Fummelmorgon. Tabletterna stämmer inte. En känner jag inte igen. Jag tar den ändå. Blundar och sväljer. Jag spiller ett glas vatten i sängen. Tur. Det är värre med kaffe.

De har inte kommit än. Jag måste snart gå ner i köket. Det är Friskis i dag. Den 14 december. Det blir mörkare sju dagar till. Sedan kommer våren sakta smygande. Den där första friska vårvintern. Den börjar redan i December.

Idag har Sixten och Sten namnsdag. Pappa hette Sixten. Undrar om små pojkar heter Sixten och Sten i dag. Jag vet ingen annan Sixten är min himmelspappa Lars Sixten. Visst ja. Sixten i Huså . En av Kalles himmelssläkt. En berättare. Sixten berättade och Alla skrattade. Grattis Sixten och Sten. Jag får tänka länge. Tillslut kommer jag på en Sten. Kalles kusinpappa Sten. Jag vet vem det är men vi har inte träffats.

Det är tyst i huset. Dörren är öppen. Nu slår klockan nio. Jag har tänt julgranen och alla ljusstakar. Jag ska borsta tänderna nu och göra mig klar. Jag är snart tillbaka

Jag borstar tänderna. Nu kommer de. En kort signal sedan går de in. Börjar rädda matkällaren från vattnet. De sågar bankar och bryter loss. Jag stänger in finska spetsen Sigge i vardagsrummet. Går upp och tar på mina hörlurar. Jag lyssnar på son Fredriks lista. Christmas Peaceful Piano.

Lussekatter . Ture och Toulouse. Jag är deras kattfarmor.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

Idag är en sådan dag då jag inte vill ta min medicin. Min medicin är för och mot. Idag är en sådan dag då jag mår dåligt när jag tar min medicin.

För
en lång brun för stämningsstabilitet och två vita för sömnen. En brun avlång för minnet en liten vit för sköldkörteln och en vit tjock stämningshöjande.

Mot
Två avlånga bruna mot depression och en rund rosa mot höga blodfetter ett litet vitt hjärta mot blodpropp en vit avlång mot migrän och en mot högt blodtryck.

Jag är för att må bra och bli frisk. Men Jag är mot mediciner.

Idag är en sådan dag då jag blundar och sväljer.

Kalle har hjälpt mig att ladda medicinsnurran

  • 16 Readers

Likes

Comments

Jag tränar
På att vara själv
Självtränar
Jag tränar
På att vara mig själv
När jag är själv

  • 40 Readers

Likes

Comments

Jag har en ny medicin. Vid behov dagligen.
Helt utan anledning blir jag Maria3. Hon är svår att stå ut med. Då tar jag min medicin.

Ute är det snövackra träd och frisk luft. Luciadagen är här.

Jag stannar kvar. Jag går inte ner till köket. Jag går inte ut med Sigge. Maria3 är så hopplös. Tål inte förändringar. Tål inte den grå färgen. Den grå som vi människor har fått för att bli starka och övervinna allt. Jag försöker bli Maria2. Den Maria som gläds åt varje dag.

Snart går det över. När Kalle kommer hem. I morgon när Syster Stöd kommer tillbaka. Då är också Maria2 tillbaka.

Jag saknar mig. Den som jag var före stroken.

Men nu är det som det är. Min hjärna har en grå skada.

Snart försvinner ångesten . Snart jag går ut. Snart ler jag mot alla grannar och granar.
Och luciadagen ler tillbaka.

Min medicin är min blogg.

  • 47 Readers

Likes

Comments

Jag väntar. Snart kommer de. Jag vet inte hur jag ska göra. Gå och duscha nu eller vänta till de har kommit. Dörren är olåst. De vet att det är bara att kliva in.

Det är luciamorgon. 10 grader kallt. Kyligt om benen för tågen som lussar runt. Till mamma på äldreboendet kommer barnen i klass 1 från Stadsöskolan. Så fint.

Hit till mig kommer hantverkarna snart. Det känns osäkert att inte veta. När de kommer. Gå och duscha säger Maria 1 de kommer när de kommer. Du behöver inte öppna. Men jag vågar inte säger jag. Tänk om det inte är hantverkarna som kommer medan jag duschar. Det finns stöldligor så här före jul.

Jag väntar. Kan inte besluta mig. Kanske kan jag sitta här i sängen och småprata med er så länge. Men tänk om de kommer först i morgon. Tänk om jag blir sittande här med mina problem. Som egentligen inte finns.

Luciatips. Ställ dig under en kristallkrona. Så blir du lucia.

  • 50 Readers

Likes

Comments

I lucianatten vakar änglar. Över små och stora. I mörkaste lucianatten. Är jag julens brud.

Jag minns inte om det var så jag läste. Det var så länge sedan. Som jag var lucia. Jag minns inte längre namnen på alla tärnor små. Men visst är det Anette och vad hette hon Margareta var det och vänta där är Ingrid och Hillevi men sen tar luciaminnet slut.

Vi tar stunden på allvar. Vi bär julens budskap med värdighet. När vårt lysande tåg skrider fram.

Kläppenskolans luciatåg 1973. Marialucia och tärnor.

Mina underbara småkusinsyskon. Hemma i Sunderbyn . Luciamorgon 1981. Tärnan heter Karin och lucian Elin. Staffanpojkarna bakre raden är Erik och Henrik.

Fredrik stjärngosse och Jenny tärna. 1991. Älskade barn vad ni har blivit stora.

  • 62 Readers

Likes

Comments

Trött men lycklig. Passet är klart. Mitt hjärta orkade idag också. Det blir bättre för varje dag.

Dagen före lucia. Tio grader och snöfall. I Uppsala hos min kusinstorasyster är det också snö. Tillochmed hos min dotter i Köpenhamn.

Skönt att vila på soffan efter friskis

Kalle tycker också om att vila på soffan. Han vill inte vara med på bild i min blogg.
Men den här bilden är bara för att visa soffan. Min ärvda soffa från farfar i Ersnäs. Den är så fint gammal.

Nu ska vi gå ner och tömma matkällaren. I morgon ska den rivas.

  • 80 Readers

Likes

Comments

Kalle går till jobbet. Jag går ner och tänder granen. Maria 1 den jag var före stroken skulle inte klätt granen så tidigt. Men jag kan inte vänta. Jag vill gå ner barfota till finrummet och tänka på julafton. Alla jular. De lyckliga och olyckliga. Tillsammans blir de blå. Blå betyder hoppfull.

Nu är det tid för morgonsysslorna. Men först ska jag öppna lucka 12

Vintervitt nagellack. Så fint

  • 92 Readers

Likes

Comments

Nu fattas bara glitter och Jesusbarnet. Annars är allt på plats. Jag kan inte förstå var det är. Jag får söka i jullådorna. På fredag ska jag till ICA. Då kan jag köpa nytt glitter till granen. I guld.

Krubban är från min barndom. Det är förmodligen jag som slarvat bort Jesusbarnet.Jag ställer dit ett ljus istället. Som en vacker tanke.

  • 114 Readers

Likes

Comments

Dynga är vad de säljer nuförtiden säger Kalle. Den nya trådlösa ljulgransslingan med guldljus går sönder på en gång. Vi hinner bara hänga upp den. Nu har Kalle åkt till Klas för att byta.

Trasiga trådlösa ljus

Toulouse tycker om juleljus

Berättelsen om vattenskadan fortsätter. Snart kommer hantverkarna tillbaka. Och bryter upp golvet för att rädda matkällaren. Kalle och jag måste tömma den före onsdag. Var ska vi ställa alla flaskor krukor och burkar.

Först ska jag klä granen. Så är en sak klar till julen.

  • 119 Readers

Likes

Comments