Header

Trivs väldigt bra i storstäder under julen, bland julgransljuspyntade gränder, julsagor i skyltfönstren och bjällerklang i varendaste butik. Om julklappar orsakar en smärre stress så botas den snabbt av den där barnsliga lyckokänslan som det framkallar. Jag och Paul lämnade Ebba hos mormor och morfar och åkte för att spendera helgen i Göteborg. Lagom till affärerna slog igen hade vi införskaffat alla julklappar, lite nytt julpynt och tagit långa lunch och fikapauser. Lunch på Kopps och nybryggt julkaffe på da Matteo rekommenderas. Att det luktade glögg och kanelbulle i hela Haga och att vi mötte Göta Lejons ungdomsorkester gjorde inte julpeppen sämre. Paul har dessutom börjat spåna på en egen julgransodling. Jag kände mest ha-begär i lamporna och soffborden på Artilleriet eller väggljusstaken i guld på Artilleriet the kitchen. Mina absolut favoritbutiker i Göteborg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julbord med jobbet, i år i Nobelhallen. Ebbas första luciafirande på förskolan där det bjöds på glöggmingel. På det julpepp med brudarna, hemma hos Magda med hemmabrygd glögg och årets första julklapp. Börjar verkligen få julfeeling. Toppar det med en barnfri helg i Göteborg med min man och hoppas få de sista julklapparna kirrade. Med det är jag redo att komma hem till ett julpyntat Boåsen, baka julgodiset och handla julmaten, så får det gärna vara julafton sen.

Likes

Comments

Måste tipsa om de snygga och prisvärda doftljusen från Bruka design. För mig som har svårt för de starka dofter som många doftljus har blev positivt överraskad när jag kom in på en kollegas kontor och kände den milda och lyxiga doften från Brukas ljus. Att de dessutom hade en perfekt förpackning (är så svag för svart glas) gjorde att jag åkte direkt till Vita Rum i Karlskoga och kunde köpa på mig ett lager eftersom de kostade strax över hundralappen. Nu har jag både ett hemma och på jobbet. I svart glas fanns de bara i två olika dofter men kan man lika gärna tänka sig ofärgat glas finns det jättemånga fräscha dofter att välja mellan. Perfekt gå-bort-present dessutom.

Likes

Comments

Äntligen Charlotte :) kommer några första blyga advent bilder. I all sin enkelhet så kan det inte bli mer vinter och jul än när tall och gran även får ta plats inomhus. Nu vill jag ha snö också, så blir glasverandan ännu vackrare. Har julpysslat en hel del i helgen, och bjussats på middag hos Malin och Nicke. Dessutom har vi avverkat våra jobbjulbord under veckan, så julstämningen har verkligen smugit sig på nu.

Likes

Comments

Som tack för att vi var toastmadames på min bror och svägerskas bröllop i somras bjöd de till brakmiddag på Lerbäcks teater. För er som bor i närheten får upplevelsen mina varmaste rekommendationer. Tre rätter middag under tiden som en mordgåta utspelar sig i lokalen. I fyra akter, mellan rätterna, får man följa hur ett mord sker och vid middagens slut ska gästerna gissa på mördaren för att ha chans till en vinst. Har varit där två gånger nu, och gissat fel båda gångerna såklart. Men maten är riktigt god och hela konceptet väl genomtänkt och proffsigt. Tack Rickard och Emma för en god middag och en trevlig kväll...och för förtroendet vi fick att leda er bröllopsfest.

Likes

Comments

Bloggen kommer snart att fyllas med juligheter, förhoppningsvis med snö och frost utanför fönstret. Har tråkigt nog varit lite frånvarande från uppdateringar här, men detta inlägg är nog en bra förklaring till varför. Finns inget nytt och roligt att visa från hemmet direkt. Men finner just nu inget lika tillfredställande som att leta inspirationsbilder. Dessutom har helgens köphets fått oss att göra två stora möbelinvesteringar, ska bli kul att få visa resultatet när de anlänt. Tror att julen här hemma kommer gå i linje med mina inspirationsbilder. Hoppas på det iallafall, för när jag kan använda naturliga material och nyanser rakt igenom mår jag så oförskämt bra.

​Bilder från Pinterest

Likes

Comments

Vardagen rullar på i en oförskämt skön takt just nu. Jag jobbar, tränar och roddar familjeliv. Om det är något mer utmärkande som hänt så vore det isåfall den första snön som kom under en förmiddag på jobbet, eller den frostiga promenaden med säsongens första kras under fötterna, eller att det varit Bazar i vår kyrka där jag inhandlade massa goda egentillverkade saker och sålde slut på de betonggrejer jag bidragit med. Eller kvällen på pappas jobb som tydligen inte är läskigt längre då turen i brandbilen endast var glädjetjut och tokfnatt, eller så måste det ha varit tjejmyset igår hos Linnea som alltid bjuder på så mycket gott för både kropp och själ.

Likes

Comments

Dagens höjdpunkt var alltså mötet med Pippi Långstrump. Ebbas självklara favorit. Redan när vi nämnde att vi skulle åka till Pippi och gänget bestämde hon att hon skulle få krama Pippi men absolut inte Kling och Klang, och så blev det. Tillslut. Vi började med att kolla in den första föreställningen i Villa Villekulla för att sedan ge oss ut på marknaden där Pippi skulle strosa omkring. Önskar att ni hade hört Ebba från vagnen där hon högt och tydligt ropade och ropade efter Pippi som vi hade svårt att hitta, ”pippi”....”pippi”....”pippi var är du”. När vi väl fick syn på Pippi var lyckan total, trots att Ebba blev lite blyg ju närmre vi kom. Vilken tur att Pippi var så snäll och bad om att få en kram, då var hon inte sen Ebba att bjuda till. Tillbaka i Villavillerkulla lekte vi i Pippis hus, som liksom alla andra små hus i parken är fullt möblerade. Ebba satt på lilla gubben, vi såg en föreställning till och kollade i Pippibutiken. Vi hittade även lite senare Pippi och Prussiluskan vid glasblåsaren, och fjäskade till oss ytterligare en kram.

Mamman i familjen hade sett fram emot Bråkmakargatan och gick därför den gatan fram med omsorg. Tittade in till tant Berg där originalmöblemanget från filminspelningen stod kvar och undersökte såklart även alla andra karaktäristiska detaljer från filmerna som jag älskar. Måtte vi få en egen liten Lotta här hemma.

Likes

Comments

Astrid Lindgrens värld håller höstlovsöppet och när jag fick en ledig dag mitt i veckan passade vi på att göra en liten utflykt dit. En dream come true för mamman som ändå sedan jag var liten har drömt om att få komma tillbaka med mina egna barn. Och nu var det alltså dags för Ebba att få uppleva denna sagolika värld. Vi bodde över en natt i gästboendet på området, superfina stugor måste jag säga. Sen frukost på Majkens mat för att därifrån få förtur att beträda parken innan den öppnat för allmänheten. Förutom alla små söta minivärldar, den lilla staden, Bråkmakargatan, fem olika föreställningar, häst och vagn tur och lekparker fanns det på grund av höstlovet en massa marknadsknallar och matstånd att gotta sig bland. Lagom mycket folk och ett riktigt härligt höstväder gjorde förutsättningarna oförskämt bra, vi fick en kanondag. Mammas favorit: Bråkmakargatan. Och Ebbas? Pippi Långstrump utan konkurrens, hon pratar än om de där kramarna hon fick, men de förtjänar ett eget inlägg.

Bullerbyn

Nils Karlsson pyssling

Pippi Långstrump och skridskobana på Söderhavet där bredvid

Bråkmakargatan

Törnrosdalen från Bröderna Lejonhjärta

​Junibacken

Likes

Comments

Jag tror och hoppas att Ebba trivs lika bra i sitt rum som jag gör. Känns som att det finns en bra balans mellan det gulligt flickiga, det lite tuffare och en neutral färgskala. Än så länge finns de flesta leksakerna på nedervåningen, och det gör att rummet upplevs ganska lugnt. Vilket är bra, det är ju trots allt vilar och sover som hon gör mest härinne. När Ebba inte är här inne älskar jag allra mest den grå tapeten Kaspar, växasängen Sebra Kili och den fantastiska flygeln (blocketfynd).

Måste också få slå ett välförtjänt slag för den ekologiska leksaksbutiken Butik Uthuset i Degerfors . Var där och köpte present till barnkalas häromdagen och fick som alltid ett glatt och tillmötesgående bemötande. De har barnkläder och leksaker, det mesta i hållbara och ekologiska material så som dockor från Rubens barn , allt du kan tänka dig till köksservisen från Jabadabado och kläder från Geggamoja med mera med mera. Christina som äger butiken är hur gullig som helst och gör alltid sitt bästa för att hjälpa dig att hitta det du söker, och alltid åker man därifrån med en extra liten överraskning. Som sist, när jag var en av de tio första kunderna och fick en present i form av en magisk röd glasballong. Hängde den i Ebbas fönster och hon spricker ut i ett glädjefnatt varje gång hon går in i rummet och får syn på den fina röda ballongen. Men vem blir inte glad av en röd ballong?

Likes

Comments