Header

Instagram | Salong

Igår åkte vi till Uddevalla och Jespers kusin Therese fick fixa mitt hår, spana in salongen hon jobbar på i ovanstående länk samt hennes Instagram. Jag är mer än nöjd med hur mitt hår slutade upp. Jag har nämligen verkligen undvikit frisörer så mycket jag bara kunnat innan och gjort det mesta själv (förutom när Amy fick klippa och färga rött för många år sedan, under hennes utbildning). Nu kommer det nog bli en förändring med det. Therese gjorde verkligen ett superbra jobb, färgade och klippte topparna. Jag har så länge velat göra någonting åt mitt kaos av hår så det var väl på tiden med en förändring. Nu gäller det bara att jag ska vänja mig vid det men det har jag nästan redan gjort. Så svårt att få en rättvis bild på håret dock, speciellt nu när jag bara ser så hängig ut. Har allergi och världens huvudvärk på det, så ber om ursäkt för det. Lägger in bilden som Therese tog på håret igår kväll här nedanför också så får nu se lite mer hur det ser ut.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag gjorde jag en grej som jag verkligen inte är bekväm med i vanliga fall, ett besök till frisören! Jag är supernöjd och glad att Jespers kusin tog sig tiden för detta. Är ni nyfikna, vad tror ni vi gjorde?

Likes

Comments

Detta inlägg är i samarbete med www.bodyguard.se som säljer försvarsspray.

Bodyguard är ett företag som säljer säkerhets- och självförsvarsprodukter, främst i form av licensfri självförsvarsspray och överfallslarm sedan 2003. Företaget är Sveriges största leverantör av dessa produkter och alla produkter är lagliga att använda. Det är viktigt att ni inte förväxlar detta med pepparspray, då det är olagligt att inneha utan vapenlicens. Det bästa med deras sida skulle jag säga är att bodyguards säkerhetsprodukter erbjuder en unik utbytesgaranti på samtliga försvarssprayer, för att vi som kunder alltid ska känna oss säkra. Detta innebär att om du använder deras produkt vid ett överfall och anmält detta så ersätter de dig med en ny. Hur bra är inte det? Super ju!

Tidigare kände jag mig trygg i samhället men enda sedan Zombie somnade in har jag märkt av att jag känner mig allt mer osäker när jag går själv ute. Även i vissa specifika miljöer känner jag mig väldigt obekväm att vistas i. Att då kunna ha en försvarsspray i fickan eller väskan, kommer att få mig att känna mig säkrare. Detta för att det är en så enkel produkt att kunna använda och den kan vinna tid ifall man blir överfallen. Det händer så mycket runt omkring att man blir mörkrädd bara av att läsa tidningen eller kolla runt på Facebook. Brotten ökar allt mer kraftigt och världen i sig börjar kännas mer otrygg. Jag fick i alla fall hem denna produkten igår och den kommer flitigt att få följa med i fickan eller väskan framöver. Jag hoppas däremot innerligt att jag aldrig ska behöva använda den.

Hur ser ni på försvarsspray och går du själv runt med en i fickan eller väskan, eller skulle du vilja?

Spana in deras sida via länkarna längst upp i inlägget.

Likes

Comments

Pannkakssmet: 5 dl mjöl, 1-2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk bakpulver, 1,5 dl vatten, 2,5-2,75 dl soja/havre/valfri dryck.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan vätskan och vispa ihop. Stek i mjölkfritt margarin.
Lägg upp på tallrik med valfritt tillbehör, t.ex. jordgubbar, banan, sylt m.m.

Likes

Comments

Idag var jag och tog mitt första cellprov, det finns flera anledningar till varför jag inte har gjort detta tidigare. Dumt egentligen av mig men nu är det gjort i alla fall. Fick en trevlig kvinna som barnmorska, besöket gick snabbt och enkelt. Nästan som på ett löpande band då många stod före och efter i kö. Nu är det bara att vänta och se vad provet visar.

Efter det gick jag till min gamla praktikplats och hälsade på, var med i slutet av en lektion. Gick runt och hörde vad alla arbetade med, många kramar blev det också. Fick även en del kramar på vägen ut från ett gäng elever. Saknar verkligen att vara där, eleverna är hur goa som helst. Fick en lapp från en elev och det påminde mig om att jag inte delade med mig av en teckning jag fick när jag slutade min VFU. Jag längtar verkligen till min nästa VFU samt tills jag är klar med min utbildning så att jag kan ut och jobba. Jag vet även att några av eleverna läser här och jag lovar att jag inte slänger det jag får från er, det hamnar i en pärm bland andra teckningar jag fått från elever. Jag var främst på skolan för att göra en intervju med en av de anställda till en uppgift i fonetiken jag håller på med. Så att passa på att göra ett besök av det hela var ju bara ett plus i kanten, underbart!

Likes

Comments

Slutsåld.

Jag köpte ju två av produkterna styckvis innan. Sedan såg jag att bundlen som jag ville haft från början kom in på hemsidan. Kunde ju inte låta bli att faktiskt köpa den trots allt. En vän ska köpa dubbletterna är det tänkt men om hon skulle ångra sig så kanske jag gör en tävling på bloggen eller säljer vidare. Vad tycker ni i sådana fall?

Likes

Comments

Detta är ett exempel (har visat ett annat vid tidigare tillfälle) på hur en mejldiskussion kan se ut när jag nekar ett "företag" till ett samarbete. Det är väldigt sällan jag gör några samarbeten, främst för att det verkligen inte har gynnat alla tre parter. Denna personen är även skriftligt oprofessionell vilket man verkligen borde undvika som företag. Jag hade absolut kunnat gå med på ett samarbete ifall det handlade om produkter jag tycker om eller får chansen till att prova på och därefter antagligen få tillgång till en högre rabattkod till er eller en tävling (vilket är lite roligare enligt min mening). Hade ni accepterat ett sådant samarbete? Berätta hur ni tänker!

Likes

Comments

Vill bara säga tack till alla fina ord ni gett mig, kan meddela att jag klarade den muntliga omtentamen. Det var kämpigt. Är så sjukt obekväm i sådana situationer och var nära på att ge upp kort innan. Gjorde inte det som tur var och klarade mig genom den. Nu är det bara resterande moment kvar. Ska sätta mig i skolan i veckan och bara köra järnet med att plugga så att allt sitter sedan. Nu är ryskan ett större osäkerhetsområde än självaste salstentan i alla fall, haha. Efter att dessa moment är klara så ser jag verkligen fram emot cirka tre månaders ledighet!

Likes

Comments

Bloggen har på sistone kommit väldigt mycket åt sidan och tyvärr kommer det fortsätta månaden ut. Jag har egentligen så mycket att dela med mig utav men jag vet inte vart jag ska börja eller hur. Sen blev jag rätt dålig förra veckan och orkade inte med så mycket. Min övriga tid ägnades med polarna och pojkvännen (mest serier/flytt/pokémon go) utöver timmarna i skolan och allt läsande. Jag har några utkast som jag kanske tänkt slänga upp under denna tiden men jag vet fortfarande inte om jag ska publicera dessa då jag inte riktigt är nöjd.

Det är så mycket som sker denna månaden och så lite tid, önskar att man kunde trolla till sig mer tid. Imorgon har jag munta (omtenta) som jag verkligen fasar för men hoppas att jag klarar den. Dock finns det en värre sak som jag fasar över och det är salstentan som jag har den 2 juni. Man sitter i en stor sal med flera andra klasser runt sig, människor man aldrig sett tidigare. Man har sitt papper, penna, sudd och kanske någonting ät- och drickbart. Man får instruktioner tilldelat sig om vilken tid man tidigast får lämna salen (oftast efter 40 min), när man får tillgång till toaletten (oftast efter 60-90 min) och vad för tillbehör man får ha vid sin bänk. Det som ger mig panik och ren skär ångest i sådana här sammanhang är att jag är fast, jag kan inte när som helst gå på toaletten. Jag får panik efter knappt 20-30 minuterna, sitter och verkligen håller mig tills jag får springa ut ur salen för ett toalettbesök. För att sedan sätta mig ned på nytt och faktiskt kunna skriva någonting på tentan. För att skriva när man är kissnödig är totalt omöjligt, det går verkligen inte att koncentrera sig. Oavsett om jag går på toaletten precis innan dörrarna stängs så är jag alltid kissnödig direkt när jag påbörjat tentan. Någon annan som känner igen sig eller har tips för att underlätta sådana moment?

Sen har jag ytterligare två uppgifter som ska in i samband med salstentan och jag känner mig så förvirrad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Samtidigt som jag vet att det inte är lärarens fel heller då hon egentligen inte ens skulle hållit i kursen från början. Allt känns bara så flummigt och osäkert, jag trodde jag hade lite koll sedan innan men är nu mer förvirrad än någonsin. Vet inte hur jag ska klara av denna kursen men får kämpa på och hoppas på det bästa. Några positiva moment kommer ändå att ske denna månaden. Renoveringarna kommer påbörjas och pojkvännen blir sambo. Berätta gärna om era planer för månaden!

Likes

Comments

Klicka här för att gå in och rösta!

Ni borde alla gå in och rösta på Evelinas bidrag i tävlingen. Detta året så förtjänar hon att återigen komma med i topp 5 och denna gång ta hem vinsten. Hon är så talangfull och kreaktiv, verkligen bara vuxit i mina ögon sedan start. Hon av någon förtjänar det verkligen, så lägg er röst på henne! Följer ni henne inte på övriga medier så borde ni även göra detta på direkten!

Blogg | Instagram | Facebook | Youtube | Snapchat

(Återkommer med ett inlägg om varför det ekat tomt här under en längre period inom kort!)

Likes

Comments