I dagens läge då vi har en hel del flyktingar på vägen och som tror att det är Guld och gröna skogar i Europa så tror jag att de tar lite fel. Att Finland har gått in för en hård taktik gällande flyktingarna från Irak och Somailia tycker jag personligen är bra, för de länderna är inte krigs hotade och de kan leva där trygga. Irak har problem i norr, det kan man inte frånse, men i de övriga delarna av landet har det varit lugnt nu en längre tid så det är rätt att de skall tillbaka till sitt hemland och försöka bygga upp det och bli till en stat som är trygg och som ger dem arbete. Somalia är fattigt och har pirater, men där kan man bo och de skall inte komma hit. Går man till Östra Centrum och shoppingcentret där så sitter det en massa somaliska män mitt på dagen och tjattrar, tro inte att de arbetar utan sitter och lyfter socialstöd, för då man går förbi socialbyrån, som ligger nära shoppingcentret så är det 90 % som sitter där somalier som väntar på att få lämna in sitt papper för att lyfta socialstöd. 

Att männen som kommer hit påstår att de kommer först för att söka arbete och bostad för att sedan ta hit familjen så kan man ifrågasätta. Varför tänker man inte på sin fru och sina barn? Jo, frun är inte värd i dessa länder något och på flickor satsar man inte på, för de är männen underdåniga. Så därför så vill man inte först sända iväg kvinnorna. Sedan påstår de att de rymmer för att inte hamna in i armén, de är ju i högsta grad desertister hela bunten. De har ingen som helst fosterlängst tänkande. 

Att Sverige har så många bränder där asylboende bor eller skall bo, visar på att det nu har kommit fram till en punkt där folket säger sitt och då regeringen inte lyssnar på folket så måste de ju visa sitt missnöje. Regeringen borde lyssna på folket och även införa en skarpare möjlighet att få komma in i Sverige och att få asyl. Samt att de som utvisas borde direkt då de får sitt negativa beslut inte ha någon möjlighet att "gå under jorden" utan polisen borde vara på plats och eskortera dem direkt till ett boende för att sedan sätta dem på flyget. 

Att man in USA  har så kallade "sundown town" där de mörkhyade inte får vistas i efter solnedgång, så hoppas jag att det aldrig skall ske i Europa, för då man hör hur de behandlar de som är mörkhyade och går i staden efter solnedgång i dessa städer, så är det för hemskt. Polisen gör inget för att få fast den som har orsakat skada på den mörkhyade utan förstör bevismaterial och gör ingen ordentlig dokumentering av brottsplatsen. Dessa städer finns och existerar ännu i denna dag i USA. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

http://www.alandstidningen.ax/nyheter/inga-atgarder-efter-taxikritik

här kan man läsa hur barnslig även Mariehamns åkeriförening som är samma, nästan, som Mareihamns Taxi, för i åkeriföreningen sitter bara de som är med i Mariehamns taxi. Att man kommer med en kritik till landskapet som visar att de inte har bevis. 

Men, men så här är det på Åland, avundsjuka och monopol samt kanske även en snudd på mutor, där har du Åland i ett nötskal. Kan man vara en person som bara tänker på sig själv och sitt eget och talar skit om andra och även fjäska för sin chef då kan man komma upp sig här på Åland och bli rik. Men en person som tänker på andra och sträcker ut en hjälpande hand, får oftast bara skit tillbaka och blir behandlad som om man är en kriminell. 

Inte undra på att det finns en så stor avundsjuka på Åland och så denna evinnerliga misstanke på sin granne, samt och råkar det komma en person som man inte vet bakgrunden om eller vet vem är, så då hittar man på en massa skit om personen. 

Så fungerar hela Åland. Därför så har man något mera vett och hjälper sin närmaste så är man inte värd ett ruttet lingon. Så är det även med Mariehamns åkeriförening. 

Likes

Comments

Finström-Geta socialchefen är otrolig med att inte veta vad som gäller. Ber man ett ombud föra ens talan så envisas damen med att även sända till parten. Vet hon inte att då man anlitar ett ombud så betyder det att man inte vill ha med damen att göra då hon inte kan samarbeta. 

Nu har jag bränt mina proppar mot henne och sänt in till kommunen ett klagomål och jag väntar på att det skall behandlas så att man får se vad resultatet blir, men det ser inte bra ut för henne. 

Sedan så kan man ju bara funderar på om hon har svårt att skriva: Namnteckningen som hon skriver under breven med har alla olika stilar, så man blir lite fundersam om namnteckningarna är förfalskade då de inte stämmer med varandra. 

Sedan då man tittar på svaret från Villa Skolas rektor så blir frågorna ännu mer, där hon menar att man har rätt att använda sig v vilket efternamn som helst, men det är olagligt för då blir det fråga om identitets brott. Jösses att folk har så svårt att förstå och använda sig av bondförnuftet. 

Ja, hot av Finström-Getas socialchef har jag fått, men kommer det en gång till ett hot från henne så kommer jag att anmäla saken till både kommunen och till polisen. Jag har rätt att skriva negativa saker om henne så länge som hon inte gör något rätt från början och samarbetssvårigheter har hon och det har man hört att hon har haft redan från sin förra arbetsplats. 

Likes

Comments

Trots att vår DO, jag vågar skriva vår, på Åland är tjänstledig så ringer hon till mig och frågar vad det är som jag vill framföra, och jag berättar om problemen som finns på landsorten och där skolorna sätter käppar i hjulen för de lokala taxibolagen att sköta om kommunens färdtjänst. ​

Nu har hon  ringt till mig och gett mig rätt, skolan har gjort fel och nu är det upp till kommunen och socialen att se till att färdtjänsten sköts på ett korrekt och lagligt sätt och inte som nu att man inte får en lokaltaxi under den tiden som de kör skolkörningarna och så får de inte neka till att ta med husdjur i sina bilar. 

Att skoldistriktet har hittat på en sådan förordnad är lagstridigt och går emot både Grundlagen, diskrimineringslagen och taxiförordnande som de har fått från Landskapsregeringen i samband med sitt tillstånd. 

Kan man bli gladare? Knappast, men nu har jag nått ett delmål på alla problematik och jag kommer att fortsätta med att se till att allt börjar följas till punkt och pricka då det gäller lagarna och förordningarna när det gäller de rättigheter som vi funktionshindrade har rätt till. 

Sedan så fortsätter följetongen med socialen och allt som rör sig om dem och där återkommer jag med bevisning och att säga min mening även negativa saker om socialchefen i Finström-Geta socialbyrå även fast hon hotar mig hit och dit för man har rätt att kritisera och framföra sitt missnöje och då det inte bara drabbar en person utan vi är flera som det drabbar så kommer jag att gå hårt åt och allt vad hon skickar i email till min advokat och han vidarebefordrar dem till mig så kommer jag att kopiera och sätta ut här på min blogg. Tyst det kommer jag inte att bli, och jag får säga min mening och även kritisera och skriva negativa saker om personer som är offentliga.


Likes

Comments

Lähettäjä: Paulina Eklund

Lähetetty: ‎16.‎10.‎2015 14:32
Vastaanottaja: Pekka Kolppanen
Aihe: förfrågan

Hej!

Det har kommit till min kännedom att er klient på Åland har skrivit negativt om mig på sociala medier. Önskar att skriverierna tas bort, i annat fall måste jag tyvärr överväga att gå vidare och anmäla.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Paulina Eklund

socialchef

Tel. 018 - 431 530 (telefontid vardagar kl. 9-10)

Fax: 018 – 431 539

Gemensamt socialkansli för Finström och Geta

Finströms kommun

Skolvägen 2

AX-22 410 Godby


Det här bevisar att hon inte tål kritik. Utan börjar grina som ett litet bån. 

Likes

Comments

Ja, nog har jag vetat om att man kan vara barnslig, men att en socialchef inte tål kritik utan börjar hota folk till höger och vänster visar på att hon inte är en person som bör vara på sin stol. Alla har rätt att säga vad man vill och vad man tycker och tänker om andra och tål man inte att man får kritik, ja då skall man fundera på att söka sig till en mindre utsatt tjänst än som socialchef. Tycker att hon lite väl barnslig. 

Det har kommit till min kännedom, ja ha, men kan du bevisa vad som är skrivet och när? Nej, det kan hon inte. 

Men jag kan säga att hon har fått sitt första klagomål till kommunen och det kommer att behandlas mycket snart och kan redan nu säga att man inte ser från kommunens sida med blida ögon på hur hon sköter sin tjänst. Likes

Comments