Måndag, kortvecka! Det säger man inte nej till! Jag var hem till skogen i helgen, firade att farfar blev 76 (faktum är att idag är hans födelsedag) så grattis farfar! Det var trevligt, fint väder och så lyckades jag ta den här jätte coola bilden på farfar. Håll med om att han ser fräsig ut på gräsklipparen!  Plötsligt kom värmen som ett slag i ansiktet! Man ska inte klaga, det är jätteskönt och så men jag har inte skaffat mig varken rätt skor eller jacka för vädret så jag svettas sönder. Det är ganska roligt just nu med tanke på vädret, när man går ut och ser vad alla människor har på sig kan man se de som klär av sig och de som klär på sig. Snacka om skillnad, på bussen sitter det en med short och T-shirt medan en annan sitter med långbyxor, dunjacka och mössa. Lite hysterisk faktiskt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det här med jämställdhet är ganska bra, det är i alla fall min första tanke men inte min sista. Grundtanken är att det ska vara lika för alla, att män och kvinnor ska ha samma lön, att män och kvinnor båda ska ta hand om barnen lika mycket och att klyftorna mellan människor ska minska. Om jag förstått saken rätt i alla fall. Nu och de senaste åren så har feminism varit väldigt hypad trotts att det har varit med i många år. Rent historiskt så har det en rätt intressant utveckling och det är något att vara stolt över. Det finns absolut fler som står för jämställdhet än feminister men jag tar feminism som exempel just därför att det är så tydligt i vårt samhälle idag. Det är inte bara politiskt det är populärt, det är nästan skamligt att inte vara feminist om man är kvinna. Jag har inget emot feminism, helt ärligt så tycker jag grundtanken är bra och har tagit oss långt men jag håller inte med feminism, möjligen om jag levde i en annan tid med ett annat samhälle men inte idag. Feminism handlar om kvinnor och jämställdhet, kvinnors rätt i samhället. Jag ska inte gå in på extremfeminism och alla "manshat kommentarer" för då kan man hålla på hela dagen. Jag kan inte påstå att jag håller med något politisk parti idag och att kalla mig neutral vore inte heller rätt. Men tillbaka till jämställdhet och feminism, jag är inte övertygad att jämställdhet är bra, jag säger inte att det är dåligt men jag tror inte helt på konceptet. Lika för alla är inte rättvist, lika för alla tar inte hänsyn till personers individuella behov. Ta skolbarnen som exempel, lika för alla säger att alla ska göra samma prov under samma omständigheter som alla andra men det jag tror på är att sätta individernas behov före jämställdhet. Så i detta fall ska man ta i åtanke alla barn med speciella behov, de med dyslexi, koncentrationssvårigheter, dyskalkyli med mera och ger dem det extra stöd de behöver. Idag finns det stöd för vissa med dessa problem men absolut inte alla och mer kunskap behövs i ämnet. Och det är bara en av många situationer. Behöver jag säga mer? Livet är inte rättvist hur man än vrider på det. Bara en tankeställare.

Likes

Comments

Bjuder en bild på mig som känns lite mer vår än vad det verkar vara utomhus. Både igår och idag har det haglat rätt rejält faktiskt, solen glimtar till ibland men mest snö och mulet. Våren som kom i fredags är som bortblåst de senaste dagarna. Annat kul, jag har lämnat in min klocka på lagning så hoppas det blir bra. Jag vill inte köpa saker som bara ska ligga och samla på sig en massa damm oavsett om det är en grej för 20kr eller 20000kr. Ni fattar grejen, saker ska användas! olyckligtvis gick min klocka sönder men bättre det än att den ska vara i en låda. Busskaos nu när ombyggnationer pågår i stan, bara att gilla läget. Fortfarande förkyld, men blir bättre och bättre varje dag. Hoppas jag slipper åka dit ännu en gång efter den här omgången.

Likes

Comments

Ja då har jag åkt dit på min nästa förkylning, det är ganska frustrerande. Jag hade som precis återhämtat mig från min förra förkylning så åker jag dit på nästa, precis sådär så man får upp hoppet på att man kan börja göra en massa roliga saker men man lämnas grymt besviken när man blir offer igen. Jag förtjänar minst 2 helt sjukdomsfria år efter detta år, nä fy vad jobbigt. Det känns precis som att man står och trampar men man kommer ingenstans. Det går väl över det här också tillslut. Jag har påbörjat min vårstädning och nu när solen är framme har man sett hur smutsigt mitt fönster är, dessutom så har en rackarns fågel bajsat på rutan. Nä det är bara att ta en dag i taget. Det får bli lite som det blir, jag väntar på att pollen ska slå ut här i stan, det börjar närma sig nu. Jag börjar bli less på mitt hår igen, kanske dags att besöka min frisör snart. Det känns som man har 100 saker att göra och för varje gång man gör en sak så får man minst 20 saker till att göra. så istället för 100 saker att göra får jag plötsligt 119 saker att göra.

Jag insåg just att jag har helt underbar humor för jag skrattar alltid högst åt mina egna skämt! YAY MEJ!! 😉

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om hur jag började med Crossfit och hur jag föll för det. Det började med att jag såg en video på Facebook på en brud som vad riktigt BADASS och lyfte enorma vikter, 120kg marklyft och boom, direkt på nästa lyft. tunga lyft och hög intensitet och ärligt så blev jag impad, videon försvann från mitt huvud och återkom två månader senare. såklart var jag bara tvungen att göra efterforskningar, VEM är hon? VAD gör hon?  Jag fick reda på att hon var en norsk tjej i samma ålder som mig, typ samma längd som mig och hon tränade crossfit. Det tog ytterligare flera månader sen flyttade jag till Storstan och fick jobb, så skulle jag då skaffa mig en hobby och helst en som gynnar min hälsa (för jag satt mest på rumpan).  Jag googlade Crossfit Umeå och där fanns en box. Jag bestämde mig för att åtminstone testa, var det inte min grej så var det bara att leta efter nått annat att göra.

Första besöket: jag kom dit, gick in genom bakdörren utan att ens veta om att det var BAKDÖRREN (klumpigt). Jag kom in och atmosfären var mäktig, garage aktigt. musiken spelades på hög volym och högtalarna spelade hård och tyngre musik. Jag minns att jag såg en kille som bar ett linne och hade bamsemuskler, damn he was ripped! Han såg hård och lite skrämmande ut. Jag minns att jag tänkte "vad fan har jag gett mig in på?!! och jag hade ingen aning vad jag gett mig in på, passet började och jag dog av utmattning. Fyfan vad jobbigt!!! Aldrig att jag kommer tillbaka... Sen gick det en brutal vecka av extrem träningsvärk (har aldrig varit med om den nivån av smärta förr, det var inte lite träningsvärk). Det sjukaste var att jag en vecka senare ÅTERVÄNDE!  ja, ni hörde rätt! Jag minns att jag tänkte "jag är juh fan DUM I HUVUDET" och jag var fast. Jag kan inte sätta fingrarna på exakt vad som jag föll för men jag tror att det har men hur jag kännde mig.

Man kommer dit, det är inte alls så läskigt som första gången. Muskelknuttarna är nallebjörnar, det skrattas och är trevligt. Man är välkommen dit, ingen sneglar på en eller behandlar en illa, snarare tvärt om. Stöttning och en skön stämning är vad som gäller. Jag minns vissa speciella tillfällen som var helt underbara, som lämnade mig med stort leende på läpparna. Det är sånna stunder som är guld, som ger mig en anledning att komma tillbaka!

Trotts en hel del motgångar av olika slag så tänker jag inte ge upp på crossfit, det känns i själen att jag hittat rätt.

Likes

Comments

Jag kände för att lyxa till det idag, det är måndag och de dagarna brukar oftast kännas lite drygare än andra dagar. Idag hade jag dock en av de bättre måndagarna på länge, jag skyller på det dina vädret!  Jag gjorde den här läckerbiten jag hittade recept på internet. Protein chokladmousse toppat med färska jordgubbar och små chokladbitar. Gott var det!

1 pkt njie chokladpudding
1,5 dl vispgrädde
1 nypa salt
Vispas med elvisp till önskad konsistens. det räcker till minst två portioner evt. fler om man vill ha mindre portioner. Jätte bra variant på en nyttigare dessert!  👌

känns som att detta faktiskt kan bli en mer lyckad vecka än de senaste veckorna. Have a nice day!!!

Likes

Comments

Så nu har påsken passerat, det blev en hel del godis (om jag minns rätt så var det mycket värre när jag var liten med mängden godis man fick). Det blev god mat och släkten såklart. Jag fyllde 22 år så jag bjöd på tårta och fick en orkidé i present av mormor.  😍 Fick en del presentkort på möbelaffärer så jag tar det som en hint att de tycker jag ska köpa nya snygga möbler. Idag har jag jobbat och tagit mig an en ny vecka (fast det var skönt att vara ledig igår). POFF så gick tiden iväg, lite så känns det. Jag ser fram emot torsdag då planen är att umgås med min kära syster som man nästan aldrig ser längre för plötsligt är man bara upptagen hela tiden med allt (hur gick det till, jag som hade inget för mig har aldrig tid nu nästan). Nä nu ska jag vara produktiv en stund innan dagen är över.

Likes

Comments

En hel vecka har jag varit sjuk, och än är jag inte 100% frisk. Så hemskt att vara dyngförkyld och bo ensam, eller sjuk över huvudtaget. Det finns ingen som tar hand om en, allt får man tvunget göra själv. Jag fick slut på mat så jag fick själv gå på Ica och handla, jag tog mig dit men när jag skulle hem var jag så slut på. Att man aldrig slutar förvånas över hur lätt man blir utmattad när man är sjuk jämfört med när man är frisk. Det värsta är över nu i alla fall. Jag fick en ros av min arbetskollega som avskedspresent, åt våfflor med färska jordgubbar och glass för att lyxa till det. I helgen firades mina päron.

Idag fick jag världens överraskning på jobbet, jag kom dit i vanlig tid för att upptäcka att mina kollegor inte var där. Jag fick senare veta att vi tydligen bytt arbetstider på jobbet och jag hade ingen aning om det så min vecka började lite surt. Men det är en annan dag imorgon så vi får väl göra det bästa av den dagen istället då!

Likes

Comments