En vanlig dag som andra?, Mat och dryck, Människor vi mött

Varför skall det vara så svårt ibland? Känns det igen eller är du en av dem som alltid suger åt dig av allt beröm och smicker som kommer i din väg.

Grattis till dig då! 😬😅 inte för att jag skulle vara missunnsam mot andra människor och deras förmåga på något sätt utan, kör på! Jag jobbar snarare på att spetsa öronen och vara påpasslig nog när andra människor ger artighetsbetygelser till mig. Dagens fundering bland andra!

Jag har väldigt lätt att ge bort beröm och komplimanger till människor som behöver och förtjänar det, men desto svårare att acceptera dem. Kanske kopplat till perfektionisten i mig, den där som från början nästan aldrig kunde vara nöjd med något och hela tiden strävade efter 100%.

Med tiden så tvångsaccepterar jag det som kommer i min väg, men märker samtidigt att det kommer bekräftelser på omvägar att jag trots allt inte lyssnat på det örat när det begav sig. Märkligt filter som är installerat.

Kanske borde anmärka på detta programmeringsfel till tillverkarna? 😀

Fick några visdomsord en gång för länge sedan av en frikyrklig pastor på ett närbesläktat problem - det med att alltid tacka ja till det som andra vill bjuda en på, utan att tänka på att det förpliktigar till något. Mer om den en annan gång kanske.

Dagen bjöd hur som helst på revelj 05.05 och avgång med Mr. F, som är mig en kär vän och kollega mot nya mål under dagen. Tillsammans driver vi den utåtriktade verksamheten i organisationen och har mött människor ute på staden idag. Vi avslutade med sen lunch på ett raw-foodställe. Oväntat gott.

Nu mer jobb med jobbdatorn i knät hemma på balkongen i strålande augustisol. 🌞🌞🌞

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Mat och dryck, Människor vi mött

Får ständiga rapporter från Green om hur bra hon har det nere i Båstad. Haha, här spöregnar det. 😬

Dagen för Blue's del började med en lång sovmorgon. Fullmåne 🌝så jag sov dåligt. En viss Mr. Pink som jag träffade och klättrade med tidigare i veckan, var på för klättring klockan 11.00 igen. Så jag var tvungen att gå upp till slut.

En snabb promenad med en supertaggad fyrbent Wendy, sen klätterhallen. Bra klättring idag trots utebliven frukost!

Riktigt bra grepp i händerna och värmde upp på 6a leder. Boulderingen gick också bra med nypor som var helt med! 👌

Med oss hade vi Mr. Gold som är en riktigt duktig klättrare och som utmanar oss andra två bra. 👌👏

Kände mig riktigt stark som sagt och satte några svårare friklättringsleder innan kroppen sa ifrån att det var dags för mat.

Så vi drog oss iväg till en kvarterskrog för mat och en välförtjänt öl 👌🍺 Rätt sjysst att sitta under markiser med infravärme när regnet fullkomligt vräkte ned. Fast augusti fortsätter inte den här "sommaren" särskilt bra. Kallt! Vart är vår riktiga sommar? 😩😥😥

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?

Ja så ringde telefonen 07.30 imorse. Soc-tanten ville meddela att hon var framme. Morgonpigg som få och alltså framme en halvtimme innan utsatt tid. 😳

Hon undrade om vi kunde träffas lite tidigare men jag meddelade att vi var på väg efter de fyrbentamorgonbestyren och kommer i god tid.

Väl framme hälsade Wendy försiktigt på den korta men synligt krutladdad soc-tanten och vi tog hissen upp till våningsplanet.

Inte en själ där (semestertider) så jag satte på kaffemaskinen (brygg tack och lov!) och gav Wendy sin frukost på mitt rum. Soc-tanten placerades i ett av våra mindre konferensrum och tillfrågades om kaffe.

Nej tack, var svaret och strax därpå från ingenstans kommenterade hon att jag kommer möta Wendy i nästa liv eller efter detta igen. Hon skulle vänta på mig. 😝

Ok.. tänkte jag.. udda men visst jag är öppen för all typer av människor såklart, så vi kör på! Haha

I nästa mening deklarerade soc-tanten att hon var medium! 😲😀

Jaha! Utbrast jag och satte mig lite fundersam ned till bords.

Det visade sig vara en mycket professionell soc-tant. Må så vara att hon rabblade en del klassiska soc-floskler som Socialstyrelsen vill att dem skall prata om, men i övrigt ytterst klarsynt och kompetent av det jag har att jämföra med vid tidigare möten med denna del av myndighetssverige... 👌👏

Efter två förvånansvärt smärtfria timmar så var vi ense i sak och jag kunde visa henne dörren ut igen.

Det visade sig att hon dessutom var en kringresande soc-tant vilket medför att mina teorier kopplade till iq & det fluorhaltiga grundvattnet i Gävleborgs län kvarstår och inte ännu kan avfärdas. 😅😜

(Samband lägre IQ och fluor har fastställts för dig som undrar) 😅👌Närmsta sökmotor är din vän.


Nu ska jag på lägenhetsvisning i Solna. En 3 rok på 83 kvm på 3e våningen med utsikt och balkong såklart. Vi får se! 👏😬 Green skulle vara med på FaceTime men behagade inte ha uppkoppling där nere i urskogen i Båstad.. ❤️

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Människor vi mött

Efter en dag på kontoret där lilla Wendy fick följa med så begav vi oss runt 1830-tiden mot Gärdet.

Stackaren fick ligga på mitt rum och ha tråkigt, så vad piggar inte upp en fyrbening så som ett race runt Gärdet?

När jag väl nådde slutet på Valhallavägen för att parkera så insåg jag själv att jag såg fram emot att sitta på berget uppe på kullen för att bara vara och jorda mig. 🙏🏻

Efter ha ätit upp min medhavda matsäck bestående av två stycken cheeseburgare från Max och en påse chili cheese från dito hamburgerkedja, så tog jag av mig skorna för en av de första gångerna här i Sverige, den här "sommaren".

Känslan att ha fötterna mot marken är riktigt bra. Jag gör det alldeles för sällan märker jag. För min egen del behöver jag nog göra det oftare med tanke på stressnivå och annat. Rekommenderar det väl egentligen till alla.

Gå barfota, när du kan, så ofta du kan.

Efter det började blåsa kallt trots att jag satt i tjocktröja så började vi gå runt resten av Gärdet.

En bit senare mötte vi på ett brittiskt/svenskt par som besökte Gärdet för första gången med sin flock av hundar. De bodde på en gård uppe vid Östhammar och var för lite nojiga över att släppa sin stora mastiff-tik som tidigare inte haft så bra ägare. Hon var väldigt intresserad av att försvara sin flock, så hon trodde att den söta och "nätta" 40 kgs flickan skulle vara dum mot Wendy.

Då berättade jag att vi inte tidigare låtit Wendy gå utan koppel för att hon korrumperats av Peggy som definitivt inte kan gå utan koppel var som helst, men att jag nu ger henne en andra chans på tu man hand. Vilket hitintills fungerat bra, förutom att hon inte alltid förstår att bilar är hårda och lastbilar hårdare och går ifrån trottoaren ibland. Hur som... det fick Paret från Östhammar att slappna av och inse sina egna rädslor, så de släppte Duchess lös och voilà.. det gick visst rätt bra 👌😀👏

Men men det blir bra till slut med Wendy, tänker jag 👌😀 och imorgon för min del är det rond hundratrettiofyra med socialtjänsten. Denna gång är det en av Gävleborgs mest briljanta hjärnor som skickats ut till huvudstaden för att syna ytterligare en påstått misshandlade pappa.. 😶😶😶 det märks att länet har en av Sveriges högsta fluor-halter i dricksvattnet. 😝


Ja lite har man väl rätt att raljera, med en vårdnadstvist som pågått i typ 8 år... 🤣En av deras mindre empatiskt begåvade socionomer är på väg för att möta "den fasansfulla pappan" klockan 0800. Först ville hon komma hem till mig vilket hon kan drömma om. Det blir en kaffe utan kaka till henne på kontoret. 😅 Hon får arbeta sig uppåt. Soc-kärringen. 

Godnatt. /Blue

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Länder vi besökt, Upplevelser

OBS!

Vi tänkte vi skulle bjuda på den här storyn med. Och vi har noga valt så att bilderna ligger på rätt sida anständighetsgränsen(!)


---

En del av oss eller rätt många av oss har säkert varit på någon "grabbresa" någon gång i sitt liv. Ja nu vet jag att denna bloggportal domineras av kvinnor men men..

Inför den grabbresa med besök på herrklubb jag tidigare har gjort så berättade jag för Green att det förmodligen kan finnas någon i sällskapet som propsar på att vi ska besök ett publikt och lättare etablissemang för herrar. Var detta ok med henne?

Kommer inte riktigt ihåg hur min sälj-pitch gick innan resan 🤣🤣 men något i stil med att det "ingår" och man dricker lite öl medans någon "ålar omkring" på scen.

Vi hade lite diskussioner om detta men jag försökte vara så "upfront" som jag kunde. Green hade sina synpunkter med restriktioner och sådär. Fullt förståeligt. Ett villkor uti fall detta skulle ske, var dock något i stil med att hon också skulle kunna följa med eller att jag skulle gå med henne på motsvarigheten för kvinnor. Typ Chippendales 😎😘😝

I för-födelsedagspresent fick jag som bekant en långweekend i Warszawa och tydligen hade Green något mer i kikaren än jag insett...😳😳

På lördagen så hade vi en kanonfin dag med värme, sol och mys. Efter det begav vi oss hem mot hotellet för att svida om beställa in lite champagne på hotellets vinbars uteterass. Otroligt trevligt!

Bartendern ville inte/kunde inte sabrera flaskan så jag bad om en kökskniv för att ombesörja detta. #anotherbottle 😎🍾🥂

Ett vänligt "Please Dont hurt yourself Sir" fick jag innan korken flög iväg ut från terassen! 😬👌

Hur som helst. Green vacker och i en sommarklänning från Ralph Lauren som jag införskaffat till henne 👏❤️ blev taggad och efter ytterligare några bubbelglas så tyckte hon att vi skulle hitta en bättre, stilfullt ställe med mat och "dans".

Sagt och gjort så hittade vi ett som inte låg i en källare eller såg ut som Piotr och Vladislav the-maffia-bouncers skötte insläppet i dörren. Ja ja tänkte jag stillsamt vill hon så vill hon. Haha!

Först hamnade vi på ett vanligt men flummigt ställe med en skröplig högtalare och som hade en yngre publik. Hit går man tydligen för att röka vattenpipa! 😳 Aldrig gjort det så Green förevisade.

Den blonda kvinna som syns på bilden ovan, var från Ukraina och ville plugga i Sverige. Hon hängde på, på Greens Facebook och drog även med Green i ställets avslutningsövning - den som klarar att dricka en jägerbomb snabbast får gratisbiljetter till en stor fest som alla fick en chans, skulle till efter detta stället hade stängt.

Haha. Sjukt kul för det var många som skulle försöka, men Green och jag har tidigare sagt nej till shots och så snart Green såg vad det var i glasen så skänkte hon drinken till party-prinsessan från Ukraina 🤣😜🍸 min kloka Green.

Här är en bild på partygatan och en av drösvis av polisbilar som patrullerade runt. Polisen hade verkligen stenkoll på stan, inte som i Stockholm direkt. 

Till vänster i bilden, runt hörnet, gick vi efter vattenpipebaren och var då på väg till det mer respekterade stället vi tidigare letat upp.

Vid det här laget fick Green ett infall och såg en skylt på fasaden där det stod något i stil med scgz-scdh-CLUB. Utanför stod två kvinnliga inkastare som direkt meddelade oss att detta var en strippklubb för herrar.

Jaha? Sa Green och stövlade in i entrén med mig vid sin sida. Då gick inkastarna ner före oss och förberedde inträdesavgiften för Green. Jag sa då till Green att förmodligen så kommer de ta inträde för dig medan jag är gratis.

Sagt och gjort... inträdet kostade svenska 900kr 😂😂😂😂

Nu var Green beslutsam att uppleva detta så det var bara att slanta och när den svenska herren med sin följeslagande och pådrivande flickvän öppnade plånboken för att betala denna ockersumma så förvandlades vi i ett slag till en vandrande bankomat för inkastaren. 😩🤣

Jag är ärligt inte så värst bevandrad på dylika etablissemang, men lär mig snabbt att läsa av människors avsikter och insåg att från och med nu kommer vi bli blåsta på allt. 👌👌👏

Hur som helst så blev vi visade en stor soffgrupp i mitten av rummet nära scenen i mitten. Det är tydligen där man sätter "nybörjar-bankomaterna". 😀🤑

Hela tiden dansade någon av kvinnorna i lokalen på scen en kortare stund. Green hade tefatsögon så även jag 😅 Vi fick veta med sträng ton att varesig bilder eller videoupptagningar var ok.

Påbjudet däremot var att betala med visa/mastercard för man skulle nämligen inte vara orolig för att det ska stå stripclub på kontoutdraget, så frun blir arg..😝

Ja sa jag.. hon sitter här bredvid så det spelar ingen roll, men jag betalar våran dryck kontant. Med en bister min gick hon iväg för att hämta menyer där vi båda bestämt ville ha varsin öl. Men här beställer man UNLIMITED-BEER för 150kr, så det gjorde vi.

Men samtidigt kom det in 2 shots av mörkare sort till ölen. Dessa var på huset. Jag förklarade för Green att blåsningen är i full gång men Green hade korn på någon blond dansare som snart satte sig emellan oss.

Green drog en ramsa om att vi firade årsdag och all blev till sig av uppgjorda-brown-nosing-känslor och prisade våran våghalsighet att som ett par komma dit ihop. #lol

Strax därpå kom frågan från inkastarinnan om vi inte ville bjuda vår bordsdam på något att dricka ty hon var sååå torr i halsen.

Jag sa till Green med ett leende att vi kommer bara fortsätta bli blåsta, men ett ok senare så fick strippan ett glas dåligt mousserande för ytterligare 475kr. svenska...🇸🇪 😩😩🤣

Ja ja tänkte jag stillsamt när vårt sällskap började propsa på att vi skulle börja shotta tillsammans. Jag sa nej och tittade på Green som hällde i sig sin snabbare än vad jag kan säga "Sid"..

Jag tog min och den smakade inte hallon varpå strippan enligt given manual började konversera oss om ditten och datten. Ett kort tag gick det att avprogrammera henne för att kunna prata om vettiga saker men det gick snabbt över. Sorgligt men förståeligt. 😕😶

Helt plötsligt så gick en låt igång på högre volym och scenens rökmaskin gick på max. Vår strippa sa: Watch this! Sen hoppade alla ställets dansare fram och började sexdansa två och två.

Tydligen är det då alla mäns primalhjärnor ska bli igångsatta och man ska antingen köpa arton nya drinkar eller beställ en lapdance.. komiskt när man tar en halvnykter distans till det där.

Efter ytterligare några "on-the-house-shots" så tog vi en gemensam privatdans av vår egen dansare. 1200kr 🇸🇪😩🤣👏

Vi var ju vandrande bankomater som sagt. Väl i rummet där vi skulle bli bjudna på en dans så dansas det friskt varpå nya shots kom in förbi skynket. Jag såg att Green nu upplevt detta som oftast och endast är förbehållet män och att vi nu kunde gå vidare genom vår utekväll. Dels för att Greens shots började göra henne minst sagt lite smått lullig. Samma för mig men strax därpå ursäktade sig Green med att...


..hon akut behövde uppsöka damrummet för att frigöra sig från ett argsint maginnehåll 😕😬

Nu gick det undan. Så snart Green sprang ut så tryckte strippan på en knapp varpå inkasterskan och ytterligare en strippa kom in med nya shots. Samt så drogs mitt skärp av 😳

Inkasterskan såg nog hur berusad jag blivit på deras hembrända shots och erbjöd mig att betala en shot till den nya dansaren för det facila priset av 50kr... nej sa jag sluddrandes och kände ett stygn av utsatthet konstigt nog. Min andra hälft var där ute och jag var inte där för henne var känslan som inföll mig, så jag försökte ostadigt resa på mig samtidigt som inkasterskan och de två andra kvinnorna propsade på de där 20-25 zloty för shotten. Så jag cashade men då ville hon endast ta kortbetalning och i den stress som smått smög sig på mig i det läget så drog jag dumt nog upp kortet..

Jag gjorde en sedvanlig och snabb överslags-analys på hur jag på enklaste sätt skulle kunna ta hand om vakterna i mitt tillstånd och därtill alla galna strippor som jag nu kände endast ville åt min plånbok på alla sätt tänkbara om jag nu skulle avkrävas mer påstådda skulder på vägen ut från stället. Trappan upp till gatan var i stort sett den enda utvägen. Och om jag nu skulle lyckas ta mig upp till gatan, vilket skick är man då att ta hand om Green efter en brottningsmatch på en polsk strippklubb? Haha.. 😬😂

Ja ni förstår säkert.

I detta läget och med ett subtilt överhängande fysiskt hot där man är numerärt underlägsen är inte att underskatta, speciellt inte om man är berusad.

Så jag bestämde mig för att ta emot kortmaskinen och använde mitt allra mesta laserfokus 😬😄 för att se vad det kostade på displayen, varpå inkasterskans anlete förvandlades till något slags demon-häxlikt-hånleende så jag ryggade nästan tillbaka och dubbelkollade displayen igen.

Tur att jag gjorde det för där stod det inte 20 zloty utan 2309 zloty... alltså närmare 5770kr 🇸🇪😳😳😳😳🤣🤣🤣

Nej, vilka trollkonstnärer de är tänkte jag och sade argt att hon kunde dra dit pepparn växer, kastade 20 zloty på golvet och gick ut och upp mot gatan igen där Green väntade. Jag slapp värja mig från vakterna också.

Green helt ovetandes om vad som skett under de 2-3 minuter sen hon kastat sig ut, satt och rökte utanför efter hon haft sin uppgörelse med sin mage. Medan vi sakta började att vandra bort till hotellet skrattade vi åt kvällen som på det hela taget var väldigt rolig! 👌🤣 och en oförglömlig upplevelse som vi konstaterade att vi inte behöver uppleva igen!

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Människor vi mött, Hundarna

Medan Green fortsätter sin lediga sommar genom att förlusta sig nere i Båstad, så sliter Blue i sitt anletes svett uppe i huvudstaden.

Nja. Det här scenariot är något saltat. 😅Men jag har i alla fall bevistat kontoret och börjat prata jobb och framtidsvisioner i lagom takt 😬

Idag ringde Greens favoritgullis jämte mig då 😬❤️ och som blivit vän till undertecknad, nämligen Mr. R och ville återlämna en av fyrbeningarna. 🐶Så jag begav mig hungrig som en varg för övrigt, mot stadsdelen där Mr. R bor och mötte upp de båda.

Wendy hoppade direkt in i bilen på förarplatsen och ville gosa. ❤️😃 det är en fantastiskt följsam och intelligent hund. Tydligen så har hon gått utan koppel i stan, vilket vi aldrig hade vågat tidigare och gjort det med bravur, så nu ska jag personligen ge henne förnyat förtroende!


Hon hade också haft lyxen att få följa med till Norrlands inland på Mr. R lantställe och fått vara med och fiska och ströva omkring fritt. Måste varit helt fantastiskt för henne! 👌👏

Det är svårt att ge tack i prylar och presenter ibland till fantastiska människor, men Mr. R fick till att börja med en fin flaska vitt från en favorit-vingård utanför Garda i Italien.

Kanske tar vi en lunch imorgon. Det blir trevligt värre 👌❤️😀

Nu blir det hemkört Pad Thai framför en film. Träffade en annan person häromdagen som gav mig en bra insikt att inte ha dåligt samvete för det. Så det skall jag inte ha ikväll! Slöa framför en film alltså! 😅

Tack för det rådet Ms. E👌❤️


Nu ligger lilla Wendy och sover under vardagsrumsbordet. :)

​Foto 1: Green på green med Zoey

Foto 2: Mr. Blue, Mr. R och Wendy.

Foto 3: Wendy 

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Människor vi mött, Upplevelser

Vi har en liten tradition sen vi träffades och började resa ihop. Den består av att spara alla hotellnycklar (kort) och visitkort från de restauranger som är utöver det vanliga som vi besöker under resan.

Roligt pyssel som skapar en annorlunda minnesbok som kompletterar alla de bilder som tas. 👌

Enkelt tips, köp en visitkortsbok på närmaste bokhandel. Sen skriver du en liten lapp som du lägger på baksidan av det sparade hotellkortet eller visitkortet. Tid, plats, datum och en liten historia från där och då.

Vi sorterar in allt under respektive land. Riktigt roligt och vi har redan ca två år från vår första resa, tittat igenom, skrattat, återberättat och erinrats alla minnen. 👌😀

Idag var också den första dagen efter en vad som känts som en lång ledighet för Mr Blue, på jobbet då.. 😩😳😂

Började dagen lite soft med att hälsa på Mr Pink (ja han vill kallas så i bloggen efter filmen Reservoir Dogs 🤣) och snackade ikapp oss på hans företag och det som rör hans roll där.

Jag arbetar bland annat med att stötta och utveckla folk inom organisationen och de som verkar för den på anslutna företag.

Vi tog en trevlig lunch på företaget ifråga för att sedan ta en kaffepromenad i solen. Och så bestämde vi att det blir klättring i veckan. Det ser jag fram emot! 😀😀👌

Likes

Comments

En vanlig dag som andra?, Länder vi besökt, Mat och dryck, Palats, Slott & Borgar, Upplevelser

Vilken stad detta är. Så vackert återuppbyggd efter andra världskriget, där invånarna byggt så likt originalet man kunnat. ❤️

Staden är ungefär dubbelt så stor som Stockholm och det märks på fler sätt än ett. Genomtänkt stadsplanering och hela staden andas stolt historia. 🏁🇵🇱 vi upptäckte hela tiden något nytt att beundra och ta in så det var ett lätt beslut att ta, det där med att hit åker vi igen.👏 Inte minst att man vågar bygga skyskrapor gör att man kvalar in i en helt annan liga än lilla Stockholm. 🌇🌃

På fredagen besökte vi som Green berättat om, den enorma parken där palatset ligger. Vi tog en lång och skön promenad, men staden har väl utbyggt CityBikes-system som är mer lätttillgängligt än Stockholms! Bara regga dig på en app och länka ditt master/Visakort till. Men här fick fötterna jobba! 😅😩

Lördagen bjöd på en het dag i solen. 🌞🔥 vi åt senare frukost och vandrade ute mot kulturpalatset mitt i staden. Det skymtas från en utkiksplats i gamla stan, på fotot ovan. WOW. Byggt 1955 och skänkt till polackerna av Sovjet, ståtar det hela 213 meter högt.

Vi som tyckte Skybaren på Marriot hotell låg högt upp. Inte i jämförelse Med detta mästerverk!

Enorm upplevelse där hissarna fraktade en 30 våningar upp i 6 meter i sekunden. 💫

Enda stället jag personligen upplevt ha både vykort, frimärken och brevlåda på en och samma plats! Senast i Gdansk, hittade jag vykort och brevlådor men ingen som sålde frimärken. 😳😅

Efter det en solig uteservering där vi tog in två superkalla Tyskie's 🍺🍺 det behövdes. Vi slog oss ned på den tomma uteserveringen i 35 gradig sol som två paschor och solade på! Livet när det är som jävligast! ❤️😬🌹

Efter ölen och en välbehövlig upptorkning i skuggan (Blue blev genomsvettig.. 💦) så vandrade vi vidare mot gamla stan. Helt raserad under kriget tyvärr, men återuppbyggd av invånarna även här till nära nog original.

Väldigt fint och med en rest av historien bevarad i form en gammal tegelmur som sträckte ut sig några hundra meter, för att markera gammalt mot nytt.

Precis i början av gamla stan ligger också slottet. Även Polen var en monarki fram till 1800 ungefär, då den sista kungen huserade här. Det märktes vara genom en snabb okulärbesiktning av fasaden.

Själlöst och i vissa delar dåligt underhållet. Vi hade faktiskt ingen lust att se det från insidan heller. 😥😏😕

Magin och upplevelsen försvinner ganska så direkt när det inte bebos. Det så fina och välkonstruerade blir blott ett tomt skal och en del av historien är för alltid borta och kan inte återskapas.


Vi har alltid en bra tajming för events så till sen lunch på gamla stans torg anordnades det en jazzkonsert! Sköna toner till polsk klassisk mat! Och mer Tyskie såklart! På vägen mot hotellet igen för att svida om inför kvällens äventyr så hamnade vi i mitten av något slags stadslopp. 😀👏 alla möjliga sprang och rullade fram. Vuxna, barn och rullstolshindrade deltog!

Här dog i sedvanlig ordning våra båda telefoner 👌😅 batteridöden. Vi bevittnade även ett streetdancecrew uppträda från toppen av ett torn intill. Häftigt! Vilken vy staden bjuder på från alla håll och kanter! 😳😳❤️

På vägen tillbaka stannade vi som sagt till på detta stället. Bara på grund av skylten. Eller nästan.. Green behövde fylla på med champagne medan Blue tog en Mai Thai 👌🥂🍹

Kvällens sena äventyr kommer. Förmodligen. Kanske lite censur. Vi får se efter lite överläggningar 😜😇

Likes

Comments

Länder vi besökt, Upplevelser

...så använder polska kvinnor tröjor, blusar med tryck på bröstet för att dra uppmärksamheten från ansiktet på deras mindre utseendefördelaktiga dagar. 😅

Källa: Cosmopolitan tolkad av Ms. Green

Ja jag vet inte. 😅

En sak Mr Blues betraktelser ger är att det är stor diskrepans i den stolta polska huvudstaden. Männen klär sig oklanderligt väl i kostym eller blazer och kvinnorna i designade klänningar med väl utvalda väskor.

Sen är som sagt avståndet ner mot den svenska nidbilden och kanske mer missvisande och/eller klassiska bilden av en öststatsman eller kvinna stor.

Kortklippt, vältränat och pikétröja är modellen på män. Iofs ok, men blir något stereotypt och överrensstämmer mer med hur vi ser på den polska mannen måhända 😀

Kvinnorna smala... och med jeans och en topp med tryck. Underbart att kunna iaktta människor från en uteservering med en god öl i handen ibland! ❤️🌹

Edit: vi hittade affären 👌👏😀

Nu ska vi upp i den högsta punkten i staden. Högre än skybaren vi minglade på igår. 😳👏

Likes

Comments