett smakprov.
Efter vår filmstund pratades det en stund innan Max höll danslektion. Ja, vad ska man säga.. En rätt kul syn till en början, men det blev bättre :) När resten av gänget bestämde sig för att gå vidare gick jag hem till mig och sov. Tror det var ett ganska så bra beslut även om det varit kul att dansa mer under kvällen men klockan hade blivit rätt sent och jag vill inte förstöra morgondagen helt.

  • 192 readers

Likes

Comments

21 november
Efter att ha vaknat upp ett antal gånger under natten och morgonen, lyckades jag ändå somna om lika många gånger och tillslut vaknade jag ordentligt vid 9-tiden. En "skön" sovmorgon.. Tog en uppfriskande dusch i kallvatten med en stråle som knappt sköljer av tvålen från kroppen. Tvätta håret kan jag nog glömma, då får jag nog gå med schampo i håret resten av dagen. Fast skulle vara skönt med ett försök, kanske får bli till kvällen.. Verkar som att det är nån typ av helgdag idag, väldigt många ställen som har stängt. Hade sett fram emot en repris från gårdagens frukost men det kunde jag glömma. Fick mig dock en god omelett, men de kunde inte fixa nån frukt istället för brödet. Synd! Hade dock wi-fi så lite "vettigt" fick jag gjort ändå. Blev uppringd av en kompis jag träffat under resan så det var kul att få en liten update om vad som hänt sen sist.
Gick sen ner till stranden för att möta upp Megan. Hon kom strax efter mig tillsammans med ännu en tjej som hon träffat på sitt hostel, som av en händelse är hon svensk... Njöt ett par timmar i solen innan vi letade upp ett trevligt lunchställe där det tog en bra stund innan vi fick vår mat. Megan fick snabbt stressa iväg efteråt, skulle med en buss till Lima. Verkar gå en trend i det här :)
Jag och Elin gick tillbaka till stranden, sjukt mätta efter en rejäl måltid så jag till och med slumrade till en stund. Elin var sugen på surf så hon tog en surflektion medan jag fortsatte njuta av solen på stranden. Fick meddelande från Megan vid halv sex att hon fortfarande väntar på sin buss, två timmar försenad. Såg det något senare så hoppas verkligen hon kommit iväg nu. Verkligen sjukt surt att behöva vänta så länge, om ens bussen kommit.
Annars inte mycket nytt som händer här just nu.. Fick bekräftat från Vichayito, min bungalow, att den är bokad till mig 24-29, men verkar som att bokningen innan blev av. Synd!! Men, men, får göra det bästa av situationen. Strand och sol två minuter från mitt rum är ju ändå inte så dumt. Även om mycket är mindre bra med stället så är iallafall läget i sig bra. Om inte det nedrans hotellet spelade musik hela nätterna och tog emot leveranser från tidig morgon hade det varit ännu bättre, men får väl se till att fokusera på det som faktiskt är bra. Nu hemma en stund för dusch och ombyte och ska möta upp Elin om ca en timme för käk på den mexikanska restaurangen. Ser fram emot ett par goda tacos till middag!!

Riktigt goda tacos måste sägas, önskar dock att det varit lite mer mat. Visste ju att det var en liten portion redan innan med tanke på att jag varit där tidigare. Men önska kan man ju alltid göra... Kikade på menyn för att se om vi kunde hitta nåt mer, men bestämde oss för att gå vidare o se om det fanns nåt roligare ställe. Tog ett varv på stranden för att kolla in barerna där, var dessvärre ganska dött. Bestämde oss för att leta upp nåt ställe med bra dessert istället. Träffade på fransmännen som var på väg till café lokal för att äta crepes, fick veta att de även har god choklad där så bestämde oss för att gå dit. Åt en helt underbar bit chokladtårta, kladdig och supergod. Väldigt mäktigt, så fick tyvärr inte i mig hela. Väger upp den något snåla tacomiddagen, hade dock föredragit fler tacos framför chokladtårta om jag hade fått välja. Stället började stänga igen strax innan elva, så vi beslöt oss för att det var sovdags. Träffade ett gäng trevliga killar på vägen hem så stod och pratade en kortis med dom, letade efter nåt bra ställe att gå till för att ta en drink. Kunde dessvärre inte vara behjälplig då vi gjort samma sak en timme tidigare utan resultat. Nu ligger jag i min säng och lyssnar till partyt som pågår utanför, mer livat idag än igår... Fattar inte de som bor på hotellet, måste ju bli superstörda om de inte vill delta. Fast det kanske är så att de erbjuder ljudisolerade rum.. Ska se om jag lyckas koppla bort ljudet även idag eller om jag måste ligga vaken o lyssna på detta hela natten.

Likes

Comments