Som ni kanske märkte så har jag tagit en till paus.. jag försöker mitt bästa men det är så mycket med skolan och sånt att jag glömmer att blogga ibland. Men jag ska försöka bli aktivare igen!

Hej på er!
Hur mår ni? Själv mår jag bra. Jag tänkte ge er en lifeupdete;
Jag har fyllt 14 (osäker på om jag sagt det eller inte). Jag har börjat bli obset med smink. Finns säkert mer jag inte kommer på nu..
Idag så kom Linnéa till mig och hon ska sova över! Jej! Tror inte att hon har sovit hos mig förut så det ska bli så kul!
Hursomhelst kommer jag inte på mer stt skriva för nu,
Vi hörs senare! Kram Maja

Bild 1: min fågel Kurt || Bild 2; Linnea || Bild 3: jag
#sleepover #comeback #mebejb

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Heej! Ida tänkte jag prata om vad vi gjorde på ridningen igår! Fast när detta inlägg kommer upp är det flera veckor sedan. Vi gjorde något som kallas tre punkt sits (tror d hette så), alltså att man står lite i sadeln. Då underlättarman för hästarna och det blir "lättare" för hästen efter som vikten av ryttarn är mer utdelad. Vi red såendes i skritt och trav. Det var enklare att hålla balansen i skritt, men roligare och en större utmaning i trav. Men mina ben var helt slut efter den ridlektionen, Hahah. Jag hittade en internetbild som visade bra hur vi red, ståendes. Eftersom jag inte vet om jag får visa den, klipper jag bort ryttarens huvud, för säkerhetskull.

Hoppas ni alla har det bra och så hörs vi senare!

Kram Maja

Likes

Comments

Spontant inlägg

Baldur
Hej! Idag ska jag berätta om baldur. Förlåt för att jag inte la upp förre veckan, men jag var sjuk.

Namn: Baldur
Ras:
Islandshäst
Ålder:
Eh.. glömt haha
Färg:
Brun med ål
Kön:
Valack
Om:
Han är känslig för vikten, alltså att han styrs mer med vikt o sittben. Han gillar inte när man spänner sadelgjorden och står inte still när man kratsar hovarna. Men om man vet hur man ska hantera honom går det jättebra!

Nästa vecka är jag i alperna så då kommer inget inlägg om hästarna utan om något annat istället, men det handlar om ridning.
Hare bra!
Kram Maja

Likes

Comments

Heej!

Jag har so och vi ska snart ha prov och då står det något hellenism i instuderingsfrågorna. VI HAR INTE ENS PRATAT OM DET?! Så nu är jag lite stressad. Men det går nog bra ändå. Hoppas jag. Speciellt eftersom jag ligger på ett B och om det inte går bra på provet kommer jag sänka mig... SÅ JAG FÅR VARA STRESSAD!! Asså jag orkar inte! Vi hade två matteprov denna vecka och en redovisning. Sen nästa vecka ska vi ha två prov, ett i so och ett i musik.

Och jag vill ha choklad, byta låt (lyssnar på en dålig lista på Spotify) och hitta svaren på instuderingsfrågorna. Bara två av tre kan hända. Låtgrejen och svar. Man jag kommer inte få choklad så länge jag är i skolan och jag hinner inte köpa efter heller. Sen har vi inge choklad hemma heller... jag kommer dö. Tack o hej, vi hörs nog inte mer.

Okej skoja. Jag kommer tillbaka för att jag gillar att blogga. Sorry om set blev mycket klag och så!

Ha det så bra, kram Maja

Likes

Comments

Hej! Jag e panikig just nu. För jag tror att vi skulle vara hör till 8.00 för d va då vi hade tid till tandläkarn men pappa sa att d va 8.15. Men eftersom d inte kommit nån tandisläkare har jag värsta panikångest attacken för d. KAN INTE TANDLÄKARISEN KOMMA SNART?😭
Jag lovar att vi är sena!! Eller så är vi här fel dag. Nej vi e sena. Snälla idiotiska panik SICK!!😭
Jaa nu kom hon!!
Vi ses<3
PS inlägget kommer nog upp efter att jag varit där.

Likes

Comments

Spontant inlägg

Inom typ (vänta måste tänka) 14 dagar (kollade på miniräknaren, hahah) fyller jag år! På en tisdag, som idag. Två veckor kvar! Längtar dit! Den 21:A februari. Viktigaste dagen på hela året, enligt mig. Bara för att jag fyller år, hahaha.

Imorron är det onsdag och jag slipper tyskan! YEEES!! Ska nämligen till tandläkarn. Och fixa inför tandställningen, eller tandreglering som tandläkarna säger. Var tvungen att googla på setförlust att veta vad det var. Klapp. Klapp till mig asså. Men om nån annan inte visste det, vet den det nu iallafall.

Känner mig väldigt evil just nu. Ska egentligen skriva en text i svenskan, för jag har svenska nu men istället skriver jag ett blogginlägg. Hahah duktig jag känner mig. Men jag måste börja jobba nu, annars kommer läraren döda mig eller nåt. Fast hon är väldigt snäll egentligen, så..

Hejdå ses snart igen! Kram Maja

Likes

Comments

Spontant inlägg

Första hästen jag vill prata och berätta om är Lagsi. Han är den första hästen jag red på det nya stallet.
Ras: Islandshäst
Färg: Svart
Kön: Valack
Ålder: född 2003, 14 år
Om: Han är ganska sur när man sköter honom, men däremot är han inte det när man rider. Då e han pigg och framåt, men han kan bli rädd för nya och ovana ljud. Som när jag red honom för 3 veckor sedan, då "skenade" han för att en plogbil åkte förbi. Och idag så när hans ryttare skulle spänna sina ridstövlar (hon hade kavborreband) så slängde han med huvudet och visade ögonvitorna, alltså blev han rädd.
Detta var allt om Lagsi. Det kommer ett nytt inlägg om Baldur nästa vecka. Sedan veckan efter om Ofsi och sedan vet jag inte. Efter de fyra veckorna kommer det upp inlägg mer varannan vecka.
Vi hörs!
Kram Maja

Likes

Comments

Hej! Idag är det fredag. Sista skoldagen! Det är så skönt. Jag ska sova över hos min kompis, Maja idag till imorron. Så jag har med mig en kudde till skolan, hahaha. Tagga äta massa choklad och popcorn! Jag ska nog köpa en Cola när jag går till Maja. Haha Gud vad ointressant! Lovar att ingen bryr sig om det.

Den nya serien om hästarna på stallet ska jag döpa till "stallets hästar". Första delen kommer handla om Lagsi, min bejb. Och igår var det scouterna och då fick jag Florre att följa med. Och hon vill nog fortsätta! Då är vi fyra tjejer och typ 10 killar... fortfarande lite ojämnt men det är lugnt. Det är jag min bae Linnea, Maja och nu kanske Florre också!

Nu börjar lektionen, bajjj

Kramis Maja

Likes

Comments

Spontant inlägg

Hej... Det var länge sen! Vad har hänt sen sist? Jo, ganska mycket. Vill ni veta?

-

Okej ni kan ju inte svara innan jag lagt ut blogginlägget så jag skriver ändå vad ni än tycker, hihi.

Jag har bytt stall. Jag red på Bergtorp förut. Men jag och en kompis där, kände att en del var typ lite kaxiga och så de vuxna ledarna hade dålig atetyd enligt min och kompisens mamma. Och ärligt; det nya stallet är bättre. Hästarna är piggare och en större "utmaning". Det förra stallets hästar var segare och lättare att hantera. Och jag fick aldrig beröm när jag gjorde rätt. Det nya stallet ger mer beröm än vad de tillrättavisar och det är skönt. Fast jag saknar en sak med det förra stallet: Vika. Min favorithäst. Fast jag har en ny nu, han heter Lagsi. Vet inte om jag stavade rätt men Aja.

Jag tänkte börja med nya slags inlägg här. En "serie" jag kallar Lövgårdens hästar, eller något sånt. I den berättar jag om hästarna jag rider, så det blir väl typ ett sånt inlägg varannan vecka ungefär. Hoppas ni ser fram emot det, men nu måste jag fortsätta med matten!

Vi hörs! Kram Maja

Likes

Comments

Hej!
Igår var det första advent!!! Jag, Linnéa, Maja, Falken, Vendela, Florre och Matilda var i kyrkan o jobbade. Vi tig hand om söndagsskolan, fiskedamm och ett stånd. Vi sålde ljus, julkort och godis i olika askar och lådor. Det var jättekul. Vi såg två killar från skolan, och Maja tyckte vi skulle sätta oss bredvid en, så jag, Florre o Maja satte oss vid Vincent.
Sen stod jag o Linnéa i ståndet och Florre o Maja stod fiskedammen. Falken stod vid ett annat stånd och Vendela och Matilda skulle lösa av mig och Linnéa.
Men nu börjar lektionen, vi hörs!!

Likes

Comments