F.D LHC-spelare

Jag saknar verkligen Magnus "Mange" Johansson på isen, han var en väldigt bra ledartyp och visade alltid sina ledaregenskaper på isen med sitt lugna kyliga spel, hans kloka beslut, hans geniala passningar, sättet att undvika tacklingar på (han blev sällan tacklad) & hans väldigt offensiva förmåga. Magnus hade en väldig förmåga att ofta visa vägen i matcher där det stod och vägde lite grann, eller när LHC låg under. Manges geniala passningar som han la kan man kalla för ”mackor”då Mange gjorde så geniala passningar så att forwards kunde komma i frilägen eller så att två spelare kunde komma i ett flygande anfall mot en spelare och det kunde ofta resultera i mål. Han var ingen vanlig back direkt MangeJohansson, för han var alltid en offensiv kraft att räkna med. Dessutom var han otroligt duktig på att forcera pucken från egen försvarszon till anfallszonen på ett bra och tryggt sätt. Men främst av allt- han var en stor ledare på isen men även utanför isen, en ledargestalt helt enkelt.

Mange hyllades den 25:e September när vi mötte Färjestad B.K och fick sin tröja upphissad då, det var en massa känslor som kom upp för mig då, jag vet ju sedan tidigare att han har lagt skridskorna på hyllan, men det var först då jag insåg när han fick sitt tröjnummer upphissad i taket att NU är det verkligen slut, &  att NU finns det inte någon återvändo för en comeback liksom och det är väldigt ledsamt tycker jag för han var en fantastisk hockeyspelare som har producerat kolossalt med poäng i LHC-tröjan och som hjälpt LHC att gå från division 1 till att gå upp i dåvarande Elitserien. Sedan blev man naturligtvis jätteglad för Manges skull att han äntligen fick sitt tröjnummer upphissat i taket.

Till slut vill jag rikta ett stort tack till Mange Johansson för alla år han har varit med och representerat Linköpings HC, vi fans är väldigt stolta över Mange och hans karriär!

Samme

Likes

Comments

CHL - 16/17

Steel-Cup
LHC inledde säsongen 16/17 med att spela i Tjeckien då dom deltog i en kupp som hette Steel-cup. Den första matchen vann LHC med 4-2 mot Slovan Bratislava. Andra matchen som spelades mot Vitkovice Steel förlorade LHC med 3-2, tredje och sista matchen spelades mot Ocelari Trinec och även den matchen förlorade LHC med 3-2. Efter den första matchen mot KHL-laget Slovan Bratislava trodde jag att LHC skulle köra över och vinna enkelt mot dom andra två Tjeckiska ishockeylagen och vinna hela Steel-Cup- turneringen men så fel jag hade. Det blev tuffare och slå Vitkovice Steel och
Ocelari Trinec än vad jag trodde. Vi slutade 3:a totalt och vann en match. Något man kan se som både gott och ont, LHC vann mot det Tjeckiska KHL-laget Slovan Bratislava och det visade på en styrka för KHL-lag är knappast lätta att slå för dom Svenska ishockeylagen även om Tjeckien ligger efter en del med ishockeyn internationellt men sedan ligger också deras högsta liga efter en del om man jämföra mot SHL. Sedan så förlorade vi två matcher och det var inte lika bra, men och andra sidan så var det bara försäsong så man ska inte dra särskilt stora växlar av verken vinsten mot Bratislava eller förlusterna mot dom andra två lagen.


Champions hockey league

Första CHL-matchen mot Gap Rapaces - Den 21:a Augusti
Denna dagen var det dags för den första matchen för LHC i Champions hockey league, en match som skulle spelas på bortaplan. Motståndet var det Franska ishockeylaget Gap Rapaces och det blev naturligtvis som förväntat, LHC tog övertaget direkt och hade övertaget sedan genom hela matchen. Man utklassade det Franska ishockeylaget med 52-6 i skottstatistiken. Matchen slutade till slut med 0-2 till LHC, något målsnålt kan man tycka med tanke på att vi hade 52 skott på mål men då ska det sägas att Gap Rapaces hade ett riktigt bra försvar som täckte skott hit och dit, och en utomordentlig målvakt som var otroligt bra och stod på huvudet x antal gånger när LHC tryckte på i samtliga 60 minuter. LHC vann helt klart matchen rättvist utan snack. Målskyttar: var Ken André Olimb och Broc Little målskyttar.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-gap-rapaces-vs-linkoping-hc/2915


Första matchen mot JYP Jyväskylä - den 28:e Augusti
Denna gången
var det dags för den andra CHL-matchen för LHC:s del och denna gången skulle man bege sig till Finland för att möta Finska ishockeyklubben JYP Jyväskylä. Från och med denna matchen fick LHC klara sig utan brorsorna Olimb samt backen Emil Kristensen. JYP påbörjade målskyttet och gjorde 1-0 efter att dom fått ett powerplay. Men LHC skulle komma att vända på tillställningen och matchen slutade 4-1, en match som till synes var relativt jämn. Men vi hade den vassaste ishockeyspelaren på isen! Nämligen Broc Little, som gjorde två mål i den matchen. Målskyttar: Broc Little x2, Henrik Törnqvist och Kristian Näkyvä.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-jyp-jyvaeskylae-vs-linkoeping-hc/3001

Andra matchen mot JYP Jyväskylä - den 2:a September
Den andra matchen mot JYP spelades på hemmaplan i Saab arena. Denna matchen kom att bli betydligt mer jämn än den första matchen mot JYP. Men matchen skulle LHC vinna till slut då man avgjorde matchen genom och göra 4-2 i öppet mål. Även i denna matchen skulle Broc Little komma att dominera! Han gjorde likt den första matchen mot JYP 2 mål även i denna matchen. Målskyttar: Broc Little x2 , Emil Sylvegård och Niklas Persson. Tack vare denna vinsten blev LHC klara vinnare i sin CHL-grupp.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-linkoeping-hc-vs-jyp-jyvaeskylae/3023Andra matchen mot Gap Rapaces - den 8:e September
Den här omgången kom inte att betyda så mycket för LHC. Dock satsade LHC friskt då Olimb bröderna samt backen Emil Kristensen kommit tillbaka i LHC-lägret. LHC gav järnet ändå! I första perioden gick det lite sisådär då man släppte in ett mål i baken när man hade powerplay men annars gav man järnet genom hela matchen! & LHC fick bättre utdelning denna gången mot Gap och vann totalt med 6-1. Imponerande att man spelade intensiv och bra hockey i 60 minuter även fast man inte hade något och spela för.
Målskyttar: Niclas Bergfors,Jakob Lilja, Mathis Olimb x2 , Jakob Lilja, Emil Sylvegård. & i och med denna vinst blev LHC solklar 1:a i sin grupp och blev därmed seedade under denna dagen (12/9).

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-linkoeping-hc-vs-gap-rapaces/3142Motståndet vi kommer att få möta i sextondelsfinalen är klart sedan tidigare idag och det blev HC Davos som vi kommer att få möta! Väl där har vi ett välbekant ansikte, nämligen Daniel Rahimi som skrev på för dom i somras. Det blir ett tufft men jämt motstånd!Tack för ordet! /Samme


Likes

Comments

F.D LHC-spelare

LHC bekantingen Victor Crus Rydberg som vände hem till Sverige inför säsongen 15/16 valde att göra en känslig övergång då han skrev på för Vita Hästen. Men efter säsongen fick inte Rydberg förlängt av Vita Hästen och nu är det mycket som talar för att han kommer att få spela i Hockeyettan till hösten. Han har nämligen tränat med Vimmerby den senaste tiden och intresset finns både från Vimmerby IK och från Victor för en övergång.

-Vimmerby är intresserade och det är jag också annars hade jag inte varit här nu. Vi får se hur det blir, men det känns som ett vettigt alternativ. Vimmerby satsar hårt och de har fått in en hel del duktiga spelare, säger Victor Crus Rydberg till Dagens Vimmerby.
/Samme


Likes

Comments

LHC i stort

Billins kom till Luleå under säsongen 14/15 efter en lite halvtrasslig säsong i KHL-klubben CSKA MOSKVA. Luleå värvade en erkänt bra offensivt inriktad back men det skulle inte bli ett genidrag av Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström som han kanske hade önskat. Chad Billins producerade nämligen inte så mycket som det var tänkt då han producerade 6 poäng för klubben. Man kan analysera mycket om varför han inte fick ihop det i Luleå men för oss är det lite skitsamma då det inte rör oss, så nog snackat om Luleå nu..

När Billins kom till LHC var kraven relativt höga på Chad Billins då han skulle ersätta vår F.D älskade lagkapten Magnus "Mange" Johansson. Men säsongen gick och han producerade 35 poäng totalt under hela säsongen. Chad var lysande i fem mot fem spelet men framför allt i powerplay då han var en back som rörde mycket på sig längs med blå och hade ett väldigt bra skott. Var också en skicklig passare som kunde hitta smarta passar som kunde leda till att det kunde bli mål. För övrigt vann han ju även backarnas poängliga i grundserien.


Men Chad valde att inte bli kvar i LHC, i stället väljer han att
testa på lyckan borta i Nordamerika. Vilket jag tycker är väldigt synd då vi redan hade gått miste om Jonas Junland och Daniel Rahimi och att vi då också ska tappa Chad Billins blir ju ett rejält tapp. Vi skulle kanske behövt ha kvar Chad, även om Emvall har gjort friska och bra backvärvningar. Men hur som helst.. Han var inte här i cluben särskilt länge, bara endast en säsong och jag är glad över att han kom hit samtidigt som jag blev besviken på att han bara valde att stanna en säsong, något som jag tycker är väldigt tråkigt!

Jag önskar dig lycka till i din nya klubb där borta i Nordamerika Chad, och du är välkommen tillbaka någon dag!


Tack för ni tog er tid! - Over and out. / Samme 

Likes

Comments

LHC i stort

Olimb-bröderna värvades till LHC tidigt under försäsongen. Dom värvningarna tycker jag Emvall ska ha stor cred för, finns flera värvningar jag skulle kunna lyfta fram som Emvall ska ha stor cred för att ha värvat men nu skriver jag om Olimb-bröderna så jag nöjer mig med det för nu.

Ken André och Mathis Olimb har spelat fem matcher i VM och bägge har producerat i princip i varje match. Ken André har producerat 4 poäng (2+2) på fem matcher medan storebrorsan Mathis har producerat 6 poäng (2+4) på lika många matcher.

En del tycker inte att man ska lägga särskilt stor vikt vid att dessa bröder producerar för Norge. Men det ska man visst göra. Dom spelar på landslagsnivå och möter andra individuellt skickliga hockeyländer så som Ryssland, Sverige, Tjeckien, Schweiz och Danmark i den gruppen Tre kronor (Sverige) spelar i.

Har kollat in bröderna en hel del nu under VM och dom ser riktigt vassa ut! Snabba på rören, offensivt skickliga, hittar varandra på ett bra sätt längs med sargerna och löser situationer i trånga utrymmen. Passar varandra på ett briljant sätt så att antingen storebrorsan Mathis eller lillebrorsan K.A kan sprätta upp pucken snyggt i nätmaskorna. Jobbar på bra hemåt när det behövs och är allmänt jobbiga för motståndarlaget att möta då dom snurrar runt, är rörliga och hittar varandra på ett väldigt bra sätt vilket gör att det blir svårt för motståndarlaget att få tag på pucken. Jag skulle inte säga att dom är i rang av Sedin-bröderna men dom är fortfarande väldigt individuellt skickliga ishockeyspelare som platsar i Norges landslag! & platsar man i ett landslag så är man en riktigt bra ishockey spelare.

Det jag vill komma fram till är det att Olimb-bröderna kommer vara något enormt viktiga och vara med och bidra till LHC:s offensiv tillsammans med Garret Roe, Andrew Gordon, Broc Little, eventuellt Pajen, Lilja men också Sylvegård. Jag skulle inte bli förvånad om K.A & Mathis Olimb får spela i första powerplayenheten tillsammans med Niclas Bergfors, för där har vi verkligen en otroligt intressant och givande kedja!

Nae gott folk, det ser bra ut! Tack för ordet!

Over and out. /SammeLikes

Comments

LHC i stort

Då var det dags för Jonas Junland - i fokus.

Jonas Junland, är född, uppvuxen i Linköping och hockeyuppfostrad i Linköpings HC:s organisation. Han utvecklades med åren i LHC:s juniorlag och blev ganska snabbt en produktiv och offensivt lagd back. 05/06 spelade han en match för J18-laget och 32 matcher för J20-laget, Väl där efter fick han debutera för LHC:s a-lag och spelade då 4 matcher. Säsongen där på (06/07) spelade han endast 9 matcher för J20-laget och där efter 41! Matcher för LHC:s a-lag och kunde från och med då se sig som en ordinarie back framöver i LHC. Kommande säsongen blev han en ordinarie back för Linköping HC:s a-lag och producerade den säsongen 20 poäng varav 3 mål och 17 assist. Året efter då Junland hade varit i final med LHC två år i rad utan att vinna SM-guld (06/07 samt 07/08) så bestämde han sig för att testa lyckan utomlands i Nordamerika för att slå sig in i NHL-laget St.Louis Blues som han blev draftad av sommaren 06 i tredje rundan som nummer 64 totalt av just nämnda St.Louis Blues men han spelade endast ett fåtal matcher för NHL-klubben och fick tillbringa desto fler matcher i St.Louis Blues farmarlag: Peoria Rivermen i AHL. Men efter att han försökt slå sig in i NHL-laget St.Louis Blues efter det gått två säsonger gav han upp för stunden och vände hem 2011 till Sverige. Men inte till hans moderklubb LHC, utan till Färjestad bk. Nyheten slog ner som en bomb i hockeysverige och media. LHC-fans blev galna och förbannade på Jonas som man ansåg hade svikit sin moderklubb och ja lite av den feelingen fick jag med. Han valde en annan klubb framför sin egna moderklubb och svek fansen i högsta grad det året, samma säsong vann han också SM-guld med Färjestad och var en av dom stora anledningarna till att Färjestad tog SM-guld just den säsongen. Efter säsongen 10/11 med Färjestad åkte han vidare på äventyr till Ryssland och KHL för att testa lyckan i sitt nya lag och KHL-klubben Barys Astana, där blev han kvar 1,5 säsong, men andra halvan av andra säsongen (2012/2013) fick han söka sig till en ny klubb i Europa då KHL-klubben Barys Astana bröt hans kontrakt så Jonas skrev på för Finska Pelicans i Finska högsta ligan "Liiga".

Slutligen värvades Jonas "Julle" Junland till LHC inför säsongen 13/14 av LHC:s F.D sportchef Johan Hemlin. Många LHC-fans var dock fortfarande förbannade på Jonas och ville inte ha honom tillbaka till cluben men faktum kvarstod, Jonas skulle spela i LHC och det fick samtliga LHC-fans som var förbannade på Julle att koka över, dom ville inte ha han i LHC. Men när han väl presenterades på LHC:s första ispass säsongen 13/14 var det ingen som direkt buade åt honom och ingen som snackade direkt "skit" om honom utan det var enbart positivt snack i princip. Backen Jonas skulle även han komma att bli en viktig back-kugge likt Daniel Rahimi f.r.o.m säsongen 13/14 och till och med fram till till 2016 producerade han en hel del för LHC och visade vilken majestätisk kontroll han kan ha med pucken då han åker upp till anfallszon samtidigt som han täcker pucken och gör det galant, det man vill minnas och kommer att minnas med Jonas är framför allt hans fina målgivande passningar och producerande klubba i powerplay, det kommer i alla fall jag göra.

Från och med när säsongen 15/16 var slut efter vi hade åkt ut i kvartsfinalen blev det officiellt att Jonas lämnar LHC för det
Schweiziska hockeylaget Lausanne HC som spelar i NLA (högsta ligan i Schweiz).  Jag önskar dig stort lycka till i din nya förening Junland och att du kommer att fortsätta utvecklas vidare där! Jag blev inte riktigt lika ledsen som när jag fick reda på att Daniel Rahimi kommer lämna cluben men jag blev ändå rätt ledsen för Jonas "Julle" Junland är ju ändå en profil i LHC och då blir LHC en profil fattigare igen, vilket jag tycker är väldigt synd och inte nog med det, vi tappar en otroligt bra offensivt och defensivt skicklig backpjäs! Men jag hoppas du en dag kan komma tillbaka till cluben Junland, du är alltid välkommen!


Tack för ordet! Over and out. /SammeLikes

Comments

LHC i stort

Daniel Rahimi i fokus alltså.

När han värvades till cluben var det många LHC-fans som höjde på ögonbrynen och tänkte "Vad ska han göra hos oss? Han är ändå bara en bänkvärmare i utvisningsbåset". Till en början hade många rätt, men ack, så fel många skulle komma att ha efter det att det hade gått 30 matcher i grundserien för LHC och Daniel.

Rahimi kom till LHC från HV71 med en stark pondus, men med något stukad självkänsla som ishockey spelare då han hade haft två jobbiga säsonger bakom sig i HV71 då han var en utav dåvarande Elitseriens mest utvisade spelare.

Inför säsongen 12/13 blev han värvad till LHC av LHC:s dåvarande sportchef Johan Hemlin, som idag är sportchef för SHL där han jobbar med utvecklingsfrågor som t.ex. spelarnas säkerhet i SHL. Johan värvade Daniel Rahimi för och få in en stark, defensiv backpjäs som skulle kunna komma att tillföra stabilitet i försvaret. Detta då LHC som förening hade haft en väldigt otrevlig säsong bakom sig då man var nära på att få kvala sig kvar i dåvarande Elitserien. Men efter att den sista och femtiofemte omgången hade avverkats så blev det klart att LHC hamnade på en 10:e plats i tabellen med tre måls marginal mot Djurgården till LHC:s fördel. Vilket resulterade i att man slapp kvala och på så vis även kunde rädda kvar sitt Elitseriekontrakt utan att behöva riskera att åka ner i Hockeyallsvenskan genom att få vara med och spela i kvalserien. Så istället för att det blev LHC som fick kvala i Kvalserien så blev det Djurgården som fick göra det och hur det gick för dom vet vi alla om - dom degraderades ner till Hockeyallsvenskan efter ett misslyckat försök att spela sig kvar i Elitserien. I samband med att Johan Hemlin värvade Rahimi till LHC värvades också en annan HV-bekanting, nämligen backen Daniel Grillfors. Sedan värvade man också den etablerade och erfarna tränaren Roger Melin som fick huvuduppdraget att styra upp skutan med LHC från att bli ett erkänt ostabilt mittenlag/bottenlag till att bli ett stabilt och bra topplag i SHL.

Till en början av säsongen 12/13 hade Daniel svårt att anpassa sig och inte ta onödiga utvisningar. Men efter c.a 30 omgångar i grundserien började spelet sätta sig hos honom & han började hitta sitt sätt att spela på. Han blev bättre och bättre ju längre säsongen led och under slutspelet var han en av dom viktigaste back-kuggarna i LHC:s försvar, Inte minst när vi mötte Skellefteå i semifinalen då Daniel Rahimi kastade sig hejdlöst efter pucken som var på väg över mållinjen bakom Christian Engstrand och Daniel agerade alltså målvakt och hann precis stoppa pucken med sin ena hand. Där kan vi verkligen snacka om att försvara sitt mål in i det sista!

När grundserien 13/14 satte igång fortsatte Daniel att vara en stabil back-kugge och han utvecklade sitt fysiska spel från säsongen 12/13 ännu mer och började spela allt mer fysiskt. Han satte in klassiska hockeytacklingar som var perfekt tajmade på motståndarlagets forwards som kom i en himla fart i LHC:s försvarszon. Denna säsongen kom han också att kallas "Rambo-Rahimi" då han tacklade på allt och alla förutom hans egna lagkamrater och det på ett hårt och väldigt fysiskt sätt men ändå schysst. Kom det ett par forwards i motståndarlaget i full fart mot och in i LHC:s försvarszon var Rambo där och bromsade upp en utav spelarna med en perfekt tajmad tackling så att en annan LHC-spelare kunde återta pucken och skapa ett anfall på nytt.

Säsongen 14/15 fortsatte Rambo-Rahimi att utveckla sitt spel, inte minst i den offensiva biten. Denna säsongen kom han att göra 14 poäng varav 2 mål och 12 assist, vilket är otroligt bra för en back som har sina absoluta,mest övergripande och främsta egenskaper i den defensiva biten. Även denna säsongen skulle han vara en plågsam back att möta för motståndarlagen. Under denna säsongen liksom alla dom andra säsongerna så var han också en gigant på att boxa ut forwards som var framför mål för att försöka skymma våra målvakter så att våra målvakter skulle få bra uppsikt över vart pucken var någonstans och med "boxa ut" så menar jag att han flyttade på dom spelarna som försökte täcka uppsikten för Marcus Högberg eller David Rautio.

Sedan säsongen 12/13 då Daniel kom till LHC så har han varit med i x antal landslagsuttagningar och i ett VM , fram tills säsongen 15/16, då började Pär Mårts att undvika ha med Daniel Rahimi i sitt landslag. Antagligen för att han inte skött sig lika bra i landslaget som tidigare och spelat lika professionellt på den internationella nivån som tidigare. Men Daniel fortsatte i alla fall att vara en riktigt bra, etablerad, trygg, säker, väldigt fysisk och defensiv backklippa i LHC:s försvarsgarde, plus att han producerade även denna säsongen 14 poäng men denna gången gjorde han 3 mål och 11 assist. 

När jag fick reda på att Rambo-Rahimi skulle flytta blev jag först väldigt ledsen, han har varit och är fortfarande en väldigt stor favorit hos mig, han är ju trots allt den backen som jag sett som en försvarsgeneral i LHC:s försvar tillsammans med Jonas Junland. Men sedan började jag hoppas på att han (Daniel) kommer tillbaka till cluben och att han får en fortsatt fantastisk utveckling i HC Davos i
Schweiz och att han kommer trivas där. Han kommer alltid vara saknad och välkommen till cluben anser jag och jag hoppas verkligen att han en vacker dag kommer tillbaka till cluben! Han är trots allt en fantastisk hockeyspelare och en grymt härlig person bredvid isen med för den delen men framför allt, en försvarsgeneral som heter duga!


Tack för ordet! Over and out - Samme


Likes

Comments

LHC i stort

LHC:s laguppställning kommer säkerligen komma att se ut såhär på ett ungefär framöver:

Målvakter


Marcus Högberg (Jacob Johansson)
Jag tror på Marcus Högberg och gjorde det hela förra säsongen och säsongen innan den föregående. Men jag tror ändå att Jacob Johansson kommer vara med en hel del och tampas om första spaden. Två unga målvakter och båda väldigt tävlingsinriktade, något som är väldigt bra! Härlig konkurrens med! (Y) 

Backar

Första backpar: Gustav Forsling - Niclas Lundgren
Den talangfulle backen Gustav, som spelade JVM i vintras och som har varit aktuell för VM men som gallrades bort precis innan VM började.. Kommer att få ett väldigt stort ansvar kommande säsong och kommer stå för en hel del poängproduktion. Niclas Lundgren kommer att kunna komplettera Forsling perfekt med sin förmåga att kunna vara bäst i defensiva situationer.

Andra backparet: Gabriel Carlsson - Kristian Näkyvä
Gabriel Carlsson som även han lirade i JVM kommer garanterat få ett ännu större ansvar kommande säsongen än vad han hade förra säsongen, Carlsson är en allround back och kommer kunna komplettera Kristian Näkyvä när Näkyvä flyger med upp i anfallen och slå in x antal baljor med sin kanon.

Tredje backparet: Anton Karlsson - Eddie Larsson
Här har vi ett väldigt intressant backpar som bägge två är allround backar, men dom kommer passa väl bra till varandra som backar och komplettera varandra på ett bra sätt! Eddie Larsson som har ett perfekt första pass som får fart på anfallen tillsammans med Anton Karlsson som är duktig i den defensiva biten.

Fjärde backparet: Petter Hansson - Emil Kristensen
Petter Hansson, en duktig och spelskicklig back som är en allround back även han, kommer nog stanna hemma en del då Emil Kristensen kommer följa med upp i anfallen och skjuta in x antal baljor.

Forwards

Första formationen: Andrew Gordon - Garret Roe - Broc Little
Redan förra säsongen såg vi att denna formationen visade på god kemi, med nordamerikanare som fungerar rätt bra tillsammans. Men Broc Little fick inte särskilt mycket speltid med Garret Roe föregående säsongen men det kommer säkerligen ändras på till denna säsongen. Här finns en stor ambition att få ihop en riktigt bra kemi med massor av poäng.

Andra formationen: Niclas Bergfors- Mathis Olimb - Ken André Olimb
En perfekt kedja med en sniper i Niclas som också kan komplettera bröderna Olimb på den defensiva biten då han är en allround spelare som tar mycket ansvar i det defensiva. Mathis som är en assist kung i allra högsta grad kommer passa perfekt ihop med Niclas som sitter på ett fint och fruktat skott. Lägg där till att bägge Niclas och Ken André är båda väldigt skottvilliga och har ett distinkt skott. Mathis Olimb & Ken André Olimb kommer garanterat trivas med den skicklige allround forwarden. Denna trio kommer säkerligen också hålla till mycket i offensiv zon och kommer stå för mycket poängproduktion.

Tredje formationen: Jakob Lilja - Niklas Persson - Emil Sylvegård
Jakob Lilja kör med full fart, Niklas Persson är en skicklig passare och spelar smart medan Emil Sylvegård banar väg med sitt hårda och fysiska spel. Kan bli en riktigt intressant kedja och jag har en känsla av att Emil kommer växa in i sin kostym fortare än vad många av oss förväntar oss! Även denna kedja kommer garanterat stå för en hel del poängproduktion.

Fjärde formationen: Henrik Törnqvist- Sebastian Karlsson - Niklas Fogström/ Vilmos Gallo
En riktig gnuggarkedja som kommer göra det väldigt jobbigt för motståndarna att möta. Finns också potential här för att få ihop en del poäng. Men är nog mest tänkt som att spela mycket boxplay men också kunna producera lite då och då.

Dan Tangnes och kompani i tränarstaben har en hel del att lista ut hur det ska se ut i laget, vilka spelare som ska spela med vilka och så vidare men faktum är att laguppställningen kommer säkerligen att se ut såhär på ett ungefär.


Tack för ordet! Over and out. - Samme


Likes

Comments