View tracker

Julkalender 2016

Goddag fina ni!

Frågan har ställts hur svårt det är att handla när man tänker lite extra på vad man äter och det är inte svårare än vad man gör det.
Fullkorn är ersättare till allt det vita som pasta, ris och bulgur.
Lätt produkter är ersättare till dem fetare produkterna.
Kött, högsta kötthalt man kan uppnå.
Och sist men inte minst frukt och grönt. Min favorit avdelning. Där är det bara plocka och njuta av alla fina färger.
Jag brukar utforska den avdelningen och ta exempelvis frukt som inte är vanlig som namnet aldrig fäster i huvudet. Lite dyrare men alltid roligt med nytt.
Min kyl och mitt skafferi är inte mer komplicerat än att jag har samma produkter som många men bara bytt ut mellan till lätt, vitt till fullkorn osv. Easy!

Kram Blondinrika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Blondinrika

Godmorgon alla fina!

Sittandes i sängen och tröttare än igår kväll ungefär.. Mitt oregelbundna liv börjar tära på min kropp. Många lever sitt 7 - 16 liv och andra 14 - 06 liv. Undrar ibland hur mitt kropp och min hälsa skulle må om jag också började sova på natten som man egentligen ska. Men det är nog en fråga som kommer dröja innan jag får svar på. Nu är det dags att kliva upp och äta en god frukost innan dagen verkligen börjar. Har lite jag ska göra idag så bäst att kliva upp innan det blir stressigt.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

View tracker

Julkalender 2016

Godkväll alla fina nu är det dags att öppna nummer åtta också!

Vad är hälsa?
För mig är det att må bra. Att kroppen mår bra och man känner sig frisk.

Jag vill ta hand om min kropp på bästa sätt eftersom det är den som transporterar mig överallt. När jag alltså mitt inre mår bra vill jag att min kropp ska ha energi och visa det. Men vad krävs?
Allt gymmande, elit idrott och allt det där är inte det som krävs för att förbättra sin hälsa. Det sägs att man ska svettas en gång om dagen och det är inte svårt. Det är bara att ta på sig ett par skor och gå en promenad varje dag. Då börjar kroppen arbeta så som den vill och du kommer må så mycket bättre. Att inte röra på sig och äta skräp så riskerar man blodproppar och allt mer drabbad i 20 års ålder.
Jag menar 20år och få en blodpropp i hjärnan? Inte alls okej..

Så en timme om dagen är bra och man kan ju dela upp den 30 x 2. Och försök inte att bortförklara att det är kallt ute. Det är en väldigt dålig ursäkt. Det finns inte dåligt väder men dåliga kläder ;)

Likes

Comments

Blondinrika

Hej alla fina!

Barnvakt till ikväll och inga planer för dagen. Och eftersom jag inte har några julgranskulor och lampor så får vi åka och köpa det och åka på äventyr. I år blir det en riktig gran i mitt nya fräscha hem som är så mysigt. Det fattas det bara en julgran sedan kan julen komma.

Idag blir julkalendern försenad tyvärr.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

Idag skulle jag och min underbara systerson på Liseberg men det ösregnade så vi gick på Universeum istället och kollade på hajar och gick igenom regnskogen med fåglar som stod inte alls långt ifrån oss. Liseberg får bli en annan dag när det inte öser ner regn. jag önskar att det kunde varit kallare så det kunde snöa istället. Hade varit så vackert!

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Julkalender 2016

Många förundras hur jag slutat dricka läsk och vad jag gjorde med abstinensen. Jag var motiverad att inte dricka läsk och ersatte cola med vatten. Loka och ramlösa var min saver.
Allt eftersom när tiden gick och jag klarade allt fler dagar utan mådde jag bättre och började utmana mig. Resultatet är att jag idag inte alls tycker om läsk, dessa socker drycker som bara gör en törstigare.
Så allt man behöver är motivation och en ersättare. Redbull som är mångas beroende har jag fått ett par vänner att dricka Celcius och Nocco istället. Cola har jag fått många vänner att teppa ner på och dricka mer vatten. Och har du ett beroende av dessa socker drycker så prova att göra det samma och känn skillnaden på hur mycket bättre kroppen mår. Att bara byta en 1,5 liter cola till 33cl exempelvis kan vara en bra början.

Det värsta som kan hända är att din kropp mår bättre och att du förmodligen får abstinens efter socker. Men mätta bara känslan med vatten. Drick vatten tills du inte orkar mer för den stunden. Tänk på att vi egentligen ska dricka allt från 1,2L till 2L vatten OM DAGEN beroende på kroppsbyggnad osv. Give it a try!

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag så tog jag och Zebb en joggingtur på Gallberget. Motivationen var inte på topp då jag var nyvaken och trött men vi gjorde det ändå och det är huvudsaken!

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Julkalender 2016

God dag fina ni!

Många har ett problem med sötsug och det är inget ovanligt. Mest vanligt faktiskt. Jag faller dit ibland precis som de flesta.
Saken är den att det kommer från våran natur från allra första början. Naturen har skapat sött och surt för att vi ska kunna skilja på ätbart och giftigt.
Nu skriver inte jag att det är socker men de sötma som finns i det vi äter. Socker däremot har eskalerat i samhället och socker är ett stort beroende.
Att sluta med socker är svårt, riktigt svårt! Jag brukar ha uppehåll med socker bara för jag kan och jag undviker socker i största mån. När jag har en period att jag känner enormt sug då brukar jag ersätta det med grönsaker och frukt.
Jag kan säga att det är 50 gånger det hjälper och 50 gånger känner jag hur mycket jag istället vill ha choklad. Men då får jag bara sätta min disciplin till och säga nej.

Kroppen skickar ut signaler på vad den vill och om du blir socker sugen sjunker din blodsocker nivå. Då är det dags att äta. Det är egentligen inte svårare än så. Sötsug är en signal från kroppen att bränslen i kroppen börjar ta slut och då är det dags att äta.

Är det däremot ett beroende så får man ersätta socker med frukt dvs fruktos. Fruktos är fruktsocker som kommer från naturen och våran kropp får energi av. Fruktos är inte heller socker som sätter sig på kroppen och skapar fetma.
Varför ska man äta godis som exempelvis smakar apelsin när det finns friska och fräscha apelsiner man kan äta och ge kroppen vad den verkligen vill ha?

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Julkalender 2016

Hej alla fina!

En till övning men denna gången för magen med TRX band.
Sätt vristerna i banden och handflatorna på golvet höj upp kroppen och dra in benen mot bröstet och sedan ut igen. Om och om igen, ta pauser och fortsätt.

Kram Blondinrika

Likes

Comments

Blondinrika

God morgon!

Jag vet inte riktigt av vilken av dessa två bilder beskriver mitt rätt jag just nu.. Jag har druckit PWO och med en lätt benhinneinflammation tog jag mig till gymmet MEN jag tog mig inte in.. ja asså wtf! Första reaktionen är ju ilska och andra är frågan om dem missat autogiro. Men nej det hade dem icke så ett samtal imorgon kommer det bli. Hopplöst när man är hur taggad som helst men inte tar sig hela vägen för att ta ut på dem sista krafterna.. Men allt har en mening sägs det ju.

Nu ligger jag istället och läser lite om näring och dess tillsatser. Väldigt intressant!

Kram Blondinrika

Likes

Comments