Header

Skulle kunna ge receptet på en lyckad helg, efter denna. Promenader och höstplantering varvat med besök hos gammelmormor, bästa vänner och lekland. Lägg därtill många kaffestunder och du har en perfekt mix av återhämtning och aktivitet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blir bara roligare och roligare att uppdatera från uterummet, efter mer och mer börjar bli klart. Check på trall, stuprännor, yttertak och innertak. Imorgon sätts ytterfodret. Efter mycket dividerande valde vi tegelrött på den falsade takplåten. Hoppas jag inte ångrat mig, min idé var galvad plåt men det kanske hade blivit för blänkande. Börjar fundera på hur jag ska göra med adventsljusstakar eller stjärnor, har inte kommit fram till något bra alls så kom gärna med förslag.

Likes

Comments

Gårdagen resulterade i två nya inköp till höstgarderoben. Utöver detta köpte mamma en jättefin mörkblå kofta, som var lite längre i modellen. Då kan man nästan säga att den är min också. Jag har nämligen en tendens att låna min mammas kläder och de brukar få stanna i min garderob tills dess att hon börjar undra var de där plaggen kan ha tagit vägen. Då lämnar jag såklart tillbaka dem! Hon hade tidigare köpt den mysiga grå klänningen samt den blommiga svarta toppen jag även testade igår, räkna med att jag lägger vantarna på dem med.

Vi var ett härligt gäng på 8 tjejer som besökte min moster Annikas butik i Karlstad. Den här säsongen har hon kläder från Capri Collection (som alltid) men även Soulmate och Pulz. Jag sålde ju tidigare Capri Collection så fick med mig den rosa volang toppen därifrån och den blommiga klänningen från Soulmate. Vill du också känna och klämma på kläderna har hon öppet enligt överenskommelse. Jag kan förmedla kontakt isåfall.

Likes

Comments

Tacksam för tjejmiddagen i torsdags och för stort och smått som vi får dela med varandra. Tacksam för fina kollegor i fredags och skrattfesten som bjöds på after worken. Tacksam för fina vänner i lördags, för god mat och roligt leksällskap å Ebbas vägnar. Tacksam för en söndag med familjen, helt utan planer, som resulterade i ett nystädat hus, att några saker på att-göra-lista kunde bockas av och söndagsfilm i soffan.

Då är man väll ändå redo att ta sig an en ny vecka.

Bild: Maria B Larsson​

Likes

Comments

Bjuder på en sneek peak från mitt kontor. Det är ju trots allt här jag spenderar mycket av min vakna tid. Jag handlägger och fattar beslut om ekonomiskt bistånd inom socialförvaltningen, så på grund av stark sekretess finns det inte mycket mer än så att berätta. Kan iallafall visa de prylar jag inte kan vara utan under en arbetsdag. Förutom mig själv som redskap i arbetet med klienterna gör jag ett mycket bättre jobb om jag har telefonen, nycklarna, kaffekoppen och mina fina arbetskamrater vid min sida. I onsdags fick dessutom äta så mycket bullar vi ville eftersom det var kanelbullens dag, tackar!!

Likes

Comments

Årets besök till Pauls släktingar i Spikbruket är till ända. Besök som gärna inte behöver ta slut. Det ligger ett lugn över det lilla huset, som en gång huserat bostäder till de som arbetade med att göra spik i närheten. Byn heter Virå och omfattar så många gulliga hus och fina omgivningar. Se bara det gulliga lilla gula huset, en dröm till gårdsbutik eller vad.

Så i det fina höstvädret gjordes inte många knop. Promenad med historia, långa och goda middagar, sprakande brasor, fri-tid med Ebba och det givna bastubadet. Tack Sonja och Ove för att ni skämmer bort oss, för god mat och dryck och för laddade batterier.

Likes

Comments

Låter bilderna tala för sig själv. Seriösa framsteg händer under tiden jag jobbar. Tur att Paul och Ebba är hemma och håller ställningarna (läs, ser till så att snickarna gör rätt). Partierna på plats och trädäcket tar form. Paul har byggt ett bord och jag fullkomligt älskar både honom och bordet. Det faktum att han är möbelsnickare gör liksom inte att jag tycker sämre om honom :) Nu vill vi flytta in, alla utom Ebba som tycker den stora tomma ytan på betonggolvet är hysteriskt kul att springa runt i cirklar på.

Likes

Comments

Lider inte något vidare av att hösten är här. Förra helgen fick vi nämligen höstshoppat i Örebro och körde sushi-fredagsmyset hos Malin och Ludde. Dessutom var vädret perfekt för trädgårdsstäd. Igår gick vi all in för helgmorgonmys. Lång frukost, Nyhetsmorgon och promenad på det. På kvällen intog vi mina föräldrars hus för kräftskiva och bubbelbad, och hur trevligt var inte det?! Äntligen tillsammans hela gänget, kvällen fick så fort. Idag bröt vi dock den här härliga höstmys-sviten. Bilkrångel gör att vi är tillbaka hos bilhandlarna för andra gången på kort tid.

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av de inspirationsbilder vi tagit rygg på när det gäller val och inköp till uterummet. När det känns som att vi kommer att experimentera ett tag till med de övriga rummen känns det som att vi i uterummet hittat rätt från början. Därför tror jag att det färdiga resultatet kommer att spegla vår moodboard riktigt bra. Det blir också ett lysande exempel på att vi ofta samlar inspiration när vi reser. Det lackade betonggolvet föll vi för på Kårehamns fiskrestaurang på Öland och matbordet och stolarna satt vi under sommaren i under ett cafébesök i Kivik (man får passa på att vända på fåtöljen för att se märket). Det kommer alltså att bli mycket spröjs, betonggolv, korgfåtöljer, rustikt träbord, panelvägg i drivved och bambusoffor. Längtar så tills det är klart!

Bildkällor: 1. grafitgra.blogspot.no 2. minnatannerfalk.com 3. Concept by Anna genom ellasinspiration.se 4. bysektersholm.blogg.se 5. centren.homespo.se/category/tradgard 6. stilinspiration.elledecoration.se

Likes

Comments

Vill bara flika in med några bilder från uterummet, bara för att jag är så himla glad att det går så fort framåt. Stomme, tak och isolering är nu på plats. Nästa vecka kommer en kille som ska slipa och lacka betongplattan och sen är det bara takplåt och fönsterpartierna kvar. Igår var vi på IKEA och bestämde oss för fåtöljer till matbordet som ska göras av de gamla plankorna på bilden. Detta kommer ju att vara klart på en grisblink.

Bild: Emil Palmqvist a.k.a snickaren

Likes

Comments