Sista dagen här i Kalifornien och vi tog oss idag över bergen påkrokiga vägar för att komma till Napa Valley. Här ligger vingårdarna pårad och man kan verkligen se allt från vildvuxna bushwines till välklipptarader.

Det första besöket blev till Freemark Abbey och deras nyrenoveradetastingroom där de har restaurerat hela den gamla byggnaden för att göra densäker mot jordbävningar.

Här införskaffades en Cabernet Sauvignon från 2004 som videlade på innan middagen.

Efter provningen var det dags för lunch och vi stannade till påGott's Roadside. Mer eller mindre ett gatukök med en mysig bakgård där jag åten underbar Ahi-tuna taco. Definitivt ett recept som åker med hem tillSverige!

Väl tillbaka i Sonoma Valley blev resans sista stopp på Arrowood.Här var favoriten helt klart deras Late harvest Riesling.

Det har varit en väldigt rolig resa, proppfull med informationfrån morgon till kväll. Man får en helt annan uppfattning varför vinernablir som de blir utifrån lägen, klimat och jordmåner.

Hoppas verkligen på att få åka tillbaka någon dag!

Skål och godnatt!

Maja Ehrenström Fredlund
Shift Leader & Sommelier
Radisson Blu Hotel Uppsala

Likes

Comments

Dag nummer två inleddes på Matanzas Creek. En vingård med inriktning på framförallt Sauvignon Blanc, Chardonnay och Merlot med otroligt fina och eleganta viner. Vi hittade en hel del favoriter och önskar att jag kunde ta med allt hem!
Även denna vingård är otroligt vacker och med de 400 år gamla ekarna som omringar huset har det fått namnet "the treehouse".

På eftermiddagen fick vi besöka självaste Kendall Jackson där det serverades ostron och kanapéer tillsammans med välkylt rosé. Vi promenerade genom underbara trädgårdar däribland deras "aromatic garden" där har de planterat växter, grönsaker och örter grupperat efter druvsorter för att ge exempel på vilka toner man kan hitta i de olika vinerna.
Efter en middag med lokala råvaror och spännande vinkombinationer passade vi på att göra ett stopp på Russian River Brewery. Ett mikrobryggeri i riktig amerikansk stil som tyvärr inte exporterar någon öl utanför Kalifornien. Helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi!


Maja Ehrenström
Shift Leader & Sommelier, Radisson Blu Hotel Uppsala

Likes

Comments

m

Nu har första dagen passerat och hjärnan är helt dåsig av intryckoch all information.

Jackson family wines är större än jag någonsin förstått! De harvingårdar runt om i hela världen men framförallt här i Kalifornien.

Första besöket blev Stonestreet Wineyard där vi, förutom att provaderas viner, fick en tur i vineriet. Stonestreets vingårdar ligger högtupp längs bergsväggarna i östra Alexander Valley där det ikombination med kalla vindar från havet och vulkaniska jordar ger riktigt braviner.

Lunchen serverades högst upp på berget bland vinrankor och druvor,vilken utsikt!

Dagens andra besök var La Crema där vi fick testa skillnadernamellan de olika lägena och hur de förändrar vinernas karaktär. Väldigtintressant att få en överblick på hur de olika vingårdarna skiljer sig i klimattrots att de ligger så nära varandra.

En intensiv dag men otroligt rolig!

Vinliga hälsningar från soliga USA!
Maja Ehrenström Fredlund
Shift Leader & Sommelier, Radisson Blu Uppsala

Likes

Comments