View tracker

Första advent har redan varit och snart är det December och julkalendern börjar gå på tvn. Jag taggar!! Det ser lovande ut med årets kalender, den där julkänslan har varit borta från de senaste Kalenderna. Så i helgen blev det storstäd av hela huset hemma i skogen. Dessutom blev det julpyntat med julgranar och ljus, gardiner och tomtar. Lägenheten är en helt andan historia, ett tappert försökt att få det juligt gick inte så bra, min ljusstake verkar vara kaputt.

Drömmer mig bort lite när jag såg denna bild från ett fjäll. Snowboards (skitkul men jag är värdelös på det), varmchoklad och otroliga utsikter. Det osar äventyr om det hela bara jag tänker på det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår efter jobbet skulle jag shoppa lite saker tillsammans med min syster. Hon hade bråttom iväg till en kompis så vi gick bara en stund runt på stan och kollade innan hon skulle fara. jag kom tillslut hem med två saker, trodde det skulle bli mer men ack så fel jag hade. ska försöka få julfint men det blev bara allmänt snyggt, ingen julkänsla. Idag åkte jag till gymmet och körde ett välbehövligt yogapass. Fy vad jag saknat gymmet, det kändes så Nice att kliva in genom dörren och det första jag får är ett "hej" från en trevlig främling. Alla är verkligen såå trevliga där och det är som välkomnande och varm stämning. Yoga är bannemig inte lätt, det började droppa svett på mattan, det är klurigt och väldigt avslappnande fastän man tränar musklerna och stretchar dem. Det behövdes så nu kan jag sussa gott inatt.

Likes

Comments

View tracker

Ibland måste man vara snäll mot sig själv också, det var jag idag för jag köpte rosor till endast mig. Jag fick också igång en lampa som bara har stått. Jag hade planer för helgen, kanske inte jättetydliga planer för man vill lämna utrymme för lite spontanitet. Såklart blev det inte som jag tänkt men vad gör det när man ändå hade det bra. Fredagen var en riktigt dålig dag, jag skulle på bio med kompisar men det blev inställt så då var allt roligt borta från den regniga dagen, det blev Disneyfilmen Aladdin att se på istället. Lördagen så grovrensade jag lägenheten och mina utrymmen. Söndagen kom Ebba på besök, vi shoppade lite smått innan vi for på bio för att se Fantastic beasts and where to find them. BRA film! Vi åt fancy middag (plocksallad från Coop). Älskar att detta gjorde att min söndagsångest blev mycket kortare än den oftast brukar vara. Helt klart en bra söndag och en skaplig helg.

Nu är jag dock på pynt humör för det är första advent till helgen, man hinner inte med riktigt. Julen och December månad kommer fort nu!! Är faktiskt taggad!

Likes

Comments

För tillfället ligger mitt fokus på fysiken jag pluggar. När man väl är mitt i det så är det som roligt på något vis, man kan låtsas att man är en detektiv och ska lösa mysterier systematiskt. Plötsligt har 3 timmar gått och det känns som 1 timme kanske. Dagen bjöd på en hel del regn och fortsätter att grina på oss. sådant väder får en att bli deprimerad och det är sjukt hur vädret kan påverka ens humör så drastiskt. I Fredags firade vi min lillasyster som blivit 15 år, jag hade köpt henne en låtsaspiercing (septum) och när hon öppnade paketet framför familjen frågades det vad det var, vilket jag svarar att det är en piercing och innan jag hinner nämna att den är fake så ser vi minspelet på min mammas ansikte (hon såg inte glad ut). Det var faktiskt roligt. I lördags hälsade vi på hos min farmor och farfar, det var inte bra med min farfar. Den kvällen hade vi över Helena och Peder och mina 3meningar på middag, hade trevligt. Söndagen var relativt lugn och där firades farsdag såklart, min kära far fick en handbok om hur man knyter olika saker ex. slipsar och halsdukar m.f. Nu ska jag fortsätta vara produktiv!

Likes

Comments

När det blev 1 november föll snön, överraskad att den fastnade och inte smälte bort vid nästa sekund blev jag. Snöat nästan en hel vecka, riktigt mysigt då stora snöflingor (lapphandska) faller ner, inte snöstormar och dis. Besökte min kusin i Storuman i lördags, fick träffa Felicia (kusinbarn). Jag tycks alltid bli förvånad över hur små bäbisar faktiskt är när de är ganska nyfödda. Det var en härlig dag, inte så ofta man ses. Hittade ett minipäron som jag tyckte va gulligt.... Alltså allt som är i miniatyr är typ gulligt, nästan allt. Jag är lite lycklig över att vi har snö. Jag är som ett barn, eller jag kanske aldrig har vuxit upp. Jag ser fördelen med vintern... skotrar, skridskor, utflykter som leder till grillning, pimpling och snöfights (det sistnämnda händer inte så ofta i jämförelse med alla annat men det är såå kul och Underskattat). Många tittar ut genom fönstret och tycker att det är förjävligt, snö och kallt. Inte jag, jag känner mig lite som den här katten för tillfället, If you know what I mean.

Likes

Comments

I torsdags besökte jag frisören och klippte och färgade håret. Eftersom jag inte hade någon plan så fick frisören rätt så fria händer och det slutade i en pixie med lavendellila slinga i luggen och puderrosa närmare hårbotten. Jag är så nöjd och det var en otroligt bra upplevelse och frisören var så cool. Jag älskar att stöta på människor som verkligen ÄLSKAR sitt yrke för de presterar bättre än någon annan som inte gör det. Det märks! Igår for jag ut på halloweenfest med Sara och hennes kompis Anna. Det var ett tag sedan jag var ute och festade, det var riktigt roligt. Jag älskar att dansa och har inga problem att göra bort mig på dansgolvet bland fulla och glada människor. Träffade teletubbies och bananer i pyjamas på samma ställe, vad är oddsen?  Batman, en öldrickande gorilla, masken ur filmen masken, Alice i underlandet, cowboys, nallebjörnar med fler. Själv var jag Rödluvan, kände mig så fierce i min utklädnad. Inga clowner, så glad för det! Det var förbjudet att klä ut sig till clown så det var bra. Det var första gången jag träffade Saras kompis Anna också och hon var skitcool. Min helg har varit rätt så bra och det behövde jag!

Likes

Comments

Måndag igen så en ny vecka att omfamna. Hade ett möte idag med chefen vilket jag tyckte gick bra, jag även börjat studera en fysikkurs på distans. Det känns spännande och roligt att plugga igen, jag kommer anta att jag kommer vara rätt så mör och trött vissa dagar med tanke på att jag jobbar heltid och ska plugga på 25%. Det kommer att funka om jag vill att det ska funka och så är det med det mesta. Halloween är runt hörnet och det är kul i det mesta men kanske inte med denna "clown-terror" som spridit sig runt världen just nu. Annars är det mesta lugnt och rullar på. Gjorde en tabbe förra veckan då jag köpte förvaringslådor till min bänkmöbel eller vad jag ska kalla det. Köpte ju fel storlek och upptäcker inget förrän jag kommit hem och byggt upp en. tur i oturen att den passade in på ett annat ställe men min reaktion var ganska besviket och argt mest på mig själv som tydligen inte kunde läsa på produkterna vilka mått de hade. Alltså nu skrattar jag åt hela situationen men då kändes det så fruktansvärt piss och så klantigt.

Likes

Comments

​Lite saker har fått mig att börja tänka, det är så sjukt men så sant. Vi är inte unika individer med fri vilja med drömmar och kreativitet som vi kanske tror eller känner att vi vill vara, samhället har skapat oss till vad vi är och för samhället är vi bara en produkt, en masstillverkad utbytbar varelse som producerar mer skit än vad vi behöver. Vissa skulle hålla med mig och ta slutsatsen att människor är hemska varelser som förstör allt i vår väg inklusive vår planet och därmed hylla djuren högre än sitt eget liv. Nu tycker jag inte att människan är hemska varelser och jag hyllar inga djur men jag är kritisk. Jag har insett att vi skapas till dem vi är genom vår omgivning, vad vi blir lärda och vad vi utsätts för. Jag uppfostrades i ett samhälle som är rätt så frispråkig (med yttrandefrihet och liknande) och med media upptryckt i ansiktet på alla. De som är födda och uppväxta i Nord Korea till exempel är hjärntvättade från födseln. De vet bara det som de utsätts för, vad andra lär dem och nu vet vi att det är inte en så frispråkig och "tursam" plats att befinna sig på. Min morfar sa till mig när jag var liten att "du ska inte lita på vad andra säger för hur ska du veta om det verkligen är sant eller inte. Därför ska du alltid försöka ta reda på det själv för då vet du om det är sant eller inte." Innan de orden va man naiv för man trodde blint på vad alla sa till en, efter de orden blir man kritisk. De i Nord Korea har aldrig hör de orden och vet därför inte vad kritisk ens är. Man vet alltså inte en enda sak mer än vad man lärt sig (där kan man också fråga sig vem som har rätt och vem som har fel för vem kan egentligen avgöra det? en fråga för en annan gång kanske.) Min poäng är att samhället styr ALLT och du är exakt vad samhället skapat dig till. Det är en kedjereaktion som börjar i tanken. Hur ser vi på vår värld? Ju fler som ser på en sak med samma perspektiv desto mer appliceras det i samhället så man får inte glömma bort att VI är samhället. Ja, en enda person kan göra stor skillnad och vi vet att en stor förändring börjar med en så simpel sak som en tanke. Saker tar tid, problem som fanns för väldigt länge sedan finns än idag men det har förbättrats med tiden för vi har kämpat mot ett mål, försökt lösa problemet. 

Du är en produkt av samhället, vi massproducerar och allt handlar om pengar ALLT! Det är samhället idag. Bara en så enkel sak som kvalitet, det finns nästan inte. fuskbygge är allt för vanligt, sjukskrivningar är en för hög siffra och det är bara för att man bryr sig mer om pengar än om liv. Någon hade ställt en fråga om man skulle kunna mörda en släkting för alla pengar i världen vilket i mina ögon är ett tydligt NEJ. Det var dock väldigt många som hade svarat JA vilket chockade mig. De värderade papper (eller digitala siffror som det är mer idag) mer än ett liv. Hur sjukt är inte det, om man inte kan se att här har samhället misslyckats TOTALT då funderar jag på varför jag ens bor här och funderar på riktigt att flytta ut i skogen helt ensam utan ett samhälle över huvudlaget. ​Du ska vara unik. sticka ut ur mängden och älska dig själv. Du är värdefull och ska älska din kropp. Gay is OKAY! ​det är ord som media trycker i oss på ena sidan men på andra sidan säger media ​Jävla hora, tjockis. Du är bara lat och det är därför du är fattig, du måste uppfylla alla dessa kraven för att bli älskad och accepterad av samhället. ojdå är du handikappad så är du invalid och din åsikt är inte värd något. ​Det är precis som en Allers tidning där det står på en sida gå ner i vikt med detta tips, bry dig om hälsan för en nyttigare vardag. ​Medan det står ​Baka denna kaka, gudomligt gott. ​på nästa sida. Motsägelsefullt så fruktansvärt, dessvärre är det den negativa sidan som än så länge styr mer än den positiva. 

Jag vill inte vara en produkt av samhället, jag vill vara den där unika individen som har drömmar som har driv och som kan lita på mina medmänniskor. Allt börjar med en tanke, var det slutar det vet jag inte det återstår att ta reda på. Var tacksam för vad du har och ta inget för givet, tänk igenom vad man prioriterar i livet och sätt värderingar som gynnar ditt liv. Vi snackar inte pengar här för pengar är värdelöst i jämförelse med liv. Prioritera hälsan framför pengarna, framför jobbet för det är kanske det enda du har kvar sen en dag. Tänk kvalitet framför kvantitet. Gör det du ÄLSKAR och njut av livet för så vitt du vet har du bara ett (oavsett vad en religion säger i den frågan så ta vara på vad du har här och nu.) Men vem är jag att säga hur du bör tänka? Ingen alls, du får såklart tycka och tänka som du vill men det här är såklart bara min åsikt och mitt perspektiv. 

Likes

Comments

Trött är jag och det är inte så konstigt när man vaknar så tidigt som jag gör och går och jobbar (jag sitter inte i ett kontor hela dagarna), igår och idag var jag på ett externt uppdrag och det var fysiskt tuffare än vad jag är van vid, inget jag vill göra dag ut och dag in för det skulle ta för mycket av mig för att vara bra någonstans. Det blev diskussioner just innan jag skulle fara från jobbet och mentalt pallade jag inte så jan slutade lyssna. Jag avskyr sånna dagar, tar för mycket energi från mig än vad det behövde. Igår for jag på Crossfit, resulterade i ett helt okej pass. Körde "Elizabeth" och kämpade med tekniken för power cleans, gick inte som jag ville. Fick ett par rejäla blåmärken på knäna, på axlarna och på nyckelbenet. Imorgon är nästa pass men jag hoppas jag håller mig frisk nog att kunna komma, känner en förkylning närma sig. Så nu myser jag med filt och tv.

Likes

Comments

Hittills har jag haft för mig något nästan varje dag denna vecka. Jag var på yoga i tisdags och det var ju inte lätt men det var behagligt. Crossfit stod det på schemat för onsdagen och då fick jag testa på open 12.3 (alltså en typ wod:workout of the day, som man gjorde när man tävlade crossfit games open år 2012.) Har ont i kroppen idag precis som det ska vara. Ikväll var det ett typ av fackligt relaterat möte, det var trevligt och det bjöds på fika. Trevligt att ta sig hem i regnet efter mötet kan jag inte påstå att det var, kallt och jävligt för att inte tala om blött. Det verkligen spöregnar, piskar marken! Tror jag såg i syne men icket, det var blixtrar på himlen dessutom. Det är bara att acceptera att den fina delen av hösten är över.

Nu har jag köpt mig en egen säng som ingen kan ta ifrån mig förutom kronofogden men på den nivån är jag inte och planerar inte att nå heller så vi lämnar det så. Igår fick jag ett kusinbarn!!! Så söt liten tös.

Likes

Comments