Måndag igen så en ny vecka att omfamna. Hade ett möte idag med chefen vilket jag tyckte gick bra, jag även börjat studera en fysikkurs på distans. Det känns spännande och roligt att plugga igen, jag kommer anta att jag kommer vara rätt så mör och trött vissa dagar med tanke på att jag jobbar heltid och ska plugga på 25%. Det kommer att funka om jag vill att det ska funka och så är det med det mesta. Halloween är runt hörnet och det är kul i det mesta men kanske inte med denna "clown-terror" som spridit sig runt världen just nu. Annars är det mesta lugnt och rullar på. Gjorde en tabbe förra veckan då jag köpte förvaringslådor till min bänkmöbel eller vad jag ska kalla det. Köpte ju fel storlek och upptäcker inget förrän jag kommit hem och byggt upp en. tur i oturen att den passade in på ett annat ställe men min reaktion var ganska besviket och argt mest på mig själv som tydligen inte kunde läsa på produkterna vilka mått de hade. Alltså nu skrattar jag åt hela situationen men då kändes det så fruktansvärt piss och så klantigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Lite saker har fått mig att börja tänka, det är så sjukt men så sant. Vi är inte unika individer med fri vilja med drömmar och kreativitet som vi kanske tror eller känner att vi vill vara, samhället har skapat oss till vad vi är och för samhället är vi bara en produkt, en masstillverkad utbytbar varelse som producerar mer skit än vad vi behöver. Vissa skulle hålla med mig och ta slutsatsen att människor är hemska varelser som förstör allt i vår väg inklusive vår planet och därmed hylla djuren högre än sitt eget liv. Nu tycker jag inte att människan är hemska varelser och jag hyllar inga djur men jag är kritisk. Jag har insett att vi skapas till dem vi är genom vår omgivning, vad vi blir lärda och vad vi utsätts för. Jag uppfostrades i ett samhälle som är rätt så frispråkig (med yttrandefrihet och liknande) och med media upptryckt i ansiktet på alla. De som är födda och uppväxta i Nord Korea till exempel är hjärntvättade från födseln. De vet bara det som de utsätts för, vad andra lär dem och nu vet vi att det är inte en så frispråkig och "tursam" plats att befinna sig på. Min morfar sa till mig när jag var liten att "du ska inte lita på vad andra säger för hur ska du veta om det verkligen är sant eller inte. Därför ska du alltid försöka ta reda på det själv för då vet du om det är sant eller inte." Innan de orden va man naiv för man trodde blint på vad alla sa till en, efter de orden blir man kritisk. De i Nord Korea har aldrig hör de orden och vet därför inte vad kritisk ens är. Man vet alltså inte en enda sak mer än vad man lärt sig (där kan man också fråga sig vem som har rätt och vem som har fel för vem kan egentligen avgöra det? en fråga för en annan gång kanske.) Min poäng är att samhället styr ALLT och du är exakt vad samhället skapat dig till. Det är en kedjereaktion som börjar i tanken. Hur ser vi på vår värld? Ju fler som ser på en sak med samma perspektiv desto mer appliceras det i samhället så man får inte glömma bort att VI är samhället. Ja, en enda person kan göra stor skillnad och vi vet att en stor förändring börjar med en så simpel sak som en tanke. Saker tar tid, problem som fanns för väldigt länge sedan finns än idag men det har förbättrats med tiden för vi har kämpat mot ett mål, försökt lösa problemet. 

Du är en produkt av samhället, vi massproducerar och allt handlar om pengar ALLT! Det är samhället idag. Bara en så enkel sak som kvalitet, det finns nästan inte. fuskbygge är allt för vanligt, sjukskrivningar är en för hög siffra och det är bara för att man bryr sig mer om pengar än om liv. Någon hade ställt en fråga om man skulle kunna mörda en släkting för alla pengar i världen vilket i mina ögon är ett tydligt NEJ. Det var dock väldigt många som hade svarat JA vilket chockade mig. De värderade papper (eller digitala siffror som det är mer idag) mer än ett liv. Hur sjukt är inte det, om man inte kan se att här har samhället misslyckats TOTALT då funderar jag på varför jag ens bor här och funderar på riktigt att flytta ut i skogen helt ensam utan ett samhälle över huvudlaget. ​Du ska vara unik. sticka ut ur mängden och älska dig själv. Du är värdefull och ska älska din kropp. Gay is OKAY! ​det är ord som media trycker i oss på ena sidan men på andra sidan säger media ​Jävla hora, tjockis. Du är bara lat och det är därför du är fattig, du måste uppfylla alla dessa kraven för att bli älskad och accepterad av samhället. ojdå är du handikappad så är du invalid och din åsikt är inte värd något. ​Det är precis som en Allers tidning där det står på en sida gå ner i vikt med detta tips, bry dig om hälsan för en nyttigare vardag. ​Medan det står ​Baka denna kaka, gudomligt gott. ​på nästa sida. Motsägelsefullt så fruktansvärt, dessvärre är det den negativa sidan som än så länge styr mer än den positiva. 

Jag vill inte vara en produkt av samhället, jag vill vara den där unika individen som har drömmar som har driv och som kan lita på mina medmänniskor. Allt börjar med en tanke, var det slutar det vet jag inte det återstår att ta reda på. Var tacksam för vad du har och ta inget för givet, tänk igenom vad man prioriterar i livet och sätt värderingar som gynnar ditt liv. Vi snackar inte pengar här för pengar är värdelöst i jämförelse med liv. Prioritera hälsan framför pengarna, framför jobbet för det är kanske det enda du har kvar sen en dag. Tänk kvalitet framför kvantitet. Gör det du ÄLSKAR och njut av livet för så vitt du vet har du bara ett (oavsett vad en religion säger i den frågan så ta vara på vad du har här och nu.) Men vem är jag att säga hur du bör tänka? Ingen alls, du får såklart tycka och tänka som du vill men det här är såklart bara min åsikt och mitt perspektiv. 

Likes

Comments

Trött är jag och det är inte så konstigt när man vaknar så tidigt som jag gör och går och jobbar (jag sitter inte i ett kontor hela dagarna), igår och idag var jag på ett externt uppdrag och det var fysiskt tuffare än vad jag är van vid, inget jag vill göra dag ut och dag in för det skulle ta för mycket av mig för att vara bra någonstans. Det blev diskussioner just innan jag skulle fara från jobbet och mentalt pallade jag inte så jan slutade lyssna. Jag avskyr sånna dagar, tar för mycket energi från mig än vad det behövde. Igår for jag på Crossfit, resulterade i ett helt okej pass. Körde "Elizabeth" och kämpade med tekniken för power cleans, gick inte som jag ville. Fick ett par rejäla blåmärken på knäna, på axlarna och på nyckelbenet. Imorgon är nästa pass men jag hoppas jag håller mig frisk nog att kunna komma, känner en förkylning närma sig. Så nu myser jag med filt och tv.

Likes

Comments

Hittills har jag haft för mig något nästan varje dag denna vecka. Jag var på yoga i tisdags och det var ju inte lätt men det var behagligt. Crossfit stod det på schemat för onsdagen och då fick jag testa på open 12.3 (alltså en typ wod:workout of the day, som man gjorde när man tävlade crossfit games open år 2012.) Har ont i kroppen idag precis som det ska vara. Ikväll var det ett typ av fackligt relaterat möte, det var trevligt och det bjöds på fika. Trevligt att ta sig hem i regnet efter mötet kan jag inte påstå att det var, kallt och jävligt för att inte tala om blött. Det verkligen spöregnar, piskar marken! Tror jag såg i syne men icket, det var blixtrar på himlen dessutom. Det är bara att acceptera att den fina delen av hösten är över.

Nu har jag köpt mig en egen säng som ingen kan ta ifrån mig förutom kronofogden men på den nivån är jag inte och planerar inte att nå heller så vi lämnar det så. Igår fick jag ett kusinbarn!!! Så söt liten tös.

Likes

Comments

Var ska jag börja? Kanske med att just nu har jag ingen säng! Hur gick det till kan man fråga sig?! Hade min systers säng på lån tidigare och eftersom det var hennes egendom och hon ville ha den så tog hon den för några veckor sedan. Någon frågade mig om jag sov i soffan, faktum är att jag inte äger en soffa heller, den enda möbel jag äger helt och håller själv är en bänk där min tv står. Jag sover på en madrass på golvet, mysigt, det känns lite som när man campar eller ska sova över hos någon annan. Det fungerar provisoriskt tills dess att jag köper mig en egen säng vilket förhoppningsvis är snart.

Jag har som så många andra fastnat i det dilemmat då man inte vet vad tusan man ska göra av sitt liv riktigt, man tar ett jobb (vilket som helst bara för att få inkomst) och man fastnar lätt där. Av en händelse råkade jag komma över en lista med yrken och klickade upp alla jag tyckte lät intressanta (intressanta menar jag med att de hade konstiga namn och jag visste inte alls vad de innefattade). Hittade ett yrke som kallas för forensiker och det fångade min uppmärksamhet, det gjorde mig nyfiken nog att kolla upp det mer noggrant. Jag säger inte att "nu ska jag bli forensiker" men jag säger att "nu har jag ett mål att satsa på och det får bära eller brista, vägen må vara krokig eller leda mig in mot en annan slutstation men då får det bli så." Utan mål/syfte känns det mesta meningslöst och som om man vandrade i samma spår, springer men står stilla. För att jag ens ska kunna ansöka till detta så behöver jag behörighet och det saknar jag så det får bli distanskurser i de ämnen jag saknar. Jag blir då inte dummare!

Igår hade jag en lite jobbigare dag på jobbet som satte sina spår i mitt humör och jag kunde inte sluta tänka på det jobbiga. Tur var att jag for på träningen på kvällen, det är bättre än terapi, alla tankar jag tidigare haft om jobbet försvann så fort jag kom dit. Jag utförde passet och det var hittills mitt bästa. Fick positiva kommentarer och kände mig så glad. Tydligen såg man att jag hade utvecklats sen när jag började träna (jag har inte uppmärksammat det så hemskt mycket), coach tyckte även att jag skulle börja gå de lite mer avancerade/tyngre passen också. Efter det passet åkte jag bussen hem och hade ett leende på läpparna hela vägen hem. Har aldrig känt mig så tillfredsställd som då, endorfiner är fantastiska saker och att få höra att man faktiskt har utvecklats gjorde hela min kväll. Den träningen satt där den skulle efter den jobbiga arbetsdagen. Då insåg jag en sak när jag mådde som bäst, "såhär vill jag känna mig oftare"! Jag tror att CrossFit är min grej och att jag kan bli bra på det om jag satsar på det, det är så roligt (ska inte ljuga, det kan kännas förjävligt precis när man håller på med det, kan kännas härligt ibland också), det är hårt men givande. 

Ibland är men helt vilsen, man har ingen aning och man går i blindo. Ibland tänds ett ljus, man får ett syfte, ett fokus och en drivkraft! 

Likes

Comments

Skogen och naturen i sig är väldigt vackert just nu. I söndags fyllde mormor år så vi firade henne dagen innan, jag tror hon blev nöjd för det var kräftor och paj som vi bjöd henne på och så fick hon choklad vilket hon älskar. Det blir spännande den här veckan och de kommande veckorna hur jag ska lösa min träningssituation. Jag har tidigare kört nybörjarpass en gång i veckan och nu har de flyttat om alla pass och tider så det passet hamnade på lördagar och jag är inte i stan varje helg, därför måste jag börja gå de vanliga passen som är varje vardag. De är vad jag förstår lite tuffare och innehåller inte lika mycket instruktioner. Men det är väl bara att testa, det får bära eller brista då. Däremot är jag pepp på yoga passet som tillkommit. Gud vad jag låter som ett fitnessfreak, jag är inte det än i alla fall. Promise! Mina stackars fötter har officiellt fått en diagnos, plantar fasciit (hälsporre). Jag säger då det: Fyfan! Jag är i ett tidigt stadium så jag har bättre chans att kunna återhämta mig än om det var långt gånget men de sa att jag aldrig kommer bli av med det helt, det kommer alltid finnas där i bakgrunden oavsett hur bra jag återhämtar mig. Det var lite typiskt, så blir att handla nya skor och inlägg och göra en hel del övningar. Inte precis vad jag tänkte spendera pengarna på men det ska va dyrt att leva så det är väl bara att "leva" upp till de orden då!

Likes

Comments

En bra bok jag läst senast var Red Queen av Victoria Aveyard, jag läste den på engelska. Det handlar om Mare Barrow och en värld uppdelad i två. En del består av människor med rött blod och den andra av folk med silvrigt blod samt magiska krafter. Det är också ett krig mellan två olika silverfolk. De med Silverblod styr och bestämmer, de med rött tjänar de silvriga och har inga bekvämligheter alls. Mare hamnat mitt i hovet och tvingas ljuga mot sin vilja för sin egen överlevnads skull men även för hennes familj och de hon håller kär. Hon utnyttjas för andras vinning och är mer speciell än någon med rött blod eller silvrigt blod fast hennes är tillsyntes rött. Det är något i hennes dna.

Boken är väldigt spännande och den är det första av tre. Hittills är bara Red Queen som är första boken och Glass Sword som är andra de böcker man kan läsa. Den tredje släpps i Februari nästa år. Boken är inte lika svår att förstå som min beskrivning kan vara. Riktigt bra bok om man gillar fantasy och läsning såklart.

Likes

Comments

Det är höst nu, skolorna är igång och fullt med folk igen. Förra helgen var jag hemma i skogen, jag plockade en växt som ger av sig ett pulver (kärringkrut). Vad ska man det sådant pulver till då? jo men leka lite pyroman i mörkret såklart. Så det sparar jag till vintern. Jag har även skickat efter en vinterjacka i tid, kan bli väldigt kallt utan. Jag gillar hösten, den är fin i början tills den blir mörk och kall och blöt. Men då finns större anledning att göra det mysigt inne när mörkret och kylan kommer, än är det tid kvar till dess. Jag känner mig så oglamorös just nu, man klär sig fel och antingen svettas man eller fryser, håret är misslagomt långt från min korta frisyr så man ser ju inte riktigt klok ut. Höstskabbig kanske passar in som ett sammanfattande ord. Just nu är jag supersugen på att se en bra beck film.

Likes

Comments

Ibland kan jag börja tänka på annanas vilket är lite konstigt. Jag gillar inte ens annanas. Men det har blivit som en distraherande tanke för mig, så fort jag vill slippa tänka på något så börjar jag rabbla annanas i huvudet. När jag gör bort mig och känner mig pinsam så tänker jag mitt huvud som en annanas med mina ögon, näsa och mun på. Lite svampbob varning är det. Det är ganska sjukt ändå, jag vet inte hur det blev så men annanas är The go to distraction för mig. Jag tror verkligen inte att många ser på världen som mig, min syn på livet är verkligen spännande ibland för inte ens jag fattar hur jag tänker jämt.

Likes

Comments