Barnböcker

Här är det sporten innebandy som gäller, både för föräldrar och barn. Både 8-åriga dottern och femåriga sonen har börjat spela innebandy till föräldrarnas stora glädje. En del indoktrinering har det nog också varit 😁.
Självklart kom även tomten 🎅med ett litet innebandymål till barnen så att de kan träna lite extra under julledigheten.

Så mammas innebandyhjärta blev lite extra glad när vi var på biblioteket och sonen ville låna alla böcker som han kunde hitta. Det var främst böckerna om Joel som spelar innebandy som vi lånade.

Böckerna är lättlästa och handlar om olika situationer som innebandyspelare hamnar i, som t ex att lägga straff, att bli utvisad och att spela matcher och turneringar.

Jag gillade speciellt att varje bok avslutades med innebandyfakta, olika fakta i alla böcker och det gjorde att både sonen och dottern ställde fler frågor och vi fick ett bra samtal om innebandyn.

Kan verkligen rekommendera dessa böcker till alla som är nyfiken på innebandy eller som bara vill veta lite mer. Lite äldre barn som nyligen lärt sig läsa, kan absolut börja med dessa böcker.


#innebandy #joelspelarinnebandy #barnböcker #lättläst

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Deckare

Gott nytt år!
Nu är då 2018 här och det firades in med lasershow, mycket god mat och dryck och givetvis i sällskap av familj och vänner.
Vi hade turen att det äntligen snöade på nyårsafton, men givetvis var all snö borta igen på morgonen. 

Läsåret 2017 avslutades med Sofie Sarenbrants bok "I stället för dig", som är fortsättningen av boken "Vecka 36". Jag var bara tvungen att läsa boken snart efter den föregående, med tanke på hur "Vecka 36" slutade.


"Istället för dig" utspelar sig 16 år senare, men de inblandade personerna har haft svårt att gå vidare i livet. Då inget är avslutat, försöker dottern till de drabbade att få svar på de stora frågorna om vad som egentligen hände med hennes familj för 16 år sedan. Det tar henne till den semesterort där hennes föräldrar drabbades av något fruktansvärt tragiskt och grymt, och ju mer efterforskningar hon gör desto mer nervös blir någon som också är involverad i det som inträffade....


Som vanligt lyckas Sofie Sarenbrant att skriva en bok som är svår att lägga ifrån sig.

Jag gillar sättet hon lyckas förmedla spänning i böckerna utan att det är för "intensivt". Man får även lära känna karaktärerna på insidan, genom att historien berättas utifrån olika karaktärers perspektiv, vilket är en klar fördel.


#sofiesarenbrant #iställetfördig

Likes

Comments

Roman

"Bara människor" av Anne Liljeroth handlar om Saga, en journalist som har rapporterat från krigshärjade länder, men som nu har valt att återvända till sin hemstad för att konfrontera de människor som bidrog till att hennes självkänsla och självförtroende knäcktes under tonåren.
Hon köper det hyreshus som alls människorna hon önskar konfrontera bor i och hon önskar nu att få upprättelse i allas ögon.

Boken är mycket välskriven och varje kapitel handlar om de olika personerna som bor i huset, vilket innebär att läsaren får en inblick i varje individs livssituation och att karaktärerna blir verkligen levande.
Personligen tycker jag att boken kunde haft ett lite högre tempo, stundtals kunde den uppfattas som något långsam.

Likes

Comments

Deckare , Ljudböcker

Har precis lyssnat klart på "Vecka 36" av Sofie Sarenbrant. Boken är en deckare där en höggravid kvinna (Agnes) plötsligt försvinner när hon är på semester med sin man, tvååriga dotter, bästa vän och dennes man. Polisen är maktlösa i sitt sökande och när några ungdomar hittar ett lik av en kvinna med omfattande skador på magen, anar Agnes nära anhöriga det allra värsta.

Jag har tidigare läst "Emma Sköld" - serien av Sofie Sarenbrant och jag har verkligen gillat dem. Detsamma gäller även för denna bok, jag tog alla chanser jag fick att lyssna på boken.
Det jag gillar med boken är att man får en känsla för karaktärerna, man kan ana deras sorg och ångest. Att storyn även berör en mammas absoluta värsta mardröm bidrar nog en del (eftersom jag är förälder själv) till att jag så lätt fastnade för boken och ville veta hur allt skulle gå för de inblandade.

Jag ger boken 🎅🎅🎅🎅/5.

Likes

Comments

Ja, nu har jag även skapat en bokblogg, förutom mitt Instagramkonto och här kommer jag recensera böcker som jag läst och lyssnat på.
Hoppas ni vill följa mig 😚.

Likes

Comments