Det har väl gått okej. Jag känner mig inte klar, men det måste jag ju vara nu, så det får det väl vara.
Jag är inte helt nöjd, vilket troligtvis, delvis, är på grund av att jag aldrig blir nöjd med det jag gör.
Problem som har uppståt är väl att jag målade för mycket på olika ställen, och visste inte riktigt hur jag skulle måla soptippen. Detta löste jag genom att måla ännu mer för att får lite mer variation bland färgerna osv, och genom att jag helt enkelt började måla soptippen och hoppades på det bästa. Jag har ständigt haft smärre problem med att jag har velat rita mer detaljer än vad som skulle göras, vilket delvis löstes genom att jag målade om bilden ett antal gånger.
Förlåt om inlägget blev dåligt, men det är inte särskilt lätt att koncentrera sig när William spelar otroligt dålig och irriterande musik.
Redovisningarna blir dock mer utförliga.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag började jag om... Igen, eftersom jag använde fel papper förra gången. Men det är den bästa hittills! (Tjoho!). Jag stötte inte på några riktiga problem, förutom tidsbrist (så klart). Men det verkar gå okej nu för en gångs skull. Jag skulle dock egentligen bara vilja måla hamnar, båtar och fält med träd, men jag måste ju hålla mig till projektet.
Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om, så hejdå, eller nå't.

Likes

Comments

Idag började jag om på mitt projekt, eftersom den förra var en skiss/övning på att komma in i akvarell igen. Det ser fortfarande inte ut som jag vill, och jag är för tillfället väldigt inte nöjd, men jag hoppas att det blir bättre till nästa lektion. Jag vet inte om jag kommer att hinna göra klart projektet, men jag ska skynda så mycket jag kan utan att den blir alltför ful. Jag använde tydligen vanligt rispapper istället för akrylpapper, så vi får väl se om jag måste måla om allt på nytt nästa gång.
Jag vet fortfarande inte hur man lägger in bilder, men jag har dem på iPaden.
Jag kommer faktiskt inte på någonting mer som jag kan skriva, så hejdå, eller något.

Likes

Comments

Idag började jag träna/arbeta med mitt projekt(?). Det var länge sedan jag målade med akvarell, så jag är mer eller mindre tvungen att lära om mig. Det gick väl hyfsat. Jag var tvungen att vänta ett litet tag på att kunna börja efter att ha skissat i blyerts eftersom jag inte visste var akvarellpappret och färgerna m.m. fanns. Men nu är jag igång! Jag bytte dessutom budskap... Två gånger.
Jag vet inte ännu om jag arbetet på mitt projekt, eller om jag tränar fortfarande, men med tanke på tiden så ser det ut som att det får bli mitt slutliga projekt.
Jag kommer inte på någonting mer att skriva...

PS. Jag kan fortfarande inte lägga in någon bild, så jag får helt enkelt beskriva dem. Min tankekarta är helt perfekt, med bubblor i olika storlekar och två olika skisser i blyerts som skulle få självaste da Vinci att bli avundsjuk. Mitt projekt (/träningsbild) är helt otroligt fantastiskt vacker med olika nyanser av grönt, vackra björkar, ekar och barrträd. Man sugs verkligen in i målningen och känner att man är där.
Dessa beskrivningar var helt objektiva (ifall du undrade).

Likes

Comments

Idag har jag funderat över vad jag ska arbeta med som mitt nästa projekt. Jag kom fram till att jag ska arbeta med temat miljö, men jag är inte helt säker på budskapet och hur jag ska visa det. Jag tror däremot att mitt budskap ska vara att, trots hur långt vi har kommit i området, kan vi fortfarande inte kontrollera naturen och vår omvärld helt. Eller att vi i vår strävan efter full kontroll ofta orsakar mer skada än vad vi hade utsatts för om vi försökt leva med naturen istället för att försöka få naturen att leva med oss.
Det gick relativt långsamt, vilket det ofta gör då jag startar ett nytt projekt, men trots att vi endast har två lektioner till på oss är jag på något sätt inte riktigt stressad.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, så detta får bli slutet av detta inlägg.

Likes

Comments

Vad är ditt tema?
Identitet

Vad har du fokuserat på inom ditt tema? & Vad vill du uttrycka/kommunicera?
Jag har fokuserat på anonymitet. Att tidningar ger ut detaljer som ålder och visar pixlade bilder på den åtalade, men ingenting som skulle kunna skada personen. Trots detta sker ofta att personens identitet läcks ut på olika forum på Internet och måste därför utstå mycket kränkningar, och får kanske till och med sitt liv förstört trots att det till slut visade sig att personen var oskyldig till brottet. Civilpersoner försöker således skipa rättvisa på egen hand, medan de i verkligheten, då de inte är skyddade bakom sin datorskärm, inte vågar stå upp för andra.

Var har du sökt inspiration?
Jag sökte aldrig inspiration, utan hade en ganska väl utvecklad vision vid projektets start och arbetade helt enkelt utifrån den.

Vad har inspirerat dig?
Jag inspirerades inte av något eller någon särskild. Jag kom som sagt på vad jag ville att mitt projekt skulle handla om och letade utifrån det upp de komponenter som behövdes. Det enda som jag möjligtvis inspirerades av var bilden som jag photoshopade in i tidningsartikeln. Jag kunde nämligen inte hitta någon bild på ett ansikte som var pixlat, så jag letade upp den istället, eftersom jag tyckte att den fungerade lika bra då man fortfarande ser en bild på en person som blir gripen, men ansiktet döljs.

Hur kom du på din idé?
Jag vet inte. Jag spånade fritt och försökte komma på vad jag kunde göra med ämnet. Till slut kom jag på vad jag ville förmedla, men inte riktigt hur. Och så helt plötsligt fick jag idén om ett forum som jag photoshopade för att visa mitt budskap. Detta var dock inte min första idé, och jag hade flera olika uppslag om hur jag skulle göra.

Vilken teknik har du använt? Hur har du arbetat med den?
Jag använde Photoshop. Jag tog två skärmdumpar, en från Flashback forum och en från GP. Jag tänkte från början att jag skulle behöva ändra texten på GP-artikeln, men jag lyckades hitta en artikel som passade in väl, så det ända jag behövde göra med den var att byta dess bild till en annan, som jag photoshopade för att den skulle se ut som en bild i en artikel. Sedan bytte jag namn och bild på medlemmarna på forumet för att man för det första inte skulle kunna hitta de som var där i originaltråden och för det andra för att de skulle passa ämnet. Jag bytte nämligen ut namnet på den personen som jag valde skulle utge den åtalade mannens personuppgifter till anonym, för att förstärka uttrycket genom att den som inte vill bli igenkänd utlämnar information om andra. Jag ändrade dessutom vad personerna på forumet sa, samt när de skrev det och vad tråden som de skrev det på hette. Detta gjorde jag genom att lägga in nya profilbilder till dem och placera dem med rätt storlek över de gamla. Jag la in rutor med bakgrundens färg för att ”sudda ut” den gamla texten och skriva in ny. I artikeln fick jag klippa och klistra för att bilden skulle se ut som att den skulle ha varit där från början och jag kopierade delar av bakgrunden för att kunna använda det på nytt. Till exempel var det pilar som visade vart man befann sig på forumet som jag var tvungen att flytta på.

Har du lyckats med ditt uttryck, syns det eller måste det förklaras?
Det är ett ganska komplext uttryck, så om man ska förstå hela måste man fundera lite. Eftersom alla inte tänker på samma sätt skulle säkert vissa behöva en förklaring, men det är väl det som konst handlar om? Alla får inte samma känsla, vilket inte nödvändigtvis behöver vara fel. I och med att jag har photoshopat ett forum måste man se på kommentarerna och läsa vad som skrivs för att förstå. Vissa kommer antagligen inte att förstå detta och kommer därför inte se vad jag vill förmedla, och alla får som sagt inte samma tankar och känslor eftersom alla inte har samma tankebanor som jag.

Vilka problem har du stött på och hur har du löst dem?
Jag har aldrig riktigt förstått mig på Mac-datorer, så allt gick långsammare än vad det skulle ha gjort på en vanlig dator. Macen som jag använde hade dessutom problem med att man inte kunde vara ute på Internet utan att bli bombarderad av reklam. Så fort man gick in på en hemsida, vilken som helst, så fördes man vidare till en reklamsida, så vissa hemsidor kunde jag inte ens ta mig in på. Detta gällde bland annat GP:s hemsida, men efter många många om och men lyckades jag vara kvar på sidan tillräckligt länge för att ta en skärmdump. På grund av datorns illvilja att hjälpa till var jag tvungen att ta hem arbetet på ett USB. Där hemma arbetade jag på en vanlig PC, vilket gick mycket snabbare, inte bara på grund av reklamen, utan även på grund av att jag är mycket vanare med vanliga datorer, och därmed även Photoshop på vanliga datorer (Nu har datorn blåsts helt, så det var uppenbarligen inte bara jag som hade problem med detta). Jag kunde inte logga in på min mejl och var därför tvungen att skicka projektet via andras mejl för att kunna skriva ut bilden på papper. Den datorn som jag satt vid var den enda som var kopplad till skrivaren, så jag var ett antal gånger tvungen att flytta på mig för att någon annan skulle kunna skriva ut sina bilder.
Jag hade inga riktiga problem med Photoshop, det vill säga, jag tyckte inte att det var särskilt svårt, förutom det faktumet att jag arbetade på en Mac. Det svåraste med arbetssättet var nog att få rätt nyans på texten och rätt nyans på bakgrunden där den forna texten hade stått. På något ställe skiftade nämligen bakgrunden mellan olika nyanser av grått, men jag lyckades lösa det på egen hand.

Vad är du nöjd med?
Jag blir sällan nöjd med det jag gör, men om jag bortser från det så blev väl arbetet relativt okej. Det ser fortfarande ut som ett forum, trots att jag har ändrat på saker och ting, och vad jag kunde se så fanns det inga synliga tecken på att jag hade photoshopat den. Jag hade kanske kunnat visa mitt uttryck tydligare om jag hade använt en annan teknik, alltså så att man snabbare ser vad jag menar med bilden, men jag hade antagligen inte hunnit göra klart projektet inom den tid som vi fick, plus att jag tycker att konst inte behöver vara helt övertydlig direkt när man ser den. Man kan gott få behöva tänka lite själv och fundera.

Vad har du för råd till någon annan som ska göra en likadan bild/form/produkt?
Om du inte har en Mac hemma, och inte är van vid att använda dem, så bered dig på att det kan ta extra tid. Nu fixar de datorn, så det bör vara okej att använda den, men för säkerhets skull, försök att använda en annan. Om du inte har Photoshop hemma så kan du behöva ta dig lite tid utanför lektionerna för att försöka lära dig det (se på videor m.m.) trots att det huvudsakligen var på grund av reklamen som jag sinkades. Jag tycker personligen att mycket sitter i detaljerna, så börja med det stora, och när du är klar med det så börjar du med detaljer. Du ska i första hand få ett arbete att visa upp och i andra hand få det så perfekt som möjligt, till exempel genom att ändra datumen som kommentarerna skrevs på.

Jag har dessvärre ingen bild på det slutgiltiga arbetet...

Likes

Comments

​idag började jag arbeta med Photoshop. Eftersom jag aldrig har använt det tidigare gick d mycket långsamt, och det känns som att jag har väldigt mycket kvar att göra. Förhoppningsvis går det snabbare nästa lektion, eftersom det är den sista, för annars vet jag inte om jag kommer att hinna klart. Jag hinner inte skriva mer just nu...

Likes

Comments

idag kom på ett ungefär fram till hur mitt plrojekt ska se ut, men detaljer kommer antagligen att ändras under arbetets gång. Jag har börjat skissa på papper, men jag tror att jag kommer att använda mig av fotoshop och bilder som jag tar själv och som jag hittar på Internet. Nu börjar det kännas som att det börjar gå framåt eftersom jag ungefär har kommit på vad, och hur jag ska göra. Jag kan för tillfället inte komma på något mer att skriva...

Likes

Comments

Idag kom jag fram till att mitt första tema ska vara identitet med budskapet anonymitet. Jag tror att jag börjar bli säker på hur jag ska utföra arbetet, men helt säker är jag ännu inte. Jag har inte valt teknik ännu, men jag har börjat på en skiss. Jag kommer varken visa en bild av skissen eller skriva någonting om hur min skiss ser ut, eftersom jag är långt ifrån säker på om den ser ut som jag vill. Det skulle inte förvåna mig om jag byter spår helt under kommande vecka. 

Som vanligt tar det lång tid att komma på hur och vad jag ska göra, men förhoppningsvis kommer det att gå snabbare när jag har kommit förbi detta.​

Jag har aldrig förrut skrivit en blogg, så jag vet inte hur den ska se ut... Därför får du/ni som läser stå ut med mitt upplägg.

Likes

Comments