Header

Morgonen startades som vanligt med kaffe och macka, redan innan koppen var tom så ringde mobilen och det var en av personerna som intervjuade mig förra veckan. Jag fick jobbet! Det känns som en otrolig lättnad och superkul att få nya erfarenheter :) Förutom det så har jag bara pluggat och det vi läser nu är riktigt intressant faktiskt, dels om översättning av svenska till andra språk och dels praktiska exempel som man kan ta med sig när man väl undervisar själv.

Nu blir det filmmys och te!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Det är helt otroligt att folk kikar in här trots att bloggen har stått tom sedan i slutet av augusti. Höstterminen har varit väldigt tuff, men nu känner jag att jag är tillbaka på banan! 100 dagar av produktivitet som rubriken lyder är en utmaning som är hyfsat ny inom Studyblr (study tumblr) världen. Den går alltså ut på att man ska göra något produktivt varje dag i 100 dagar. Jag har sett många som bara syftar på pluggandet men jag tänker lite bredare än så till exempel i fredags var jag på arbetsintervju inför sommaren (= gynnar framtiden), igår städade jag rummet (= kunde börja plugga direkt idag och slippa tänka på hur stökigt det är).

Eftersom jag har föreläsning imorgon så har jag precis läst klart allt som behövs och det får bli det mest produktiva för dagen. Tänkte att jag efter alla dessa dagarna skulle skriva ihop en liten lista om vad som har gått bra/ mindre bra och tips till er om ni och vill utmana er själva :)

Keep calm and study hard!

Likes

Comments

Hej mina fina läsare!

Det var ett tag sedan bloggen uppdaterades och en av anledningarna är att skolan har börjat. Den här terminen läser jag Svenska som andraspråk vilket än så länge är superkul, vi har en grymt rolig och duktig lärare!

Ni som har följt med mig ett tag vet att jag har haft lite olika typer av kalendrar bland annat en från Personlig Almanacka och en vanlig från Akademibokhandeln (man ser den på några av bilderna på mitt rum). Vad som är viktigast för mig när jag väljer almanacka är att det ska finnas veckouppslag så att man lätt får en överblick inför den kommande veckan. Det här året tänker jag prova på att ha en Bullet Journal och om ni inte vet vad det är så är det en bok där man samlar allt. Till exempel listor av olika slag, träningskurva eller hur mycket vatten man får i sig under en vecka. Den kan se ut precis hur som helst vilket gör att kreativiteten får flöda fritt!

Varför jag kallar detta inlägg del 1 är för att jag tänkte visa lite exempel på några Bullet Journals som jag inspireras av och vad för bok jag kommer att använda mig av. I del 2 kommer jag att visa vilka listor, scheman jag använder.

http://literatea.tumblr.com/
http://steudious.tumblr.com/

Som ni ser kan det se ut hur som helst, det finns inget rätt och fel. Något som jag ofta funderade på var att det kanske blir för tidskrävande, beroende på hur perfektionistisk man är men sen tänkte jag att om man tar en liten stund varje söndag så blir det som en paus där man får varva ner samtidigt. Hur mysigt låter inte det med tända ljus och en varm kopp vaniljte? :)

Mina böcker köpte jag på Akademibokhandeln och kostade 129:-/st, den gråa använder jag till skolan och den rosa är min dagbok. Om ni funderar på att köpa likadana så kan jag rekommendera er att inte använda starka tuschpennor eftersom sidorna är relativt tunna.

Jag är riktigt taggad på att börja mitt skolår på ett lite annorlunda sätt än vad jag är van vid, och till er som vill läsa mer om just Bullet Journal så är Google och Tumblr era bästa vänner. Happy journaling! 

Likes

Comments

I förra inlägget gav jag er lite olika tips på hur man organiserar på bästa sätt och jag vill fortsätta på det spåret genom att visa er hur mitt rum ser ut.

1. Här förvarar jag alla mina böcker. För att lättare hitta en specifik bok så kan man till exempel färgkoordinera som jag har gjort, dela upp utefter ämne eller i bokstavsordning.

2. Ovanför är min lilla "beautyhörna", här står parfymerna som jag använder flitigast för tillfället och i den rosa lådan ligger mina favoritsmycken.

3. Vidare till skrivbordet. Här försöker jag hålla så rent som möjligt eftersom själva bordet inte är så stort. Min whiteboard är verkligen något jag skulle rekommendera alla att skaffa, på den kan du till exempel skriva inspirerande citat, göra veckoschema eller om du pluggar med någon och ska förklara något så är den väldigt användbar! (Förresten hur söt är inte lappen som jag fick av några tjejer när jag jobbade förra terminen 😊)

Som ni ser så har jag även en låda där jag lägger allt material jag behöver när jag ska plugga, olika post-it lappar, pennor m.m

4. Till sist har vi det bästa för att hålla koll på alla papper. Dessa har jag köpt på IKEA för väldigt länge sen, men jag tror att de kostar ungefär 30:- (2-pack) men ack så bra de är! Jag tycker också att det ser väldigt stilrent ut, jag är ingen person som dras åt massa färger/mönster så dessa är perfekta. Gillar ni förresten inte just denna stilen så kan ni köpa pärmar och organisera enligt bokstavsordning/sifferordning.

Likes

Comments

  • Ha ett städat rum. Det kanske låter självklart och många kanske tycker att deras organiserade kaos funkar bra men jag tror att man påverkas negativt mer än man tror. Oftast så speglas omgivningen av hur man känner sig på insidan!
  • Pärmar och lådor. Det är ett känt faktum att man får massor av papper när man går i skolan och läser flera ämnen parallellt, så därför är det en superbra ide att köpa pärmar i olika färger för att hålla koll på allt. Det finns snygga och billiga på IKEA.
  • Kalender. Detta är något som jag verkligen tipsar alla om att skaffa. Hur många gånger man än övertygar sig själv om att man kommer ihåg saker i huvudet så blir det alltid att man missar något, stort som litet. Även om jag till exempel inte använder kalendern så mycket på sommaren så tycker jag ändå att det är skönt att ha ett ställe där man kan skriva ner vad man ska göra under dagen för att få mer struktur. Priset på kalendrar kan variera väldigt mycket beroende på hur "fancy" man vill att det ska vara, jag brukar dock inte spendera mer än 100:-. Lite längre fram så kommer jag visa er hur man gör sin egen!
  • Organisera dina tankar. Ibland har man dagar då man vaknar upp på fel sida och tankarna bara snurrar, anledningen kan vara stress eller att man har sagt ja till för många personer och sedan upptäcker att tiden inte räcker till. Alla hanterar detta olika men enligt mina erfarenheter så skriver jag helst ner alla tankar i min dagbok och sen försöker dela upp mitt liv i olika tårtbitar. Oftast ser jag då att jag exempelvis har fokuserat alldeles för mycket på jobb/skola och får då försöka balansera upp det med mer återhämtningstid.
  • Sluta skjuta upp saker. Vet du om att du har massa tvätt som inte kommer att ta sig själv till tvättstugan, ta dig själv i kragen och boka en tid. Det kommer säkert vara jobbigt för stunden men när du sedan är klar så kommer du känna dig så stolt, JA det är okej att känna sig stolt över småsaker man gör i vardagen!
  • Ta hjälp av datorn. Nyligen så upptäckte jag ett tillägg för Chrome by Advertise"> Chrome by Advertise"> Chrome, när man öppnar en ny flik så ser man vad klockan är och det finns utrymme för att skriva in en liten "to do list". Tror den heter Momentum. Här nedan kan ni se hur den ser ut.

​Vilka är era bästa organiseringstips?

Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu har bloggen varit lösenordsskyddad i några dagar och anledningen till det är att jag har tagit bort alla tidigare inlägg och gjort en ny design. För några kvällar sedan så kände jag mig väldigt trött på både designen och innehållet på bloggen och det fanns ingen direkt röd tråd. Nu däremot har jag en vision!

Jag vill att den här bloggen bara ska fokusera på skolan och vara inspiration till många som kanske inte har någon motivation till att plugga överhuvudtaget, jag vill också skriva om olika steg många studenter upplever när man tar klivet in i vuxenvärlden. Vad man ska tänka på när man flyttar ihop med någon, hur man ska lägga upp plugget när man inte har mycket schemalagd undervisning m.m

Med det sagt så hoppas jag att ni vill fortsätta hänga här med mig, annars finns jag på Instagram under namnet sandberg.beatrice som är privat men jag accepterar alla förfrågningar :)

Likes

Comments