Header

Pannkakssmet: 5 dl mjöl, 1-2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk bakpulver, 1,5 dl vatten, 2,5-2,75 dl soja/havre/valfri dryck.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan vätskan och vispa ihop. Stek i mjölkfritt margarin.
Lägg upp på tallrik med valfritt tillbehör, t.ex. jordgubbar, banan, sylt m.m.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var jag och tog mitt första cellprov, det finns flera anledningar till varför jag inte har gjort detta tidigare. Dumt egentligen av mig men nu är det gjort i alla fall. Fick en trevlig kvinna som barnmorska, besöket gick snabbt och enkelt. Nästan som på ett löpande band då många stod före och efter i kö. Nu är det bara att vänta och se vad provet visar.

Efter det gick jag till min gamla praktikplats och hälsade på, var med i slutet av en lektion. Gick runt och hörde vad alla arbetade med, många kramar blev det också. Fick även en del kramar på vägen ut från ett gäng elever. Saknar verkligen att vara där, eleverna är hur goa som helst. Fick en lapp från en elev och det påminde mig om att jag inte delade med mig av en teckning jag fick när jag slutade min VFU. Jag längtar verkligen till min nästa VFU samt tills jag är klar med min utbildning så att jag kan ut och jobba. Jag vet även att några av eleverna läser här och jag lovar att jag inte slänger det jag får från er, det hamnar i en pärm bland andra teckningar jag fått från elever. Jag var främst på skolan för att göra en intervju med en av de anställda till en uppgift i fonetiken jag håller på med. Så att passa på att göra ett besök av det hela var ju bara ett plus i kanten, underbart!

Likes

Comments

Slutsåld.

Jag köpte ju två av produkterna styckvis innan. Sedan såg jag att bundlen som jag ville haft från början kom in på hemsidan. Kunde ju inte låta bli att faktiskt köpa den trots allt. En vän ska köpa dubbletterna är det tänkt men om hon skulle ångra sig så kanske jag gör en tävling på bloggen eller säljer vidare. Vad tycker ni i sådana fall?

Likes

Comments

Detta är ett exempel (har visat ett annat vid tidigare tillfälle) på hur en mejldiskussion kan se ut när jag nekar ett "företag" till ett samarbete. Det är väldigt sällan jag gör några samarbeten, främst för att det verkligen inte har gynnat alla tre parter. Denna personen är även skriftligt oprofessionell vilket man verkligen borde undvika som företag. Jag hade absolut kunnat gå med på ett samarbete ifall det handlade om produkter jag tycker om eller får chansen till att prova på och därefter antagligen få tillgång till en högre rabattkod till er eller en tävling (vilket är lite roligare enligt min mening). Hade ni accepterat ett sådant samarbete? Berätta hur ni tänker!

Likes

Comments

Vill bara säga tack till alla fina ord ni gett mig, kan meddela att jag klarade den muntliga omtentamen. Det var kämpigt. Är så sjukt obekväm i sådana situationer och var nära på att ge upp kort innan. Gjorde inte det som tur var och klarade mig genom den. Nu är det bara resterande moment kvar. Ska sätta mig i skolan i veckan och bara köra järnet med att plugga så att allt sitter sedan. Nu är ryskan ett större osäkerhetsområde än självaste salstentan i alla fall, haha. Efter att dessa moment är klara så ser jag verkligen fram emot cirka tre månaders ledighet!

Likes

Comments

Bloggen har på sistone kommit väldigt mycket åt sidan och tyvärr kommer det fortsätta månaden ut. Jag har egentligen så mycket att dela med mig utav men jag vet inte vart jag ska börja eller hur. Sen blev jag rätt dålig förra veckan och orkade inte med så mycket. Min övriga tid ägnades med polarna och pojkvännen (mest serier/flytt/pokémon go) utöver timmarna i skolan och allt läsande. Jag har några utkast som jag kanske tänkt slänga upp under denna tiden men jag vet fortfarande inte om jag ska publicera dessa då jag inte riktigt är nöjd.

Det är så mycket som sker denna månaden och så lite tid, önskar att man kunde trolla till sig mer tid. Imorgon har jag munta (omtenta) som jag verkligen fasar för men hoppas att jag klarar den. Dock finns det en värre sak som jag fasar över och det är salstentan som jag har den 2 juni. Man sitter i en stor sal med flera andra klasser runt sig, människor man aldrig sett tidigare. Man har sitt papper, penna, sudd och kanske någonting ät- och drickbart. Man får instruktioner tilldelat sig om vilken tid man tidigast får lämna salen (oftast efter 40 min), när man får tillgång till toaletten (oftast efter 60-90 min) och vad för tillbehör man får ha vid sin bänk. Det som ger mig panik och ren skär ångest i sådana här sammanhang är att jag är fast, jag kan inte när som helst gå på toaletten. Jag får panik efter knappt 20-30 minuterna, sitter och verkligen håller mig tills jag får springa ut ur salen för ett toalettbesök. För att sedan sätta mig ned på nytt och faktiskt kunna skriva någonting på tentan. För att skriva när man är kissnödig är totalt omöjligt, det går verkligen inte att koncentrera sig. Oavsett om jag går på toaletten precis innan dörrarna stängs så är jag alltid kissnödig direkt när jag påbörjat tentan. Någon annan som känner igen sig eller har tips för att underlätta sådana moment?

Sen har jag ytterligare två uppgifter som ska in i samband med salstentan och jag känner mig så förvirrad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Samtidigt som jag vet att det inte är lärarens fel heller då hon egentligen inte ens skulle hållit i kursen från början. Allt känns bara så flummigt och osäkert, jag trodde jag hade lite koll sedan innan men är nu mer förvirrad än någonsin. Vet inte hur jag ska klara av denna kursen men får kämpa på och hoppas på det bästa. Några positiva moment kommer ändå att ske denna månaden. Renoveringarna kommer påbörjas och pojkvännen blir sambo. Berätta gärna om era planer för månaden!

Likes

Comments

Klicka här för att gå in och rösta!

Ni borde alla gå in och rösta på Evelinas bidrag i tävlingen. Detta året så förtjänar hon att återigen komma med i topp 5 och denna gång ta hem vinsten. Hon är så talangfull och kreaktiv, verkligen bara vuxit i mina ögon sedan start. Hon av någon förtjänar det verkligen, så lägg er röst på henne! Följer ni henne inte på övriga medier så borde ni även göra detta på direkten!

Blogg | Instagram | Facebook | Youtube | Snapchat

(Återkommer med ett inlägg om varför det ekat tomt här under en längre period inom kort!)

Likes

Comments

Snapchat: blubbsvensson (gamla bilder)

Har haft en sådan fruktansvärd otur i helgen och denna veckan, allt började med en nackspärr från helvetet + mensvärk till max... Tidigare idag blev det ännu värre... jag skulle knyta ihop en soppåse och så kom en smärta som gjorde att det kändes som att ryggslutet gick rakt av. Höll på att falla ihop... jag lyckades att ta mig in till sovrummet och fick lagt mig i sängen, fick tag i voltarenen som låg på sänggaveln. Tillslut kunde jag röra mig ur sängen och jag fick värmt min vetekudde som har varit räddaren i nöden under dessa dagar av konstant smärta som allt mer blir värre. Inte direkt lägligt nu när det är fullt upp med studier och mitt uppe i flytt. Därav att det även ekat tomt här ett tag, ska ta mig tiden att gå genom inlägg som jag missat att ni har lagt upp, svara på era fina kommentarer och försöka att få upp ett par inlägg inom en snar tid. Just nu känner jag dock att jag behöver tid för att må bättre och att smärtan måste få försvinna. En positiv sak i allt är att vi idag fick reda på att vi fick parkeringsplatsen som vi ansökt om, så nu är det slut på att behöva leta parkering eller turas om kring garaget (då vi har två bilar i hushållet). En annan kanske positiv sak är att hon på besiktningen ska komma och kolla på lägenheten och förhoppningsvis får vi genom en renovering. Om inte, så kommer det inte att bli några glada toner om det hela. Tänker inte ge mig i första taget, för det är på tiden att någonting borde göras i lägenheten. Hoppas i alla fall att ni har haft ett par fina dagar nu när det börjat att bli fint väder igen.

Likes

Comments

@MichelleElsaWilsson gjorde denna snygga look på sig i tisdags och efter så fixade hon mina ögon. Det blev bra, dock så fångade inte kameran upp helheten ordentligt så färgerna i ansiktet är lite off (fick bli en mobilbild + två närbilder som kom närmast). Allt såg så mycket bättre ut i verkligheten med alla nyanserna som skimrade och verkligen syntes. Kanske var jag även lite för feg för att verkligen ösa på med produkter. Jag borde även kört med någonting på läpparna då det blev lite tomt utan. Tänkte att jag skulle försöka ge mig på ett nytt försök till helgen om jag hinner med. Dock så lär det gå åt skogen med ögonen då Michelle gjorde den delen åt mig.

Märken som använts: Kat Von D, Lime Crime, Sleek, H&M, NYX, Jeffree Star Cosmetics och LH Cosmetics.

Likes

Comments

Vi åkte en sväng förra helgen till Bäckebol, helt i onödan då vi skulle kollat på ett kylskåp (som vi trodde skulle finnas hela tiden som visnings ex). Dumt av oss att inte kolla lagerstatusen på nytt. Istället kom jag hem med dessa tre ljusbehållare som jag fastnade direkt för.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw