Nu åker vi söderut. Mot Sundsvall. Sundsvall är långt söderut. Om man ser världen från Sunderbyn. Sol med guldlöv. Brunflo. Här bor AnnaLena min badkompis på rehab. Hon försökte lära mig svära och bli arg. Pilgrimstad. Här bor min skaparcirkelkompis Cecilia. Min sociala förebild.
Kallechaufför kör. Jag och Sigge åker med i farten. Bara granarna är påklädda. De andra träden har redan klätt av sina löv.

Tor och Tore idag. Namnsdagsbarn. Jag känner bara en Tor. Mormors bror. Tor och Lilly i Gammelstan. Två namn som hör ihop i Himmelstan.
Tore Skogman. Undrar om ni i bloggen minns honom. Han var storfiskare.
Nu kom jag på. Det finns en pojke som heter Tore i Berge. Troligen fiskare han också. Jag har aldrig träffat honom eller Tore Skogman. Men dom finns ändå med. I bloggminnet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag sitter på soffan. Allt är klart. Jag väntar. På att Kalle ska komma hem. Så vi kan åka.
Maria 1 pratar hela tiden. Om att jag ska gå ut med Sigge. Så det är klart. Innan vi åker. Hon tycker att jag är feg och dålig som inte ens kan gå ut med hunden.
Maria 2 är orolig och nervös. Hon tänker att det är för svårt. Nu när hon ska resa till Östhammar. Att gå ut också.
Jag sitter vid köksbordet och bloggar mig modig. Tänk på hur bra det känns efteråt. Skulle syster Empati säga. När du gjort det svåra. Lyssna inte på Maria 1 hon finns inte längre. Gå ut som du är. Maria 2 Ta en sobril det behöver du ibland. Det behöver ingen annan veta.

  • 15 Readers

Likes

Comments

Oktoberkväll. Fredrik och Kalle hjälps åt att byta till vinterdäck. Första halkan är redan här. Son doktor Fredrik ska åka ända till Storsjö Kapell vid norska gränsen. Där väntar hans patienter. I morgon ska vi åka till Kallebror Bertil i Östhammar. Vi åkér söderut men man vet ju aldrig. Kanske vintern kommer från det hållet den här gången. Det känns inte svårt. Men mycket sorgligt. Att åka till Bertil och Anita utan Anita.
Men vi ska minnas vi ska prata. Både Om oss som är här och om de som är där.

Grattis mitt kusinbarn Lukas i dag. Som talar både sunderbynska och indonesiska. Det är din namnsdag. Jag kommer snart . Då ses vi.

Anita och Bertil Berge Kall i maj 2015

Lukas med lillasyster Felicia midsommar i Sunderbyn 2016

Likes

CommentsEtt litet hjärta
Kan lysa upp
Mörkaste dag
Ett enda hjärta
Kan lyfta upp
Tyngsta sten
Ett litet hjärta
Som ryms
I min hand
  • 40 Readers

Likes

Comments

Å vad är det här. Stress huvudvärk stela kinder ostadigt hjärta. Så här brukar det inte vara. När Syster Empati kommer på besök. Å så onödig rädsla. Allt är som vanligt. Jag har dukat kaffebrickan åt oss.

Nu ringer det på dörren

  • 43 Readers

Likes

Comments

Gomorron städdag. Friska av mattan i höstluften såpa på golvet vaska runt lite.
Börja städa säger Maria 1. Syster Empati kommer på eftermiddagen. Maria 1 är den som styr mig. Så jag inte bloggar hela dagen.

Det är roligt att städa säger Maria 1

  • 60 Readers

Likes

Comments

Tid träning tålamod säger Doktor Opera. RGRM heter metoden. Jag sitter bredvid Cecilia. Hon höll en plats åt mig. Vad glad jag blir när jag inte behöver leta plats. Bara sitta vid Cecilia. Våra hjärnhalvor jobbar så bra tillsammans. I samma rytm.

Under håret finns mina hjärnhalvor. Dom blir piggare och piggare för varje tisdag.

Det är svårt att förklara RGRM. Men här ser ni ett exempel.

  • 78 Readers

Likes

Comments

Grattis barnbarn Adam som fått förskoleplats i Köpenhamn. Den 6 november! Snart får han kompisar i ruschbanan. Snart lär sig Adam Danska.
Din mormor följer dig här i bloggen. Vi är alltid tillsammans. Nu åker vi Adam. Vågar du så vågar jag ❤️

  • 85 Readers

Likes

Comments

Äppelgröt. Undrar vad Kalle tycker. Äpplena är sura men om man lägger lingon med socker ovanpå blir det gott. Jag är hungrig. Jag har varit på Friskis med Syster Stöd. Så jag äter vadsomhelst.

  • 85 Readers

Likes

Comments

Vi firar inte födelsedagar säger Yassin. Dotter Jennys fästman och Adams pappa.
Yassins pappa dog för tidigt i livet och Adams farmor var ensam med sina 17 barn. Då förstår jag att det var svårt att komma ihåg födelsedagar. Men på något sätt höll hon ordning på den stora familjen i Marocco. Yassins mamma dog förra året. Med sina barn runtom sig.

Nu bor syskonen Rais utspridda i världen. Adam är rik. Han har kusiner fastrar och farbröder överallt.
Men bäst av är att Adam bor nära både sin mamma och pappa nu . Och sina tre bröder i Danmark. Inte så långt bort. Vi kan ses på min IPad varje dag.

Grattis Yassin på 39årsdagen!
Jag önskar lycka till dig och Jenny. Med ert nya liv i Köpenhamn.Krya på dig till Matildas pappa Bengt. Med din besvärliga blindtarm.

Och Grattis på födelsedagen Kusinbarnbarn Alice 💙

Likes

Comments