View tracker

Här sitter jag nyvaken och rufsig med datorn i högsta hugg. Vaknade tidigt och har suttit sedan kl 7.45 med att göra research för kurser osv. Måste ju ta 6 credits till (dö) och även fast en weekendclass lockar så skulle det vara roligt att ta en snabb kurs på ett "äkta" amerikanskt college också… Plus att man sparar pengar på flyg/boende osv. Har hittills inte hittat något för det finns så sjukt mycket, men ska beställa hem lite kataloger ändå och börja maila lärare osv.

Här har ni en otroligt stilig bild på mig. Vänligen notera Chicago flaggan som jag så fint hängt upp på väggen bakom min säng.

Nu behöver jag kaffe ASAP. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Nämen hejsan på er. Hur mår ni? Mår ni bra? Trevligt, trevligt.

Nu undrar ni säkert varför jag tittar in här, för att göra ett ännu tomt löfte om att blogga igen höhö… Men grejen är den att jag har "bara" 10 månader kvar här i staterna och jag vill verkligen minnas allt!!!! Satt och fixade lite med min scrapbook tidigare ikväll och kände att jag vill nog börja blogga igen!!! Vill ha allt digitalt också! Så, här kommer det ännu en gång, den 528e gången men håll i hatten, nu ska jag börja blogga igen och ni är varmt välkomna att haka på detta sega tåg ännu en gång :) och med er menar jag mamma, pappa och Frida. Ja, Frida, vet att du kommer läsa, du är mitt största fan XOXO.

Hur som helst, en snabb summering över de senaste månaderna. Jag bestämde mig i januari någon gång för att stanna ett helt extra år i staterna som au pair!!!! Bestämde mig för att hitta en ny familj att fortsätta mitt äventyr hos pga olika anledningar men fram för allt för att jag ville ta hand om yngre barn. Sagt och gjort, för 3 gången på mindre än ett år låg min profil uppe på Cultural Cares hemsida igen och in i processen gick vi igen! Jag hittade min familj ganska snabbt och efter en middag hos dom så bestämde vi oss för att tuta och köra och här sitter jag nu. I Chicago, hos min värdfamilj bestående av pappa, mamma och barnen M och A, två tjejer på 3 och 1 år. Ska klargöra lite med min värdmamma angående foton och så på barnen/huset osv innan jag börjar lägga upp bilder på dem! 

Så den 17e maj flyttade jag hit och gud vilket äventyr det har varit sedan dess. Började min första dag med middag ute med familjen, hade au pair möte på torsdagen efter jag kom hit, hängde med barnen på Lincoln Park zoo, var på Costco, träffade Frida för att fira hennes 1 årsdag här i staterna och det har varit jobb jobb jobb. Hade en ledig helg i juni då Frida och hennes kompis Amanda sov här, jag åkte till Kentucky över 4th of July och Michigan helgen efter det. Bokat Seattle och Portland med Frida och ska även tillbaka ner till Virginia och DC nu i augusti. Har hunnit med väldigt mycket på kort tid och jag vaknar varje morgon med ett leende på läpparna. 

Nu sitter jag nere i köket och lyssnar på Kings of Leon. Egentligen jobbar jag inte, detta är min lediga helg men min värdfamilj har gäster över här som sover här denna helg och jag hade ingenting planerat för denna fredagskväll så istället för att min värdmamma ska kalla in en barnvakt så att jag kan få titta på teve ifred känns så dumt… Ska jag hänga däruppe på mitt rum och en barnvakt här nere och att mina värdpäron ska betala henne fast jag är här? Nej, känns väldigt skumt så jag erbjöd mig att vara hemma med barnen. Vilket innebär att jag håller koll på monitorerna och är i huset haha. Min värdmamma är så snäll med att jag bara får jobba 10 h varje dag och max 45 h varje vecka så jag fick försäkra henne om att jag verkligen inte bryr mig om att stanna hemma ikväll. Har suttit med popcorn och med datorn sen kl 8 så på mig går det ingen nöd på haha. 

Imorgon ska jag unna mig en liten sovmorgon innan jag ska bege mig ner till downtown Chicago för att möta Lizzie, min amerikanska vän som jag saknat så!!!! Vi har planerat in en riktig finmiddag och vi har så mycket att prata om. Saknat henne så!! 

Vi hörs imorgon igen, ta hand om er xoxo 


Likes

Comments

View tracker

Igår var den dag då det endast stod 3 h jobb på schemat så jag hade hela förmiddagen på mig att ha lite egentid. Tog en sväng förbi Panera Bread där jag hade presentkort och köpte med mig lunch för att vandra vidare till okänd destination. Slog till slut ner mig i en park och åt och njöt av solen. Idylliskt om något. Sen vandrade jag vidare utan någon egentligen bestämd destination. Hamnade till slut vid John Hancook Center och kollade runt lite i butiker innan jag vandrade hemåt. En perfekt onsdag helt enkelt. 

Nu väntar jobb till kl 5:30 och sen blir det konsert ikväll. Bra torsdag. Peace xoxo

Likes

Comments

Så har ännu ett år av mitt liv passerat och vilket år det har varit. Från att ha börjat 2015 i Oxelösund medan ens hemadress var Arups Gate, Oslo, Norge och man avslutade det i Oak Park, Illinois med Frida som efter ynka 12 månader nu är en vän jag vill behålla livet ut. För ett år sedan och ca tre veckor så lyfte planet mot New York och mot den dröm jag haft sedan jag var blott 14 år. Året jag hade framför mig hade jag aldrig i mina vildaste fantasier kunnat föreställa mig. Det har varit det absolut värsta året i hela mitt liv, det har också varit det mest lyckade året i hela mitt liv och framförallt, det mest lärorika. 

Nu sitter jag här, på min hemadress i Chicago, Illinois och tillåter mig att titta tillbaka. Att reflektera. "Den enda gången du kan tillåta dig själv att titta tillbaka är endast för att kolla hur långt du har kommit" och det stämmer nog ganska så bra in här. Allt innan maj 2015 är som ett enda stort moln, ett grått moln där alla minnen smälter ihop till ett och jag kommer knappt ihåg mycket. För detta är mitt liv nu. Detta är inte en del av mitt liv, detta är mitt liv. Och jag har inset hur viktigt det är att njuta av det varenda dag. Varje dag. 

Jag har påbörjat mitt andra år här nu i staterna. Ny familj, ny stad, ny energi. Tänka sig egentligen, hur det kan bli. Att de små valen man gör i vardagen leder till något stort. Hur mycket som redan är bestämt. Hur mycket som sker av en ren och skär slump. Men här är jag nu, här är mitt liv och här känner jag äntligen av ren lycka. Under det år som gått har jag lärt mig hur viktigt det är med lojalitet, ärlighet och respekt. Hur mycket man måste stå upp för sig själv i denna värld. Hur viktigt det är att alltid, alltid ha en plan B. Jag har lärt mig mycket, så så mycket om mig själv. Åsikter, tankar, känslor och annat som jag inte ens visste om att jag kunde känna. Ganska så ironiskt det där egentligen. Att man ibland undrar så mycket om andra hela tiden att man glömmer sig själv. Förut brukade jag gå in i ett rum och undra om människorna där tyckte om mig. Nu går jag in i ett rum och undrar om JAG tycker om människorna där. Det säger ganska mycket egentligen om hur mycket jag har växt som person här. 

MEN. Det har hänt så otroligt mycket bra saker här också som man inte får lämna. Det är det som är nyckeln till ett bra liv. Att hitta det bra i varje dag. Att hitta lyckan i så mycket som du bara kan, även om det vissa dagar känns som om det inte finns något att vara glad över. Det gäller att veta när man ska trycka lite extra på gasen och när man helt enkelt ska luta sig tillbaka. Det är ju så märkligt egentligen, hur mycket som redan är bestämt och som sagt, hur mycket som sker av en ren slump. Om jag bara hade skickat in min ansökan lite, lite tidigare, om min referens hade kommit upp lite, lite tidigare och om min profil hade legat uppe lite, lite längre så hade jag inte suttit här idag. Hur mycket som man hade kunnat göra annorlunda, men som man ändå inte gjorde, och allt detta, allt jag gått igenom de senaste 12 månaderna, allt har gjort till att jag idag sitter här. Att jag idag sitter här och känner att livet är nog ganska bra ändå. 

Så konstigt egentligen, när man tar sig en stund och verkligen reflekterar, hur mycket som hänt och vad som var värt det och vad som inte var det. Att allt detta ledde fram till idag. Hade jag gått dit jag aldrig går, så hade jag idag stått där jag inte står.​​Att alla upplevelser, alla människor, alla känslor, tankar, åsikter osv har lett fram till detta just nu. Här och nu. 

Okej, om man ska avrunda detta nu. Idag står jag här, starkare än någonsin och gud vilken bergochdalbana det har varit. Men nu står jag här, här jag nu och här mår jag bra. 
Likes

Comments


Underbara Italien. Drog mig ner dit med la familia i våras några dagar efter jag flyttade tillbaka från Oslo och det var kärlek vid första ögonkastet. Hängde först i Venedig, sen tog vi tåget upp mot Sirmione vid Garda-sjön innan vi avslutade nere i Milano. Älskar verkligen Italien och måste tillbaka! Det blev några dagars semester innehållande god mat, mycket vin, mycket gelato, kultur, språk, värme, sol, bad och fotboll. Några dagars vila och relaxing innan jag återvände till svensk mark och kaoset innan USA tog sin början. Rekommenderar verkligen alla tre ställen och Italien överhuvudtaget. Loved it.

Likes

Comments


Vill tipsa om denna style/trend/fashion/travel/tips blogg. Ja, en guide till allt så att säga. Älskar deras stil och även fast deras budget är way over min egen så tipsar de alltid om billigare look a likes vilket är gött när man endast tjänar 4 dollar i timmen här (livet deluxe). Bloggen hittar ni HÄR, kika in!! x

Pictures from The Trend Pear.

Likes

Comments


Häromnatten överraskade min aussie mig med att dyka upp i dörren med en påse öl och ett glatt humör! Hamnade ute på gatan (stort frågetecken på det) med massa öl och vin, god musik och massa skrattattacker. Låg på rygg på gatan och mitt i allt börjar det regna, värsta romantic moment. Underbart var det iallafall och med min favorit aussie så kan det aldrig bli fel! Så tråkigt att vi nu skiljts åt ännu en gång, men det är inte ett hejdå utan ett vi ses! :)

Annars då? Dags för mig att packa ihop min guldiga, rika moderat väska (quote by F) och ge mig ut på främmande mark ännu en gång. Kl 9:45 imorgon lyfter planet mot Chicago och jag ska spendera helgen hos Frida innan jag får möta min nya familj. Livet <33333333 vi har även bokat biljetter till Taylor Swift på lördag, om jag är taggad? JA!!! Så nu blir det att skapa en ny kategori här på bloggen, gud så spännande………. Nej då, men en Chicago kategori finns snart där för alla mina fans att klicka in sig på!

Keep it fresh, L

Likes

Comments


Här har vi inte ens i närheten av alla resor jag fått möjligheten till att få uppleva under mina 20 år på denna jord, men jag är så otroligt tacksam för allt jag har fått göra och jag har mina fantastiska föräldrar att tacka för det. Allt de gjort för mig och min syster är något jag aldrig kommer kunna tacka dem tillräckligt för och det närmsta jag kan komma är att jag en vacker dag vill kunna göra det samma för mina barn. Vill gifta mig med min andra halva, få två små barn och ta ut dem i världen och visa den för dem så fort det går. En stor familj lockade mig förut, ville ha minst 4 barn och bo i ett stort hus men har ändrat mig nu. För mig "räcker" det med 2 barn och bo helt lagom, så att man instället kan lägga sina pengar på resor. Även fast det minst är 10 år tills jag kommer vilja ha barn så kan jag ända inte låta bli att längta lite till den tiden i mitt liv. 

MEN jag har fortfarande många år kvar till att vara självisk och sätta mina egna behov först. Jag har besökt så många ställen redan och har som 20åring bott i 3 länder. Nu har jag haft turen att få bo och uppleva Washington DC och nu i veckan går flyttlasset ännu en gång (för 4e gången på mindre än ett år) mot inget mindre än Chicago! Kommer att bo 45 min från Chicago och jag svävar på moln just nu. Allt känns bra igen och nu styr vi återigen mot nya äventyr! Håll i hatten! 

Bilderna är från London, Norwich, San Francisco, Los Angeles och Baska Voda. 

Likes

Comments


​Hej och hå, vart ska man ens börja? Jaja, förra lördagen var det iallafall 4th of July och vi alla vet ju vad det innebär! Amerikas förenta staters nationaldag aka Independence Day! Sjukaste dagen i mitt liv. Ellie sov över här och vi tog en lång sovmorgon innan vi tog oss in till DC för att möta upp allas vår favorit dansk Sofie som jag inte träffat sen innan Florida. Väl inne i DC var allt en stor fest, herregud! Amerikanarna kan det här med patrioism, man kunde nästan ta på stoltheten i luften. Överallt var folk utklädda, målade i amerikanska flaggan. rött vitt blått precis överallt och jag och Ellie gick även all in med varsin stars and stripes bandanas. Det ösregnade dock större delen av eftermiddagen men det gjorde ingenting. Vi hamnade på en bar för att ladda upp krafterna, vi tog kort utanför vita huset och sen handlade vi på oss massa snacks och satte oss i National Mall parken, mitt emellan Vita Huset och Washington Monumentet. Där satt vi och lyssnade på live musik innan fyrverkerierna startade kl 9 och oh my god vilka fyrverkerier!!! Önskar att jag kunde skriva ner känslan när man såg allt här men är ledsen, det går inte att få ner den upplevelsen på ord. Bästa kvällen i mitt liv utan tvekan. Partyt fortsatte även efter och på tunnelbanan hem innan vi avslutade med öl och skratt här hemma på altanen ända in på småtimmarna.

Grym dag, grymt sällskap och grym kväll. Även fast det vart lite upp och ner de här senaste dagarna så är jag så otroligt tacksam för allt jag fått uppleva här, alla underbara människor jag träffat och lärt känna och jag är helt enkelt allmänt hög på livet just nu. Life's good, glöm inte det kära vänner.

Likes

Comments