Header

Många födelsedagar i veckan. Idag har Åtorps bron firat 200 år. En promenad och en kaffe i solen hanns med innan vi åkte för att fira. Med bra väder och mycket folk blev det en rejäl fest dessutom. Åtorpsborna verkade tycka att dragkampen som gick mellan Närke och Värmland vad roligast (älven under bron delar av de två landskapen). Närkingarna tyckte nog det var roligast att de vann. Ebba tyckte att hoppborgen var roligast och jag tyckte det allra roligaste var att min bror hade svensexa och gästade bro festen. Hans uppdrag var att underhålla som gatumusikant och med den generösa kosing han fick ihop gissar jag på att hans repertoar gick hem hos folk. För inte kan det ha varit utseendet iallafall. Haha.

Fick avsluta dagen där den började, vid trappen i en ljummen sommarkväll. Älskart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Trots att vi firat min mammas födelsedag i veckan var det 1 års kalaset som var veckans höjdpunkt. Om du frågar Ebba. För trots att hon älskar att vara hos momo och mutta så slår tårta och ballonger med hennes jämnåriga kompisar rätt högt. Vi vuxna hade också väldigt trevligt såklart, god mat och fika och alltid kul att umgås. Med stoj och stim såsom de ska va på barnkalas blir det ändå om än mer trivsamt. Det var iallafall något vi reflekterade över, att sammankomsterna numera ser lite annorlunda ut än de gjorde för några år sedan. Än så länge har vi inte tröttnat utan njuter av att ha de små omkring oss.

Likes

Comments

Av veckans bilder att dömma ser man att vi gått all in på bröllopsfix. Paul hamnade framför symaskinen eftersom han skulle få till en fräsig svensexa outfit, och jag träffade Elin, min toastmadame kollega, på hennes altan och planerade vidare. Mycket har hunnit sätta sig nu men än finns det saker kvar att bocka av, helt enligt schemat. Utöver har vi uträttat lite ärenden i stan och hunnit med en fika. Är ni i Karlskoga och är sugen på mackor eller smörgåstårta, besök Smakbiten.

Likes

Comments

Att vara ute och ränna till fyra på morgonen sätter sina spår, iallafall för min del. Därför var söndagen latare än latast. Jag gjorde noll och ingenting mer än att hänga med Ebba, käka hämtpizza och kolla till Paul när han drog igång att planera förra helgens inköp hos Svedrins. Äppelträd, barrbuskar och vinbärsbuskar åkte ner i backen. Vi ska utöka med en större rabatt kring barrbuskarna men började så smått med dessa och får spåna lite till på resten. Varken jag eller trädgårdsmästaren var särskilt ledsen över allt regn som föll under dagen, riktigt mysväder. Inte heller de bitar av gräsmattan som fått sig en extra omgång gräsfrön är ledsen över de regelbundna skurarna som kommer nu. För att maxa förutsättningarna och hålla hund och barn borta från nysådden har ett högst provisoriskt staket fått komma upp, mer praktiskt än snyggt men så får de va.

Idag mellan jobb och trädgårdsarbete i kyrkan bjöds det på sommaravslutning på förskolan. Fick med mormor på en trevlig stund med QR koder som gav uppdrag, kaffe och tårta till alla och medaljer till de barn som snart blir skolbarn. Första gången men absolut inte den sista.

Likes

Comments

Igår hade vi möhippa för Emma, min blivande svägerska. Månader av hemlighetsmakeri gör det skönt när det äntligen får genomföras. Det började med en kidnappning där Emma fick en hemleverans med en kodräkt. Elin och jag lurade bakom kvarnen för att få en glimt av den överraskade bruden. Efter en motorcykeltur åkte vi vidare till övriga gänget för en frukost på Java i Örebro. Innan vi avslutade kvällen med VIP på Strömpis hade vi cyklat till Chaos Event för en trekamp med kofotboll, human fussball och sumofotboll. Vi hade ätit lunch och spelat skumpabrännboll i Stadsparken, piffat till oss och hängt hemma hos Fanny samt ätit middag på Sorellas uteservering. Emma briljerade i uppdragen hon fick där en del gick ut på att hon skulle kicka boll, men istället för gris blev förloraren såklart brud. Vi sprang på några proffs i ämnet, Boris René och Isaac Kiese Thelin ställde upp som utmanare. Med andra ord en heldag, var riktigt kul att få ge den till Emma! Nu är det fullt fokus på bröllop.

Bild lånad av Sofie Palmqvist Lind

Bild lånad av Frida Kumlin

Likes

Comments

Jag kan i detalj återge vår bröllopsdag och är tacksam för att jag kunde njuta av stunden där och då. En alldeles för kort stund av ren magi, och kärlek såklart. Mellan mig och Paul som fick säga ja till evig kärlek men också mellan alla våra gäster som på olika sätt bidrog till att göra dagen så minnesvärd. Jag förstår att det låter klyschigt men jag kan ändå tycka att det är något fint i att byta ringar som ett tecken på att kärleken inte har någon ände, och att man på så sätt får befästa valet man har gjort i att vilja dela glädje och sorg med en annan person. När jag ser vår bröllopsdag i backspegeln ser jag en förvandlad lada på vår egen gård. Tiden vi fick att smälta och känna in stunden under fotografering i ett stenbrott. Jag minns när våra blickar mötte gråtiga föräldrar. Stunden vi sa JA och fick fira lyckan i att det var mitt livs självklaraste svar. En bröllopsskål av lättnad, lycka och förväntan...följt av fyrverkerier. En välsmakande meny och proffsiga servitriser. Ett toastpar som var outstanding och levererade ett fantastiskt festhäfte och en grym fest. Därtill alla talare och musikaliska framföranden som liksom framkallade känslan av att jag inte riktigt vet vad jag gjort för att förtjäna dem alla i mitt liv. Jag minns en fest som varade till det var ljust igen och den mysiga stunden vi slutligen fick ensamma då vi var eniga om att det var den roligaste dagen vi upplevt och att vi så gärna ville göra om den igen och igen.

Likes

Comments

Hurra hurra hurra! Det blev triss i firande för vår del igår. Först och främst firande vi ju Sveriges nationaldag med hela svenska folket. Den 6 juni är dessutom vår bröllopsdag vilket i år innebar pappersbröllop. Det var alltså två år sedan vi blev äkta makar. Till det fick vi äntligen fira in att utomhusbubblet hos mamma och pappa var klart, med ett dopp i strålande solsken. Dagen började med sovmorgon och slutade med rosor och middag för två. Den kunde alltså inte ha visat en bättre sida, men det är svårt att misslyckas om jag får sol och umgås med de jag älskar mest. I bilder såg den ut såhär.

Likes

Comments

Ebba och jag har spenderat dagen med dreamteamet, det vill säga Malin, Malin och Astrid. Lunch på fiskrestaurangen i Otterbäcken. Tyvärr har de bytt ägare och vi var inte riktigt lika nöjda som tidigare säsonger. Men läget vid Vänern är ändå del av upplevelsen och det är svårt att hitta liknande i närheten. På hemvägen fyndade jag foppatofflor till Ebba på Pris Oasen och sen blev det kaffe på maten på en picknickfilt vid Gottbols badstrand. Favorit i repris men förra året hade inte småtjejerna riktigt lika mycket spring i benen. Lek i sanden och känna på en ljummen Skagern så var vi väldigt nöjda med en finfin utflyktsdag sen. Fler såna i sommar tack! Eftersom Paul och jag inte haft en enda dag eller kväll tillsammans i veckan kunde denna långledighet inte börjat bättre än att vi slutligen fick en hel kväll i tv soffan ihop.

Likes

Comments

Hur härligt med långhelg? Fyllde den med frukostar utomhus, sandlåda lek och en kopp kaffe hos Astrid, besök på ett scoutläger, dop för lilla Axel och ett fint firande av mig och de andra mammorna i familjen. Har njutit av massa tid med Ebba, strålande solsken och en fin hortensia som tack för min sång och musik på dopet. Förutom sol och bad i Ebbas lilla pool och kaffe i min mors dag present, var vi igår runt till våra mammor med deras presenter och bjöds på middag och fika. Rådjurslår och årets första rabarberpaj hos mamma och pappa på deras nya soldäck. Snart snart kommer vi kunna bubbla under var himmel, längtar.

Likes

Comments

Vi har verkligen varit duktiga på att ta oss tid att ses, några tjejer från bygden. Från spa till bastu och härliga kvällar i uterum och växthus har vi avverkat. Kvällar som såklart fyllts med massa tjejsnack, allvarligt liksom oseriöst. Som sig bör. Senast bjöd vi på godsaker i Linneas växthus. Ett tips är att börja med någon aktivitet, löpning eller promenad eller så. Det känns mycket härligare att slå sig ner kring bubbel och tilltugg då. Hoppas vi hänger i tjejer!

Likes

Comments