Jag är en tjej på 15 år som älskar att åka båt, sjunga och hästar. Jag tycker att skolan är ganska rolig och mina favoritämnen är musik, kemi och samhällskunskap.. Jag har en biologisk bror och två bonussystrar.. Jag älskar mitt liv och jag är omringad av folk som älskar mig... På helgerna är jag antingen i båten, i stallet, med kompisar eller hemma. Jag tycker att det är viktigt att man ska kunna få vara sig själv och att man ska acceptera alla för den man är.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förra helgen var jag ute med båten på Rörö och tog lite kort. Har många bilder men jag valde ut två stycken som jag tyckte lite mer om. Vad tycker ni?

Likes

Comments

HEEJ!

Jag tänkte skriva ett inlägg där jag svarar på lite frågor.

Såå om ni har några frågor att det bara att fråga :-)

Likes

Comments

KÄRLEK

Igår frågade jag killen jag gillar som alltså är mitt ex om han fortfarande hade några känslor för mig. Han svarade ganska fort men jag väntade en timma innan jag öppnade det eftersom jag var rädd för att se vad han skulle svara. Han svarade.. "ja det har jag".. Jag trodde att jag hade läst fel så jag läste det igen men det va sant. Men eftersom jag är so jag är så var jag tvungen att fråga igen och han svarade att han hade känslor för mig.. Och för att förtydliga så sa jag till honom för ett tag sedan att vi borde ta en paus.. Så han sa ju aldrig att han inte gillade mig. Men i alla fall så svarade han mig bara att jag får bestämma vilket gjorde mig galen eftersom jag inte kan bestämma någonting..

HAHA dom flesta kanske kommer tycka det inte låter så jobbigt men det är det!! Vad ska man ens göra? Ska man träffa honom och prata med honom eller vad ska man göra??

HA ETT FORTSATT TOPPEN LOV ALLA SOM HAR :)

Likes

Comments

Jag tror att alla människor har lite olika problem inom släkten. I min släkt är det kanske inte dom bästa relationerna. (På ena sidan av släkten i alla fall). Ingen i min släkt förutom min mormor och morfar brukar ringa mig på jul, nyår, skolavslutningar och födelsedagar. Min ena kusin har jag inte pratat med eller träffat på ungefär 6 år. Jag hade inte vetat hur hon såg ut om det inte var för att min mormor visade en bild på henne. Hon har fått barn och jag fick veta det via en bild på Facebook. Hon har aldrig ringt mig på min födelsedag vilket får mig att undra om hon ens minns mig.. Min andra kusin ska få sitt andra barn och det fick jag också reda på via min mormors Facebook. Dom ringer mig aldrig vilket gör mig lite besviken. Sen har jag två kusiner till som jag inte heller pratar med någonting..

Min mamma och min bror pratar inte med varandra och har inte gjort på 4 år. Min bror säger att han är sur på min mamma för något men kan inte säga varför.. Jag kan inte förstå hur man inte kan reda ut något på så lång tid..Jag blir så ledsen och besviken när ens familj och släkt inte kan reda ut saker utan bara säger upp bekantskapen med varandra... Folk har det så svårt i världen men min släkt kan inte ens prata med varandra.

LEDSEN FÖR ATT DET NÄSTAN ALLTID KOMMER SÅ TRÅKIGA INLÄGG SKA SKRIVA OM LITE MER INTRESSANTA SAKER!!

Likes

Comments

GLITTRANDE VÅGOR

Idag längtar jag till havet och båten så mycket. Det är soligt ute och nästan ingen vind, och det är 12 plusgrader. Jag längtar till det blåa fina havet och alla båtar som så fridfullt åker förbi. Känslan när man åker båt och känner vinden genom håret. Det är en av det bästa känslorna jag vet.

När jag är ute med båten känner jag mig fri och jag kan vara mig själv. Det är ingen som bestämmer över mig eller kan göra saker som får mig att må dåligt. Vid havet är det jag som bestämmer, och jag kan känna att jag är bra på något. Jag kan köra båt och jag är inte rädd för havet. Jag kan hjälpa andra ute till havs vilken får mig att känna mig bra. Varje sommar är jag ute 4 veckor i rad och nästan varje helg. Jag är också ute hela midsommarveckan. Havet har varit en stor del utav mitt liv enda sedan jag föddes. Jag har en Silverton 37 på ungefär 45 fot. Det är två sovrum med dubbelsängar, två toaletter med dusch, ett kök och ett vardagsrum. Det jag mest saknar på vintern är friheten ute vid båten. Man har alltid så trevligt och man kan få nya vänner. Det är ungefär en månad kvar tills att båten kommer i och jag längtar så..

Tänk dig tanken att du sitter på en klitta precis vid havskanten. Du sluter ögonen och kan höra vattnet skvalpa upp på berget och en liten bit bort hör du hur en fiskmås som ropar. Du kan höra klunket från de små vågorna som kommer mot båtens skrov. Där sitter du i solen och du öppnar ögonen, du ser hur solen börjar gå ner vid horisonten.


Likes

Comments

Ibland tar man en perfekt bild och undrar hur man lyckats..

Bilden är tagen 3 maj 2014 av mig

Likes

Comments

SKILLNAD MELLAN RIKTIGA VÄNNER OCH INTE

Jag tror att många har olika tankar på hur en riktig vän ska vara eftersom vi alla har olika behov. Så detta är mina tankar om en eller flera riktiga vänner...

Det är viktigt att man kan lita på varandra och kunna prata utan att det ska spridas. Jag har två riktiga vänner som aldrig skulle hugga mig i ryggen. Jag kan alltid ringa dom och är det något så kommer dom om dom kan. De skulle aldrig tillåta att någon var taskig mot mig eller sårade mig. Vi har fått en bra relation för att vi har hjälp varandra när det har varit svårt. Vi har stått upp för varandra emot de som inte har vetat hur de ska uppföra sig. Mina bästa vänner är en tjej och en kille. Min tjejkompis ringde mig igår och frågade mig en fråga hon trodde att jag skulle tycka var konstig. Hon frågade mig om det var okej om hon ringde mig om det var något. Jag svarade henne (Det spelar ingen roll om jag är i skolan eller hemma du kan alltid ringa mig och det är 99% säkert att jag kommer svara.) Detta är för att jag vet att hon inte skulle ringa mig om det inte var något viktigt. Ibland kanske hon är lite ner över något eller så ser hon att jag är det, då kan hon komma in i klassrummet eller söka upp mig bara för att hon vill ha en kram. Jag tycker att det är fint eftersom jag älskar kramar och det visar att hon litar på mig.

En dag mådde jag skit i skolan för många av mina dåvarande vänner behandlade mig som skit. Då skickade hon mig det finaste smset en kompis någonsin har skrivit.. {HEJ MIN FAVORIT JAG VILLE SKRIVA TILL DIG EN SAK, DU ÄR SOM EN SYSTER FÖR MIG. DU GÖR MIG GLAD HELA TIDEN NÄR JAG SER DIG. JAG FINNS HÄR FÖR DIG ALLA SEKUNDER I DITT LIV, DU FINNS I MITT HJÄRTA. INGEN KOMMER ATT FÅ GÖ DIG ILLA SÅ LÄNGE JAG LEVER. MÅNGA STORA KRAMAR FRÅN MIG} Jag kan inte beskriva hur mycket den texten betydde för mig i det läget. Där insåg jag att dom andra inte är värda ett skit när jag har en vän som henne.

Sen min bästa killkompis är mer som en bror för mig. Vi pratar om allt och han litar på mig lika mycket som jag liter på honom. Vi får alltid varandra att skratta vad det en är, och vi har roligt ihop. Vi får ofta höra folk som retar oss för att dom tror att vi är tillsammans. Vi bryr oss inte längre eftersom vi vet att det inte är sant. Det är lite kul eftersom tonåringar är så omogna (inte alla men typ hälften utav dom JAG känner). Det är precis som att om två personer av motsatt kön kramas så måste dom vara tillsammans och då ska man hålla på och retas. Är det för att dom är svartsjuka eller vad är det?

Vid jullovet hade jag två till vänner som jag har haft länge och vi var riktigt tajta. Det jag en kille och en tjej. Killen har jag skrivit om i ett annat inlägg. Tjejen slutade helt svara mig och när skolan började så ignorerade hon mig. Det ända hon skrev var att jag var dryg och att jag hade förändrats. Sen killen var en nära vän och vi hade varit tillsammans två gånger innan. (Han var min första kille så han betydde mycket). Men sen hände det något och han började skriva taskiga saker till mig och pratade skit om mig till andra. Sedan dess har jag inte pratat med någon utav dom. Killen har efter några månader av agitation faktiskt håligt upp dörren för mig två gånger och låtit mig gå på före i bussen. Jag blir lika förvånad varje gång men samtidigt glad och lättad.

Jag är en person som har ganska lätt för att förlåta och lägga saker bakom mig men dessa två dom jag skrev om i slutet kommer nog aldrig kunna reparera det dom har sårat..


FÖRLÅT FÖR ETT SÅ LÅNGT INLÄGG :)

HOPPAS NI FÅR EN MYSIG HELG ALLA FINA//

KRAM

Likes

Comments

Du är perfekt

Jag är så trött på människor som hela tiden ska bestämma eller stoppa en från att göra det man vill. Det förekommer personer som står i vägen för en hela tiden, och man måste våga stå upp för sig själv även om det inte alltid är så lätt. I mitt liv har det kommit i människor hela tiden som har försökt att ändra på mig och få mig till en annan och bättre person. Visst dom har hjälpt mig till den jag är idag men det spelar ingen roll. För att ett barn måste ibland få gå sin egen väg och inse sina egna fel.

När jag var mindre för kanske bara sådär tre/fyra år sedan var jag en helt annan person emot var jag är idag. Min klädstil har ändrats mycket vilket jag är glad för idag men vägen hit har inte alltid varit så rolig. Dessa människorna har påpekat min klädstil och försökt få mig att klä mig i annat som i deras ögon va skyggare. Detta har varit jätte jobbigt för mig eftersom jag tyckte att ju dom kläderna jag hade var snygga (vilket jag inte gör idag). En idag påminner folk mig om min gamla klädstil och skattar åt mig för att dom säger att det är tur att jag växte ifrån det men dom glömmer en viktig detalj att det fortfarande är mig dom pratar om. Nu för tiden bryr jag mig inte om när folk påpekar mig eller mina kläder eftersom jag respekterar att alla är olika och alla inte tycker om samma saker. Men ibland hade jag önskat att de andra också hade fattat att alla har sin egen stil.

Jag var väldigt blyg som barn (VÄLDIGT). Jag sa typ inte hej till någon och när jag träffade nya människor va det som om jag inte fick fram ett ljud. Än idag är jag blyg men inte alls på samma nivå. Nu är jag en person som talar för mig själv och står upp frö det jag vill. Jag har fått upp mitt självförtroende mycket vilket gör att vissa holk oftast tycker att jag är väldigt jobbig. Men jag har insett att dom enda som tycker att jag är det är dom som inte har något självförtroende själva.

Det är en talangjakt/sångtävling snart som jag har tvekat länge på om jag ska vara med på eller inte. Enad anledningen till att jag har tvekat på att vara med har varit för att jag har varit rädd för vilka som skulle komma och vad dom skulle säga. Men sen tänkte jag... { JAG KAN JU INTE LÅTA ANDRA STOPPA MIG FRÅN DET JAG TYCKER OM}. Så jag anmälde mig och det är drygt två veckor kvar.

För bara några veckor sedan har folk som jag känner och några har till och med stått mig väldigt nära pratat mycket skit om mig och att jag sjunger dåligt och andra saker som inte riktigt hör till detta. Jag har tänkt på det väldigt mycket och kommit fram till att det inte spelar någon roll vad alla andra säger. För att alla kan inte tycka om en och det som kanske låter bra i den enas öra liter kanske lite sämre i en annans. Livet är inte lätt och alla är olika. Sen om det finns folk som vill förstöra för en för att dom mår så dåligt så att dom inte kan uppföra sig så får man helt enkelt strunta i dom.


TILL ALLA DÄR UTE SOM HAR VARIT SOM JAG HAR VARIT ELLER ÄR DET!

STÅ UPP FÖR ER OCH TRO PÅ ER SJÄLV FÖR DET KAN INGEN TA IFRÅN ER! ALLA ÄR UNDERBARA OCH PERFEKTA PÅ SITT SÄTT GLÖM INTE DET

Likes

Comments

NÅGON SOM KÄNNER IGEN SIG?

Vi alla gå eller har gått i skolan någon gång. Beroende på hur gammal man är. Jag tror nog att de flesta kommer känna igen sig i det jag skriver. I en klass finns det många olika personer som förekommer i alla klasser oavsett skola.

Det finns till exempel den där tysta och ensamma personen som inte pratar med någon och alltid är själv. Det kan finnas många anledningar till att en person aldrig pratar. Antingen är personen blyg eller så kanske personen är ledsen över något. Oftast är det svårt att veta eftersom personen inte vill prata, men jag tycker att det är viktigt att man tar hänsyn till de tysta och blyga för man vet aldrig hur dom har det.

Sen finns det dom som är "mobbare" i klassen. Oftast när man säger mobbare tror jag att de flesta tänker på såna som slår klasskamraterna eller trycker ner deras huvud i toaletten, men det finns många andra slags mobbare. Det finns många osynliga mobbare som man själv kanske inte ens lägger märke till. Mobbning är något som sker dagligen och ofta, till exempel taskiga eller kränkande kommentarer. Eller så kan det vara mobbning över nätet. Ibland vet inte mobbarna själva att dom mobbar någon, dom kanske tror att dom skojar och att personen förstår det. I nästan varje klass finns det en eller flera sådana personer.

Den finns nästan alltid en som är klassens clown. Som försöker vara rolig och bland kan den också vara lite irriterande. Klassens clown klarar sig oftast ifrån läraren och gör oftast saker bakom ryggen på någon. Till exempel härmar läraren eller vad som helst. Oftast är den snäll men gör sig lite rolig på andras bekostnad.

Sen tror jag att alla känner till den eller de personerna som ska kommentera allt man gör och dissa en. I min klass har jag en perfekt person som passar in på detta. Personen ska alltid lägga sig i och vara taskig eller låssas vara perfekt. Det är lite kul för att personen i min klass kan störa sig på att man kanske viskar lite och sen skriker hen över hela rummet och stör lektionen. Personen är också väldigt sträng med att man inte ska avbryta hen men sen avbryter den personen en ändå. Sånt kan jag störa mig på väldigt mycket. Man kan ju inte säga en sak och sen inte göra det själv.

Sen finns det klassens polis som alltid rapporterar allt dom ser och hör. I vissa fall kan det vara bra med en eller flera små poliser som håller koll. Men ibland kan dom bli väldigt hatade i klassen eftersom det inte är så många som tycker om tjallare.

Det finns många andra slags individer i en klass, så om ni tyckte om detta inlägget gilla så kan jag ge er fler exempel på olika personer som man nog känner igen. Han en underbar dag!


Likes

Comments