Blondinrika

Nu när jag slutar med bröd (försöker iallafall) så måste jag försöka på bästa sätt nu har jag inköpt musli till jobbet och hem har jag köpt en lösvikt musli som dem har i många ICA butiker.

Efter allt som försegår i mitt liv så är mamma tätt nära mig och tar så fint hand om mig. Hon tycker synd om mig att allt kommer så här på en gång. Hon är så söt, vi är väldigt olika i detta läget för mamma tänker mycket på mig och jag är tvärtom jag gör allt för att låta bli att tänka så mycket jag håller mest fokus på att få saker gjorda kring mig. Men till saker.. I Söndags tog vi en roadtrip till snöiga Ljungby för att hämta min ängel samt att vi åkte förbi Dollar store. Vi minns dollar store från Norrland. Jag tänker på Lycksele när folk pratar om dollar store. Men det är länge sedan det var så. Men väl inne i vårat efterlängtade dollar store så tog vi ett varv och jag måste säga att jäklar var det har vuxit hela den kedjan! Så stort och mycket fina saker! Tänker då på alla små pynt dem har osv. Jag köpte inte med mig hela butiken vill jag tillägga men mamma köpt en fin burk till mig som jag nu har min musli i.

Inte för jag tänkte på det från början men jag tyckte det blev perfekt!

Kram Blondinrika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Foodlover , Träning & hälsa

Jag har ett par hejdundrans bra gener av min mamma! Det tar mig inte många pass innan jag får go pump efter att jag haft uppehåll eller haft en obalanserad cirkel med träningen. Brukar tacka min mamma för de underbara gener jag fått av henne. Men jag har även den nackdelen att jag går snabbt upp i vikt om jag sätter den sidan till också, det finns väl frö-, och nackdelar med allt?

Idag är min matlagnings dag och jag är inte nöjd över den lilla inspiration jag fick av google. Eller det handlar mer om att jag inte känner något sug efter någonting speciellt.. Tråkigt nog! Jag gjorde Korvstoganoff i en "light verson"

Fullkorns ris, linser och falukorv (71% kötthalt svenskt kött) med lök.

I stekpannan med korven blanda jag i lättmjölk och lite creme fresh vitlök för en lite kryddigare smak. Ingen diet mat men jag behöver lite fett i cellerna om jag ska orka med ett hård pass på gymmet imorgon!

(Nyttigt fett = energi)

Till stekning använder jag ALDRIG smör, alltid oliv olja! Smör ger med smak men det är bara onödigt fett och salt!


Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

Proppmätt efter kassler med broccoli.. Jag är inget fan av kassler för det är så himla salt så jag lär sitta med en "nappflaska" med vatten resten av dagen.. Men jag håller på att rensa min frys på mat och skulle göra något snabbt och lätt igår efter träningen så jag skulle hinna i hyfsat tid i säng.

Går dagens träningspass var helt otroligt! Jag har nog glömt hur man tränar på riktigt eller så kom bara motivationen som en good feeling. Jag körde på till 100% och körde fler övningar än vanligt. Jag var på gymmet ca 1,5 timme och det blev ett hårt benpass.

Nu känner jag verkligen hur motivationen flödar genom mitt blod, mina ådror jag vill bara aktivera mig all the time!

Men idag ska jag och Zebb ta en lång promenad på Gallberget istället för gymmet. Måste göra matlådor för resten av veckan så jag slipper tänka på det mer. Men frågan jag ställer mig hela tiden är vad jag ska laga för mat.

Korvstroganoff (en light verson isf) med fullkorns ris och linser? Det kanske blir ett mål iallafall. Just maten står stilla i mitt lilla huvud, jag vet inte riktigt vad jag är sugen på faktiskt.. Google blir min bästa vän i detta fallet för inspiration.

Hoppas ni har en strålande dag jag själv sitter drängt med pappersarbete.

Kram Blondinrika


Likes

Comments

Blondinrika

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är jag känslig mot socker.

Jag tror att det har med att göra av den kunskap att göra. Jag menar att hjärnan lurar en lite också.

Socker är ju något som människan skapat, något som inte finns i vårat egentligen naturliga. Det är ju som så att det är skillnad på socker och socker. Våran kropp är tillverkad så att den ska förbränna det vi äter och det är våran natur då mat är våran energikälla. När vi äter fel så vet inte kroppen riktigt vad den ska göra med det. Som socker exempelvis det blir till fett, men om man äter frukt som innehåller fruktos så förbränner kroppen det och det blir istället våran energi. Det är ju som så att jag äter hellre en apelsin än en godis med smak av apelsin eller annan frukt. Det är även så att jag testat min systerson på hur han reagerar på socker. Och jag brukar inte ge honom godis, vi kan istället äta popcorn till en film eller frukt. Sedan så vet han att jag är som jag är så med mig tjatar han inte så mycket om socker. Popcorn är bättre tycker han när han är hos mig. Roligt faktiskt.

Jag jämför ofta kroppen som en bil. Fel bränsle ger fel effekt, rätt bränsle ger bra effekt. Jag äter sällan socker i stora mängder men jag är beroende av vanilj latte. Jag kommer verkligen inte ifrån det! Jag kan sitta och irritera mig att jag inte har en vanilj latte med mig till jobbet på morgonen. Nu sån tur är så har jag vanilj sirap på jobbet vilket innehåller väldigt mycket socker, bara socker.. Men jag kan säga såhär, jag kommer inte sluta med min vanilj latte det kan jag inte. Jag får vara nöjd att jag ändrar på kosten helt enkelt.

Jag tror min kropp kommer svara bra på träningen och kosten ändå i annat fall får jag sluta med den.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

En regnig måndag och tröttheten smyger på.

Ikväll så trotsar jag tröttheten och ska träna mina små ben. Har sån träningsvärk i armarna idag vilket inte är så konstigt med tanke på alla dem olika övningarna jag gjorde på gymmet i lördags.

Jag ska till mitt älskade Polen om två månader så vill vara i topp form. Nu har jag blivit ifrågasatt då jag folk sagt att jag är redan i toppform och vad som behövs mer liksom?

Det värmer mitt lilla hjärta att få sådana fina komplimanger och jag är väldigt nöjd över vad jag åstadkommit med träningen. Men jag vill få tillbaka min vackra vältränade rumpa, mina magrutor och bara vara i så god form som jag tidigare varit i.

Så min plan ser ut så här, jag ska minska drastiskt på bröd intag samt kolhydrater. Behöver inte mer än vad hjärnan behöver. Jag får äta potatis och pasta till lunch och middag protein och grönt. Frukost som jag tycker om att äta bröd blir musli och yoghurt. Jag ställer inte några krav på yoghurten. Annars brukar jag vilja ha den som är minst fett och socker i. Jag brukar ta Samoa, det är en lätt yoghurt innehåller lite socker men det är ingen chock för kroppen.

Jag är väldigt känslig när det kommer till socker så jag har sedan flera år varit försiktig med stora socker intag för jag blir på dåligt humör och riktigt trött. Jag ser inte det som att unna sig faktiskt när man får den effekten av det.

Vilket fall som helst så börjar jag nu min resa, Polen om två månader och tills dess ska jag komma tillbaka till toppformen.

Idag är min fösta dag som jag verkligen börjar även om jag började smått i helgen så blev det en lätt lunch med Kyckling och broccoli. Drömmen för smaklökarna.

Delar även en av mina favorit låtar. Bara lyssna på melodin, OMG I´m in heaven!

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

Jag sitter hos två kompis vad hans dator och i dator stolen bredvid sitter Zebb så här sitter vi och tar upp deras platser.

Vi ska snart ut och hitta på något vad vet jag inte men det blir nog spännande. Tills jag väntar på att dem ska bli färdiga så sitter jag och lyssnar på musik och pussas med Zebb.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Idag har verkligen varit en bra dag för mig och Zebb. Vi har verkligen tagit vara på den. Först en timmes promenad sedan ett gympass och där efter en runda med inlines. Zebb blev helt tokigt glad när jag frågade om jag skulle ta fram inlinesen. En väldigt bra lördag, gillar lediga dagar när solen skiner och man kan hitta på hur mycket roligt som helst. Prioriterade Zebb idag trots att jag var sugen på att rasta motorcykeln men det får bli en annan dag.

Jag vill även skriva av mig lite angående det förra inlägget om hur ledsen jag var och är.
Jag tycker det är lite sorgligt ändå hur människor beter sig. Jag menar alla kommer inte bra överens även om man så önskade. Men att resa agg mot någon och sedan kapa kontakten och ändå läsa och leka detektiv kring personen, prata dåligt fast man ändå inte håller med vad munnen pladdrar vid olika umgängen och sedan komma smygandes och tycka synd om den andra och fråga hur det är fatt är enligt mig falskt.
Jag skrev inte det tidigare inlägget för att någon ska tycka synd om mig. Jag skrev det för jag släpper min fasad och skrev av mig. Jag är en skrivande människa som skriver av mig vad som tynger mig och sedan vill jag inte prata om det. Det är så jag lindrat min ångest när Per, min bästa vän, min själsfrände gick bort.
Jag släpper alla fasader nu och samlar kraft för att gå igenom vad jag nu ska gå igenom.
Jag ska sluta låtsas vara starkare än vad jag är för det gör mig svagare.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

En promenad på 5km. Ett sätt för mig att lugna mig och meditera är att gå och bara gå utan stress och press. När solen skiner så kan jag bara gå och gå. Idag behövde jag det med gråten i halsen.
Ibland så vänder livet upp och ner när mycket kommer samtidigt. Som alla vet så älskar jag träning och hälsa. Jag har läst mycket om kroppen för det är ett intressant ämne. Jag har läst om celler, vad dem behöver osv. Detta har varit i syfte av utveckling av kosten och inte medicinskt. I veckan fick jag hem ett brev att jag har cellförändringar. Jag tänkte inte så mycket då men dagen efter så hade jag svalt det och tänkte, varför händer detta mig och vad kommer hända nu?
Cellförändringarna kommer förhoppningsvis försvinna men jag känner mig förådd av min egna kropp. Jag har lagt så mycket energi och pengar på min livsstils förändring från att aldrig varit på ett gym till att gymmet blivit mitt andra hem. Kosten har kostat mycket pengar för att få den så hälsosam på möjligaste sättet och sedan så händer detta.
Jag hoppas djupt på att mina celler inte bildar någon slags cancer det hade varit pricken över i.et.

Men som staff ska min kropp få smaka på ansträngning  den aldrig har fått känna på innan.

Jag har fått två besked den senaste månaden som gör mig ledsen som gör att jag vill egentligen bara gömma mig och komma fram när det är över. Men nej jag ska kämpa mig igenom detta.
Jag är så glad att jag har Zebb vid mig som med sin kärlek får mig att känna mig uppskattad när livet känns som värst.

Jag hoppas allt är bra med er fina ni!
Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

Då jag vet att många är utseende fixerade så vill jag protestera lite här. Jag vill säga att alla är fina precis som ni är! Jag har lärt mig att jag älskar mig själv för den jag är och hur jag ser ut. Jag har exempelvis upp och ned gångar i min träning tyvärr och det finns en anledning till det. Men trots det så vet jag att jag är fin som jag är trots att jag periodvis känner mig tyngre än andra perioder.
Imorse var en bra morgon tyckte min kropp. Jag kände mig frisk i kroppen, det kändes riktigt skönt och så fick jag idén att ta bild på min kropp i helhet och en när jag sitter. Bilden när jag sitter och magen putar ut är för att visa för människor med komplexer att det är helt vanligt.
Förr tyckte jag att jag var tjock när magen putade när jag satt ner. Helt vansinnigt!
Jag hade problem hela gymnasiet att jag tyckte att jag var stor. Jag var smalare då än vad jag var när jag var som mest vältränad. Det var då jag insåg att jag kritiserat mig själv och haft dåligt självförtroende i 3år helt i onödan..
Idag älskar jag mig själv precis som jag ser ut. Jag skrattar gällande december månad att jag brukar gå upp i vikt för det är den enda månaden på hela året som jag obegränsat får äta precis vad jag vill och ända månaden jag dricker julmust. Men jag vill också säga att alla är fina precis som ni är. Vältränad eller ej. Jag ser exempelvis inte vältränad nu bara "smal" även om jag vill se mina magmuskler osv.
Jag har inte haft någon motivation i 2 veckor alls men jag kritiserar inte mig för det eller känner skuld. Min kropp har visat på att den inte orkar just nu men allt annat runt om. Men jag samlar på mig ny kraft för att göra det jag älskar mest.

Ha det bäst!
Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

Lunchrasten börjar ticka, idag håller vi på att förbereda inför att morgondagen på jobbet ska flyta på. Röd dag men jag jobbar.. Hur roligt är det då liksom?!

Inte alls nöjd men glädjs av att jag inte jobbar full dag.

Idag tickar dagen i takt med musiken. Hoppas ni har en toppen dag och hoppas ni slipper jobba under påsken.

Kram Blondinrika

Likes

Comments