Hejsan.


Detta är min blogg om mig och mitt liv.

Just nu tänker jag vara anonym i och med att jag är en ganska blyg och försiktig person och för att jag aldrig haft en blogg innan.Jag är som sagt en blyg och försiktig person som inte gillar att få för mycket uppmärksamhet eller att stå i centrum.

Jag har två äldre syskon och ett som är yngre. Ingen av dem verkar vara blyga som jag. Jag har alltid varit blygast.
Mina föräldrar är snälla och omtänksamma, men de har inte uppfostrat mig till att våga så mycket, de har alltid uppmuntrat mig till att vara försiktig och inte göra dumma saker. Det kan ju vara bra på nåt sätt, men jag har aldrig riktigt lärt mig att prata med andra människor om jag inte får tid på mig att lära känna personen.

Ändå har jag lyckats få ett förhållande med den underbaraste människan på jorden. Denna människan har lärt mig massor om blyghet, för den är inte alls lika blyg som jag. Det är faktiskt skönt att prata med denna människan om saker som jag inte vågar prata med andra om. Till exempel skolan, jag är så blyg att jag inte ens vågar prata med mina föräldrar om den. Men med min människa så går det jättebra, oftast… I skolan är jag också blyg, jag vågar inte fråga lärarna eller ens mina vänner om hjälp. Därför går det inte så bra för mig i skolan, men jag är för blyg för att ens fråga vad jag ligger efter med när jag varit sjuk eller inte hängt med på lektionerna. Jag går en musiklinje på gymnasiet om ni undrade. Så man kan ju förstå lite hur konstigt det måste vara att inte kunna hänga med i skolan på ett av de lataste linjerna… Men som sagt så är jag lite udda. Min människa hjälper mig med läxor ibland, och det är jätteskönt, ingen annan hjälper mig på samma sätt. Denna tar verkligen hand om mig och ser till att jag förstår det vi gör. Men ibland så är jag för korkad och då blir den lite arg. Men det gör inget.


Min blyghet och försiktighet får mig att känna att jag inte passar in i dagens samhälle. För er som inte vet hur det känns så kan jag berätta att det är fruktansvärt. Man trivs inte med hur man beter sig. Ibland kan andra tycka att man verkar otrevlig bara för att man är för blyg. Jag tycker det är orättvist att vissa har det såhär. Önskar att det fanns nåt enkelt sätt att sluta vara blyg och försiktig.

Jag vet att det finns många fler som känner sig alldeles för blyga och försiktiga. Men det gör inget! Du är du och man får faktiskt vara blyg och försiktig, det är bara svårt att hantera vid vissa tillfällen.


Om ni känner att ni vill säga nåt om detta inlägget, ge tips eller bara skriva något till mig kan ni skicka ett mail till blygperson@gmail.com så försöker jag svara så fort som möjligt.


Ha det bra! Hejsvejs!

Likes

Comments